tere.kas keegi on oma mondeole millel ei ole kompuutrit ja selle masinale peale pannud? kas see on üldse võimalik ja ja kas ma pean sinna ka mingeid juhtmeid juurde vedama või ei pea? ma arvan , et te saite aru mida ma mõtlen.Ette tänades vastuste eest.
miks kohe kompuutirga autot ei ostnud? Mõtle ikka midagi originaalset autosse, midagi vajalikumat.. läptop konsooli sisse koos autoroute ja gprsiga... midagi vähe mõistlikumat ikka kui tahta stock comp sisse panna ja juhtmeid vedama hakata, kui lihtsalt kellasid ja vilesid juurde tahad siis topi jõulukaunistusi auto täis ja nuppe millega neid ühest v teisest kohast põlema saad panna või osta täislisadega masin. Lausa imekspandavb palju neid autopedesid ja tjuuniaid leidub.
komput vöiks mondeosse tahta kasvöi seetöttu et siis oleks pensunäidikul tuli olemas mis annaks paagi tyhjenemisest märku. mondeol tuld pole kui komput pole, ajuvaba. kompu panemine nyyd kyll mingi tuuning pole. minuarust. tyypiline kommia sa Zoa, muffigi asjalikku ei tea, aga kohe paukkuma..
ole hea mees seleta ära mulle majanduslik tasuvus sellele ettevõtmisele, siis panen ise ka kohe bensu tule (kas silmi peas pole, et ei näe kuna tühjaks saab?)
aga, kas Pahandus,töstatas kysimuse asja tasuvuses vöi paigaldamise asjus. jumal teab mis ta sellest kompust sinna topib, kysimus oli ikkagi paigaldamise vöimalikusest/lihtsusest!
lõhnakuuse peegli külge riputamine kah majanduslikult tasuv pole. ometi enamus autojuhte teevad seda.valuveljed kah ei tasu majanduslikult ennast ära, aga ikka pannakse. see kompuutri paigaldus on päris mõistlik mõte, aga ma kardan et juhtmed tuleb kõik ise vedada. ei mäleta kyll et yhtegi vaba pistikut armatuuri all oleks olnud. remondiraamatus peaks olema selle kompuutri kohta ka mingi skeemike, seal näed kuhu mingi juhe kustkohast tuleb. ma usun et võimalik on see asi kindlasti.
aga kui tahad seda kompuutrit ka panna mis näitab uste-luukide avatust, siis pead minuteada ka lukkudele need vajalikud mikrolülitid hankima
Antud kompuuter näitab siis vasakpoolse näiduna hetke kütusekulu,keskmist kütusekulu,läbisõidu arvestit,kilometraazi mis paagis oleva kütusega on võimalik läbida ja keskmist kiirust. Parempoolsele näidule saab panna kella,kuupäev ja kuu,stopperi või välistemperatuuri.
aitäh vastuste eest, ärge siis nüüd sellepärast üksteisel kõrri karake.Ma lihtsalt tundsin huvi , et kas on võimalik peale panna kompuutrit(näitab jah bensu kulu ja muud asju),aga et siin hakatakse kohe ilkuma iga küsimuse peale:)
Seal on tõesti teisigi lambikesi aga see pikema displeiga kompu panek tõenäoliselt ei ole probleem, sest autol on see inf olemas mida sa näha tahad ja ma arvan, et juhtmed tulevad ka sinna taha.
Aga kust leida selline displei või selline matsu pand auto kust selle ära saaks niferdada!?
Üldjuhul on võimalik et on veetud teatud juhtmed juba külge aga mida kindlasti ei näe on välisõhu temperatuuri ja siis veel järelejäänud vahemaa sõitmist oloemasoleva bensiiniga. Selle kas näitab saad juba siis aru kui kella korra välja võtad ja loed üle juhtmed, kui on rohkem kui 4 siis on arvatavasti hetke kütusekulu näidik olemas. Üldiselt ei ole nagu mõtet hakata seda panema. Juhul kui on sul Ghia versioon siis peaks kindel olema, et kõik juhtmed on juba veetud, muidugi võib siin olla äkki vahe selles kas on konditsioneer või kliimaseade. Väga tüütu on iga kord vajutada nupule, et kütuse kulu näha, kuna käivitades viskab automaatselt vastava pildi ette mida ei ole võimalik näha. Samas ei tea veel ühtegi mondeot millel ei ole paremal all näidikute juures oranži noolt, tõesti kas on lamp läbi või ei ole te nii tühjaks veel paaki lasknud.
kui sa mõtled seda noolt mis asub bensunäidiku juures siis selletaga pole kyll mingit pirni. raamatust ludesin selle noole kohta et see pidavat näitama kuspool asub bensupaagi kork :D
paagi olen tyhjaks lasknud. aga kui paak tyhi siis näidik on ikka valge ja punase vahel, mitte päris põhjas
Kui käivitad auto siis alguses peab minema põlema all paremas nurgas justnimelt (paak mille küljes on nool) lamp ning mõne aja pärast kustuma, kui sul seda ei ole siis on pirn läbi. Samuti kui paak juba peaaegu tilgatu on siis hakkab ka põlema omal hakkab siis kui u. 5L on veel sees.
Aga mis puudutab kompuutrit siis ei pruugi toimida järgmised funktsioonid-
1. Välistemperatuuri ei näita
2. Järelejäänud kütusega võimaliku vahemaa läbimine on kolm ---.
Muud asjad peaks toimima.
Selle kütuse lõppemise kontrolltulega peab juhtima tähelepanu sellele,et esimese põlvkonna(93.-10.96) ja teise põlvkonna(alates 10.96) Mondeodel ei ole see süsteem päris sama. Nimelt esimese põlvkonna mudelidel ei ole tõesti seda kontrolltuld(v.a. Ghia varustustase korral),teisel põlvkonna autodel on see aga olemas. Ja asub see tõesti näidikute ploki all servas, roolist paremal. Ghiadel aga ikka sellel autokujutisega lisakompuutril(kui selline asi on olemas).
Kompuutriga on natuke kavalam asi.Järelejäänud kütusega vahemaa näitamine sõltub paagiandusrist.Kui on kahe väljundiga andur,siis hakkab ka kompuuter seda näitu arvestama ja hakkab näitama kui palju õnnestub veel olemasoleva kütusega sõita. Aga just seda välistemperatuuri andurit ei ole tavaliselt lahjema varustusega ,kui Ghia, autodel üldse küljes ja reeglina puudub ka üks lisaplokike,mis juhib selle temperatuuri värgi tööd,ning annab infot nii sellele kütusekompuuter-kellale(kus saab täpselt kraade(või siis ka fahrenheite) vaadata) ja sellele autokujutisega sheck-kompuutrile,kus on välistemperatuuri kirjeldavad helbekeste(oranz ja punane) kujutised.
Kütusekompuuter saab andmeid muidu pritsungi ajust,kiiruse andurilt ja kütusepaagi taseme andurilt. Vajalikult juhtmed-pistikud tuleb lihtsalt armatuuri alt üles ostida.
Kõikidel mondeotel on juba vabriku poolt ju kompuuter peal,mis juhib sissepritset.Ja kui keegi tahab oma mondele aretada külge displeid ,mis näitab kütusekulu ja muud sarnast ,siis eeldab see ka sissepritse kompuutri vahetust ,sest sellel ei ole ette nähtud sellist funtsiooni,et ta peab väljastama sellist inffi.
Mõtelge nüüd ise mis see maksma võib ninna.
Vale jutt a.t. Asi pigem vastupidi: aju vahetada pole vaja.Isegi paljud juhtmed(vahest koguni pistikud otsaski) kütusekulu kompuutri paigutamiseks olemas. Kütusekulu kompuuter pritsungi kompuutri tööd ei mõjuta. Ta võtab ainult infot sellelt. Sama asja on paigutatud nii Scorpale,Mondeole ja lausa ka Sierrale.See viimane on küll Scorpa oma ja ise peale pandud.
jah, eks ta kaua aega võttis ja tuhnimine netis.aga sain ta jah eestimaa pinnalt ja lammarist.universaal mondi oli taha hea laksu saanud ja kätte sain ta 2 kiloga
krt nett jurab mul momendil.nii paika püüdsin algul ise panna aga vaatasin et eriti hästi vist juhtmete osas hakkama ei saa ja kutsusin asjalikuma mehe appi ja see aitas siis peale sokutada teise, vedas mu, et mu autol olid juhtmed olemas ja otsad ka nii et natuke sättimist ja ..........................volaa.
Kaevasin su vana teema ylesse, kui juhtud lugema siis ehk jagad veel veidikene infot kompu paigaldamisest. omal sama teema praegu käsil, aga vähene nõu oleks abiks...
nimelt siis, et kuidas sul need pistikud olid seal armatuuri all, täpsemalt. ning kui chek- kompuuter on olemas siis kas annab sealt lihtsalt edasi vadada? nagu tuubeldada, et tuleks inff nii chek kompusse kui ka sellesse peenikesse displeisse mis salongiõhu nuppude kohal on?
Check-kompuutril ja kütusekompuutril on ainuke ühine vajalik info temperatuur - ühel jäätumishoiatuse helbekeste jaoks,ning teisel välistemperatuuri kuvamiseks.Mingit otsejuhet nende vahel aga pole.See info käib läbi ühe pisikese mooduli,mis on autodel,millel on temperatuuri andur(kasvõi ainult check-kompuutril töötab see helbekeste süsteem),juba originaalis olemas.
Põhimõtteliselt on kõige lihtsam seda kompu instaleerimist teha nii,et teine,kompuga auto on kõrval ja selle pealt vaatad õiged juhtmete värvid,ning juhtmete asetused kompu pistikus.
Auto on mul ghia varustusega, seega peaks olema nagu paljud eeldused olemas.. ka on juba olemas kütusekompuuter (kahjuks pistikuta) ning armatuuri alla olen ka vaadanud.
Seega huvitakski, et kui sügavale armatuuri alla peaks kaevama, et mingeid vajalikke pistikuid/juhtmeid leida. Ilmselt peaks olema need juhtmed mida vaja kõik ühte kimppu kõidetud? Kasvõi koos nende juhtmetega, mis lähevad chec-kompuutrisse? Ning lisaks on siis vaja veel elektriskeemi ka. Kustkohast seda saaks?
Siin Pahandus ütles, et temal olid pistikud armatuuri sees olemas?? Kahjuks pole teist sellist tehases pandud kütusekompuutriga mondeot leida.
Ka ise olen sellele mõelnud, et paigaldada kütusekompuuter. selle displei-kella saaks lammerist, elektriskeemid on, aga ei tea kas muud eeldused on olemas. mul on ghia varustusega. Ja tavalise kella taga on mul 5 juhet (immo tuli ka seal). mitu juhet teil on?
to monsa:
mul on ka kella taga viis juhet aga tehase immot mul pole.
mis kujul sul need elektriskeemid on?(paber...?) või kustkohast neid saada võiks??
Kaevan ka selle teema vahepeal üles.Mul ka mondeo displei käes, aga ilma pistikuta.tegelt pistik on aga ilma juhtmeteta-tühjad klemmid lihtsalt,ole mees ja pane juhtmed külge.aga oleks vaja juhtme värve ja järjestust,skeem on aga ei tea ju kuhu auku miski värv läheb.Kui keegi viitsib oma pistikut vaadata ja värvid üles joonistada vastavalt pistikule siis olen väga tänulik.
Tere.Pistiku skeeme ja värve ma enam ei taha, sain juba.Probleem nimelt selles et üks juhe jääb üle, pin 15.mis peaks minema "instrument interface" pistikusse, aga mida ta seal teeb ma ei tea.Värvi järgi ka ei saa panna kuna armatuuri pistikute värvid ei lähe mul skeemiga kokku.On ta äkki mingi märgutuli või midagi sellist?
Mina sain Börsist,500 eeki.Pool aastat otsisin et sobiva hinnaga saada.romula küsib 1500- 3000 eeki,mille eest ei tea.Mul omal peal ja töötab.Ainult üks juhe üle,ei tea kuhu panna,eelmine postitus kirjutasin sellest.
ole hea tom ja anna teada, milline romula seda kütusekompuutrit müüb.ise olen ka seda jubinat tükk aega netis taga ajanud aga tulutult(martin.puust@mail.ee).tänud ette.
See kompuuter selline huvitav asi, et selle võiks ise kokku keevitada. Äkki keegi oskab öelda, millist signaali mondeo paagi kütuseandur välja annab, siis ei pea otsima palju netist.
kas '97 mondeo 2.0 ghia -le peaks kompuuter minema suurema sobitamiseta või vaja juhtmeid vedada? see infodisplei on olemas ja masin on aut. kasti ja tavalise konditsioneeriga, kui see peaks oluline info olema?
Tänud sulle aa!2.0 mondeo oma sobib tõesti ka 2.5 sele!Praegu keskmine 7,8 sajale,mis peaks ka suht tõene olema,sest Tartust Võrru ju ainult maantee sõit!Paar kilti sai ka linnas sõidetud!Igatähes suured tänud sulle!
Kas keegi on proovinud MK1 mondeol seda paagis oleva kütusega sõita saavate kilomeetrite näitu tööle saada?
Manualis öeldakse et see värk seal ei pruugi töötada.....
Ise küsin, ise vastan. Toimib mingitmoodi aga seda näitu ei usuks väga, paagitäiega 511 kilti tundub vähevõitu. Ja keskmist kulu näitab 0,5 - 3l suuremana. Ehk viga selles et kompu peale on V6 kirjutatud aga mul kõigest 1.8i mootor.
Mul ka mondeo V6 98a!Panin ise 2.0 kompuutri peale ja suht täpselt näitab!Ise olen ka nn täispaagimeetodil kontrollinud teda!Võtsin 60l ja sõitta sain umbes 630-640km ja kompuuter näitab keskmist 9.4/100le!Palju teie auto komp näitab siis!
Minul näitab 8 aga tegelik kulu on 10. Keskmist kulu arvutan nii, et paak täis (üks ja seesama tankur), spidokas nulli umbes 300 km läbimist paak jälle uuesti täis ja siis arvutan keskmise kulu. See peaks olem kõige täpsem meetod.
To tom: PIN 15 läheb tuledelüliti taha turvatalaküljes olevasse halli karbikesse PIN5 alla milles olev kõlar annab kompuutri nuppuvajutusel piiksu. Ja kui kütust on alles 80 km jagu või vähem siis piiksub ta igakord kui süüte sisse keerad või auto käivitad koos piiksuga vilgub ka veel ekraanil läbitav kilometraas... Üsna tüütu kui harrastad nö tühja paagiga sõitu. Piiksumise vaigistamiseks piisab ükskõik millise nupu vajutamisest kompuutril.
Veel kuvab see plokk püsikiiruse hoidja märgutule.
Muud otstarvet sellel juhtmel pole.
Kui on manuaalkast ja ilma kompuutrita, püsikiirusehoidjata siis pole ka seda karbikest mida nimetatakse Instrument Interface Module (IIM)