oleks siis selline küsimus et kas leks sellist asja võimalik panna sinna mootorile kuna olen kuulnud et need mootorid pidid enam vähem sarnase olema ...... ehituse poolest --- aga noh üks non ohc mootor ja BMW mootor on dohc
Numaitia, minuarust on mossede tüünimine ikka stx mõtekam kui mingite rontide rullnox-pemmide tüünimine. Ja see teema on juba paljudest kohtadest korduvalt läbi käinud, et ufaa 412 mootorist saab õigete võtetega päris korraliku asja. Tuleb lihtsalt vastavat kirjandust uurida.
Võimalik,et saab,kuid iseasi,kui palju see sul maksma läheb.Pritsung ei koosne ainult pihustitest.See on terve kompleks (vajaliku survega bensiinipump+tagasijooks paaki,pritsungi juhtblokk ehk aju,suur hulk erinevaid andureid jne.jne.)Kui sa ise asja põhjalikult ei tunne,siis ei soovitaks sul seda mõtet edasi arendada.Sinu rahakott ei pea lihtsalt vastu...
eino rahas pole küsimus --- asi on selles et kas on üldse võimalik sellist asja peale panna ja kas see teeb mootori jõulisemaks kah --- noh ma ei tea jah mis moodi see käib kuid raha on mul küllalt - tahaksin lihtsalt kõvat pilli teha sellisest aparaadist
Kõik on võimalik ja küsimus ongi vaid rahas!:) Kuidas sa selle vajaliku hulga BMW andureid mosse mootorile külge poogid nii et kõik tööle ka hakkaks on probleem. Ennem hangi komplektne bemmi mootor+aju ja pane mossele peale tuleb tõesti odavam.
Miks nimelt just 'Bemmi' pritsungit? On ju teisigi (tegelikult enamus ju sama firma toodang). Kõige lihtsam ja töökindlam K-Jetronik, isegi 'aju' ja igasuguseid liigseid/mõttetuid andureid pole. Näiteks vanematel Fordidel ja volkaritel.
ma lihtsalt juhin tähelepanu asjale, ennist oli kirjas lõik--- "Tuleb lihtsalt vastavat kirjandust uurida." ütlen siinkohal niipalju et raamatus on teooria...garaa?is aga praktika...seega eeldab tõsisem ümberehitus ikka teatavat kogemuste pagasit mitte raamatute lappamist.Alusta ikka milleski kergemast.Võta mootor laiali, tee remont ja kui huvi siis näpista veidi siitsealt ja sõida väheke ja sisi vaata kas tasub ikka sinna pritset aretada.JA soovitan soojalt kah lääne autoga proovisõitu teha, sest vaevalt sa peale proovisõit enam tahad sinna mossesse tuhandeid loopida.Sõiduomaduste parandamine aga eeldaks juba meeletuid ümberehitusi ja ilma nendeta sa lääne autole konkurentsi ei paku.
anna abi endale... segi oled joond? mitte mingisugust m6tet pole pritsungit peale ehitada - läheb ****x kallix ja täiesti m6tetu. loodan et su nimes "avo17" see 17 tähistab vanust. muidu olex olukord päris kurb...
! kui mosset tahad tuunida, et akkaks paremini lippama, puuri mootorit suuremax ja pane volga kolvid, siis lippab nagu noor jänes.
:D A kui sul raha nagu tajooba, siis lase yldse turbo ja nitro peale ehitada - 100 tonniga teeb imesid :) hahahahha
ok ... siis pole mõtet sellega jamada --- eino ma ei tea ju sellest erili midagi --- kui ma teaks siis ma ei küsikski siit üldse mingeid arvamusi ju --- jah aga kui ma tahan turbot peale panna siis tuleb niikuinii bmw sisselaske kolektor peale panna --- vot niipalju ma sellest ikka tean ---- aga ma olen kah sellepeale mõelnud et sellest ei tule väja midagi --- teen asja ärsti korda ja jääb originaali -- see kõige parem
Osta parem BMW 316 ja pane kapotile Mosse embleem.
Teine võimalus on paigaldada VAZ-2103 vana originaalkarburaator (1972-1973.a. väljalase)
(vanadel karburaatoritel oli ka ökonostaat, uuematel puudus)
Sõidab ja käivitub (talvel) väga hästi. Võid ka 2 sellist peale aretada. Turul liigub ka Weber-40 (45) neljaseid horisontaalvoolu karburaatoreid. Sisselaskekollektori pead ise kokku keevitama. Jõudu ehitamisel!
mosse muutumas legendiks,neid juba väga vähe alles kõik rullnokkade poolt põllul sodiks sõidetud ja romurallidel ots peale tehtud:(
Stiilipillid on M400- 408 eest 4 tulega-mõnus!
Mosse mootor(1500) on ehitatud kuuekümnendate BMW 1500 baasil. Vanade bemmide klapikambrikaan sobib nt. täpselt.Venelased oskasid ainult käimakoti siduri ja palju muud ära s****da.
Kui on raha küllaga laske venemaalt 1.7l versiooni hülsid, lolvid, plokikaas...tuua. Suuremate hülsside jaoks vaja 412 plokis augud ca 3mm suuremaks puurida, valjalaskeklapp on kah 1.5mm suurem...
Mossel on tõsti BMW vana mootor. Venelased võtsid selle kasutusele kaalu pärast. Paigaldasid helikopterile sabapropelleri liigutamiseks. Hiljem jõudis autodele. Mosse tuunimise kohta oli terve raamat, lõppes Volga hülssidega, kuullaagritest vändaga ja topeltamortidega.
ah mis mul pole see mosse midagi veel uunikub --- see on moskvich 412 89 aasta väljajlase --- kere on täiesti korras -- mitte kuskilt ei ole roostet --- lasin topelt gaasi amordid alla panna kuid soov oleks ka selline t masin võiks natukke paremini edasi liikuda :)
ja ega ma ei taha sinna mingi kuradi 2000 aasta bsm 316 pritsundit peale panna --- sellest ma saan aru küll et seal on väga paljus eda elektroonikat peal --- aga seda ma küll ei usus et suur mure oleks mingi 86 aasta bmw 316i pritsung peale panna ssest seal ei ole nii palju elektri värki peal --- no see on minu arvamus ja nüüd sooviksin teie arvamust ... olge asjalikud ja ärage soiguge --- eks ;)
Ega see pritsungi aretamine nii keeruline ei olegi. Oluline, et saaks mõne bemmi pealt otse kõik ümber tõsta, sest ise midagi kokku aretada on väga keeruline. Andurite paigaldamine ei tohiks samuti eriti keeruline olla, sest vanematel ja lihtsamatel pritsungitel mingeid erilisi andureid polnudki. Lambda aretamise jaoks vaja õige keermega mutrit, puuri ja keevitust.
Kõige keerulisem on vast teha sisselaskekollektor, muu peaks olema suhteliselt ümber tõstmine. Ka uue kütusetorustiku ja elektrilise benapumba paigaldamine ei tohiks üle jõu käia.
Niiet kui aega ja raha üle, siis osta mõni vana 316 ja hakka aretama. Samas usun, et mõttekam oleks see raha matta teise mootori, kasti ja tagasilla paigaldamisesse, sest ega see pritsung üksinda ei tee veel mossest bmw-d. Korralik karpa on kindlasti töökindlam ja odavam ning lihtsam remontida, kui ise aretatud pritsung.
Kui on olemas bmw mootor (komplektis) mootor ise istub mossele hästi peale ja pead lihtsalt otsima koha kuhu ECU panna.. ja ongi kombes.. tuleb ka vahetada tagu sild kuna sellele valule mosse originaal sild vastu ei pea:P
Pritsung ei anna mingil juhul jõudu juurde kui sisselaske-kollektor samaks jääb. Pritsung annab ainult econoomsust. Karpas kütus seguneb õhuga paremini ja jahutab küttesegu kollektoris.
Estfield BMW mootoriga 1,8 sai 6kw juurde kui karpa peale pandud.
Pritsungil ja karburaatoril sama ülesanne - valmistada õige segu igasugustel pööretel ja koormustel. Erilist vahet minekus pole.
Häälestuse muutmiseks on vaja karburaatoril muuta ujukitaset, segukoonuseid, düüse jne. Sissepritsel käib asi mugavamalt - saab muuta sissepritseaegu ja momente elektrooniliselt.(muutes mälukivi seadesuurusi). Ühel keeruline mehhaanika, teisel elektroonika ja vastupidi. Tänapäeval on kompuutrit lihtsam toota kui keerulist mehhaanikat-sellepärast tehnoloogilisem. Kui vastavaid arvuti-
programme ja seadmeid kodus ei ole, on lihtsam karburaatorit seadistada, ehkki ka selleks on vaja piisavalt oskusi ja teadmisi. Komplektse mootori-käigukasti vahetus vist lihtsaim variant. Samas Mosse ei ole ju suurematel kiirustel enam hästi juhitav (vedrustus, rool, pidurid jne.) Ma jätaks selle mootori parem BMW peale. Mossele aretaks ikkagi Weber karburaatori(d). Kui elektroonikas tugev oled, pane sissepritse. Valik on Sinu.
Mida kuradit te mölisete inimese kallal, las noor poiss tegutseb, kurat võtaks! Adminnidel oleks aeg selgelt mõttetud postid ära kustutada. Mis vahe seal on, mosse või bemar või mingi veel kallim masin, inimesel on lihtsalt tehnikahuvi ja nagu ma aru saan on tegemist suht noore poisiga, kust kuradist ta peab bemari või veel kallima auto jaoks pappi võtma? Märtin ka alustas 08-ga, kui ma õieti mäletan.
Pritsung annab ikka tõmmet juurde, aga mitte eriti palju. Küsi parem www.streetrace.org seal on asjalikud tegelased koos, siin on liiga palju karjuva ajupuuduse all kannatajaid, pea iga teine - kolmas post on mingi jura. Jätke see bemari mootor peale jutt järgi, nagu ma aru saan tahabki Avo just mosse mootorit teha. Samamoodi võiks öelda Minardi tiimi bossidele, et selle ****ga te nagunii ei võida, ostke parem Ferrari ära, mida te arendate oma võrre edasi! http://www.streetrace.org/index.php Loe siit kõik postid ära, seal peaks Ville Oksaneni 600-800 hj-sest mossest teisel ja kolmandal lehel juttu ja pilte olema! Aitab nüüd kah!!!
Sellest kiirendusautost on juttu ka "Auto Leht" 3. okt. 2002 nr.19 lk,23-24.
Jõuallikaks on Mosse 1,5 mootor, lisaks kaks järjestikust vahejahutitega turbokompressorit koos Caterpillari osadega, ka kolvid Volvo B18-lt, teised klapivedrud. Tagasild Toyotalt, käigukast ja esituled Fiatilt, sidur Saabilt. Kere 20cm madalam, kergem. Elektrooniline sissepritse. Kütust kulutab 1l sõidu kohta.
Oksanen: idee oli tekkinud väikeses meeltesegaduses, esialgne maksis tõesti vähe - 65000 kr + töö. Ehitas paar aastat.
On võimalik küll.
Kodanik Ints, kui sa tähte tahad närida nagu ma näen, siis kui see mosse juba olemas on, siis odavam on seda pritsungit aretada, kui osta bemar või veel kallim auto! Ja ei pidanud silmas mingit 20- või 30 tonnist rampet, vaid ikka nati kobedamat pilli. Aga üldiselt väga asjalik kommentaar, kümme punkti............................................
...............................................mil
jonist!
to:Õllemees
Ma ei tea,kuidas sinu kodukülas need tavad on,aga siin kus mina elan,ei anna mitte keegi TASUTA seda bemmi pritsungit,mida sinna mosse peale aretada.Isegi see jutt ei mõju,kui räägid,et mosse juba olemas on.
Isegi kui saad selle pritsungi (koos kõigi vajaminevate jubinatega) kuskilt TASUTA,tuleb ikkagi arvestada teatud väljaminekutega.Kõiki asju lihtsalt ei ole võimalik kodus puust välja voolida.
Sa Ints ei ole vist minu esimese posti pointist aru saanud!!! Liiga palju läbu on siin auto24-s lihtsalt!
Ja nagu sa ikka tähti närid ja caps locki andekalt kasutad, siis selle pritsungi aretamine on igatahes ODAVAM - enam suuremaks tähti ei saa, kui teise auto ostmine.
Minu kodukülas saab muidu jah kümne muna eest pritse süsteemi ja liitri piima eest kõik vajaminevad jubinad peale! :-)
Nagu näha, läbustan ise ka, aga kuna see siin traditsioon on, siis vahet pole :-)
Kõige lihtsam.Osta poest,eetrit,nimelt müüakse ka aerosooli pudelis,mingid külm käivituse jaoks kui käima ei lähe.Võta se õhupuhastaja pealt.Tee lüliti süstem karpa peale ja salongi.Kõrveta niiet küünlad lendavad läbi kapoti.Kodune naerugaas.
No pritsung üksinda seda mosset oluliselt võimsamaks ei tee kui kõik muu(mootori rem.,klapid-vedrud,nukkvõll) tegamata on.
Aga ega see aretamine midagi väga keerulist olegi,sest tegelikult läheb ka mingi(ei viitsi otsida millise)bemmi kollektor otse mosele kaande ja keegi juba ütles,et neid andureid ka nii väga palju panna pole vaja.Aga,et anduritest pääseda tuleks asi ikka weberite peale ehitada(sobiv BMW kollektor oli isegi mosseliiga lehel müüa)tulemus on samaväärne või isegi ägedam,aga vana pritse aretamisega võrreldes tuleb arvatavasti kallim.
Mine uuri soome like,kui tunned keelt seal on päris huvitavaid asju.Ise toon autosid ja sattusin uuema mosse peale 2140.Millel oli bi turbo peale istutatud,väga sümpaatne ja minek.oi oi.
üks hea soovitus mõttetutele tuunijatele: ostke endale evo ja sõidke ennast surnuks.
kui invaliidiks tahate sõita siis pange puur sisse.
Mõttetu pauk on aretada ****st saia...oleme ausad...mosse on mosse ja sellest rohkem ei saa, tahad saada peab tulli olema, ****ks pappi, kui pappi on siis sa ei viicikski aretada, mõttetu pauk need isearetajad.
enamus kodanikke oleks võinud ka küsimust lugeda. Ei küsitud ju teie arvamust kas tasub jne. küsiti kas on võimalik. üks targem kui teine, lugeda ei oska keegi:)
on võimalik panna ja on ka pandud, st. et selline isend on valmis ehitatud, terve bemmi pea koos pritsungiga, ainuke probleem on mosse jagaja, see ei tööta täpselt nagu vaja, vaja midagi muud aretada, tasub ehitamist, soovin jõudu.
mina kavatsen ka varsti mosset tuunima hakata...kui keegi teab juhuslikku aadressi,,,kus voimalikult palju mosse-staffi peal on ,,,siis andke aga teada.
olen ka seda meelt et mosse minek voix ikkegi parem olla...LEIUTAGE,JA PANGE NETTI NIPID KA YLESSE SIIS ON "KOLLEEGIDEL"LIHTSAM TEGUTSEDA...tahax ka midagi leiutada :-))
sõpradel on "piruka tuuning pooleli...ja ma ytlen ausalt,et kaugelt pead seda pilli monex ameerika DODGE-KS...kes ytles et mosse on saast...
To onu_uno www.streetrace.orgwww.automoto.eewww.tqhq.qq
Äkki on mingi mosse foorum ka olemas veel, ei tea täpselt!
Ja kõik Antsud ja matud, looge klubi, tehke netti lehekülg ka, nimeks näiteks www.imbetsill.ee või midagi sellist! Kahju on teist lihtsalt!
mida te ajate või mosse ei ole auto mosse on auto nagu iga teinegi ja väärib sama sugust kohtlimist nagu löääne autogi . pealegi korraliku mootoriga mosse edasimineku kohta ei ole midagi öelda 55kW on ikka suht norm ainuke asi et kütusekulu vähendamiseks oleks maanteel 5 käiku vaja
316 kurat mida sellise kardiga peale hakkad ?????
Pane parem mõni suurem mootor tervikuna peale !!!
Vot siis saad endale püssi!!
Ja kõige parem jäta auto orginaaliks!
Pole sul mingi minekut vaja!!
Stiilselt palju parem sõita!
Tglt asi täitsa võimalik mul sama asi plaanis ja asjad peaaegu olemas ,nendega oligi kõige rohkem muret aga ma jäin opeli kas 2.0 või 2.2 ekordi pritsungi peale sest süsteem lihtne ja mingeid erilisi andureid ei ole aint temperatuur ja süütesüsteem teine (opeli jagaja süüte pool ja väike juht plokk)
teine kollektor kokku keevitada jagajad kokku ehitada mosse ja opeli omad siis ülejäänu on juba lihtne :tagasivool paaki ja paagiväline pump ,aku pagassi kuna ruumi on juurde vaja õhulugeja ja õhu puhasti jaoks.natukene juhtmeid vedada ja asi valmis :D ja ecu jaoks on mossel koht olemas ma ei tea mix aga on paremal pool armatuuri all
kõik see peax minema http://www.carrating.org/car.php?3004 peale :D
kui kellegil huvi siis teoorias võin aidata
vandaele volgadele peaks vist saama BMW 328 mootori peale panna ... keegi yritas kunagi ... aga ei tea kas asja ka sai .. paistis kyll sinna ilma suurt ymbertegmatta peale sokutama
teiseks on kõige mõttekam panna bmw 318i see millel on 85 kilowatti ja relv mis sugume tuleb panna ainult teine tagasild ning muud ei ole vaja ymber teha mul on juba selline põletab kummi kyll
Siin tõesti jube räuskamine. Need kes ei taha mosset ehitada ei pea ju karjuma siin on inimesi keda see tõesti huvitab endal on mosse 408 mosse on stiil mitte et ta peax olema sul mingi mugavus jne... 2006 aasta auto..... edu sulle....
ja teie kes te siin ainult sõimate pange ennast põlema.....
tahax isegi midagi tarka teada aga siin väsivad silmad lugemisest ära enne kui jõuad õiged asjad välja sõeluda muu **** seest....
Olen sellise asja oma kastikale ehitanud.Bmwlt saad sisselaske kollektori,mille pead laiemaks tegema.Toimub nii, et lõikad u.10cm kauguselt mootorist torud läbi,paned torujupid plokikaane külge,(vaja puurida plokikaanele uus alumine kinnitusauk)lõikad torujuppe niipalju maha et augud on kohakuti,ühendad kas voolikuga või keevitad.Kasutad Opeli 2 L mootori pihusteid,õhupuhastit,aju,kommutaatorit,Sissepritse juhtmeid.Bmw 318i jagajat,(jagajal vahetad impulssanduri Opeli oma vastu.) Tulemus saab päris hea,5 kastiga võtab 7-7,5 l/100,max kiirus 187 km/h,0-100 9sek.(mootor 2 liitrine.)