Vist on kaks sõna: rull...ilmselt rool ja nokk...ilmselt noor.
Vist noor rooli taga. Meil antud halvustav maik : kõik vead liikluses määritakse kaela-alates kiiruseületamiset ja lõpetades ülbitsemisega.
praeguseks ajaks on selle diagnoosi piirid ähmastunud ja seda vägagi täpset terminit kasutatakse kergekäeliselt, sageli täiesti ebasobivates kohtades, näiteks väljendite "ebaviisakas liikleja" sünonüümina.
tegelikult iseloomustavad korralikku rullnokka järgmised punktid ja selleks, et seda nime väärida, peavad olema täidetud vähemalt neli:
1) 300-seeria BMW aastatest 1983-1988 (teatud mööndustega ka Opel Kadett GSI, VW Golf GT jmt)
2) külasepa tehtud spoileriring, tagumise aknalaua sisse lõigatud kõlariaugud, endavalmistatud subwoofer istme all; sinise valgusega kellad vmt sarnane
3) närviline ja teisi liiklejaid mitteaustav sõidustiil
4) regulaarne ebasobiva sõidukiiruse valik ja/või joogise peaga rooliistumine
5) 500 sõnast koosnev sõnavara
6) vastav riietus (dressid, nahktagi) + nokatsmüts (mis tuleb ööseks pooleliitrise purgi sisse rulli keerata: siit ka nimetus "rullnokk")
Rullnokk ei olegi mõiste, seeag on iga inimese jaoks tähendus erinev.
Üldiselt on rullnokk, selline madala enesehinnanguga tüüp, kes püüab läbi auto end teistele tõestada ja oma enesehinnagut tõsta, vahet pole, kas ta teeb seda foori eest vilistades startides, kaupluse peauksele võimalikult lähedale parkides, maitselagedaid isetehtud spoilereid või sama nõmedaid kalleid alumiiniumist tiibu ja nn. lexus look tulesid auto külge riputades. Talle on ülimalt oluline, et teda nähakse koos tema autoga. Auto on tema elu nii tähtis koostisosa, et auto määrab tema ego ja kogu tema enesehinnang püsib auto najal. Auto on see mis peab ta tavaliste inimeste seast välja tõstma, ilma autota poleks teda olemaski.
"Talle on ülimalt oluline, et teda nähakse koos tema autoga. Auto on tema elu nii tähtis koostisosa, et auto määrab tema ego ja kogu tema enesehinnang püsib auto najal."
Rullnokk on väga spetsiifiline mõiste! Ära aja segamini rullnokka ja autopedet!
Eks ta ikka mütsist tuleb, ja sellest et tavaliselt rullnokaga kohtudes roolitagant vaid see rulli keeratud nokk paistabki,tundemärgiks veel: üks käsi ka rooli ülalosas, pea on ka tavaliselt veidi viltu neil(auto keskosa poole) ja kui ühe käega hoitakse rooli "pealt" kinni, siis teine käsi vajutab ja krutib maki nuppe, et kust ja kuidas saaks kõvema tümaka...
Mõiste tulnud siis nokamütsist, mida kannavad nooremapoolsed autojuhid ja kellele omane sõidustiil suht silmapaistev;) ja auto samuti;)
Pange neti otsingusse sõnaks rullnokk ja te saate ise vastuse. Huvitav, et ise selle peale ei tulnud...
Siin üks lõik...
Järgmise aasta alguses on oodata müügile BMW kolmanda seeria toodangut. BMW oli niivõrd meelitatud vana BMW kolmanda seeria müügist ja mainest Eestis, et pani aluse uue sarja tootmisele. Uuendatud mudeli nimeks saab Rullnokk Bemm.
Tõlkimisega pole vaja vaeva näha, kuna tegemist on ainult Eesti oludele valmistatud BMW seeriamudeliga. Võrreldes vanadega on sisse viidud järgnevad muudatused:
suunatuled on likvideeritud, samuti kõik peeglid ja turvavööd istmetelt
signaal on asendatud neli korda võimsamaga( et kostuks tümaka seest välja)
likvideeritud on ka pakiruum. Selle asemel on kolme subwoofer kõlarit sisaldav kõlarisüsteem.
standardvarustusse kuuluvad ülivõimas CD-mängija, millele on sisse programmeeritud parimad; Scooteri ja The Prodigy lood. Mustrita täiskummist rehvid (pikemaks kulutamiseks) ja toonitud klaasid. Tagumisele aknale on valgustatud tähtedega kirjutatud tekst: f..k the speed limit!
Kõik mudelid on kolmeukselised ning mootor asub auto eesosas. Mootori töömaht on kõigil mudelitel üks: 5,01 l
Velgede külge on kinnitatud spetsiaalsed viled, mis auto liikuma hakkamisel teevad sellist häält, mis muidu kostub nn kummi vilisemisel.
istmed on juba tehases lõhnastatud vaniljelõhnalise ainega, kuid kaasa saab ka vajaduse korral viie aasta varuga extra strong ja extra large vaniljelõhnalisi lõhnakuuski. Kuused saab peegli külge riputada spetsiaalse paelakesega.
dokumendisahtli e. nn bartatšoki asemele on paigaldatud 24 Gin long dringi purgi hoidja.
Tagumised istmed on likvideeritud ning asendatud väiksemat sorti vesivoodiga
Käsipiduri kohale on ehitatud nokamütsi hoidja, millel on reguleeritav noka koolutaja koos spetsiaalse noka pikkust mõõtva sentimeeterribaga.
Auto välisilmet ei ole palju muudetud. Küll on aga kapott tehtud pealt ümaramaks, sealt ka mudeli nimi (Rullnokk Bemm) ja esituledele on veel lisatud kaks paari tulesid. Tagatuled on juba tehase poolt tolmuseks mäkerdatud.
selline bemar võtab kohalt nii, et kõrvus vuhiseb!!
Vahel on selline tunne , et nn rullnokad on palju norm kaader kui need, kes neid kiruvad. Noortest tuleb aru saada. 40-aastaselt ei tundu enam need asjad lahedad, mis 18 aastaselt.
Kuna enamus rullnokkasid ei ole veel 18a suutnud varanatukest soetada siis sõidetakse ka vanemate autodega.
Keskmine rullnokk ei tunnista mitterullnokkasid, sest sellises eas kutsutakse mitterullnokka nohikuks.
Hägune mõiste rullnokk:
Noor.
Korralikum rullnokk hoiab auto võimaluste piires korras, üle keskmise. Selles osas esineb palju erandeid (on nähtud nat rullnokka, kes on nõus 300 BMW valuveljed 4000 kr ära ostma, kuid sõidab ilma starterita, sest peab 500 kr selle eest liiga paljuks - see on muide reaalsest elust)
Meeldib tõenäoliselt kiiresti sõita.
Kuna pole veel eriti osav siis põhjustab aeg-ajalt kaost.
krt vanillilõhnaline kuusk mul on, Prodigy meeldib ja mats saabub ka ikka enne kui mu auto ... täitsa lõpp, ma lähe ostan nüüd 10 L bena ja tikke ... igaks juhuks, vb jääb liitrist väheks :|
Deus-?
Suunatuled ju sul on?
No siis ei ole hullu...PEP- pakett ei ole veel vajalik!
(PEP-pakett: pane ennast põlema pakett, mis sisaldab 5L bensiini ja toos tikke)
:):):)
Raissk miss tiss kriminerimine se jäle onn? Noo saegepekki sele Eesdigeele kramattigaka ku mõniMees ika onn ammetligult Düsskraafiguks tunisdattut siss pijap kahh Sõnaõikus juu tall olemavää? A ett ku Audul nijoonit põhhia al ija sbojjlerit ijaa tümakkas siss kohe ett rul nokk vää? Noo tulke ijoonepijale ku Mehet tahade ola raissk!
krt, nu tulen kll kui s tahd, egš ml ikke sust parim masšin um. va trpp...
ah et s ollet düsgraaafikugs tunnistet? söita ikke okad ka vä autuga? äh?ei oskavä? oskadvä?
Mis te nokite noorte kallal. omal ajal 18 olite saite siksi,mosse ja sapaka parsadega liigelda. Kadedad olete et noortel tänapäeval rohkem võimalusi? Mind häirivad näiteks tunduvalt rohkem need ******dajad kes reastada ei lase ja isehakanud liikluspolitseinikud. Näidake rohkem tolerantsust üles inimesed.
aga vaata olen jah, mitte et kade vaid kuri!
kui meie ajal oli siks tõesti üle prahi siis vanemate juuresolekul olime me vait aga nüüd kargab mingi 18 aastane ennasttäis **** kuskilt viimase pealt autost välja ja mögiseb ka veel. meie ajal said sellised ärplejad tõsiselt peksa aga nüüd on kahjuks ajalugu muutunud ja ühikond teine...
mina pidin ise teenima oma raha, et auto osta, praeguse aja noored VÕIBOLLA lähevad küsivad papa käest, tal ju poogen, mingi 50tuhhi tuleb pappi iga kuu taskusse, asi siis mulle 100tonnine asi, vabandust riistapikendus, osta, muidu ma oma vinnis näoga ei paista pliksidele silma ja suguelu võib seljuhul üsna hilja peale hakata. mida varem, seda parem.
Loodan, 325coupe, et SINA EI OLE selline...
Kle enda auto ostsin enda raha eest. pole sinusuguse koera asi minu või kellegi teise rahakoti paksust komenteerida. iga üks meist elab nii nagu saab. Ja kui mulle mingi elust kibestunud peer tuleb õigusi lugema saadan ka pikalt sinna P tähega kohta.
nu *** mis elus kibestunud rsk,tei lrullnokkkadel pole lihtsalt mõistus peas ja ei jaga matsu väja ja ei tea mis õige elu on ja sis muidug hahahahaa ja hohhoohoh kõik ja aint gaas põhja ja jooki täis ja kogu elu teil nu tsikke panete ka jah teil lõpp hea elu jah mõtetu ma enne mtapan ära end kui sjuekst elu elan või passin kuskil niisama loen onu eremuse jutte on ka huvitavam ja täisvaartuslikum elu.
Nägin kord ühe kuti arvatavasti juhiloa jaoks tehtud pilte (nagu need ikka fotograafi juures tehakse 4 tükki koos 5x4 cm). Ma ei suutnud naeru pidada - isegi nendel piltidel oli tal rullikeeratud nokaga müts peas. Igatahes mingit mädapaiset, mida mütsiga varjama peaks, tal küll ei olnud. Ta vist magab ka selle mütsiga. Ja auto oli tal ka. BMW kaheksakümnendatest:). Sellise tüübi võiks koheselt rullnokkade hulka kvalifitseerida.
rullnokad on vähearenenud lapsed kes kujutavad asju ette ja omavad mõtetuid autosid ,mis liiguvad ajnult nende mõttemaailmas ja nende väheseid oskusi arvestades hirmsalt edasi
Huvitav on see et ma olen juna viimased 3 asatat just neid samu nn. rullnokka bemme omanu yx diisel ja teine bens aga pole kordagi tundnud ennast rullnokana aga ok see sellex.
MA EI SAA ARU mix inimesed seovad konkreetse autoga konkreetset käitumist?
kas see tähendab et kui sõidad mossega oled pensionär või et kui mersuga sis oled miljokas?
Mis vahet seal on millega keegi sõidab kui ta on idioot siis võib ta ju kia rio-ga ka igasugu nõmedusi ja idiootsusi teha on ju niii!!!
PS.viimasel ajal tekkinud tunne (ilmselt samasugunu hallukas et rullnokk sõidab 3-se bmw-ga)et need nn rullnokad sõidavad mingite uuemate riisirakettidega ringi ntx honda civic,toyota corolla jne.
siit ka soovitus ärge lähtuge autost vaid juhist.
üldiselt jah juhist endast aga see vana 3-ne bemm peab paika küll neid on peris palju rullnoxe aga loomulikult on ka korralikke juhte see on ka selge, ja nuh see rullnoxlik sõnavara we? noh mina pole süüdi kui rullnokad on osa sõnu ära mustanud ma ei hakak neist ju ometi loobuma ja olin pahane kah, rullnokaga minu puhul tegu igatahes pole, ma sõidan sierraga;) ja mõtle ettevaatlikusele ja ohutusele jne;)
aga kas see tähendab siis et kõik kes sõidavad vanemate veneautodega on maakad?
sest maapiirkondades on siiani veel vanemad veneautod päris levinud.
te mõelge ikka ennem kui ütlete-kirjutate ja kui ikka tahax sellist jama kirjutada mõelge uuesti.
PS lõpetage palun ära see inimeste lahterdamine!!
kurat!****!
arvasin siiani,et mina ei ole rullnokk,kuid siinseid definitsioone lugedes juba hakkab endalgi imelik.
aknalauda on instaleeritud kõlarid...nokamütsi kannan ka keskmiselt 5-l päeval nädalas...vasak käsi on rooli ülaservast kinni...pea on auto keskosa poole viltu...nokamütsi nokk on rullis...
meelehead valmistab,et rullnoka autode loetellu ei olnud mahtunud mazda...tagaaknale ei ole kleebitud nike-i logo...prodigy`t ka õnneks ei kuula...
kallid kaasfoorumlased-andke diagnoos,kas olen rullnokk,või on mul veel lootust?
krt ma võn neid näited ka palju tuua et e30-ga ei sõida rullnokk.
tean yht u.50a talupidajat kahte u,35a autoremondimeest jne.
aga paistab et siinsed kommiad on oma usus-veenudmuses nii kinn et pole sellel sygavat mõtet.
Soovin jõudu ja jaksu oma edaspidistes idiootsetes teooriates!
Et te teaksite on väljend "rullnokk" pärit üldse Saksamaalt ja seotud ühe konkreetse kohtulooga. Asi nimelt selles, et kiirteel pildistas automaatkaamera kiirust ületavat autot ja vastavalt Saksa seadustele saatis politsei autoomanikule (autonumber ju selgelt näha) posti teel koju trahvimääruse. Autoomanik andis aga asja kohtusse, et tema pole autot juhtinud, sest fotodel pole juhi nägu näha, ainult pea ja nägu varjav pesapalli mütsi nokk. Kes autot juhtis, ei tea ja ei mäleta, las politsei selgitab! Nii ta siis pääsesgi trahvist ja sealt ka väljend "rullnokk".
Seda küll ei mäleta, aga kui hästi meelde tuletada, siis oli vist mingi sportauto (Porche või midagi taolist) või mingi tuuninguauto, kindlasti mitte tavaline tänavasõiduriist, sest kiirus oli ikka selline (samuti trahv), et vennal tasus asjaga jamada.
oi ****** kas te yldse ei loe eelmisi postitusi ?
krt ma ytlen veelkord et see ei loe mis autoga sa sõidad vaid mis sul 2 kõrvavahel on!
ega samasugused poolearulisi on igat sorti-marki auto roolis-omanikud nii et SEE EI TÄHENDA MITTE MIDAGI !!!
krt kui mul olex teile näidata piltide pealt milliseid roppusi ma iga päev linnas (tallinnas)näen ja ned ei ole enamus bmwd vaid igasugused riisikad ja mu selline siis te ilmselt hakkaks (kui hakkaks) teisiti mõtlema rullnoklusest kui niisugusest.
ma ju õtlesin et korralikke 3seeria bmw juhte ka miks see kohe peale mind kommija siis hakkab hoopis teist juttu panema mind üldse ei kuula? ma olen ka näindu 3 seeria bmw-ga rullnokki tõsi see meelisauto neil aga eks on kateisi sellsie autoga korralikke juhte , ning näen veel honda civicu roolis ja golfi ja scorpa ja 5-ste bmw-de ee uuem kere juba roolis, ja igast pannide õige see mis kahe kõrva vahel on see teeb rullnoka.
300 või 500bemm(Musta värvi of course). must kõver nokamüts, sõnavara, välimus "omaarust kõva mees" , ja see bmw värk ei tähenda et kõik kes bmwga sõidavad on rullnokad!!
http://www.pilt.ee/photo/404371/8200189/
kae rullnoka emme ka pääle jäänu...
Nüit tiiat ,kost nu tuleva.
Vai om tu pruut oopiskinõ...?
Siss saap jo pallu uusi nokatsit jäälõ!
rullnokk = isik kes kannab seda tüüpilti nokatsiga mütsi.Ja paljud kes te siis komenteerite minge kord peegli ette ja vaadake ise ju täpselt samasugune.Tunnistage tõsiasja aga ärge sõimake teisi
...***** 300 pemu on sele raha eest parim. Ma ostsin kh esimeseks autoks endale 300-se ja peenestasin kh teda nii kuidas jõudsin, sest sellest polnud kahju ja parem on odavat autot lõhkuda kui kallimat.
Rullnokk peitub meis kõigis. Ma tean meest kes sõitis elu aeg siguliiga ja sis sai scorpa enadale ja tüüp oli kui välja vahetatud ajas ralli ja lõpuks keeras kh auto ümber puu. Nii et bemuga ei sõida aint rullnokad vaid neid leidub kh muude automarkide peal. Ja samas kui hea auto ***** all sis miks sõita taga aeglaselt see oleks auto ressursi väärkasutamine ju!
No jah kui sinu arvates peax seda tegema veel avalikel teedel siis ju puhta per..es.LE järgi on kõik võrdsed sina kes sa sõidad mosse või jumal teab mis juurikaga või see kes sõidab paari millise sport autoga :)
Lehekylg, kust ehk targemaks v6ib saada?
Klubis on inimesi, kes on yle 30 aasta vanad ning kellel nokamytsi ehk polegi!
Et siis nyyd m6istele tähendus:
Rullnokk on inimene, kes:
1) Omab E30 keretyybiga BMW mudelit
2) Hoolitseb selle auto eest väga.
3) On sellesse mudelisse kiindunud, sest see on end heast kyljest näidanud.
4) Järgib liikluseeskirju, neid ainult vahel eirates, kui sellest midagi paha ei synni (sest oma autot ta l6hkuda ei taha)
Töllmokk on:
1) Inimene kes omab suht logu E30 BMW mudelit
2) Peenestab seda lihtsalt seet6ttu, et odav auto.
3) Ei hoolda oma autot (kui midagi juhtub, jätan roostetama)
4) Paneb autosse v6imalikult suure vattide arvuga helitehnikat (millega hea teiste ees uhkustada)
5) S6idab selle helitehnikaga ringi, endal k6rvatropid k6rvas, midagi ei kuule (peaasi, et tänavale kuulda oleks)
Tattnokk on:
1) Inimene, kes omab mingit odavat autot.
2) Rikub liikluseeskirju, sest tal suva, mis saab.
3) Paneb autosse v6imalikult suure vattide arvuga helitehnikat (millega hea teiste ees uhkustada)
4) S6idab selle helitehnikaga ringi, endal k6rvatropid k6rvas, midagi ei kuule (peaasi, et tänavale kuulda oleks)
Nii, et enne kui hakkate k6iki E30 omanikke rullnokkadeks nimetama, on see t6elilstele rullnokkadele t6sine solvang!
1)Mul on BMW E30, teiste moistes rullnoka sara
2)Ma EI kanna nokamytsi
3)89 a. auto naeb korralikum valja kui mingi 96 a. riisikas vms.
4)Rikun LE-d kuid nii, et ei pohjusta liiklusohtlikke olukordi, ega ei ohusta ka kedagi muud, seda teevad nii, kui nii meist koik, kui julgete ainult endale tunnistada.
5)Oman BMW-d, sest see on selle eest parim.
Kas ma nyyd olen ''RULLNOKK''
Ma kaldun arvama, et ''rullnokk'' moistena naitab pigem soidustiili, mis on teistele ohtlik ja hairiv.
Kui te selle moistega noustute, siis on 50% liiklejatest rullnokad, eriti veel naised ja ka on mehi ikka piisavalt ****sid. See mis autoga inimene soidab ei oma tahtsust, kui te sellest aru ei saa, siis kirjutage mulle vastu ja ma voin organiseerida mingi kokkusaamise inimesega, kes saaks tegeleda teiega individuaalselt ning loodetavasti ka parandaks ning korrigeeriks vaimset seisundit.
NB!! See et mul tapiga tahti ei ole klaviatuuri peal ei tahenda seda, et ma olen ''RULLNOKK''
Kui tuleks müüki nagu siin eelpool komminud "tark"arvas 5,01 liitrine 3 BMW,siis peale minu oleks sellel vähemalt 4 ostjat.
Aga see selleks.
Seletage ükskord lahti,kes siis on rullnokk
See, et me ostame endale 15 tuhande eest auto ja kulutame kõigepealt selle peale kümneid tunde isiklikku kätetööd ja kümneid tuhandeid kroone raha (sest eelmine omanik on olnud keskmine kasutaja, nagu enamus teist siin ja pole elusees kuulnud õlivahetustest, korrosioonitõrjetest ja mitte mingisugusest korralisest hooldusest), et see ideaalsesse korda teha ning kestab tänu sellele tunduvalt kaueb, kui enamus tänapäeval toodetavatest autodest, kas meie oleme siis halvemad, kui need ärimehed, kes oma 2005 aasta Audi A6-tega linna peal kärutavad ja kelle sõidustiil on selline, nagu siin eespool mitmeid kordi kirjeldatud, kas meie oleme siis halvemad, sest me pole firmaomanikud, kes elavad eliitrajoonis, vahetavad iga päev A6-si uuemate mudelite vastu, samas töötajatele palk pool aastat välja maksmata.
Seda, et te olete linna peal näinud kahte-kolme punasest teibist tehtud kulmude ja ikaruse esistangest tehtud spoileriga E30 BMW-d ei tähenda veel seda, et kõik nende omanikud on arengupeetusega tattnokad.
Rullnokk on harvaesinev noor inimene kes oskab, tahab ja viitsib vana autot remontida. Kui asi valmis, peab ta seda teistelegi näitama. Töö kiidab tegijat.
Rullnoklus on inimese isikuomadus, mis ei seostu absoluutselt automargiga, millega ta sõidab. Siiski erand kinnitab reeglit - vana 3 seeria BMW on tõesti rullnokkade ihaldatuim automark. Aga see ei tähenda ju kohe seda, et kes sõidab eelpool nimetatud autoga, on kohe rullnokk. Mul on sõber, kellele meeldib pidevalt nokamütsiga käia, aga tegemist ei ole rullnokaga. Mees on väga normaalne, rahulik ja arukas inimene. Nokamüts kuulub lihtsalt tema stiili juurde. Nokamüts ei tee inimesest rullnokka. Samuti ei tee inimesest rullnokka see, millist muusikat ta kuulab.
Rullnokal ei pruugi üldse autot olla. Rullnokk on persoon, kes näiteks oma väärtuse tõstmiseks naiste silmis läheb suvalise inimesega tüli norima ja annab talle ilma mingisuguse põhjuseta molli. Oma ego tõstmiseks norib ka suvaliste inimestega tüli, et neile jälle molli anda, sest peale seda on tal päev korda läinud, et on suutnud jälle tõestada, et kõrvade vahel tal "pirn lihtsalt ei põle", küll aga on lihastes 1000 volti.
Kokkuvõtvalt võib öelda, et rullnokk on inimene, kellel on ebaintelligentne jutt (pidevalt) ning tema elumõte seisneb selles, et saaks hästi palju naisi ja hästi paljudele molli anda.
Pigem on rullnokk inimene kes on KÕVA TEGIJA. Sõidab ka kiiresti ja hästi teab kodukandi kõrtsimeeste eesnimesid ja topib talle kätt teretamiseks pihku. Ta teab täpselt milline automark on õige ,et milline tossubränd on parem kui teine. Ta on täiesti kindel, et nike jope on parem kui lambanahkne kasukas. Ja üldse ta teab alati mis on parim ja ning ise on ideaali lähedane.
Natuke on antud asi seotud muidugi noorusega ( kahekümnesed teavad alati kõike ja muti võib oma lolli jutu suhu tagasi ajada)aga mõned on raskemad juhtumid ja see ei lähe üle. Ta mitut pensionieelikut kelle jutt on samasugune kõva mehe oma. lihtsalt kõiki uudissõnu pole ta omandanud.
Lugesin selle jutu enam vähem läbi ja nagu ikka, enamusel on asju raske mõista, miks need just nii on. Kolmene bemm ja rullnokk on juba pea lahutamatud mõisted paljudele. Samas mõni on ka 40 aastaselt rullnokk ja neid pole ma liikluses mitte vähe kohanud. Pole see BMW süü, et neil on kunagi õnnestunud teha nii vastupidav auto, mis on varustatud küllaltki võimsate mootoritega, mis omakorda annavad autole noorte jaoks piisavad kiirus/ kiirendus võime. Ja vaatamatele selle, et nad pidevalt valu saavad, ei taha nad kuidagi tänavapildist kaduda. Sitt lugu küll. Minu meelest, võib n.ö. rullnoka autoks lugeda kõiki autosid, mis hästi edasi liiguvad ja millele rahakott peale hakkab. Selleks võib samahästi ka ühe milline auto olla, mitte just 325 või vectra 2000.
Inimesed võiks meelde tuletada, millised te ise noortena olite. Või kui ei suuda meenutada, siis mõelge parem nii, et parem pangu autole spoilaring või toonigu klaase kui teeb pätti. Aeg on kõvasti edasi läinud ja kunagised Mossed ja Ladad, millele te kunagi ise ehtsad pedetuuningut tegite (kunagi oli teema "Kuidas tuunida Ladat" ja seal oli värvikalt minevikku kirjeldatud) on asendunud tänaseks bemmide, volkarite ja muu säherdusega. Koperatiivispoilerid installisite ju isegi kunagi oma "kopikale" külge? Ühesõnaga, mind paneb see küll muigama. Palju hullem lugu on see kui pereisa liikluses stressi või millegi muu tõttu ohtlikke olukordi põhjustab (loe, rullnokka mängib). Mis muidugi ei tähenda, et noored seda teha võiks.
Tooks veel näite ühe tuttava kohta, kel oli 7 seeria Bmw. Tegelt ma olen seda korra juba rääkind, aga see sobib siia nagu rusikas silmaauku. Ok, olles selle auto omanik, sai ta ka kohe selle autoga omal ajal kaasas käiva staatuse- maffiavend. Ennem oli tal igast autosid, vahest harva peeti teda politsei poolt kinni. Nüüd juhtus seda pea iga nädal. Kord läks nii põhjalikuks puistamiseks, et isegi rehvimustri sügavust kontrolliti (et saaks aga väänata millegi eest). Aga võta näpust, kõik oli nii nagu peab ja mehed sinistes kostüümides ei saanudki millegi eest trahvi teha. Ja siis muidugi ühiskonna suhtumine, mis talle osaks sai. Vend ütles et ei aitähh, mulle pole seda jama vaja ning müüs auto maha. Ostis Yaris Verso.
Kõik ongi kinni ühiskonnas ja suhtumises. Autopedesid (inimene, kel on üks kindel huvi- auto???)ja rullnokki te ironiseerite, need tekitavad põlastust (kannavad dressipükse, söövad hamburgerit! jne.) aga liikluses tagasitegijad, invaliidide kohtadele parkijad, kahte pidavat joont ja punast tuld eirajad? Minu meelest on nad täpselt samasugused ja isegi hullemad kuna enamik neist nagu näha peab seda täiesti normaalseks. Ainult et need on juba elus kuhugi jõudnud inimesed, mitte alles arenevad ja n.ö. kuju võtvad persoonid.
Elu on kiire...Vahel on hea maha istuda ja natuke elu üle järgi mõelda. Igaühes meis peitub väike rullnokk...;)
"Igaühes meis peitub väike rullnokk"
- Võimatu, ütleb 40 aastane pereisa, liising 307-ga ja tõmbab eessõitjaga vahe kinni, kuna reavalikuga eksinud "vahtraleht" üritab talle ette reastuda. Ning sõidab "roosa" fooritulega ristmikule kuna tal on täna tõesti kiire.
Jeeeees, aga kui sul oleks olnud kolmene buumer ja juhtumisi oleksid veel samal ajal nokkamütsi kandnud, siis oleks sind kaasliiklejate poolt rullnokaks sõimatud kui oleksid üritanud reavahetust takistada. 307`ga olid aga pereisa, kel oli täna tõesti kiire. Selles point ongi.
Aga kui mul on e28? kas siis olen ka niiöelda RULLNOKK.... Selle jutu järgi peaks olema küll. See tähendab et rullnokad on tugevad ja neile ei jää keegi ette, nad molli ei saa, peksavad, rikuvad reegleid---- nad on siis kõvad mehed. nii ma sain aru. võtavad viina naisi.... aga teised kes on sellised mitte spordiga tegelevad ja lahjad vennad tulevad ja kritiseerivad. Ja miks neid e30 sõitvaid sõimatakse? AGA TEIE KES SIIN KIRJUTASID, ET KES ON KES> KATSUGE SEDA ÖELDA MÕNELE BEMARIVENNALE--- JA TE PÄRAST KAHETSETE. mina näiteks annaks jalaga kui keegi nii heidaks ette....nii et Bemarivendadega teil pole mõttet end võrrelda...heeheheh
Nimetaksin rullnokaks ka näiteks inimest, kes ei täida elementaarseid ohutusnõudeid.. olgu ta kui vana tahes.
Siinkohal tervitan 5 seeria BMWga (reg. number 777 TRC) sõitvat vanemat "härrasmeest" kes tankis Tartus Anne Selveri juures 100 krooni eest bensiini ja jättis auto mootori käima. Vastava märkuse peale ühmas et " ma ju ainult natuke tangin" . Peale tankimist sõitis 5 meetrit et kumme pumbata ja siis 10 meetrit et naist ootama jääda kes poest tulemas oli.
Ja üks asi mulle ei meeldi et kui mind nimetatakse RULLNOKKAKS---see ei meeldi mulle. Sama kui ma ütlen JOU **** kellegile.... ma arvan et peaks kuidagi sellele sõnale RULLNOKS tegema RENAME-- et kõik oleks nõus kui neid hüüdakse nii.(mingi teine nimi)
Mulle ei meeldi,kui kellegile antakse hüüdnimi mis ei meeldi isikule keda nii nimetatakse....
Üks asi on veel et: see stiil mis väljendub tuunitud e30 autoga sõitvates inimestes on jah näha--aga teised ei tohiks neid ikkagist sõimata kuna Eesti on ju demokraatlik... See on solvamine. vähemalt minu jaoks... On ka teisi stiile: punkarid , räpparid, skinnid, ******id jt....
Kui oled õige mees ei sõima keegi rullnokaks.Ja BMW on jama jutt.Rullnokkasi jätkub igat marki autodele.Profina tundub üldse liikluses praegu tüüpilise rullnokana peugeot 206 voi citroen roolis suvaline tibi.Nagu viitsütikuga pomm.LE-st tea õhkagi.
Mina olen ka rullnokk, ei hakka seda isegi tagasi ajama. Ostan suure mootoriga autosid meelsamini sest need liiguvad paremini edasi ja on tavaliselt rohkemate lisadega ja kasutatuna kohati odavamad(sest mootor on ju suur ja võtab kütet rohkem, jama-jama). Samas on näiteks ju rullnokad näiteks ka sellised tegelased nagu Urmas Sõõrumaa(kes oma McLaren-Mercedesega Marbella tänavaid äestab) ja Ken-Martti Vaher, Seli jne, jne. - seega olen ma ju päris prominentses seltskonnas! Meestest on rullnokad miskit 70-80% kindlasti, kui mitte rohkem... Huvi heade autode vastu ei kao kunagi; Karavan läheb ikka edasi ainult koerad hauguvad selle peale:)
sa paned ühes kõvasti mööda - võimsad/luksuslikud autod on mugavus, mille eest tuleb lisatasu maksta(kasko/küte/kallim hooldus).
Rollnokka võib täesti vabalt plank P207-ga linnas teha.
Küll on aga selge rullnoka tunnus see, et "ostan võimsa auto siis olen sama kõva kui Sõõrumaa".
Vaadake ka liiklusstatiatikat ja näetegi oma silmaga, et kiirusega seotud fataalsete lõppude taga on sageli just teatud automarke omanud nais- ja/või meessoost nokatsid. Piinlik ja häbi võiks olla ja rumalusest õppida, selle asemel aga ülbitsemune jätkub!
Kõik õige Sinu jutus. Ettekeeramised, suunatule mitte kasutamine, 50 ne alas(90 ne) möödasõidud ja siis ees pidurdamised, seejärel jälle kiirendamised, ringteelt väljumisel suunatulede mitte kasutamine, kaherealise teel vasakus reas sõitmine ( mitte möödasõit), liiklusohtlikute olukordade tekitamine. Jne. Mingi autolaenuga pangast antakse juhtimisõigus kohe kaasa või?
Noored kellel veel suguhormoonid tugevalt möllavad või mõned enam mitte nii noored, kellel on lihtsalt pidevalt seksuaalset rahuldamata olek. Selline isasloom/tänapäeval ka emasloomad, neil on vajadus olla tähelepanu keskpunktis, et teistele vastassoo partneritele näidata oma kohalolekut. Oluline on neile mida arvavad teised. Kas see on äge. Kas ma saan piisavalt tähelepanu. Kas ma näen välja edukas jne... Soetatakse ebapraktilisi ja suure kütusekuluga sõidukeid jne. Teistel kellel raha niipalju ei ole, need ostavad omale pruugitud autod. Sageli tähelepanu saamiseks pannakse sinna alla veljed, toonklaasid, mõni isegi paneb moodsamad led tuled külje jne.... Selleks, et ikkagi saada rohkem tähelepanu. Autosid pestakse tihti kusjuures. Loomulikult sõidetakse efektselt. Tehakse ohtlikke möödasõite jne. See on nn enda esile tõstmine. Sama nagu sebrakarjas isane sebra hakkab rahulikult liikuvas karjas igasugu vigureid tegema, tagajalgu üles lööma jne... Sebradel pole lihtsalt autosid.
Keskmine pereinimesest liikleja ja rullnokk elavad eri maailmades, neil on erinev ajutegevus ja mõttetöö. Kui rullnokk tunnetab oma sõidustiiliga ja autoga, et nüüd saab megalt tähelepanu. Siis teine liikleja kelle suguhormoonide tase on paigas, tema mõtted hoopis mujal kui kui liikluses kaasliiklejate autodel. Kes mõtleb tööasjadest, kes lastest jne... Rullnokk aga näeb igat kaasliiklejat kui potentsiaalset vastast. T
Üldiselt on see kõik vaimne omapära ja tavaliselt see möödub enamik isasloomadel puberteediea ja sugulise aktiivsuse langusega. 40+ peaks enamik mõtlema 180 kraadi teisiti kui 20 aastane. Muidugi on inimesi kellele jääb elu lõpuni kõrge testosteroonitase. Sellega kaasnevad psüühilised nähud nagu olla aktraktiivne jms kogu pakett mis teebki ühest autoomanikust, edeva, agressiivse ja liiklusohtliku persooni. Vahetult peale seksi on nad tavaliselt rahulikuma sõidustiiliga ja sel päeval ilmselt autot ei pesta. Mis teha. Oleme paraku loomad, mis sest, et kõrgelt arenenud primaadid.
Normaalse vaimse tervise ja hormoonaalse tasemega inimese auto ostetakse ju ikka kindlaks otstarbeks mis täidab antud isiku vajadusi. Sa ei osta ju suurt ja kallist ning rasket maasturit selleks, et sõita mööda siledaid linnatänavaid tööle-poodi-koju. Sa ei osta selleks ka suurt luksusautot. Kui inimesel on vaimne tervis ja sugueluga kõik korras siis ta kalkuleerib oma vajadused, kulud ja soetab omale vastava sõiduki. Rullnoka auto valik põhineb enamjaolt mustvalge maailmavaate, tugevate eelarvamuste ja sõpruskonna mõjutuste najal. Neil on kõik väga selge, mis on hea ja mis on halb.
Paraku kahjuks seda nähtust me ühiskonnast likvideerida ei saa. See jääb meie sisse ja liiklusõnnetuste statistika läbi ajaloo ainult kinnitab seda, et mida noorem sa oled, seda ohtlikum liikluses oled. Tegelikult on see põhjus sama mis sebradel jms teistel loomadel kes on lihtsalt oma tungide ohvrid. Ja sealt tuleb see kogu see muu kupatus kaasa mis teeb ühest rullnokast rullnoka. Kellel väljendub see ühtemoodi, kellel teistmoodi.
Minu jaoks ei ole olemas rullnokk ja ma ei liigita inimesi autode järgi.On erinevad inimesed,kes liiklevad koos.Selle asemel,et mõelda teistest halvasti võiks leppida sellega,et mitte kunagi ei hakka inimesed ühte moodi liiklema.Pigem mõtleme sellele,mida meie saame teha,et ise olla eeskujulikud liiklejad.Meist keegi ei sõida ideaalselt ja arenemisruumi on alati.
Minu jaoks on rullnokad need, kes oma universaalidest diiselpannidega törisevate mootoritega kuskil parklates passivad selle asemel, et oma eluga midagi asjalikku teha.terve kvartal haiseb nende harimatute osside masuudist.
Seda aega enam pole, kus rullnokad ja ossid ainult bmw ja nokatsiga sõidavad. Muidugi , kui sul mingi eriline 3seeria kupeerimakas on, siis on nokats ja adi dress kohustuslik lisa.