1. kas siduri vahetuseks tuleb mootor maha võtta või ei ?
2. Kuidas vahetada paremat alumist mootori padja?
3. Mis asi on kõrvalistujal juhul, kui on paigaldatud tehase katuse luuk
4. Kus asub antud autol jagaja ?
5. Kus asub sissepritse aju ?
Et siis sellised küsimused, kui juba teadlane platsis
to nii: mis marki autoga on tegu?
testia: kas võin sata sulle mingi dokumendi selle kohta?
to pats:kui pikema kruvikeerajaga ja taskulambiga läheneda asjale siis lykkad keele eemale.
to oioi: mis autost jutt?
to C3 ma arvan et sa pead oma auto kasutus juhendi läbi lugema kui ma ei eksi siis on kojameeste kangi otsas üks nuppuke:P kust saab seda kompuutrit timmida. ma pole veel ühtegi c3 kohanud millel parda kompuuter puuduks.
siis olen mina loll... sest mida pole on kompuuter... seda nupukest olen pressinud ja mudinud aegade algusest peale ja ei näe ma ühtegi numbrit kuskil muutumas ega üleüldse midagi muutumas.äkki on mõni varjatud nõks???
JA EI OLEGI.siit edasi kust leiaks c3 plokkskeemid seadmetest. kuna olen otsustanud asja saada ajan netiiromulatest jupid välja.vaja oleka sga taeda mida ja kuhu. äkki aitad ku juba reklaamisid...
Kõige lihtsam 14000 välja käia ja ka garantiid,asjad säilivad.Ise sa selle asjaga hakkama ei saa,seal ikka vähe keerulisem,kui ainult plokkide vahetus...
miks sa arvad et ei saa??? ma ehitasin oma eelmisele XM sisse opel senaatori digiarmatuuri. juhe juhtme järgi vedasin mikroskeemist edasi. vikingmotorsist sain opeli el skeemid ja armatuuri plokkskeemi mis seletas lahti mida mis ots teeb. simpel... pealegi odavam oleks osta chiptuning aju sellega saab + 8hj ja täieliku PC monitooringu. puuteekraaniga PC kombineerib 6k eest masinasse ja chip umbes 8k nii et sama raha eest saab tunduvalt kõvema asja.
hakka aga ehitama kui valmis saad ja midagi maha ei põleta võid patendi maha müüa prantslastele.Või kehvemal juhul lähed vehose ja köhid 14 kilo lauale.
kahjurõõm on kõige suurem rõõm eks :o) ja patenti ei saa teha sest enamus on KITi jupid mida saab osta.lähimad tegijad on soomes. ja ega see ka võimatu pole sest vehos töötas üks sell (honda poolel) kes tegi täiendusettepanekuid nii difri kui roolivõimu osas ja nüüd pidi hondas kena koha peal olema. nii ,et ei maksa lömitada midagi on ka meil ajusid...
Kes teab mis sellest teadlasest sai,võibolla lihtsalt inimesel tegemist palju....ootame...Alati ei tasu kohe asja hulluks keerata.Ja see jutt Veho mehe kohta(c3...),sellist küll pole,ei ole mõtet jura ajada.Ja tõesti,kui nii kõva mees on,et multiplexi läbi hammustab,siis müts maha....Siis mees elad vales kohas....
Enamus tänapäeva mootori ajusid (alates 90ndatest), kaasaarvatud Xsara oma, peaks toetama (pole Xsara spets, seega ei saa 100% väita) OBD või OBD2 standard SAE protokolli, mis tähendab, et saab vastava riistvara abil, mille saab ise ehitada, ajule ligi küll. Lexiat ja Proxia on ilmselt mingid sidruni originaal lugejad/testrid. Samas on näiteks kindel see, mida olen ka ise proovinud, et XM ja Xantia ajudele saab vabalt ligi. Võibolla päris kõike nende järgitehtud asjadega näha ja muuta ei saa, aga siiski piisavalt. Kui huvitavad veakoodid, mida sa sealt ikka eriti muud tahad, siis selleks pole isegi mitte OBD/OBD2 lugejat vaja. Sama kehtib ka näiteks XM-i puhul erinevate süütesüsteemi komponentide testimiseks läbi aju. Räägin XM'st, sest seda olen kõige rohkem näppinud.
XM ja Xantia on tunduvalt teistsugused kui C2 ja C3.
Olgugi et ka XM oli mux elektiga, aga see oli esimese põlvkonna oma mis erineb täielikult tänasest VAN-CAN thnoloogiast.
C2, C3 pardakompuutri funktsioon käib läbi BSI bloki (Full MUX) mida XM ja Xantia ajastul ei olnud olemas.BSI toetab küll standardset ühendusprotokolli aga on krüpteeritud ligipääsuga ja isetehtud seadmega sinna sisse ei saa.Mootriaju näppimisel ei ole kahjuks absoluutselt mitte mingit mõju pardakompuutri aktiveerimiseks.
Et siuksed lood sellega.
ega ma pead selle veho mehe kohta andma hakka aga räägin edasi juttu mehese kellest rääkis mulle veho müügimees.(kui hästi meenutada võin nimegi öelda)
nii ,et kui keegi ajab ****a siis see sell muide.istub siiani seal firmas.
Ega ei rääkinudki C2 ja C3 teemadel? Kas mainisin selliseid tähekombinatsioone? Algupärane küsimus millele ma üritasin vastata puudutas ikka Xsara ajule lähenemist...
Xsara on sama teema kui tal on BSI peal.
Vanal xsaral 97-99 ei ole BSI-d ja ei ole ka pardakompuutrit kunagi olnudki.
Et ECU-sse sisse saada peab olema 16 pin diag otsik, spets soft ja õige interface kaart.Minu meelest 97-99 Xsara ei toeta OBD funktsiooni, see tuli alles aastaid hiljem.
See juba teine jutt. Ja pole ma pardakompuutist rääkinudki. OBD pole sidrunitel midagi nii hiline asi. Algas juba XM-dega E-OBD nime all ja edasi OBD/OBD2. Internetist otsi ja leiad OBD testreid küllaga, mis räägivad mootori ja muude ajudega (kui need esinevad) vabalt, kaasaarvatud Xsara omadega. Ise tegemiseks peab veidi rohkem vaeva nägema ja tuhnima.
Ise sai kyll proovitud OBD scannerit (Citroeni enda oma) vana Xsara (99) peal ja see seal küll ühendust ei saanud kuid samas aga 99 Civicu peal töötas.Ma arvan, et paljudel on eri arusaamised OBD ja EOBD funktsioonidest.Citroenidel hakkasid OBD scantool funktsioonid tööle alles 2000 aastal mõningatel mudelitel ja leidub mudeleid milledel see ei tööta isegi täna, C5 näiteks.Saksas on sellest suur poleemika praegu, et TÜV ei saa oma OBD seadmetega uutesse Citikatesse sisse, vahetavad seal igast softe ja asju.
Iseasi on see kui kasutatakse OBD ühilduvat pistikut,aga protokoll on K-ISO, siis saab kyll vanu XM, Xsarasid ja Xantiaid uurida.
Eks see paras gemüüse on need obd-d ja protokollid.
Jah, see on õige, OBD võib tähendada, et tegelikult seda tüüpi pordi kaudu võib joosta erinev protokoll. Ühendused kõik on samad oma K ja L otstega, aga autotootjad pole ilmselt omavahel kokkuleppele saanud ja on oma eripäraseid protokolle loonud. General Motors kasutab näiteks SAE J1850 VPW (variable pulse Width modulation) protokolli, Chrysler ja enamus Euroopa ja Aasia sõidukeid ISO 9141 koos KWP (Key became protocol).Ford SAE J1850 PWM (pulse Width modulation) protokolli. Aga asja teeb siinkohal lihtsamaks see, et arvuti ja mootori aju vaheline riistvara jääb kõigil samaks, kogu tarkus ja seega paindlikkus jääb arvutiprogrammi, mis loeb ajust koode ja teeb seda siis vastavalt valitud protokollile. Ja selliseid programme saab internetist. Vastava riistavara saab vabalt ise teha või ka tellida. Internet on abiks.
Ühesõnaga kui on soovi ja tahtmist, saab kõike, iseasi kui palju keegi viitsib jamada ja aega kulutada.
No igatahes tänan palju asjalikuma jutu eest kui Spetsialistil. Lihtsalt põhimõtteline küsimus tekkis sellest, et kolleegid VAG-autode ajudes käisid. Polegi eriline ajuteadlane, et midagi muuta-parandada tahaks. Lasen seda teha asjatundja(ma)tel.
Tere!
Vabandan kohe väga lolli küsimuse pärast, aga kuidas vahetada C2-l udutule pirni? Altpoolt ja mootoriruumist ligidale eriti hästi ei pääse ja udutule taga polegi nagu pesa, mis välja tuleks. Proovisin ka tuleklaasi maha keerata, aga lahti teda ei saand ja arvatavasti ei käi ka niiviisi.
Picasso välimus on kena aga kuidas tehnika kestab?
Milliseid probleeme esineb?
Automaatkast meeldiks.Milline mootor selle juurde sobiks?
Kas V6 mootorit on?
tre teadlane!
Prooviks lihtsama vastupanu teed!
Kas tead ja oskad nõu anda kust oleks võimalik soetada luukpäraga 2001a. 4ukselisele xsarale spoilereid ja muud exterior tuning staffi
xsara tuunimisest.
kindlasti on sul õigus. kuid olen lastele sunnitud autot ostma ja pakutakse väga soodsalt ja väikse läbisõiduga xsarat. kuna sünnipäraselt liig igav auto siis võiks ju midagi külge riputada
küsimus 1.-siduril on loks sees,no nagu nätsuga oleks põhja külge vajutatud.Sõitmist otseselt ei sega aga häirib.
küsimus 2.signa( defa)armatuuri lamp keeldub vahelduva eduga vilkumast-eriti Veho esinduses
küsimus3.esiuste servad väljastpoolt ca meetri pikkuselt ja 5 cm laiuselt õlised.Peale pesu läheb õlistumiseni aega umbes 1 tund.
pagasiluugi avamisega on nagu vene ruletiga-tahab siis avaneb ,kui ei taha siis ei avane.
Kõik need vead v.a. viimane ilmnesid peale 20000 km hooldust
..progejatele niipalju,et..proovige enda läpaka ühendust läbi terminaatorite - siis vastus käes kas Rx ja Tx toimivad - ning standard Pinout üle kontrollida.Toetab OBD2 ka vanemaid mudeleid.
Berlingo 2001 1,9 D, sellise probleemiga, et hommikul käivitub nagu kellavärk, aga probleem seisneb selles, et ta jääb käima ca 5 sekundiks ja siis enam ei käivitu. Kui piisavalt kaua ca 1-2 mintsa aku pealt käiata ja meelitada saab raisa käima. ja siis tuleb kah hoida tuure 3000 peal, mingi 10 seki pealt viskab korra tuurid 4000 peale ja siis on kõik OK, siis töötab masin jälle nagu peab. Päeav läbi ei mingeid probleeme, sama kordub hommikul. Vehost saadeti Karla Autosse, kus mehed ütlesid, HÄMMING.
Aga kas karla autos saadi auto korda ve? Kui ei siis palun kontrolli kas küttus pole ööga alla vajunud (kütusefiltri kõrval on käsipump olemas) Kui on all siis käivitubki ainult paariks sekundiks ja ennem käima ei lähe kui starteriga uuesti kütte üles veab.Aga kui käsipumbaga ennem küttus üles lüüa siis peaks ilusti käima jääma.
sõbra peugeotil oli täpselt sama lugu peale esinduses tehtud hoolduse (õlid, filtrid, jne.)
kütusefiltri kaane külge oli toru halvasti otsa lükatud ja iga hommik oli sama jama käivitusega, õhumull oli isegi näha hommikul. käis uuesti esinduses ja veel mõnes remondikohas aga abi ei kusagilt. lõpuks lükkasin torukese ettevaatlikult otsa ja kõik ok.
Mure järgnev et roolivõimu pumba tihendi vahelt ajab õli läbi hooldus teadis öelda et tihendit eraldi ei vahetata, et tuleb koos lattide ja muu sinna juurde kuuluvaga ahetama hakata ca 10000.- ne laks, äkki mõni targem oskab öelda kellel sama jama on olnud et kas saab tihendit eraldi vahetada, või kuidas on problem lahendatud
Citroen Picasso 1,6 2001 aasta
Max,
mul isa autol täpselt sama lugu. Mingi nurgatagune garaaz tegi töö kiirelt ja korralikult ning maksma läks ainult sente (võrreldes 10000.- kr mis Veho pakkus.)
Kusagil Pirita-Mähe piirkonnas see firma asus ja minu meelest oli juttu 250.- kroonist.
oman xm teist nädalat (3.0 v6) mootor käib tühikäigul ebaühtlaselt ja co on üle 2000 .kui mootor soe siis vahetevahel käivitub väga raskesti külma mootoriga pool pööret ja sai käib.help
kuidas saaks berlingo süütelukku lahti?
olen ta nii 3cm väja tõmmanud ja ühe väikese kruvi küljepealt ka välja keeeranud kuid lahti ikka ei saa ehk keegi oskab aidata.
Olen ühe korra näinud berlingo luku eemaldamist. see käis haamri ja olude sunnil peitliga. Laiali väänati see nii mõnegi mm paksusest materjalist torumoodi asi, mille sees on süütelukk. Ilmselt päris nii robustselt pole vaja. Selle taga peaks olema mingi pistik kah, kui ma ei eksi.
Tere teadlane, ehk oskad abiks nõuga olla nimelt vahel tagurpidi parkides pidurid krigisevad/vilistavad, just sellisel juhul kui sõidan mööda teeäärt edasi ja siis tagurdan sobivasse paika, kas see on siis nüüd normaalne, läbisõit ca 7000km, C2. Mis põhjuseks võiks olla? Läbi ei saa nad ju ometi veel olla ja siis vilistaks nad mõlemat pidi pidurdades. Ja paluks mitte soovitada Veho poole pöörduda... "neil meestel ei ole mõistust peas, ise nägin..."
Kergem oleks vist küsida millega nad hakkama ei ole saanud. Käin pikemat aega nagu tola kiirteenenduse ja tavateenenduse vahet, üks ütleb et vot see on sul katki, pane teenendusse aeg, ootan oma aja ära saan teenendusse, seal aga tunnistatakse auto terveks ja ei ole midagi tal katki. Natukese aja pärast kuulen autol sama kolksu, täna kiirteenendusse tagasi, ütleb jälle et sul ikka laager läbi mine teenendusse. Homme siis lähen jälle teenendusse. Kiirteenenduse mees arvas et ega nad eelmine kord teinudki mis lubatud ja mis paberil kirjas. Nimelt on autol kolks sees, kolksub imelikult koha peal rooli keerates või kui alles vaiksel sõitu alustad ning kiirteenendus pakkus et amordilaager. Aga autot teenendusse viies, mina rumal mainisin ka teisi vigu, näiteks seda et sumpsi plekk lahti, et see ka kõriseb. Nemad vist lugesid töölehelt et kolksub ja sumpsi plekk lahti ja ülejäänu jätsid tähelepanuta. Kolksu nad too hetk ei kuulnud sellepärast et kiirteenenduses oli paar nädalat tagasi pandud sinna õli ehk heli oli ajutiselt summutatud. See et amordilaager, arvatavasti, läbi on , on ideeliselt minu enda süü, kuid kuna seda autot on kontrollitud juba 3 korda siis ma mitte ei taha seda minu arvele enam lasta kirjutada. Sest nii võiks ju kõik autol ilmnenud vead panna minu arvele. (Nimelt sõitsin mingi aeg tagasi pimedas suure pauguga vastu äärekivi mille peale tuli ära vahetada velg ning puksi padi, kuid peale seda on auto 2 korda veel kontrollitud ja hoolimata sellest et kiirteenenduse töötaja ütles et tuleks vahetada amordilaager,seda siiski ei tehtud vaid väideti et sellega on kõik korras ning seda pole vaja vahetada ja kontrolliti ka veermik siis peaks ju lõppema võimalus vigu märkida selle äärekivi arvele) Sai nüüd vähe pikk jutt aga lihtsalt tänasest Vehos käigust meel veel nii kuri.
krt ei oleks osanud arvata, et sidruni omanikud nii kobedad ja avameelsed sellid on :) Sattusin siia esmakordselt. Jaapani autode foorumeid lugedes tuleb kassiahastus peale, igas teemas iga teine üritab oma ostu õigustada. Aga siin vennad võtavad vabalt ja naudivad täiega. Nii peab see olema, olete õigel teel.
Lähen kah millalgi lõhkeaine nimega sidruniga tutvuma, eks näis mis saab, kas saan kah teie meeldivasse ja sõbralikku seltskonda või jälgin teie tegemisi vaikides edasi.
Tere.Oleks selline mure selle autoga (1999,ls 155T,2,O,98kw) et vedrustusega on mingi jama. Alguses rapus kohati suhteliselt tugevalt sôites ja vedrustuse yles-alla reguleerimine töötas ainult esirataste puhul.Nyyd aga langes auto tagumine osa alla ja ei tôuse enam seal ylesse (puhkeasendist sôiduasendisse)Kas keegi oskab anda nöu vôi soovitada kus sellist autot saaks parandada.Ette tänades
Tere.Oleks selline mure selle autoga (1999,ls 155T,2,O,98kw) et vedrustusega on mingi jama. Alguses rapus kohati suhteliselt tugevalt sôites ja vedrustuse yles-alla reguleerimine töötas ainult esirataste puhul.Nyyd aga langes auto tagumine osa alla ja ei tôuse enam seal ylesse (puhkeasendist sôiduasendisse)Kas keegi oskab anda nöu vôi soovitada kus sellist autot saaks parandada.Ette tänades
Tere.
C5 3,0 Exclusive Steptronic- huvitab,kui tihti kk. õli vahetakse ja kuidas on lood tehnika vastupidavusega. Ehk teisisõnu palju remondiraha peab koguaeg tagataskus olema? Ls 159000.
Tänud.
Selline küsimus, et kui suur on Citroeni c4 kupee bensupaak. tehnilised andmed annavad selleks 60L ( http://www.citroen.ee/_pdf/C4_tehnilised_andmed.pdf ). aga ma kahtlen selles, kuna olen paar korda paagi üsna tühjaks sõitnud, ühe korra isegi nii, et järelejäänud kilometraas näitas et sõita saab 0 km(kollane tuluke põles juba tükimat aega) Siis sai paak täis lastud ning bensuautomaat näitas, et sisse mahtus 48L. minu arust on paak 50L või siis heal juhul 55L.