Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Mugavad/vastupidavad meestepüksid/-kingad?

Kärss
17:09 04.11.2004
Kuna vaba teema, siis kasutan võimalust küsida riiete kohta. Ma ise suht laisk inimene (mitte riiete pesemise osas:) ning harjunud käima samade pükste-kingadega nii kalal, tsikliga sõitmas, tööl kui ka nädalavahetuseti pidutsemas. Kuna Cartini taolised asjad eriti ei kesta, siis sai omal ajal proovitud läbi kõikvõimalikud muud kallimad teksamargid, mis olid küll vastupidavamad, kuid kindlasti mitte parema hinna/kvaliteedi suhtega. Ja eks mugavus maksab kah palju, sest jäänud mulje, et mitte kõiki riideid ei valmistata "inimese keha" järgi:) Heaks näiteks on püksilukk, mis kipub teinekord lõppema nii kõrgel, et vetsus tuleb igal juhul pükse allapoole lasta püsti lastes. Kevadel leidsin aga ühe Soome valmistaja Jokamies püksid, millel käivad ka sääred lukkudega ära. Need on olnud tõesti kõvas kasutuses igapäevaselt, matkatud (ja kukutud) nii vulkaanidel kui ujutud paadi kõrval kärestikus, samas ka igapäev tööl jalas:). Seni ainsamagi rebenemise või kulumiseta. Jokamies teeb peamiselt küll rännu- ja jahimeeste riideid (Vaeltaja seeria), kuid neil on samast materjalist (vett tõrjuv, õhku läbilaskev ja väga kiirelt kuivav) ka täiesti kultuursesse kohta ilmumiseks sobivaid riideid. Üldse olen hakanud pikapeale uskuma Soome riiete kõrgesse kvaliteeti, sest ka peale Luhta jope nagu teisi ei taha enam:)

Elan tegelikult põhimõtte järgi, et "eelistan Eestimaist". Kindlasti on ka Eestis olemas väiketootjaid, kes valmistavad väga kvaliteetseid ja mugavaid riideid, ning ei usu, et need ka oluliselt kallimad välismaistest on. Oskate soovitada midagi sellist eriti vastupidavat ja mugavat? Ning kust neid leida võiks?

Sama lugu ka kingadega. Väga kalleid ei taha osta, kuid minu käes kipuvad isegi Vagabondi tallad mõranema (need eriti paksu kummipõhjaga). Tean, et naistele valmistatakse nt Tartus väga häid ja odavaid kingi (üks müügikoht seal Aleksandri tn Passaazhis), kuid meestele teevad nad ainult õhukesepõhjalisi. Kindlasti on jällegi erandeid, kuid ei ole mina neid üles kusagilt leidnud. Kas teie olete? Igasugused head nõuanded ja soovitused eelkõige VASTUPIDAVATE meesteriiete ja -jalatsite osas on väga teretulnud!
totu & taibu
20:32 04.11.2004
Ilves -extra teeb kvaliteetset vabaaja riietust ,aga hind on ka vastav.
Fire
21:21 04.11.2004
Kärss, ma ei taha sind solvata aga kahjuks ma pean tõdema, et sa "peksad segast". Sellist rõivatootjat nagu "jokamies" ei ole kahjuks soomes olemas või vähemalt ei ole mina sellest tootjast leidnud mitte ühtegi märki ei internetist ega ka oma tuttavatelt Soomes.
Kui sa tõestad vastupidist ja näitad mulle must-valgel kätte sellise firma siis tõesti müts maha ja sügavad vabandused.

Vabanda kui ma eksisin ja sind ilmaasjata laimasin.
21:21 04.11.2004
Võru jalatsikombinaat valmistab meestekingi ja saapaid. Talla all vahel Made in Finland, kuna tallad tulevad Soomest. http://www.abris.ee/
Ja kui ühtedesamade saabastega tahad sündida ja surra, siis tuleb neilt vist sõjaväesaapad osta. Kui ise Kuperjanovi pataljonis olin, siis seal olid Abrisest eritellimusel toodetud mugavad saapad.
aadu kadakas
22:28 04.11.2004
dr. Martensi kingad - vähem kui kolme ja poole aastaga ei ole õnnestunud seni ühtegi paari läbi kanda
firele
22:28 04.11.2004
No mis Soome asjatundja sina nüüd oled? Järsku ei ole seal ka Jalas meesterõivaste valmistajat.
Q peal
23:10 04.11.2004
Mina olen vägarahul Joe`s, Caterpillar ja Dieseli toodangu ehk pükstega. ÄRGE jummala pärast toetage Cartini aktsiaid!! Nood "rõivad" pole mõeldud kandmiseks.
Saapaid olen korduvalt ostnud ehtsaid poola omi- on mugavad ja kestavad ka. Kui muidugi Salamandrit müügil pole... Tütrele ostsin hiljuti vinged Bibi saapad (brasiilia), esialgu väga hea kvaliteet.
Fire
09:17 05.11.2004
to: firele. Ma ei ole seda väitnud sest see firma, Jalas, on seal olemas ja ma arvan teadvat Soome turust rohkem kui sina.
Ok, teemast ka siis, jalatsitest olen kasutanud Columbia matkasaapaid ja olen nendega mütanud küll igalpool juba 3 a.
Peavad siiani väga hästi vastu. Kingadest kasutan ECCO toodangut ja need on küll igavesed, ennem kulub tald alt ära kui kingaga endaga midagi juhtub.
Tuscan
09:35 05.11.2004
Võru AB Abrise kingad on tõesti väga head ja mugavad. Uue paari ostan ka alati nende toodangust. Eestist tuntud firma teksasid osta on suht mõttetu, ei soovi kaupmeeste 300%-lisi kasumeid nuumata. Kohati on tunne, et ennem on odavam võtta odavlennupilet Londonisse ja seal endale pealaest jalatallani fimariideid osta, kui siit Eestist neid osta. Mõned teksapükste hinnanäited, UK's Lee Cooper 20£ ehk miski 440 eek, Eestis hind pea 1000 eek paar. Lee seal 25£ ehk 570 eek, meil ca 1200 eek. Kusjuures need UK hinnanäited pole mingilt allahindluselt, vaid nn. tavahinnad. Lihtsalt vihale ajab see Eesti kaupmeeste kasumiahnus ja selle pole ka midagi imestada, et supermarketites nende boksikeste rentnikud pidevalt pankrottide tõttu vahetuvad, sest meil eelistatakse teenida ühel esemelt ja palju, aga mitte suuremalt käibelt. Sorry, jutu lõpp läks küll veidi teemast mööda.
Kärss
11:58 05.11.2004
TO Fire: hakkasin eile öhtul netist otsima, ja ei leidnud töesti yhtegi viidet Jokamiehen toodetele. Tegelikult ei olegi kindel, kas Jokamies on bränd vöi tootja (isegi hinnasildid on stiilsed ja mitte odavad pykste kyljes, kuid valmistuskohast ei sönagi). Täna suutsin tekitada tööl täieliku kaose, kui sellest mainisin, sest hetkel (viimase tunni jooksul!) tegeletakse vist köigi meie arvutite taga selle otsimisega - oli vist piisavalt hea väljakutse:)) Köige kurioossem, et meist mitmel on samas jalas need "Jokamies" pyksid vöi jope nagis ja köigile tuttav mark... Järgmiseks mötlesin panna asutuse e-maili listile selle väljakutse, auhinnaks 1.5L Shampus. Vöi siis lihtsam variant kysida otse poest:P Kes liigub Soomes, siis Maximakasiinis on Jokamies tooted köige soodsamate hindadega (pikad pyksid nt alates 23 EUR). Selles osas jagan Tuscani seisukohta, et Eestist on möttetu osta välismaiseid riideid, kuna hinnavahe on just niisuur, nagu ta rääkis. Samas on igalpool ka allahindlusi vöi saab tingida, kui osta rohkem tooteid korraga, nii et reaalselt tulevad hinnad veelgi odavamad. St see 300% kasum oli ikka väga tagasihoidlikult pakutud...
WW
12:11 05.11.2004
Ilves-Extra on väga kõva asi,kui tehad korraliku riiet siis peab ka investeerima.Aga nagu britid ütlevad,ma ei ole nii rikas ,et odavaid asju osta.Ise ostan põhimõtteliselt eestimaist,et hoida oma maa tööstust,nagu sangar,ilves-extra,viimasel on ka oma firma lehekülg netis.
opl
12:22 05.11.2004
Riietega on endal ka muret pidevalt. Lahendus on olnud kanda igal pool erinevat toodangut. Matkamisel on päris hea kasutada sõjaväe kraami - sõjaväe riided on tugevad ja odavad. Siin ei tohiks kommertskaupasid tõsiste asjadega segi ajada. Meie militaarpoodidest võib leida mõlemat.

Saapaid toodab AIPI OÜ, olen seal korduvalt käinud ja saapaid ostnud aga aadressi ei tea tel on 5083084. Neid saapaid kasutas varem EKJ ja ise olen neid kandnud alates 97a. praegu jookseb kolmas paar ja eelmised saapad on maha kantud peamiselt mehhaaniliste vigastuste pärast.
opl
12:31 05.11.2004
to www

vaatasin seda kodulehte ja ei leidnud hindasid. Kas neid asju saab kohapealt ka osta või peab edasimüüjatele kümnist maksma?

AIPI saapaid saab otse tehasest ca 500.- paar (väikse tasu eest said lisasid juurde võtta nt metallnina, topelttald, kõrge säär jne), aga tallinna militaarpoodides maksavad samad saapad 800-1300.
Cat
12:41 05.11.2004
soovitan uurida krossiriiete tootjate vaba-aja kollektsioone - Fox, Sinisalo jne. Näevad head välja ja on tõepoolest vastupidavad, samuti ei tule iga teine sulle samas riietuses tänaval vastu.
Fire
13:54 05.11.2004
to Kärss, väga tore, et suutsin esitada sulle hea väljakutse. Lasen oma partneritel Soomes ka otsida sest nemad ei olnud sellest midagi kuulnud.
Anna teada kui saad targemaks ja ma annan teada kui leian selle Jokamies tootja üles. Tekkis juba selline ebaterve optimism, et see tootja üles leida. ;))
---
14:24 05.11.2004
tööriideid peaks second handidest küll leidma ,seal leiab isegi kobedamaid pükse millega kõlbab õues käiia.
Tuscan
14:40 05.11.2004
Veidi offtopicut veel. Oman teatavat insider infot mõningate õmblusettevõtete kohta ja mina küll patriotismist Ilves-Extrat ja teisi taolisi Eesti rõivatootjaid ei soosi. Nende ettevõtete puhul on tegemist puhtakujuliste 18 sajandi manufaktuuridega, kus sisuliselt kasutatakse orjatööjõudu st. töötajad teevad kõvasti ületunde, vahel on kinnitatud veel sellised tükitasu määrad, et inimesed peavad rabelema nii, et ninast veri väljas, et miinimumpalkagi kätte saada. Ja enamik neist saabk miinimumpalka. Selle tulemuseks on kõva kasum valmistootelt ja ülemus saab omale järjekordse Lexuse, Hummeri või villa osta. Ühesõnaga, kes tahab nuumata Ilves-Extra ja teiste taoliste omanikke, kes töötajaist ega töötingimuste parandamisest ei hooli, võib loomulikult patriotismist nende riideid osta.
Muidugi ei saa ka väita, et välismaa tuntud brändid sarnast orjatööjõudu arengumaades ei kasuta. Näiteks hiinlane, kes valmistab Disneyle 12 tundi päevas karvaseid mänguasju pidi väidetavalt teenima 3 dollarit päevas :(

to:opl

Abrise asju on võimalik osta ka ettevõtte väravas asuvast firmakauplusest ja seal on hinnad ikka vähemalt sadakond krooni odavamad, kui edasimüüjate juures. Olen ise mitmel korral seetõttu ekstra Võrru sõidu ette võtnud, sest mujalt nii mõistliku hinnaga meie kliimas vastupidavaid kingi pole leidnud.
totu & taibu
14:55 05.11.2004
to:Tuscan
Vot nüüd avastasid Ameerika.See jutt kehtib kõigi ettevõtete kohta Eestis.
Sõita Tallinnast Võrru,et osta paar saapaid 100 eeqi odavamalt on tõeline kokkuhoid.
endel
15:44 05.11.2004
Käin juba aastast 1997-98 Cameli kingadega: mustad klassikalise lõikega ja paksema kummitallaga. Nahk on siiani nagu uus, ainult kandadele olen uued kihid lasknud peale panna. Käin nendega aasta ringselt. Loomulikult on mul veel mitu paari muid kingi, kui need on lemmikud. Teised jalanõud, millega käin vabal ajal, on Salomoni tänavajalatsid. Tallanud neid juba paar aastat ning ainuke kulumine on märgata kanda toetavas voodris - riie on kulunud. Eks ole viga ka selles, et ei viitsid paelu harutada.
Jopede ja fliiside osas pooldan Five Seasonsit. Kommentaarid on liigsed. Rohkem hilpe oma garderoobi juures kiita ei oska, ju on siis "harju keskmised".
totu & taibu
19:49 05.11.2004
Vali Lloyd ja sa ei astu ämbrisse.
GTI
20:03 05.11.2004
Vaba-aja ja aktiivse elustiili juurde sobib Columbia Sportswear (mul savi kas neid teevad hiinad või filipid $3 päevapalga eest.) Kingadest on seni jalga jäänud ECCO.
21:54 05.11.2004
opl
olen ise firmakauplusest ostnud Firmakauplus "JALATS"
Antsla mnt 2 Võru (see on vabriku väravas) ja sealt saab soodsa hinnaga kingad- saapad nii 400-500 paar
22:03 05.11.2004
olen aastaid kandnud sangari teksasid ja musta värvi teksad on küll nii heast riidest, et annab 30-40 korda pesta ja värv kaob minimaalselt
quaco
00:17 06.11.2004
ei tahaks küll möliseda, aga vat kus on nüüd riideeksperdid kokku sattunud üldiselt autoalasesse foorumisse; kingade kohta ei oska küll öelda, aga paar aastat tagasi õnnestus saada paar "polaris'e" talvesaapaid, mis on siiani küll hästi vastu pidanud ja mugavad...
Abris
11:20 07.11.2004
Minu jalatsite kestvusrekord kuulub 93' aasta talvesaabastele (mai tea, kuidas seda siis kutsuti, aga sisuliselt oli tegu vana hea "Kommunaariga"). Eelmisel aastal vahetasin pooltallad ja kontsaplekid ära - ning ilmselt käin nendega veel väga kaua. Pole küll mingi disainiime, kuid neetult soojad ja mugavad. Ja lukuga, ei pea paelu siduma :-)

ECCO, Salamandri ja TopMani kvaliteet on aga viimasel kümnendil nii järsult kukkunud, et enam ei soovita. Olen neid kõiki kandnud, aasta-paariga kulub kusagilt ikka midagi lihtsalt läbi. Ilmselt raha on läinud tootearenduse asemel reklaami peale.

Aga Abrise avastasin suvel Võrus enda jaoks täiesti juhuslikult ja olen siiamaani ülirahul. Hinna ja kvaliteedi suhe on nii hästi paigas, et võtsin selle riski ja pole pidanud kahetsema. Analoogia Säästumarketist ostetud kojameestega 29.- paar. See hind on nii odav, et võib riskeeerida - ja suvi läbi töötasid normaalselt. Alles eile panin talve-omad ette.
Tuscan to totu & taibu
16:42 07.11.2004
Siiski mitte kõik inimesed ei ela veel Tallinnas, nii ka mina elan Võrule tunduvalt lähemal, kui sa arvate ehk oskaksid.
ed
17:00 07.11.2004
1. Kõige ebamugavam, kallim ja ebapraktilisem kerge jope kannab Ilves-Extra tuntud brändi nime. Absoluutselt mittehingav, st seestpoolt märg. Samas vihm sajab edukalt läbi.
2. Juba mainitud Cartini (pükste) kohta pole miskit paha öelda, pood mul otse kõrval ja paar aastat kestavad kindlasti, ksujuures ei veni põlved välja ja muidu tugevad. Uhkete nimedega kaupa olen ostnud, aga sry, teades juurdehindlusprotsente ei ole enam huvitatud.
opl
08:28 12.11.2004
to ed

Äkki panid jope pahupidi selga :)
kukk
08:55 12.11.2004
Ühtede ja samade kingadega metsas, tööl, kalal, mootorratta seljas??? Ei ole võimalik!! Te vist ei usu, aga mul on korvpalli jaoks kaks paari ketse, mis ainult korvpalli jaoks mõeldud on, metsas jooksmiseks omad, jõusaalis härgamiseks omad, vaba-aja kingad eraldi, tööl käimise kingad, auto pesemise jaoks omad jalanõud ja peol käin üldse seitsmendate kingadega, ülikondade jaoks kah eraldi papud, talvesaapad kah veel. Muide suusasaapad on kah veel eraldi. Ja metsas käin ma kummikuga. Iga tegevuse jaoks oma st. vastav jalanõu. Nii nagu kaugust ja kõrgust hüppan erinevate naelikutega.
dmig
14:52 12.11.2004
Ma ei saa sellest üleüldisest vastupidavuse kummardamisest eriti aru. OK, mugava matkasaapa jaoks on mugavus teguriks number üks ja ta peab hästi vastu pidama, muidu ei saa lihtsalt hakkama. Üldiselt ei sa matkasaabast soovitada, neid peab proovima ja peale nädalast matka on asi tavaliselt selge. Pükstega pole asi nii kriitiline, aga matkal ja tavalises elus on kriteeriumid sageli erinevad ja matkal mugav on muudes tingimustes vägagi ebamugav.
Kingade ja peojalatsite puhul on stiil siiski olulisem kui muu ning jalats peab ikkagi sobima üldise riietusega ja stiiliga + mood muutub ju niikuinii, seega visatakse niikuinii paari aasta vanused asjad minema. Igal pool samade asjadega käimine pole mõistlik tegevus, eriti kui need on veel mingid dressilaadsed asjad
A6__
20:58 12.11.2004
Ecco jalatsid on minu jaoks mugavad. Vastupidavad on ka.

Poeg käib kolmandat (või koguni neljandat?) aastat mingite armeesaabastega, pidid olema Rootsi omad.
mrg
21:06 12.11.2004
täna nägin ühe vanema tüübi seljas jokamies joet..varruka pääl oli logo. siuke rohekas-pruun.olin enne seda teemat siin lugend sis tuli kohe meelde
mrg
21:07 12.11.2004
on üks inimene
14:35 15.10.2005
kas keegi teab kus jõhvis või kohtla järvel müüakse neid aipi (alpi) saapaid
tahan otsida endale talve saapaid ja siis küsin kas neid alpi saapaid saab kasutada ka talve saabastena
ja mis hinnas nad oleks ning kui neid mu kodukoha lähedal ei müüda kas neid tellida ka saab
ette tänades
eelmise posti kirjutaja
14:37 15.10.2005
unustasin veel lisada et kas mingeid soome saapaid või üks kõik mis sõjasaapaid võib ka õelda
ff
14:43 15.10.2005
Kingad Lloydilt
Püksid Tom Tailorilt

Oleneb muidugi mis on sulle mugav
mc
16:48 16.10.2005
jama on selles,et talutava välimusega riideid ja käimasid annab juba ammu tikutulega otsida,silmitsege nn meesteosakonda ja te ei leia peale pederiiete suurt miskit.
ma ei taha et püksi***** on nii madal et pool kanni välja vahib,sääred lohisevad mööda maad ja nii edasi.
kurat ja põrgu.
keegi eespool ütles et mood muutub ja blabla.
mis kuradi mood.ma olen mees.ma tahan et mul oleks mugav.ma ei taha silma torgata.pealegi vihkan ma poeskäimist,eriti riidepoodides,kogu südamest.
seetõttu ostangi vastupidavaid asju,kingad ECCO,vabaajakäimad Columbia,teksadest olen Wrangleri juurde jäänud,õiget jopet pole veel avastanud.
talvel kasutan tavaliselt oma suusaülikonna jopet,Five Seasons.
natsa soem on siis nahktagi.
a t-särgid ja muu taolise ostan kust juhtub,peaasi et oleks nat.
materjelist.
kokkuvõttes arvan et kulutan kestvaid asju eelistades ikkagi palju vähem kui iga aasta kuskilt hinnapommist uusi asju ostes.
mc
17:01 16.10.2005
lugesin kuke juttu ja käisin lugesin omad käimad üle.
sandaalid,kingad,tossud,columbiad,töösaapad ja lumelauasaapad.
kapis on ülikonnakingad.
rohkem mulle küll vaja pole,kukk kas ma olen seega imelik või?
VVV
15:10 17.10.2005
Igal "lollil" oma lõbu, kellel riided, kellel autod, kellel naised, kellel ...
Mingi lõbu peaks igal ühel olema, see ei tee midagi halba, kuniks mõistlikuse piiridesse jääb.
marx
15:29 17.10.2005
Kui siin läks jutt kamasside kestvusrekorditele siis.....Meie riigis kehtis veel rubla (1898) kui õnnestus Suure Lombi tagant saada matkasaapad"Coleman".Uskuge või mitte aga kestavad siiamaani,sooja lisatallaga neid ka talvesaapana kasutatud.Ainuke mis vahetust on vajanud on saapapaelad....!
Ja see ju ammuteada asi et riide ja jalanõu hindadelt on Eesti üks väga-väga kallis maa.
to marx
18:14 17.10.2005
kas pärandati saapaid põlvest põlve või näpukas sajandi numbris? :)
marx
12:58 18.10.2005
Ehh,muidugi näpukas...Õige ikka 1989...
RR
13:04 18.10.2005
Mingil ajal läksin üle kingadele nimega Clarks.
Väga rahul.
Teksadest on vast kõige mugavamad lee cooperi tooted.
Vabaaja jalatsid on Columbia.
Kõik need margid on ostutnud väga vastupidavaks ja ei tahagi teisi enam.
arvaja
13:39 18.10.2005
imelik ,et keegi pole maininud adidast ja niket?nendel indoneesias tehtud jalatsitel on vist maine kukkuma hakanud?või lihtsalt hinna ja kvaliteedi suhe on paigast ära?ise kannan kingi ART ja saapaid GLADIAATOR ja ülejäänud rõivad jäävad sinna NEXT,GEORGE,ja NX sport kanti.mõned tossud on kah sportlandist ja adidased,kuid eriti vastupidavateks neid nimetada ei saa.
Deus
14:54 18.10.2005
Lindeberg teeb väga vastupidavaid asju ja ise kannan neid. Samuti Hagslöfi fliisid on väga mõnusad, mugavad ja TUULEKINDLAD samas ei kannata selle all naha õhutus. Kodumaistest on väga hea kraam Freewear.
villem võsa
16:05 18.10.2005
tossudest olen rahul puma ja asicsiga, negatiivne kogemus adidase ja exxeliga.
brfnz
19:10 01.12.2005
las keegi teab kust saab tellida posti teel või osta poest kirsasid nt mingid rootsi omad pidid vääga head plema või soome või prantsuse või eesti jne
ja kui palju nad maksavad?
tahaks hädasti osta ja ida virumaalt kui kukil müüakse

m102
12:52 02.12.2005
tossudest on siiani parimad mälestused 7 aastat tagasi ostetud Diadoradega. Maksin nende eest veidi üle 200 krooni (oli mingine allahindlus Kristiine spordikaupades, alghind oli kusagil 500-1000 krooni vahel). Nii hästi jalga istuvaid tosse pole varem ega hiljem leidnud. Aga mis põhiline - hoolimata sellest, et Vietnamis tehtud, pole neil ühtegi õmblust veel katki. Ainult tallad on läbi kulunud.
Hiljem ostetud Adid ja Nike'id on vähem kui aastaga looja karja läinud. Tallad murduvad ja õmblused on kõige nirumad just seal, kus materjal käimisel volti läheb ja ka võrkriie ei pea painutamisele vastu. Ühesõnaga konstruktsioon on pärit turundus-, mitte arendusosakonnast.
Eks näis, mis praegused Reebokid endast kujutavad, algus on paljutõotav - mugavad, õmblused õige koha peal, neid on palju, seega koormus jaguneb ühtlasemalt, võrku pole kasutatud jne. jne. Engineer's dream ;-)
ddig
13:23 16.01.2006
Külastasin kah äsja teema alguses mainitud kauplust kus müügil Jokamies ning Vaeltaja tooted ning tõepoolest tegemist väga korralike toodetega. Sobilikke pükse ma endale küll ei saanud, sest hetkevalikus puudusid sellised mis oleksid mulle hästi istunud. Sellest on väga kahju, sest kuna olen paras trööpaja, siis kannaksin seda tüüpi pükse enamuse ajast. Varem olen kandnud sarnase stiiliga presendilaadsest materjalist pükse, kuid need pidasid minu jalas vastu napilt kaks aastat, tootjat ei mäleta, ostetud kusagilt Hollandist.
Küll aga sain omale väga laheda Jokamies vesti, millel terve hunnik erinevaks otstarbeks disainitud taskuid ning mis ka seljas igati mugav on. Eks aja jooksul tekib ka mõningane ülevaade vastupidavusest ja muudest omadustest.

Jalanõud peavad mul kõik hästi vastu, kui ma neid ei kanna :)
Mul väga lai jalg ja ainsad jalanõud mis mul hästi vastu peavad on nn. tossud, sest neid ma ei kanna peaaegu üldse.
Hiljuti sai talveilmade nautimiseks soetatud Salomoni veekindlad saapad. Esmamulje on väga hea, toetavad jalga hästi ning lompidest ei pea enam ringiga mööda minema. Saabastel on olemas aas jalga sikutamiseks ning nukk jalast ära sikutamiseks :)
http://www.salomonoutdoor.com/fi/product.aspx?gen=1&seg=
51&gam=1&act=0&pro=418050&currItem=4

Kuna mul varem pole sarnaseid jalanõusid olnud, siis avastasin endalegi üllatuseks, et olen seni kõik talved enamal või vähemal määral märgade jalanõudega pidanud läbi ajama.

Muudetud 27.12.06 12:58

ats
21:57 26.12.2006
Saabastest on praeguseks löönud rekordi Almiteksi töösaapad. Viies hooaeg käsil ja maksid ka viissada eeku. Kuigi jah, mõlemil saapal praeguseks üks õmblus kanna juurest läbi kulunud. Aga no viis aastat ikkagi. Edaspidi enam talvesaabast jalanõudepoest ei otsi, töösaabas kõige etem. Need Almiteksid on imekerged ka veel. Ja tallas pole ühtegi pragu. Ikka Orto vana hea viks peale ja käib küll.
Kingad leidsin endale Soomest Citymarketist. Just enne vaatasin Suurtüki kingapoes samu kingasid, maksid 990 eeku, Soomes samad kingad 390 eeku. Ja kui nüüd võrrelda meie elatustasemeid...

Viimased viisakamad püksid leidsin kauplusest Walker. Sellised oliivikarva ja pehmed, maksid vist 69 krooni, kui õieti mäletan :D Nad seal aegajalt teevad suuri alesid. Nendega käsil teine aasta. Tartus lasin enda mõõtude järgi teha tööpüksid, need võrkseljaga. See seal Turu tänaval, koduleht oli neil www.parem.com. Värviks valisin musta ja ripptaskuid ei tahtnud ja mis seal salata, tulid nii parajad ja mugavad, et enam tööl neid ei trööpa. Tuttavad küsivad, et kust sa turvamehe püksid said. Tahtsin veel ühtesid hiljem tellida, kuid neil oli selleks ajaks nii palju firmade tellimusi, et nad ei hakanud enam üksiku eraisikuga jändama. Muidu on tööriided igati head.
Päris asjalikke pükse leiab ka kaltsukatest muide.

Kuna kaubanduses on tuttavaid, siis tean, et on ka asju, mis müügis 600% juurdehindlusega. Ja kaubamajade kaup ei kõlba kuhugi. Olen põhilise aja küll linnas, kuid päriskodu on maal ja seega olen harjunud riietuma nii, et võiksin kohe nt metsa minna, mitte et peaksin ringi liikuma, nagu kaltsukubu, kellel kann väljas, kingad supermoodsad ja see kõik veel maksab tuhandeid. Ei ole mõtet lihtsalt.
ERMS1
22:12 26.12.2006
Ei osta Eestist juba ammu riideid kuna sobivad suurused(56-60) puuduvad ja hinnad on laes(ka kvaliteetkaupade puhul).Enda riided/jalavarjud ostan Helsingist ja seda juba kolmandat aastat - olen rahul!
ls
22:23 26.12.2006
jalatsitest on kindlalt oma kogemuste põhjal ECCO jalatsid, nii tossud, vabaaja omad, kingad , saapad kui igats plätakad kõige mugavamad ja kvaliteetsemad, ja mis väga tähtis- ka hea välimusega.
Pükstest ja muudes riietes Hugo Bossi omad- maksad küll ka märgi eest, aga mitte väga, kvaliteetsed.
Kroku
11:47 27.12.2006
Vaatame asja veidi innovatiivsemalt ja ka atraktiivsemalt.
Hüva kobedad ,korralikud,vastupidavad püksid on jalas ja ka tossud.
Nüüd. kui need on raskelt teenitud rahaga jalas ,siis juhtub nii mõndagi.
Näitteks mõni pätt tahab neid endale,võtab Just Sinul jalast ja kõnnib
edasi.
Loomulikult vangimaja poole.
Näide ja tõesti sündinud lugu.
Marsid öösel lõbusas tujus uute pükste ja tossudege kodu poole.
Sigarillo suitseb hammaste vahel.
Järsku kargab teeääärsest põõsast välja kutt,kes ulatab vaevalt nabani ja küsib suitsu.
Hüva ,kui tahad,siis saad.
Ja just selle aja jooksul,mis kulub suitsu andmiseks,kargab selja taga
ja pimedas hääletult välja teine kutt,kes annab küllatki hääletult paraja
löögiküüllalki raske löögivahendiga kuklasse.
Peale seda salakavalat lööki jätkub võitlus röövlitega tavaliselt mitte
enam vertikaalasendis - praktiliselt horisontaalasendis.
Pätid põgenevad ebainimlike röögatuste saatel.
Lisaks pükstele,tossudele ja rahakotile jääb ka hing alles.
Tõsi küll - peopesa on verine,sest noalöögi tõrjumiseks tuli võtta tera
rusikasse.
Nipp on tegelikult üldkasulik ja eriti öisel ajal.
Nipp teostatakse allolevate suhteliselt odavate ja ohutute nipiskeemidega:
http://phrets.com/electrifried/
electrifried
http://www.phrets.com/electrifried2/
electrifried2
http://afrotechmods.com/cheap/negativeiongenerator/pikashoe7
.htm

Pikashoes!
On olemas ka teisi nippe heade ja vastupidavate meestepükste
säilitamiseks seni,kui nad päris ära kuluvad.

sobib?
12:48 27.12.2006
http://www.pirkka.fi/koti/kysy-maijalta/arkisto/tekstiilit/j
okamiehen-housut.aspx

selline tehas siis.Ja netist saab osta, aga nimetet brändi ei osanud leida.
ddig
13:17 27.12.2006
Käesoleval aastal avastasin enda jaoks Columbia tootevalikust idee poolest ülal kirjeldatud Jokamies ja Vaeltaja toodetega üsna sarnased matka- vms püksid. Väga mõnus pehme ja "stretch" materjal ning sobilikud taskud rahakoti ja telefoni kandmiseks. Püksid on nii mõnused, et ostsin omale lausa kolm erineva tooniga sarnast toodet :-)
Täielik tippmugavus, peaaegu ei tajugi, et püksid jalas on, sest nad istuvad lihtsalt perfektselt.
Samuti leidsin ühed väga mugavad ja kerged nahksed kunstmaterjalist tallaga kingad, mis on umbes sama mugavad nagu need püksid.

Mõned kuud tagasi ostsin ka ühed paksude nn roomiktaldadega Ecco gore-tex kingad, mis praeguste jahedate ilmadega väljasolemiseks väga hästi sobivad. Nad pole küll sama mugavad kui kirjeldatud Columbia kingad, kuid ka pikema väljasolemisega ei hakka jalgadel jahe ning kingad võimaldavad ka lumelögas trampida ning niiskel (porisel) pinnal jalgu märjaks tegemata liikuda.

Aasta alguses ostetud Jokamies vest on ennast igati hästi tõestanud. Ma pole kunagi varem veste kandnud, kuid tõdesin selle teatud oludesse väga hästi sobivat, sest samal ajal kui selg ja kael on korralikult külma eest kaitstud on käed vabad ja jällegi need taskud õigustavad ennast minu jaoks. Olen selles mõttes täielik taskufriik, et taskud peavad olema korralikud ja neid peab olema nii palju, et oleks alati võimalik oma asjad selliselt ära paigutada, et need erinevate tegevuste juures häirima ei hakkaks.
Arvamus.
13:46 27.12.2006
Kõige mugavamad on ikkagi ehtsast nahast Bikkembergsi tooted.
realugeja
12:54 10.05.2007
Mehed, minge vaadake neid "Jokamehi" Prismast. Mustamäe Prismas täitsa olemas. Mu abikaasa ostis ja on nii õnnelik.
Sull10
14:29 10.05.2007
Oehh!
Ühtede ja samade riietega igal pool, st tööl, kodus, puhkehetkel- nagu varem öeldi.
Muidu ise sama stiili mees, st tööl ja väljas enam vähem üks asi, aga tsikliga sõitma teksade või suvaliste saabastega- anna andeks, aga nii loll ei saa inimene olla, et selle arvelt kokku hoiab. Isegi kui mul teinekord väga kiire, panen auto maja ette ja toast läbi, see kõigest 10 min. Siis juba tsikliriided seljas ja tuld. Mõtle sellele, et kukud nende riietega, millega käivitad ratta. Ja seda ei tahaks suvalistes teksades ja jopega teha.

PS! Hea vana teema üles kakutud taas :)
VVV1
09:34 21.05.2007
Jokamies
14:13 21.05.2007
Pole need Vaeltaja ja Jokamies riided nii head midagi, müüb neid muu hulgas "Robinhood", "Minimani", "Tokoman" kauplustekett, mis on spetsialiseerunud odava hiina,vietnami, tai ja mis kõik veel, toote müümisele. Paariks tunniks jalutama minekuks küll aga kui vähegi tõsisem looduses, iga ilmaga liikumine plaanis, siis selleks need riided ei sobi. Kui aga juba nädala oled metsas olnud, saab vägagi selgeks, mis vahe on 35 EURi maksvatel matkariietel ja 300 EURi maksvatel riietel. Küll aga võin tõesti soovitada korralikke brände Halti, Höglund, Rukka. Tehtud sealsamas, kus Jokamieski (kaug idas) aga materjalid hoopis teisest maailmast. Loomulikult ka hinnad.
Koetis
15:06 21.05.2007
Kuna olen natukene kursis meie õmblusfirmade tööga, siis võin saladuskatte all öelda, et väga paljud näiteks soome firma Halti toodetest on valmistatud eestis. Samuti kasutavad meie odavaid õmblejakäsi teised tuntud skandinaavia brändid. Natukene on kõvemate brändide materjalivalik parem, aga asja kõrgustesse kiita pole mõtet. üldiselt üks sitt kõik. Oma 300 eurost pusa hoiad sa lihtsalt rohkem, kui 30st ja seetõttu tundubki, et asi vastupidavam.
Jokamies
16:12 21.05.2007
Asi pole vastupidavuses, vaid selles, mis tunne on juhul kui samad riided on 10 päeva ilma ihu ja pesu pesematta seljas. Ja kui iga päev tuleb tundide kauppa vettinud rohus, metsas, tundras liikuda. "Soovitan" soojalt seda odava matkariidega ja saapaga proovida. "Üks **** kõik" on riided neile, kellele pargis jalutuskäik on matkamine, seal pole tõesti vahet ka 30 EURi või 300.
MS
17:04 21.05.2007
uurisin pisut kommentaare:

ma küll eriti ei viitsiks kanda jalatseid 5 aastat ja teksaseid 3-4 aastat.

OK võiks rahalises mõttes kanda ka 10 aasta vanust asja , aga endal hakkab imelik ja ikka tahaks midagi uut nii 2 aasta tagant kui mitte kiiremini.

Mul kombeks saanud et müün om 1-2-3 aasta vanused asjad edasi, odavamalt loomulikult jne (95 % on nad reeglina atraktiivsed veel)

Aga olen seda meelt , et asi peab olema kandmisel mugav ja vastupidav.
Olen eelistanud Eccosid, kuigi viimasel korral jäi silm pidama Thimberland toodetel. Jalats oli nii mõnus et meenutas jooksutossu kui kõndima sain.

Riietuses üritan osta sellist , mida normaalne inimene eriti tõenäoliselt ei ostaks, kas siis päris kallis, omapärane-ektravagantne jne, 2 aastat hiljem vaatan et tänavapildis on julgeid veel tekkinud.
Olen kandnud firma JEEP asju 4-5 aastat. Üks tumedam komplekt läks see kevad hingusele, heledam on veel täitsa OK. Tumedamat sai ka talvel kanda eks ta kiiremini jeehat tegigi. Samas kohas seda kaubamärki enam pole- kurb !
Kuluvad tunduvad Diesel olema päris huvitavad- hind on ka vastav.
Kuna püksid tunduvad seljas , et kohe on põlvedel siis see pole minu stiil.

Mugavus eelkõige ! Peed ju ka kõigile näidata ei taha nagi seda enamus tibisid teeb !

Koze1
03:24 06.10.2007
Nike tossud (700.-) kestsid oma kolm aastat, puruks ei läinudki, lihtsalt koledaks muutusid. Järgmised olid Adidased (seemisnahast skate'i tossud, 800.-) Need kestsid üle kahe aasta, olid veel täitsa kobedad, aga astusin makroflexi sisse :( Nüüd juba mingi 4a, aga täiesti terved, pole isegi olnud vaja ninasid liimida. Nendega olen igal pool käinud. Jube mugavad, paksu polstriga.
Eelmisel sügisel ostsin Ecco kingad (1200.-), täitsa korralikud veel. Ülimugavad ka. Vahepeal olid Converse'id (heeliumipadjad kanna all,) Need (padjad) pidasid mingi aasta vastu, siis läksid lössi ja hiljem kadusid ära, suht võimatu oli kõndida ilma kontsata :P Praegu on Fila tossud, ostsin hinna järgi (600.-), ei usu küll, et 2-3 korda kehvemad on, kui teised. Diadorad olid ka kunagi ammu, kandsin kuni väikseks jäid ja andsin vanaemale, siiamaani (5-7 a?) kestavad tal need nagu uued, kusjuures teeb nendega aias tööd jms :)
Püksid enamjaolt mu käes puruks ei lähe, lihtsalt muutuvad koledaks ja kulunuks... Batistinid (1200.-) olid täitsa head, kuni Makroflexi õnnetuseni, Cinque teksad (1200.-) kestsid aasta, siis rebenes jalgevahelt õmblus lahti, muidu nagu uued. FCUK (1100.-) pükse kandsin mingi kolm aastat. Nüüd võtsin Hilfigerid (1100.-) Juba proovides olid mugavamad, kui eelmised sissetöötatud püksid! Aga nüüd on väike jama, sest tudengipõli on mult mitu kilo juba röövinud kuu ajaga ja püksip***e suht kottis nüüd.
Dressideks olid kaks korda järjest Umbrod, pole ühtki halba sõna öelda. Nüüd proovin Pumasid.
Asics sulekas on kolm talve ja päris mitu pesu kestnud, eriti sulgi ei aja. Sulejope on väga mõnus asi, kuigi selles väga rahmeldada ei saa ja eriti ilus välja ka ei näe.
PointZero jope on ka, eemaldatava fliisvoodriga, mida saab eraldi kanda. Hea soe asi. Ei tea, kas Eestis seda müüakse. Sai ka üks nahktagi ostetud, see tundub küll suht igavene olevat... Istub väga hästi, "Hollies" Stockmannist... Ei tea sellest firmast midagi.

klttull
22:47 11.01.2013
Teksastest olen pidama jäänud Levi´s kaubamärgi juurde. Lihtsalt on hästi vastu pidanud ja uued olen ostnud sama firma omad.
Kingasid olen ostnud eestimaistest nii Abrise kui Samelini omasid. Ette heita midagi ei ole, kestavad.
Samas on need eesti kingad sellised tavalised, tahaks ikka mingit eksklusiiv asja ka. Seepärast said ostetud ühed Cameli kingad ka.
rääbuk
03:36 12.01.2013
Kuna ostan riideid harva, ca 1-2 korda aastas, siis saan lubada kallimaid asju. Hind seega ei oma tähtsust. Vihkan shoppamist.

Parimad teksad on Guess. Ei kulu ja istuvad hästi. Peped, hilfigerid ja diislid ei kesta, energid kõige hullemad. Levised on penskarite lõikega ja ei meeldi.

Parim t-särk, samuti Guess. Pese palju tahad, ikka on sügav-must ja ei veni välja. Sama võis öelda ka armani kohta. Kui rahaga kitsas, siis tom tailor ajab ka asja ära.

Jopede peale olen jäänud pidama Camel active toodangule. Vastupidav ja soliidne. Talvejopeks võtsin aga viimati hilfigeri.

Kuna olen nn suur kingakandja, seega olles proovinud palju erinevaid marke, parim ja vastupidavaim on Bata.
Ecco sobib rohkem penskaritele, kvaliteet on neil hea.
Kärss
14:56 20.08.2020
Ülivana teema, aga kuna jutt käib ikkagi vastupidavusest...

Teema alguses mainitud Jokamiehet on endiselt kasutuses ja korralikud. Kusjuures mitte pühapäevariidena, vaid üsnagi igapäevases kasutuses, absoluutselt igal aastal on tehtud kaugetes paikades pikki matkasid ja isegi sellel koroonasuvel on nendega mitmete vulkaanide otsa ronitud, kukutud, määritud (mitte ainult saviga, vaid nt paadis kala limaga nii kohalikel järvedel kui ookeanidel, seejärel pagassi, pessu jne), uuesti selga ja uuesti pessu jne. Võtsin just välja need reisikohvrist ja tegin õues pildi enne pesumasinasse viskamist.

Tõe huvides olgu öeldud, et selle brändi riideid on mul 15 aasta tagusest ajast siiski rohkem. Nagu teema alguses mainisin, ostsin algul vesti ja ärakäivate sääreosadega püksid. Kohe seejärel ostsin juurde teise püksipaari ilma ärakäivate säärteta (pildil). Talve silmas pidades ostsin ühed tuulekindlad (mu ainsad musta värvi Jokamiehet) ja ühed pehme voodriga paksud püksid. Ja hiljem veel ühe vesti (mõlemad on õlgadel sellise "imitatsioonkulumisega", mis tekkis juba kuu-paari möödudes ja on püsinud samasugusena siiani).

Tänane tulemus on selline, et absoluutselt kõik need Jokamiehet on ikka veel pidevas kasutuses ja peaaegu kõik sellises korras, et võib panna selga/jalga ka õhtul pubisse minnes! Erandiks on kõige esimene vest, mis on nüüd kasutuses ainult kodutööde tegemisel, aias, põllul jm, sest taskus veetud kruvikeerajad jms on taskute põhjad ära lõhkunud, need on nüüd üle õmmeldud ja ei ole enam esteetiliselt vastuvõetav parketiüritustel. Ma nimetaks sellist riiete vastupidavust täiesti enneolematuks! Samas ei kiida ega soovita ostma joosta, sest Jokamieste järglastel oli probleeme õmbluste (või siis niidi?) kvaliteediga.

Võtsin vana teema lahti hoopis sellepärast, et olen kohanud sel aastal üsna juhuslikult kahtesid pükse, mille osas on ootused umbestäpsed sama kõrged. Esimesed on puhtalt tööpüksid, istuvad äärmiselt hästi jalas, sobivad vast igale poole peale viisakate parketiürituste. Hind 52,50e+KM on igati mõistlik hind veel heade pükste eest. Häid on nende valikus tõenäoliselt teisigi, mul vaid kogemused selle konkreetse mudeliga.
https://www.blaklader.ee/et/toode/14031800-pksid#9900

Teine üllatus saabus suvel Soomes, kui Motonet tegi kampaaniat ja müüs 60e pükse 30e-ga. Soomes kõik sõbrad jalutasid ringi loomulikult just nende püsktega ja kui mina kohalikku poodi jõudsin, sain täpselt viimase püksipaari:)) Ka nendega sai ronitud mägedes, jalutatud soodes, kukutud jms. Püksid on venivad ja vetthülgavad (pori tuleb hästi küljest ära, sh isegi laste poolt sülle kallatud keefir), eraldi avatavaid õhutusavasid küll pole, aga higistama kah ei ajanud. Minul on neist Woodlander Kaski. Soovitan visata pilk peale, kodulehe järgi leiab neid ka Eestist:
https://www.motonet.ee/et/otsing?q=püksid&category=5000
00110
63amg
16:31 20.08.2020
sellist penskari vesti ei paneks isegi siis selga,kui peale makstakse.miks peaks ostma spetsiaalseid nn. tööpükse,kui võib osta korraliku firma teksad.korralikud teksad on ülimugavad ja peavad eeskujulikult vastu.kõige ebamugavad on just spets tööriided ja tööjalanõud
stammer
17:37 20.08.2020
see "tableti"vest kuulub selliste vanemate üle 50-ne aastaste pässide must in kollektsiooni, kus on igas taskus oma ravim. Pükste osas on kindlasti mugavamad teksad ja kui vaja vastupidavust, siis presentpüksid, mis on eluaegsed.
Nahkvestkuldkett
09:39 21.08.2020
Sellise vesti omamiseks peab jah vähemalt 50 pluss olema, loomulikult veel lühikesed püksid, mustad põlvikud ja sandaalid.

Tööriidel ja tööriidel on vahe, samamoodi on erinevatel kaubamärkidel vahe.
HH töö turvajalatsid on väga head, torkekinel tald, komposiidist varbakaitse, istub jalas nagu hea toss ja on ülikerged ja mugavad. Ainuke miinus on õuetööl, see et pealmine materjal on "riidest", pole väga veekindel.
väike vend
20:49 21.08.2020
Ma olen viimasel paaril aastal ostnud kõik oma vabaajajalatsid Tamrexist. Seda peamiselt kahel põhjusel, neilt saab suuri numbreid (minu jalg on 47-48 sõltuvalt tootjast) ning vahel on täiesti uskumatuid sooduskampaaniaid. Torkekindel tald ja muljumiskindel nina on lihtsalt lisaboonused. Viimati oli vist eelmisel aastal kui sain sandaalid 29 euroga ja poolsaapad vist olid 59 eurot.

Samas isegi kui soodukat ei ole siis 265 eurosed metsas töötamise saapad ca 3 aastat tagasi paistavad siiani hea ostuna, arvestades kus, kuidas ja kui palju neid on olnud vaja tarvitada.
siberia
23:12 21.08.2020
Kui töösaapaid hakata valima siis sõlmitavate nööridega nagu sel HH pildil on jamad. Boa kinnitus on parem. Alumiiniumist torkekindel tald on raske ja talvel külm. Kas kevlarist või olgu üldse ilma. Ninakaitse on ka selline asi et mõne disainiga on asjal mõte ainult siis kui varbaga kuhugi vastu lüüa. Kui sinna midagi ülevalt peale kukub siis paindub säärepoolne osa alla ja lõikab varbad maha. Seda on päris tihti juhtunud. Kui aga varbakaitset oluliseks peetakse siis taaskord kevlarist. Metallile jääb jäākdeformatsioon ja pārast tõsist kolakat saabast jalast enam kätte ei saa.

Sellised on tavaliselt ikka üle 100 EUR. Tuntud nimi ei garanteeri veel kvaliteeti. Mõned on talvel libedad. Jalase saabastel on mitte ainult minul tallad poole aastaga katki pragunenud ja vett tuleb sisse nagu korvi. Enamus neist polegi lausvihmas kasutamiseks mõeldud kuid paremad ikka kui peokingad.
Kui on raha liiga palju võib katsetada erinevate mootorratturi saabastega. Töösaabastest on nad tükk maad kergemad, niiskust lasevad seestpoolt vāljapoole ja mitte vastupidi. Traumasid hoiavad ka ära kuid tavaliselt on nendega halb kõndida. Ma leidsin täiesti juhuslikult ühed Daytona saapad millega kannatab imekombel isegi päev läbi püstijalu olla.
Kärss
23:17 21.08.2020
Penskarivest... mul pohlad, kas lasteaed kannab veel mähkmeid, on mähkmete east juba välja kasvanud või mida vestidest arvab. Kui auto ja riided = inimese identiteet, siis palju õnne. Elu läheb edasi ka peale 50ndaid ja ka pensionieas. See teema pole üldse mitte sellest, mida tähtedevahelise ruumini ulatuva enesehinnanguga inimesed teiste riietest arvavad, vaid mugavatest ja vastupidavatest hilpudest. Kui mõne muu riideeseme vastupidavus moodustab ülalpool mainituist kasvõi veerandigi, sobib siia teemasse suurepäraselt. Edevuselaadale sobivad riided on teine nish ja neist võib teha oma teema, kui neist midagi ka rääkida on;)

PS: Ma ise kasutan talvel õues töötegemiseks Tamrexi tunkesid, on tõesti väga vastupidavad. Jalanõudena Stokkeris müüdavaid Delta Plusi Miami S1P SRC turvakingasid koos spets sisetaldadega - minu jala jaoks mugavaimad ja paelavabad. Päris tervet aastat vastu ei pea, lagunevad lihtsalt laiali, aga mugavus maksab. Just nimelt mugavus maksab ka riiete puhul oluliselt rohkem, kui foorumis kommenteerijate arvamus.
Sull12
23:49 21.08.2020
Fjällräveni püksid (3 eri mudelt ja värvilahendust) ja Salomoni Speedcross 3 või 5 jalatsid, lisaks talveks Salomoni bootsad. Tööl, kodus, puhkehetkel- pole leidnud mugavamat lahendust. Kestavad ikka aastaid (nii püksid kui sussid), enne saab endal kõrini ja tahaks välja vahetada, kui ära kuluvad või laiali lagunevad.
Garderoobispetsid ja välimäära
08:35 22.08.2020
Stammer ja 63amg- te leidsite endile lõpuks need Hello Kitty roosad meestealukad?
Me loodsame, sest teil oli tõsine mure nende hankimisega, terve Perekool olla abiks olnud.
Nendega erinete "pässidest" ikka oluliselt ja olete kaasaegsed innovatsiooni silmini täislaetud, trenditeadlikud tegelased.
Peaaegu nagu Mikk Pärnits, mis/kes kontekstis "50 aastane päss" kindlasti teie iidol on.
....................
11:59 22.08.2020
Sellel "töötossul" on komposiidist torkekindel tald. Talvel külm ? võibolla, see ongi suvejalast, talvel on teised asjad õuetöödel. Pole nii rikas et osta odavaid asju. UVEXi töö talvesaabas oli kunagi väga hea, 3 aastat ja mitte mingit teemat, uutematel kipub tald lihtsalt pragunema. Vahet pole mis kaubamärk, loeb kvaliteet ja mugavus. Ei pea HH logo igal pool olema, sattusid kätte ja täiesti kvaliteetne ja väga kerge ning mugav asi. Eks näis kaua vastu peab.
väike vend
14:35 22.08.2020
Nõustun. Sandaalide ja odavad poolsaabaste tootjaks muide Cofra. Sandaalid katsetatud ära nii suvel tööd tehes, talvel tuhvlitena prügi välja viimiseks kasutades või suvel randa minnes läbi madala vee jalutades. Ei ole kuskilt otsast lagunema hakanud.

Poolsaapad on miskised ESD-vastased, mõeldud kuskil elektroonikavabrikus töötamiseks, kuid kõlbasid suurepäraselt ka meie vesises talves mööda võsa müttamiseks. Ei olnud libedad, vee hoidsid väljas ja hüppeliigese paigal.

Metsasaapad on Solid Gear GTX. Suured ja rasked, et niisama kanda, kuid talvel külmaga metsas, pole mingit muret kui peab 6 või 8 tundi järjest jalgel olema ja lumisel/vesisel raiesmikul müttama.

BOA kinnitus mulle endale ei sobi. kiire on küll, aga pingutab kõike ühtlaselt, kuid samas alt rohkem kui ülevalt. Tavaliste paelade puhul on olemas kontroll iga individuaalse silmapaari pinge üle, nii et palju mugavam tulemus. Paelte kiire kulumise vastu aitavad nn. langevarjunöörist (paracord) paelad.
siberia
16:38 22.08.2020
BOA eelis on minu jaoks see, et sõlmed ei tule juhuslikult lahti ja paelad ei jää siis jalgu. Igasuguste märgade ja jäätunud paelte sidumine ei pruugi alati pidama jääda. Reguleerida saab mingil määral kasvõi nii kui alt on vaja lõdvemalt siis kasvõi pliiats enne keerama hakkamist õigesse kohta paelte all ja kui ära on pingutatud saab selle sealt välja tõmmata.

Peale BOA on veel teisigi kiirkinnitussüsteeme. BOA on lihtsalt üks levinud. Neil Daytona saabastel mida ma trööpan saab iga nööririda eraldi pingutada ja lõpuks ei tehta sõlme vaid fikseeritakse lõpp ekstsentrikhoovaga.

Mure vee sissetulemise pärast on lihtsamalt lahendatav kui mure et jalad hakkavad higistama. Esimese jaoks on ammuilma kummikud välja mõeldud. Aga et vesi sisse ei tuleks kuid välja läheks eeldab ikka mingite goretexi laadsete materjalide kasutamist. Olen neid saapaid ka sihtotstarbeliselt kasutanud ehk mootorrattaga mõnisada km paduvihmas sõitnud. Mõnikord +25 kraadiga metsas kolanud. Seal on sellepärast jalas olnud et madu-ussi hammas peale ei hakkaks. (pole küll ühtegi senimaani näinud )Jalad on kuivaks jäänud ja kuivaks tähendab ka seda et mitte higimärjaks.

Netist pildi järgi pole mõtet osta sest enamus niisugustest pole kõndimiseks vaid pulga peal puhkamiseks ning vahel enda toetamiseks. Tald on siis täiesti jäik ja kontsa tihti polegi.
Sidorov
10:54 27.06.2021
Ülivana teema, aga igihaljas.
Eile metsas käies teksadega sattusin kohta, kus vihmamärg rohi tegi need loetud sekunditega nii märjaks, et järgmised tunnid oli elu pehmelt öeldes tüütu.
Ei ole proff metsamees, vaid asjaarmastaja, seega lihtne küsimus. Kas oskate oma kogemusest soovitada mugavaid pikki pükse, millega oleks mugav metsas käia, mis kohe läbimärjaks ei saaks ning samal ajal hingaksid?
Keeruline tahta, suht vastukäivad omadused, aga tehnloogia on vahepea ju arenenud?
Deus
11:51 27.06.2021
Haixi saabas ja puuvillane laiguline on minu suvine valik. Püksid olen tellinud iga aasta kaks paari nuclearblast.de'st

Need, millel sünteetikat hulka pandud, neid ei suuda kanda, ajavad kergemini higistama ja siis kleepuvad külge jne jamad.
Kärss
12:55 27.06.2021
# Kas oskate oma kogemusest soovitada mugavaid pikki pükse, millega oleks
# mugav metsas käia, mis kohe läbimärjaks ei saaks ning samal ajal hingaksid?

See seeria on selleks loodudki. Jään neid vist elu lõpuni kasutama:)
https://www.motonet.ee/et/otsing?q=püksid&category=5000
00110

Muidugi praeguste kuumadega jääda lootma pikkade pükste hingamisele füüsilise koormuse ajal... õhutusavad on leitavad ka parmudele, võrguga kaetud õhutusavasid leiab vist ainult järgmise hinnaklassi pükstelt. Need püksid pole tõenäoliselt head neil päevadel, kui sünnivad Eestis uued kuumarekordid.
Liikuja
20:24 15.04.2022
# Kuna olen nn suur kingakandja, seega olles proovinud palju erinevaid marke, parim ja vastupidavaim on Bata.

Bata küll ei julge soovitada, minul läksid üsna kiiresti. Jalatsite pealse vastupidavuselt minu arvates sobivad paljude brändide eelkõige naturaalnahast tooted. Talla poolest Ecco, Halti, Jack Wolfskin. Ostukoht https://www.weekendshoes.ee/
Liikuja
20:33 15.04.2022
Üks probleem minu jaoks kipub olema, et läbin jalgsi palju kilomeetreid linnas. Jalanõud jäävad pealt terveks, aga tald ei kesta. Ja selles osas on seni parimat vastupidavust pakkunud Ecco.
maaks
12:47 18.04.2022
Minu hääl läheb weekendist Josef Seibel'le.
Ants maalt
21:57 18.04.2022
Alles kaotas Ecco oma maine kui kingatallad esimesel aastal plehku panid. Olime perega just selle perioodi jalatseid mitu paari ostnud, kõik läksid garantiisse ja vahetusse, siis jälle mõne kuu pärast sama asi. Nüüd hiljem tundub asi parandatud olevat?