Skoda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

skoda hooldus

arno
18:02 27.10.2004
Tere kõigile

Võibolla on see teema juba siit läbikäinud, aga kas keegi oskab öelda ARX hooldejaama meili aadressi. AGR ja helkama omad leiab nende kodulehelt, aga ARX'i omi mitte. Telefoniga on pea võimatu tabada. Kas on kinni, ei võeta toru või on vastav inimene läinud kuhugi ja keegi ei soovi suhelda. Äkki peaks Lada eesti kodulehelt proovima??

Ette tänades
wigur
18:31 27.10.2004
Kui mõtled Tallinna oma, siis maili aadressi leiad www.skoda-auto.ee-lt: tallinn@skoda-auto.ee

Kuna tallinna esindus asub Lada Eestiga samas kohas (tegelikult ju ongi sama asutus), siis sobib Lada hoolduse telefon: 6061537

Ise olen seda kohta juba 1.5 aastat kasutanud erinevate probleemidega (tõsi autoks oli ära ruunatud lada) ning tegijad on seal igati tasemel. Just seetõüttu ostsin ka oma
arno
10:10 28.10.2004
Tänud wigur

Probleem selles et oleks vaja varuosade kohta küsida. Võtsin juba hinnapakkumised helkamast ja AGR st, aga sooviks ka ARX i oma. tahaks nagu meiliteel seda saata. telefonitsi oleks ikka jube pikk seletamine. Äkki oskad midagi lisada või soovitada??
wigur
12:00 28.10.2004
Noh proovida võid. Ise saatsin sinna samale aadressile kah maili auto info küsimiseks ning vastust pole tänaseni saabunud (möödas juba päris mitu nädalat). Samas soovitan siiski telefonitsi alustada, sest siis saad vähemalt asja liikuma. Mina olen nendega üldiselt telefonitsi suhelnud ja asjad tehtud saanud. Kahjuks e-maili kultuur neil veel väga siise harjunud pole.
to arno
08:18 29.10.2004
Proovisin alles hiljuti ARX feliciale juppi tellida. Tegin seda telefoni teel ja sain vale jupi. Soovitan siiski kohaleminna, või meiliteel tellida. Praegu seis selline, et ei oskagi nagu midagi lisada *****STI
küssa
23:13 17.11.2004
miks ei kehti arx'is helkamast ostetud autodele garantiid. Vastupidi aga küll? Vähemalt tehase garantii ajal (1 aasta) Koleeg ostis helkamast auto, mina arx'ist. Mina sain helkamas garantii töid teostada, aga tema arx'is mitte. Saadeti auto müünud firmasse. hetkel olude sunnil oleme pärnu kliendid, aga seal pandi arx'i esindus üldse kinni. Seega jäi ainult tr auto üle.
wigur
15:32 18.11.2004
Arvan, et põhjus on selles, et ARX peab ka Ladasid remontima ning neil töö niigi palju. Kui vähegi võimalik, siis hiilivad kõrvale.
mp3
16:24 18.11.2004
Kes oskab öelda, mis on arx-s teeninduse hind (tunni hinne, varusosad jms). Autot hakkab kummitama tehnohooldus ja otsin soodsaimat kohta.
Ats
23:04 22.11.2004
küssa:
miks ei kehti arx'is helkamast ostetud autodele garantiid. Vastupidi aga küll?

Sellele saab olla ainult üks seletus: ju siis Helkamal on tehasega otsesuhted ja nemad saavad garantiitööde eest oma raha tehasest tagasi. Arx'il ilmselt pole tehasega midagi pistmist ja seega ei saa nad gar. tööde eest tehaselt mitte sentigi.

Siit aga tekib järgmine küsimus: kui arx oma poe kinni paneb, muuseas Viljandi ja Pärnu on juba suletud, siis mis saab edasi? Kes kannab 3-aastase garantiikohustuse? Olen kuulnud, et tehas korvab ainult ühe aasta.
wigur
00:35 23.11.2004
Arvan, et ARX'il on tehasega otsesuhted. Nad on ametlikud maaletoojad ja seda kinnitab
to wigur
19:30 23.11.2004
Tunned vist ARX'i sisepoliitikat hästi. Mina tahtsin täna helkamast juppi tellida. Öeldi et tehase tellimus ja poolteist nädalat läheb aega. Otsustasin ARX´ist proovida, et äkki on seal lausa kohal. Aga üllatus oli ikka suur, kui tetati, et nemad tellivad jupi Leedust- Lätist ja sealset laoseisu nad ei tea ning tellimine läheb pimesi. Võimalikuks tarneajaks pakkuti kaks-kolm nädalat, kui sealses laos pole. Ei nimetaks seda otse suheteks tehasega. Loomulikult lubati jupp järgmise nädala alguseks kohale, kui sealses laos on olemas. Minu tead ei suutnud nad ka uut Octaviat helkamaga üheaegselt müüki paisata. Äkki oskad kommenteerida??
to küssa
08:35 24.11.2004
Vastus on suht lihtne. Arx'i ladu on pisike ja pea olematu. Neil puuduvad laost olulisemad varuosad ( mitte jooksvateks töödeks ja kulumaterjalid) mida tuleb gar ajal vahetada. See pärast ei suudeta ka töid teostada. Keegi mainis, et Arx remondib ka ladasid. Võimalik, aga nende hoovi nähes remondivad nad ka jeep'e chryslereid ja nüüd siis ka mitsukaid. Hoov on igatahes nendest markidest küllastunud. Ja kui ikkagi reklaamid end: "
wigur
09:42 24.11.2004
Kui sa mõtled ARXi tallinna esindust, siis pane tähele ka seda, et nad on Silber autoga kõrvuti. Seega need Chryslerid, Jeepid ja Mitsud ei kuulu mitte ARX-le vaid Silberile. ARX on võetud lihtsalt selline varjunimi, sest pole ju ilus, kui Lada eesti müüb ametlikult
Jack
23:09 24.11.2004
Lihtsalt kõhutunne ütleb, et Skodat tasub osta ennem Helkamast kui Lada Eestist. Esimene on siinsel turul tegutsenud üle kümne aasta, omades kogemusi ja olles kahe jalaga maa peal. Teine tuli turule Leedukate edasimüüjana, lubades ennenägematut taset teeninduses ja supersoodsaid ja luksuslikult varustatud Skodasid. Ma ei tea kuidas on lood automüügiga, aga nende teeninduses kannatab parimal juhul vanu Ladasid remontida. Suhtumine klienti ja tema autosse meenutab kangesti Esti NSV aegsest Kadaka tee Lada servist. Helkamas saad garantiitöö ajaks tasuta vahetusauto ilma pikema jututa, Lada Eestis ei tunta sellist asja üldse, vaata ise kuidas hakkama saad. Helkamas saad teha garantiid mistahes kohast ostetud Skodale, Lada Eestis saadetakse sind pikalt...
Meenub ka, et ARX üks lubadusi oli Helkama maa sisse sisse tampida. Ja milline on siis hetkeseis? Lada Eesti sulgeb järjest omi esindusi, helkama aga rühib tasapisi edasi.
Loo moraal?? Kes oskab, see teeb - kes ei oska see vahutab niisama.

Tean neid asju sellest, et kasutan tööautona Skodat ja olen kasutanud mõlema firma teeneid.
Ei pretendeeri absoluutsele tõele, lihtsalt üks subjektiivne arvamus.
to Jack
15:35 25.11.2004
Kas vahetus auto tuli küsida või pakuti sealt poolt masinat??
aksel
16:52 25.11.2004
milline on olukord tartus? meil siin Helkamat ei ole. on tartu inimestel ka skoda hoolduse kogemusi jagada?
to aksel
19:09 25.11.2004
Tauf Auto sepa tänaval aitab sind hädas, konkurentsitult parim lahendus.
wigur
21:31 25.11.2004
See on üsna selge, et Lada Eesti sulgeb oma esindusi. Nende autosid enam keegi ju ei osta. Kes tahtis Lada, ostis omale 110 viis aastat tagasi. Kuna midagi uut ei ole vahepeal tulnud, siis ongi asi üsna kriitiliseks nende jaoks muutunud. Noh, Venelased hakkasid muidugi 18. novembril oma uut üllitist Lada Kalinat tegema, kuid kas ka Lad Eesti selle ära jõuab oodata, on iseasi. Venelased ütlesid kohe, et ennem 3-4 kuud peale tootmise alustamist midagi osta ei saa. Seejärel alles valitakse vähesed kauplused, mis saavad müügi õiguse ... nii et Lada Eestil tuleb veel kaua piinelda. Aga kui ükskord kohal, siis on jälle rõõmu laialt, sest Eestis leidub alati inimesi, kes on Ladale margitruud ning uus Lada läheb kui soe sai. Seda kõike aga juhul, kui Lada Eesti oma uksi vahepeal täitsa kinni ei pane.
Jack
23:09 25.11.2004
Ei tekkinud seda momenti, et oleks vahetusautot nende initsiatiivil pakutud. Telefoni teel aega kokkuleppides ütlesin kohe, et ilma autota jääb mul töö seisma ja teiselt poolt öeldi, et no problemo. Nii palju muidugi oli, et töö auto on Octavia Combi, aga vastu anti lühike Fabia. Ei hakanud sellest probleemi tekitama, peamine, et sain oma asjad aetud.
Olen elus paljude servistega suhelnud ja pannud tähele sellist asja, et teeninduse meistriga rahulikult ja sõbralikult suheldes saab palju parema lõpptulemuse kui kogu aeg kiunudes ja vingudes. Ega mind ei huvita ka kogu aeg teeninduses jõlkuda, tahan, et auto oleks korras ning teeniks mind hästi.
huviline
21:27 26.11.2004
...tahaks teada, mitu Lada esindust siis Eestis viimase viie aasta jooksul suletud on? Suuremad vast ikka töötavad? Aga kui keegi teab, huvitav oleks kuulda!
wigur
21:45 26.11.2004
Kui võrrelda Lada Eesti müügi salongide nimekirja ARX salongidega, siis Viljandis Škodasid müüakse kuid Ladasid mitte. Kahjuks ei saa kontrollida, kas seal kunagi ka Ladasid müüdi. Ülejäänud 4 Lada Eesti salongi müüvad mõlemaid marke.
loll
16:47 05.01.2005
ostsin ka kunagi Fabia ja käin sellega turutänaval hoolduses hoolduses (tartus)
elu saast isegi pisiasjade pärast tuleb mittu korda käia. ei te mis neil viga on?
mina
15:14 28.01.2005
Helkamas sain küll ükskord petta,kuna minu Fabiale kallati arve järgi 3 liitrit klaasipesuvedelikku aga paaki mahub tegelikult 2 liitrit.Peaks olema soliidne firma kuid vaata mis teevad ja kui juba nii väikeste asjadega püütakse petta,siis võivad ka muude asjadega tõmmata.
lare
16:53 28.01.2005
mina olen küll helkama teenindusega rahule jäänud.
eks selliseid "apsakaid" juhtub mujalgi.õnneks see vedelik miljoneid ei maksa.
ian
23:07 28.01.2005
Hmm, minumeelest kui kõrini täis kallata siis sinna Fabia paaki mahub ikka rohkem kui 2l, nii et ehk ei petetud... aga see teeninduse vedelik on muidugi hea hinnaga.
Fabi
00:22 29.01.2005
Mulle meeldib helkama klaasipesuvedeliku juures see, et see on ilma lõhnata. Bensukates müüakse mingit sidrunilõhnalist, mis võtab ikka hinge kinni kui vett klaasile lased.
Pole ühtegi hoolduse arvet käepärast, aga ei mäleta, et see oleks kallis olnud. Minu Fabial on küll miski 4-5 liitrine klaasipesu paak. See on vist sellest, et mul on laternapesuga variant.
wigur
17:24 29.01.2005
ARXi kohta peab ütlema, et neil on Škoda juppide tarnega tõsised probleemid. Ootan sealt oma uuele Octaviale paari lisavarustuse vidinat juba üpris pikalt (lausa mitu kuud). Asi on minu jaoks sportliku huvi tekitanud, et kui kau neil ikkagi nende asjade kohale toomisega aega läheb. Eks ma neid pari nädala tagant ikka tülitan ka, kuid siiani on koguaeg sama jutt:nemad ei tea midagi, millal tuleb või saab.

Kui poole aastaga pole suudetud kohale toimetada, siis vast lähen lõpuks Helkamasse. Ei imesta, kui sealt saaks vidinad paari päevaga kätte.
lee
12:35 30.01.2005
1) lasin tartu teeninduses talverehvid alla panna, lisati ka klaasipesu vedelikku. mingil ajal külmus see ära ja tuli välja, et nemad olid talvekummid alla pannud ja suvise pesuvedeliku! helistamise peale, et milles asi- tulge kohale ja sulatame üles... ha-ha....

2) ja üks tähelepanek, mis on nati häirinud. autot (skoda) ostma minnes pakuti alati kohvi ja oldi super ülilahke viisakas (oli ju klienti vaja, kes raha välja käib). nüüd kus peab korralises hoolduses käima, ei miskit (nüüd oled klient ja ega sa enam tulemata jää). pakutaks või raha eest kohvi ja muud pudi padi. üsna jama seal istuda mingi tund või rohkemgi........ Ma ei virise, kuid ärgu siis pugegu enne nahast välja, et sa nende kliendiks hakkad ja siis suhtuvad sinusse kui paratamatusse.