Plaanis omale punto või panda soetada. Enne septembri lõppu raudselt ei osta, sõltub mõningatest asjaoludest. Kumba soovitate ehk kumb on parem. Ise kummagagi sõitnud ei ole, kuid käisin täna esinduses neid kahte pisikest mutukat vaatamas... päris armasaks said ;) ootan vastuseid :)
Ise võtsin Panda. Tegelikult Puntoga nii väga ei arvestanudki, kuigi sees sai istutud ja uuritud. Aga võin põhjendada, miks just Panda võtsin. Esiteks - lihtsalt meeldis ja kõik! Nii lihtne see oligi! Sai usinalt loetud ka kõikvõimalikke teste nii inglise kui ka saksa keeles ja ega negatiivset praktiliselt ei leidnudki. Siis ei maksa imestada, et auto Aasta Autoks valiti. See viimane fakt minu valikut ei mõjutanud. Mis mulle meeldib? Panda on seest heledam ja rõõmsam, Punto tunduvalt igavam. Et Panda on kõrgem, siis ruumi tundub olema rohkem. Super esiiste, väga hea väljavaade kõikides suundades, väike pöörderaadius, seetõttu linnas manööverdamine imelihtne. Sõites vaikne (võrreldes teiste väikeautodega ja isegi osade suurematega), midagi ei nigise ega nagise st. kvaliteediga on ilmselt hästi. Mõnusalt mugav vedrustus, see muidugi tähendab, et sportlikud omadused tuleb kohe unustada. Senine keskmine kütusekulu umbes 6 liitrit (enamus sõidetud linnas). Pole veel täpset arvestust teinud, läbisõit esialgu väike. Midagi negatiivset? Mõtlesin mitu minutit ja...ei tule nagu midagi meelde. Norida võib muidugi alati, näiteks bensiinipaak võiks suurem olla. Klaasipesuvedeliku paaki valamine ei õnnestu ilma pika lehtrita.
ei hakanud uut teemat tegema, aga soovix ka teda kumba neist kahest eelistada, kas panda või punto? soov olex siis osta tutikas masin ja lihtsalt ei tea kumba tasux eelistada ja mix. igasugune info oodatud, v.a. "mis sest kuudist ostad" või et "osta parem bemm omale".
tahan osta auto mis olex uus ja mitte väga kulukas, sest uus peax vähemalt garantii aja suht normaalselt kestma (ja loodetavasti ka peale seda), lihtsalt ära tyydanud see remontimine ja tee peal istumine. ei mõtle seda et kui on uus siis ei pea seda remontima, aga lihtsalt kindlam on. ning nendele kes ytlevad et osta selle raha eest parem mingi mõne aasta vanune audi või volkar ytlen seda et see mõne aasta vanune ei ole ikka sama mis uus, eriti veel sama raha eest keegi ju mingit garntiid ei anna, ja maxab sama raha, lisax pole neil ka kytte kulu ja hooldamine nii odav ning vargad himustavd neid ka rohkem. aga see kõik lihtsalt minu arvamus.
samas on uue fiati kyttekulu ka ikka väga väike ja hind ei ole ka väga kirves, ehk siis ylalpidamine tundub väga odav olema.
Aga ikkagi kumba siis eelistada kas Panda või Punto? ja mix?
Ise olen noorem mees, enamus ajast liigun linnas või linna lähedal, suuremosa ajast yxi või kahekesi, lapsi pole.
ja kumba tasux eelistada kas kasutus või kapital renti??
tänud vastuste eest :)
Olen sõitnud mõlemaga. Punto on vist kokkuvõttes suurem auto ja lollikindlam valik. Aga Panda on stiilsem. Kõige stiilsem oleks võtta Panda 4x4, aga ma ei tea, kas meil neid müüakse. Itaalia reisil oli uus Panda mul rendiauto. Ainuke asi, mis häiris, et neil on keskkonsoolis selline esileulatuv osa käigukangi juures ja sisse istudes lõin sinna põlve alati valusasti ära.
Sõitnud Puntoga üle kolme aasta ja Pandaga üle aasta. Kui valid ühe neist, ei kahetse - lagunenud pole minu käes kumbki ja ainuke töökojas käimine on olnud korraliste hoolduste ajal. Ökonoomsed on mõlemad ja ülalpidamiskulud ligilähedased.
Kumba eelistada? Ei oskagi öelda. Kuna ise vahetasin Punto Panda vastu, siis hetkel kalduks kaalukauss Panda poole. Punto on muidugi seest natuke suurem ja maanteel tiba parem/stabiilsem. Samas kui sa linnas rohkem sõidad, siis Pandast avaneb parem väljavaade ja sisenemine-väljumine mugavam, lisaks pehmem vedrustus ja väikesed välismõõtmed :) Kui midagi konkreetset huvi pakub, küsi.
Minu valikuks oleks siiski Panda - sama raha eest saab stiilsema, natuke parema varustusega, mugavama ja väiksema auto. Käi muidugi poes, tüüta müügimehi ja sõida mõlema autoga - vaata ise, kumb rohkem sinu maitsele on.
Kui üksi ja peamiselt linnas, siis soovitaks Panda. Kuigi ka Punto poleks sugugi halvem valik.
Abikaasal juba üle aasta Panda ja probleeme pole muid olnud, kui liiga niru originaalaku, mis keeldus -26 juures töölepingust. Sai siis muretsetud väheke suurem patarei ja kõik jälle korras. Naine muidu suht kriitiline aga selle auto rooli lastakse mind väga harva. Pidi olema just ja ainult tema jaoks sõiduriist. Kõrge istumine, hea manööverdamine, hea väljavaade ja rõõmustav ökonoomsus. Mida veel tahta.
Eeskuju nakkab ja, oh üllatust, tellisin endalegi Panda Climbing 4x4. Olen sellega nüüd mõnda aega lumesopas ukerdanud ja peab ütlema, et valik oli hea. Rõõmu kuhjaga, kui peeglist õnnetuid tagaveolisi BMW-sid lumepudrusel ristmikul vaevlemas näed, kes kahele poole vänderdades kuidagi pisikesest Fiatist ette ei saa.
Aga mitte see polnud valiku põhjus. Hoopis ratsionaalne otsus läbida lumiseid radu talvel. Suvel aga uidata metsateedel, kust ainult palgiveoautod läbi saavad, et avastada kaunist eestimaa loodust koos abikaasa ja koeraga.
Soovitan samuti teha proovisõidud silma jäänud autodega, sest oma tagumik otsustab, mis on hea.
Puntol on hetkel allahindlus ja kaheksast allahinnatud autost veel ainult kolm müügis, kus millises salongis, seda pead ise otsima. Võib olla Viljandis Marki autos, Tallinnas Fakto Mustamäe või Auseris. Sellepärast soovitaksin Puntot Vaata hinda ja mõtle http://www.itaaliaauto.ee/fiat/s/pages_ee.php?action=view&am
p;page_id=13
aga kuidas panda maanteel suuremal kiirusel ja kurvides käitub? (suht kitsas kõrge ja lyhike teljevahe ju)
ja kas praktilise kasutuse, kui mõnikord vaja natuke nodi vedada, poolest olex parem punto või panda?
Liiklen ise Pandaga iga päev ca 70 km maanteel ja pole avastanud midagi, mis häiriks. Kui, siis ehk mõneti suur rehvimüra. Aga sama lugu oli ka Puntoga.
Kuna eriti kihutada ei meeldi, siis pole maksimumkiirusi proovinud ja auto käitumise kohta siis ei oska midagi öelda. Kiiretes ja järskudes kurvides tasub küll olla ettevaatlik, sest Panda on pehme vedrustusega ja kaldub üsna palju. Selles mõttes on Puntoga suurematel kiirustel ja kurvides sõidumõnu ehk rohkem.
Nodi vedamise seisukohalt on Punto muidugi Pandast üle - pakiruum on tublisti suurem. Ja mis eriti oluline - suhteliselt sileda põhjaga, kui tagumised istmed alla keerata. Aga pliidi või pesumasina transportimisega saavad mõlemad edukalt hakkama. Kasutasin Pandat hiljuti kolimisel ja mahutavuse üle küll ei kurtnud :)
mul oli varem jaaris. maanteeliiklusest niipalju, et kui asfalt on künklik siis ei kannata väga palju üle 100 lasta hakkab imelikult hüplema (ei kannata suurematega võrrelda) kui on sile asfalt võib vabalt üle 150 lasta, mingit stabiilsuse kadumist ei ole.
Kui vana Pologa saab vedada talvel küttepuid maalt linna (kusjuures osa teest on kinnituisanud metsatee), kolida mööblit, transportida kümmetkonda 1,5 m pikkust õunapuuistikut ja vedada salongis jalgrattaid, siis saab neid asju kindlasti teha ka Punto-Pandaga.
Ostsin pool aastat tagasi romulast kasutatud punto ja väga rahul.
Läks käima ka -30 kraadi juures ja hea väike parkida ka. Võtab vähe kütust, hea kõrge istuda. Sama raha eest oleksin saanud ainult 10 a vanemaid romusid.
Piinlik tunnistada, aga sõidan ise Pandaga maanteel tihti 110 või isegi 120-ga ja pole probleeme olnud. :) Olen kasutanud Pandat juba pea 2 aastat ja rahul mis rahul. Need paar pisiprobleemi, mis siin varemgi mainitud (kehv aku, väike bensu- ja võimatu klaasipesuvedeliku paak), ei riku siiski üldmuljet. Ah jaa - talvel sõitsin paksu lumega teelt välja hange ja tuli teele tagasi pukseerida, kuid kõik jäi ime kombel ilusti terveks. Mis puutub nodi vedamist, siis vean tihti oma jalgratast - kui tagaiste alla lasta, siis mahub ilma esimese rattata ära küll.
Mul ka see Panda juba 3 aastat, sõidan küll ainult suveperioodil 6 kuud. Probleeme pole muud, kui nüüd aku vilets, auto saab 5 aastaseks. Halb on ainult iste, tagumik hakkab valutama, endiste autodega seda ei esinenud. Vedrustus küll pehme ei tundu, pigem jäik. 2006 aasta auto.
Olen 8a olnud Punto omanik. Käin korra aastas hoolduses ja kohustuslikud kuluvad detailid on vahetatud. Aku on vist samuti 2x juba vahetatud, 1 kojamees (tõstemehhanism vist) läks katki ja kuna uus komplekt on suhteliselt kallis, siis sai üks osav automehaanik selle kuidagi ära parandatud. Olen nõus, et kiiruskatseteks see auto ei sob (1,2 mootor), aga sõidan peamiselt linnas ja manööverdamiseks ja parkimiseks on see auto ideaalne. Kuigi väljast vaadates, tundub ta väike, on sees ruumi küll. Talvel lumega sõita on ülimugav, kuna auto on kõrge ja naljalt kinni ei jää - liigub vabalt läbi sealt, kus nii mõnigi madalapõhjaline BMW streikima hakkab. Julgen soovitada Puntot, Pandaga kogemused puuduvad.