Mõtlesin oma targa aruga, et küsiks Silberautost - ikkagi mercedes ju. Tuli välja, et loll olen. Nemad ei tea Smardist mitte midagi ja ei tahagi teada. Küsisin, et äkki siis teavad, et kes tegeleb? Polevat nende mure.
Siiski, kas keegi teab, kes Eestis nendega tegeleb?
Olen kaks aastat ilma eriliste probleemideta sõitnud,
aga nüüd oleks hädasti asjatundja abi vaja.
See auto on mõeldud sõitmiseks euroopas, mitte venemaal!
Ütles üles soojendus.
Ja naabrimees, kes vanu Mersusi viimseni lahti võtab jäi abiga jänni!
Ka oleks muud mutitamist vaja, sest koliseb juba üsna kõvasti.
Manuaali järgi on asi nii kaugel, et peaks esimese suurema hoolduse tegema (küünlad vahetama ja rattamuttreid pingutama). Tegelikult ilma naljata, küünalde vahetamine pole Smardll kõige libedam töö, kuna vajab erilist võtit, millega piibud kanalist kätte saab. Küünlaid kokku 6tk. 3 pealmist saab lihtsamalt, alumistega peab kaevama ja eritööriistu kasutama.
Oleks huvitatud kontaktist, et kellel need võimalused olemas. Muidugi oleks vaja ka küünlaid, mis pole kah just kõige tavalisemad. Õli ja filtrite vahetus oleks mõistlik sama hoolduse käigus ära teha. Seega õli ja õhufiltrit vaja.
Kui siin foorumis ei tohi kontakte vahetada, siis äkki keegi seletab, kuidas auto24 abil Smardi hooldaja leiaks.
Henry
Kas keegi oskab soovitada mõnda kanalit, kust kaudu oleks võimalik soetada Smardi mootorit. Tegelikult tahaks lausa tutikat, kas seda nn. varuosana turustatakse?
See ei ole ostukuulutus, lihtsalt uurin võimalusi. Mu lenduritest kamraadide seas on mitmed ise-ehitajaid, kes põristavad praegu subaru või volkari mootoritega, mille nad hea meelega Smardi oma vastu vahetaksid, kui küüned taha saaks.
Henry
Nad pakuvad remonditud mootoreid ainult juhul, kui sa remonditavas seisus mootori vastu saadad. Odavam oleks tellida siia jupid ja kohapeal mootor ära remontida. Ainus probleem - pole pole ühtegi Smardi mootorit üle. Ei rikkega, ega ka korras olevat.
Ühes teises teemas postitasin siin ühe lingi, kust saab lennuki jaoks kohandatud Smardi mootori. Täpsemalt siin: http://www.ecofly.de/Prices_order.htm
Seal on juba propelleri reduktsioonisüsteem paigaldatud sidurikoja asemele. Põhimõtteliselt see on ka kogu nendepoolne täiendus, kuid hinda tahavad vähe sõitnud Smardi jagu - ca 180 000 EEK. Pakun, et tutikas mootr tehasest ei maksa üle 40kEEK. Hind võiks olla põhjendatud, kui sellel kooslusel on lennundus-sertifikaat, mille saamine eeldab tohutuid kulutusi, kuid juba esimene lause hinnakirjas vihjab selle puudumisele. See aga tähendab, et mootorit tohib kasutada ainult UL-idel, st. ülikergete lennukite puhul.
Igal juhul, kui keegi oma smardi ära kortsutab, siis võib mootorit ise-ehitajatest lenduritele pakkuda.
Henry
Eestis ei tehta üldse hooldust, garantiihooldusest rääkimata. Kuid lähim koht on Helsinkis, seal ära käimine ei tohiks probleem olla.
Smart on muidu suht hoodusvaba auto. Muidu vaheta ainult õli ja filtreid. Viimaseid saab tellida Kadaka mersu keskusest ja õli vahetatakse ära igas töökojas, kus on õliimur. Smardil nimelt pole põhja all õlivahetuse punni, vaid see tuleb läbi mõõtevarda toru välja imeda.
75 tuhande juures tuleb vahetada küünlad ja kontrollida tuleregulaatoreid. Küünalde vahetus on paras peavalu, pool tagaosa tuleb laiali lammutada ja eritööriistu kasutada. Selles suhtes oleks hea korporeeruda ja kamba peale küüna piibu võti tellida. Karta on, et üle lahe seda tööd tegemas käia tuleb kordi kulukam.
kas eestis smardi kompuutrit ka saab kodeerida või peab soome vehosse minema.
nimelt asi selles, et ostsin leedu romutamost kella ja tahhomeetri, panin peale ja nüüd vaja tahho aktiveerida ja foorumid kirjutavad et ainult firma serviseprogrammiga saab seda toimingut teostada.
Mul seisab üks Smart ,ka vajab ajuga nikerdada aga.........
Progr .StarDiagnosis 2005 a. ja kõrgem (on olemas) juhtmed ka on Smardi litsens ka on aga veel vaja dilleri kood vot kus seda võb võtta.Silberis ei ole,isegi varastel ka ei ole ,vot nii.
Mina olen saanud smartclubist abi nii remondiga kui ka varuosadega.
Koht Infomar kus mu autot on remonditud on küll räpane kuid töö saab seal tehtud. Ma vahetasin tagumise amordi ja ratta laagri.
Kle mis jutt se on et venemaal tehakse ajudega midagi ??? Ma ei lähe sinna ka raha eest mitte. Olen kindel et saab soomes tehtud kõik mis tarvis sest neil on esindus olemas ja peavad seal tegema seda mida klient nõuab ei ole neil midagi seal valida et mida teevad mida mitte.
Tere.
Mind huvitab kas 2000 aasta Smart autole, saab esisilda amortisaatoreid asendada uuema tüübi amortisaatoritega mis on juba spiraalvedrudega või peab midagi ümber ehitama.
Tervitades Kaljo tel.52 88 484