Teate-mõttetu teema.Sõimavad enamasti need kellel pole Opelit olnud või on siis tõusiku verd sehes.Igaühele oma.
Austet ADMIN-pane see teema ära lukku.
Õige jutt, pole sel Opelil häda midagi. Sõidan hetkel Senatoriga, aastast 88 ja ei ole selle autoga mingeid erilisi probleeme olnud. Kusjuures spido näiduks on hetkel 442000
Opeli hind vähemalt vastab kvaliteedile(isegi kui on mõned vead on see andeks antav) aga Audi hind küll kvaliteedile ei vasta(laguneb hullemini kui Opel, muidugi Audi ei roosteta nii, aga kui ikka süda kapoti all ei tuksu siis tühja sest roostest)
2.5 TD on küll kuradima hea auto. Disain on õnnestunud ja hulga inseneri mõtet sees. Mõned räägivad selle mootori nn. tüüpvigadest nagu turbo, plokikaan, pump jne. Ühtegi diislit ei tohi keeta ja tuleb õigeaegselt hooldada ja ei mingit muret. Gaasijaotus ketiga ja need kaks viiesoonelist lamerihma koos rullikutega kestavad julgelt üle 200000 km. Juba see mootori hääl, mida kuuene rida teeb on pool auto hinda väärt. Trassil nõks üle 2000 pöörde (nii 100 km/h) kütust 6 l sajale ja seda üle pooleteist tonni auto juures, mis sa veel tahad. CD varustuses auto elektroonse kliimaga on meie oludesse nagu maasikas. Ainult sõidumõnu. Meie kitsavõitu parklates on vahel jebimist a trassil oled nagu laevas. Vot nii-naine.
Olen endine opeli omanik, omegal tõesti viga midagi polnud 2000 aasta väljalase oli, hea suura auto aga roostetas ja kütust võttis palju. Raamatus küll kirjas, et 60% tsink kere aga ukse ääred ja poridiivad roostetavad. Mootoriks oli 2.5 V6 ja rüüpas päris korralikult aga ma ei saa aru kuidas BMW suudab sama kubatuuriga mootori teha mis võtab keskmiselt 4L vähem kütet (tehniliste andmete puhul service raamatust).
Kes rääkis et opel mugavam nüüd oman ise Audi A6 -00 2,4 tiptronic palju mugavam kui opel omega ja mina ei saa aru kes räägib koguaeg et esisillad lagunevad mul eestis sõidetud 170000 ja vahetanud 2 sarniiri eest ja käisin kontrollis ja kõik parimas korras, see audi esisilla lagunemine on üle haibitud probleem ja ma arvan, et enam ma opelit ei osta kui audi matse juba suus aga never say never.
See nn. BMW mootor on tegelt Austria tehases tehtav mootor. Nagu elu näitab on osad mootorid turboõhuvahejahutiga ja osad ilma.(TDS ja TD). No jumalast lollikindel mootor, ainult õigeaegne õlivahetus. Sellel autol on kõik inseneri mõte ka ellu viidud, st. moootori võimsus, auto mass, tuuletakistus, peaülekandearv on kooskõlas. Vägagi voolujooneline kere. Kusjuures mootoril on niipalju võimu, et mingi 200 kg. taga kapis ei morjenda kütuse kulu. (Caravan).
Olen ise pidanud kahte Opelit(kunagi ammu Opel Kadett ja hiljuti Opel Vectra B 97a.).Ei tasu muretseda Opeli maine pärast.Nii nagu kõigi teiste automarkide puhulgi oleneb kõik eelmisest või eelmistest omanikest.Kui siis on midagi tegemata jäetud või tehtud kehvasti lööb see millalgi välja ja tulebki praegusel omanikul kõvasti rahakotti kergendada - mida aga vana auto puhul tuleb juba kõvasti kaaluda,sest see raha enam kuskilt tagasi ei tule.Kõige kallimad ongi keretööd,sest jupid on Opelile tõesti soodsad.Seega kui Opelit ostad võta sõber kaasa kellel on samasugune olnud või tuttav remondimees kes Opeleid remontinud ning vaadake enne ostu korralikult üle.Muideks mõni Eestis sõitnud võib olla paremas seisus kui äsja toodud.
Hiljuti sai istutud Passatist(2000avl.) Vectra C -sse.Passat olles samuti truult teeninud ja mugav ning hea juhitavusega.Tagasi ei istuks(Passatisse).Mugav vaikne ja väga hea juhitavusega.Antud isend siis Elegance varustusega(ESP,ksenoonid,...jpm.).Asjaga ülirahul!
Aastaid tagasi sai viimati Opelitest omatud vana Omegat.Maha sai müüdud siis kui ette hakkas jõudma 500000km.Ära ostis taksojuht olles kursis läbisõiduga.Tegu oli hariliku 8V 2,0 i mootoriga mis paistavad silma eriti suure töökindlusega va. roolivõimu- ja veepump ning roostetavad tagatiivaääred.
Ei ole küll põhjust öelda halba Opeli kohta.Uue Vectra C näol kerkib minu silmis Opeli maine veel kõrgemale.
ärge ostke rohkem Opeleid :)
mul väga meeldib, et parkimisplatsil leian oma masina kohe üles.
tänapäeva autod on väga sarnased asjad:
Opel = Saab = Cadillac (teatud mudelid, disain ja varustuse/hinna suhe vaid erinevad)
Volkswagen = Audi = Seat = Škoda (jällegi teatud mudelid)
Volkswagen = Seat = Ford
Ford = Mazda
Peugeot = Citroen
ja nii edasi ja nii edasi...
Ainult, et kui autole on peale kirjutatud Opel, saad tõenäoliselt parema varustuse (ja autoajakirjanike unelm - parema plastiku salongi) väiksema hinna eest.
Kuna päevakorral on mingi väiksema auto soetamine-tööle sõiduks- pakuti Opel Kadet-i 80 ndate lõpust. Kere on keevitatud ja sõidukorras. Kas tasub üldse vaatama minna ja kui minna, siis mida eriti soovitate kontrollida? Diisel.
Opeliga on nii, et kuidas joppab. Võid saada väga hea auto, mis aastaid sõidab ja peale ülivahetuse muud ei taha, aga võid saada ka saasta.
Oli millalgi Opel Omega, 97 a vl, garantii kui selline praktiliselt puudus, kõik jupid ja jubinad pidin kinni maksma. Ainuüksi Xenon-pirn maksis 5000 kr.
Nüüd saan aru küll, miks BMW-d, Audid ja Mersud udukatega sõidavad- kes jõuab neid Xenone vahetada.
Müüsin maha ja jätsin Opeli tükiks ajaks rahule.
Läks kümmekond aastat mööda ja lugesin reklaami, et uus Opel-uus lähenemine ja liisisin Opel Astra.
Kõigepealt läks pirn. Et seda vahetada, tuli pool esiotsa lahti kiskuda, nii et esinduse vennad nägid pool päeva vaeva. Pirn ei maksnud küll midagi, aga tööraha...
Siis läks sidur. See muidugi ka garantii alla ei kuulunud. Vahetusega kokku sidur+ketas, 7000 krooni.
Siis hakkas sidur uuesti jupsima, sain teada koha, kust saab täis sidurimängu mitte 7000, vaid 700 krooni eest. B-varuosa. Jätsin esialgu vahetamata, kuna ilmad läksid jahedamaks ja jahedate ilmadega ei jupsinud see sidur nii väga.
Siis läks aku. Kuna aku garantiiaeg oli möödas, ostsin uue võimsa aku, 75Ah. Vana, originaal, oli vist kusagil 45Ah. Sain jälle auto korda. Kaif oli võtmest käima panna, ei pidanud enam kallaku peale jätma või tõukama käima. Uut autot totter tõugata ka, mis siis, et Opel.
Nüüd on kolin esisillas. Rattalaager on vist õhtul omadega. Ja ma ei usu, et seegi garantii alla läheb, küll põhjus leitakse, sõitsid august läbi või midagi sarnast.
Ja seda kõik 45 000 läbisõidu juures.
Natuke palju või mis?
Aga see on ju Opel. Saksa Moskvitsh, nagu öeldakse.
Lõpetaksin kiidusõnadega ka.
Mul on olnud kaks uut Hyundaid- coupe ja XG.
Vaat see on auto, millel on garantii.
Midagi ei pidanud ostma, kõik läks garantii alla. Ja ega suurt midagi ei kulunud ka, pisiasjad ainult. Aga need pisiasjad vahetati ka ilma pikema jututa ära.
Nii et lõpetuseks - kui oled valmis saama Opeli näol korralikku autot, mis kaua teenib - osta Opel.
Kui oled valmis teeninduse vahet jooksma ja rahakotiraudu pidevalt avama, osta ka Opel.
Kui tahad autot, millel ON garantii, osta Hyundai. Muidugi enne tasub müügimehelt garantiitingimused järele uurida, mis kuulub ja mis mitte garantii alla. Garantiitingimused võivad olla piirkonniti ja ostja isikut arvestades, erinevad.
Tundub ,et sul on olnud tõsised probleemid auto ja iseendaga!
See ei ole mingi jutt,et 45000km läbisõidu juures sidur garantii alla ei lähe -Kui sa muidugi ise tahtlikult teda kärssama pole ajanud!Piirkonniti(Eestis) erinev garantii?Ei ole nagu enne kuulnud.
Muidugi jääb segaseks asjaolu:vana see liisitud auto siis ka oli?
Liisitud Opel Astra on väljalaskeaastaga 2005.
Hyundai XG, millega ma väga rahul olin ja millel OLI garantii, oli väljalaskeaastaga 2000, mina ostsin 2001. Kahjuks pidin ta ära andma.
Et piirkonniti on garantiitingimused erinevad, sain ma teada siit Hyundai foorumit lugedes. Seal nuriseti garantii üle, et see või teine asi ei lähe garantii alla.
Minul läksid küll.
Aga põhjus võis olla selles, et kui mul oli esimene Hyundai Sonata, 1997 aasta väljalase vist oli. Ostsin selle pulli pärast, tahtsin teada, kas liising liisingut annab, andis küll. Ja lihtsalt selle pärast saigi ostetud. Kui vead hakkasid ilmnema, ega suuri vigasid ei olnud, aga plastmassdetailid läksid suvel prõks ja prõks katki, siis kirjutasin sellest tolleaegsele autolehele. Trükiti ära kah. Ja pildid pandi ka juurde.
Ja kui ma 2001 aastal Hyundai XG-d ostsin, siis tuletasin müügimehele meelde, kellega on tegemist ja küsisin, et räägi mulle ilusti ära, kuidas selle garantiiga on, et pärast sa ei peaks oma nime kusagilt ajakirjandusest lugema. Ja siis ta lubas mulle, et kõik mis katki läheb, kuulub ka garaqntii alla. Ta tegeles Hyundai müügiga juba siis kui mul see esimene, probleemne Hyundai oli. Sellepärast oli tal väga hästi meeles nii mina kui ka see artikkel autoajakirjas.
Nii et kokkuvõtteks võingi öelda, et garaqntiitingimused võivad olla erinevad...
Nüüd läks jutt küll Hyndaide peale, aga alguse sai see teema siiski Opelist.
Sorry, enam Hyndaist siin ei kirjuta.
Hyundai Coupe on veel sada korda hullem kui mistahes Opel.uus auto koliseb nagu 20 a vana Ascona.5a garantii maksad seal hoolduses käimisega korralikult kinni.Kui tahad vastupidavat auto,osta Toyota või Mazda.Mis Opelisse puutub,siis ei ütle ka ühtegi halba sõna. 90-te Omega tundub end hästi õigustavat-mitmel tuttaval on ja nad on nendega rahul.Uus Astra on minuarust ülehinnatud auto.olen sõitnud 2005a 1,8 autom Astraga,mille hind oli 270K ja erilist muljet see auto küll ei avaldanud.Salong on kitsas,materjalid ei ole nii kvaliteetsed kui nii sellises hinnas autolt oodata võiks.Bensiinikulu linnas 11l/100km ja isegi üle!võrdluseks et BMW 330ci linna keskmine kütusekulu oli sama suur.
Mis Opeli mainesse puutub,siis seda rikub eelkõige see rotikari,kes isegi oma Opeleid (mida ei ole kallis pidada) ei suuda korras hoida ja need raipeks kätte lasevad.Nagu ka vanemad BMW-d,MB-d, mis peaks nagu olema prestiizikad autod...
piimakal läks aku kutuks vähem kui aastaga ja garantiid ei olnud jällegi... mul pole sellist joppamist veel olnud... samas vend oli lisaks veel nii loll, et lükkas autot pidevalt käima selle asemel, et poodi jalutada ja uus aku osta...
45 tuhhi juures 2 x sidur läbi ja garantii alla ei kuulunud vä???? Imelik jutt. Mis siis põhjuseks öeldi, et sa ei oska sõita?
Mul oli Opel omega 98, müüsin selle maha ja kahetsen oma tempu siiralt!! Kui sa tahad endale head ja stabiilselt teel püsivatt autot siis julgen soovitada Omegat. Ei hakka siin pikalt jahuma kuid olin autoga 100% rahul!
ütlevad,et kui sul autoks opel siis naine **** aga mis jutt see on:D
olen sõitnud mitme opeliga ja hetkelgi vectra2000 ja see on ikka viimase peal auto,ainult kere eest tuleb natuke hoolt kanda ega ta siis ka käest lähe.
Opel on igal juhul hea auto, misiganes mudel siis kellelegi meeldib. On töökindel ja mõistusepäraste kulutustega hooldatav. Ise oman 12 aastat kogemusi Ascona ja Vectraga.
Rooste-teemal 1 mõte:
Kere kaitsmiseks rooste eest: Kuna talvel maanteid soolatatakse, siis kindlasti tasuks uksed seest kaitsemäärdega katta ning karpidesse samuti õli panna. Kere puhul on 80. ja 90.-aastate mudelitel just nõrgemateks kohtadeks tagaratta koopa ääred ja tagumiste uste aluääred. Seepärast tasuks tagaratta koobastesse panna logarid ja koopaääred enne korralikult puhtaks täha ning määrdega katta. Logar kaitseb tublisti. Ka vabrikus pandud põhja korrosioonikaitse on väga hea. Uste äärte roostetamist aitab vältida ja kontrollida see, et pärast pesu uste küljed ja aluääred lapiga kuivatada. Siis näeb ka, kui roosteplekid peaksid tulema. Roostealdimad kipuvad olema tavaliselt B-varuosa uksed. See on üleüldine, vist kõikide B-kereosade puhul. Mida aga kindlasti kõikidele rooste kontrollimiseks ja vähendamiseks soovitaksin, on turtle-wax kaubamärgi all väljastatav HIGH-TECH RUST MASTER, mida saab pintsliga roosteplekile kanda, mis seob rooste kõvaks ja tugevaks massiks ning toimib samas tugeva krunt-värvina. Hind peaks tal olema 100 eek-u ringis. Kui vahel autot kanalile ajada saab ja põhja altpoolt vaatama pääseb, tasub sinnagi vajaduse korral seda roostetõrje-vahendit panna.
Ja eks autog ole justkui elav hing, mis vajab märkamist, hoolitsust ja tähelepanu. Kui seda neile anda, küll nad siis teenivad vast kõik. Opel aga on teinud seda igati kiiduväärselt
45 tuh. ja kaks sidurit, kas sa sõidad ringi vasak jalg siduril ja parem samal ajal gaasil.
Oman 2000. aasta omegat, mitte kuskil ei ole roostet. Siia maani olen ainult vajalikke asju vahetanud: õlid, filtrid, rihmad jne.
Ahjaa, kokkujooksu on ka reguleeritud.
well... olen liikluses suht uus... ja hakkan soetama autot kohe... silm peatus just oopelil!
Siin juttu kadettidest,omegatest ,astratest jne.. aga niipalju kui lugesin ei leidnud calivra kohta ridu. Vb. ei pannud tähele, aga cali sportlik välimus... ja soodne hind köidab... aga tahakski teada,et mida teadlikumad inimsest seda tõugu opeli kohta oskavad rääkida!!!??? On ta väga hull?
tehakse liigapalju maha!...omanud 2 opelit..üks oli ascona ja teine on hetkel omega.
üks oli 87a ja teine 88..asconaga oli ainuke jama see et pidurid olid kehvad..muud ei midagi...oli väga öko ja lipas vägevalt..motoks oli 85kw.talvel -25 läks nagu nalja...ja teeäärde ei jäänud kordagi!
omega on samuti 85kw,sõitnud olen poolteist aastat.talvel käisin jäärajal ja tehtud igasugu vigureid. selle ajajooksul olen vahetanud jooksu klotse ja õli ja stabika kondid,need olid juba alguses läbi. anna ainult bensiini ja tuld...seda et opeli 8 klapine motot otsa saab seda juba ei juhtu..pommikindel asi....tuttaval on omega A mille läbisõit on üle 900 tuhande ja kasutab igapäevaseks liikumiseks!
opel on tõesti rooste suhtes tundlik..aga kui aastas ikka 2 korda näitad vaha ja talvel pesed siis ei hakka see rooste ka külge...
Nu aru ma ei möista!Kui Opel on töesti nii halb kui rahvas räägib sis peaks ju ammu olema köik Opeli esindused pankrotti läinud ega liiguks ühtegi Opelit maailmas ringi sest ta on ju nii sitt nagu rahvas räägib!Pole midagi hullu elavad nagu miskad:).Olen proovind ka paar muud marki kuid ikka jõudsin Opeli juurde tagasi sest siin töesti lähevad hind ja kvaliteet köige paremini kokku ning ei saa ka eriti kütuse kulu kohta midagi eriti kobiseda,suure auto kohta vötab Omega ikka vähe küll.Respect Opel!
Omegad üle prahi.Eriti universaal 2,3D.Ökonoomne ja mugav.Kui ikka vahest roostetõrjet teha siis ei roosteta ta *****gi.Ja see odavus!1-2k eest saab liikuva doonori.
Oman kolmandat aastat '94 a. Astrat (teine omanik). Kohe alguses sai vahetatud tagaratta laager ja üks osa summutist (sõelad kolisesid). Vahepeal on läinud vahetusse ka ülejäänud osa sumpast, esiamordid (kole pehmeks muutusid) ja pisemat nipet-näpet. Edaspidi läheb ilmselt roostega sõdimiseks, juba närib siit-sealt. Talv talle üldse ei meeldi, kesklukk keeldub töötamast, eelmine talv ei tahtnud suurema külmaga üldse käivituda (aku on ok, aga starter ei taha ringi käia). Ehk oskab keegi midagi soovitada selles osas?
Muidu olen suht rahul, masin liigub korralikult ja varuosade hinnad on meeldivad.
Terv! Selle Opeli rooste probleem peaks oleam päevakorras ainult 94.a alla. Opelitel peale 94.a vahetati nii juhtkonda kui ka hankeid.
Ise omanud alates 82.a Senatorist kuni 2002.a Omegani kõik võimalikke Opeleid, tõsi ta on et plekk roostetas lihtsalt kätte ära ;(
Esime 94.a omega millega sõitsin sõidab siia maani ja ainuke rooste koht oli parema ukse akna kohal (väga kummaline koht) samuti sain vahetatud tagumist pütti kaks korda esimene läks läbi ja kuna oli 2,5l mootor siis uus pütt suht kallis ning ostsin romulat uue mis paistis kena aga talvega tuli sellelegi auk sisse miks pütt läbi roosteteas ei tea aga sellega mu mured piirdusid muu oli juba selline jooksev remont mida peaks iga auto juures tegema, oskan öelda ainult nii palju et VÄGA HEA AUTO ja vaadates saksa turgu siis on ainuke auto Opel mille hinnad püsivad kõrged mõtlen just uuemaid, sakslasele ole kohale jõudnud et Omega VÄGA HEA auto igas mõttes, küll eestlase ka kohale jõuab :)
vale jutt puha,iga autot on vaja hooldada,samahästi ütlen mina,et iga autot tabab sama saatus,mis audit-tean paari tõesti ära koolenud audit,mul on vectra juba kuus aastat,kui rikkaks saan ostan tutika opeli,siiani mu 93a.vectra on tubli masin
Mul on 96 aasta astra, saksamaalt toodud. Siin sai kohe hoodusse lükatud. Vahetati mootoririhm, rullid, õlid ja muud tavavärgid ära. Nüüd olen kaks aastat sõitnud. Selle aja jooksul olen vahetanud 2/3 sumpsiosast, bensiinipumba, bensiini tagasijooksu klapi, esiamordid + mootoris mingid salapärased vidinad mille nime ma ei mäleta. Talvel lasknud kaks korda uurida automaatkasti, mis külma ilmaga kohe vedama ei hakka (mingit tulemust ei olnud). Viimati lappisin nüüd ise spidotrossi ära. Nii et ikka remondivahel sebimist on.
Samas sõita on päris ok. Ega ta nüüd mingi supermugav käru pole aga selle raha eest on autot küll.
on olnud 2 opelit ja kui vahetuseks läheb,võtan julgelt edaspidi ka opeli. Asconade aeg lihtsalt on otsa saanud. Eks Asconalt see **** auto maine ongi tulnud.
To: ****aak
Mul ka eelmisel talvel ei tahtnud külmaga käivituda, aitas õlivahetus. panin sisse täissünt 0V40 õli, pärast seda probleeme polnud. Aga mina olen oma Astraga superrahul, oli korra plaan müüa ja suurem masin muretseda, aga siis hakkas kahju. Ja sõidan siiani.
Tere päevast. Sooviksin osta endale opel tigrat. kas keegi oskab mulle nõu anda. endal praegu opel omega. olin väga rahul. aga nüüd tahaks tigrat. kas kõikide opelite kohta võib käia see ütlus, et tasuke osta al.98 aasta autot. ettetänades .vastusi ootama jäädes.
Jaaaa,endal Opel Vectra 1996a 1.8ecotec,tõesti suur mugav auto,odav ta on kui tahad näiteks osta aga kui tahad ära müüa siis keegi ei osta,tahaks midagi ökonoomset,olpelitel on see viga et hinnad langevad kiiresti,Audil,Mersudel ja Bmw-l on hindadega teistmoodi...Kahju,noh äkki õnneks keegi ostab! :)
Tõsi ta on, et osta soodne, kuid müüa raske. Tahaks oma Omega uue Opeli vastu vahetada, aga ei õnnestu. Olen omanud seni 7 autot ( 3 Fordi, Mazda, Volvo, Audi ja Opel), milledest Opel on juhtunud olema absoluutselt parim nii mugavustelt, kui vastupidavuselt. Juba 4. aasta pole teele jätnud, ainult regulaarsed hooldused.
Tundub, et siin räägitakse pea kõigist teistest Opeli markidest, aga keegi ei räägi miskit Corsa (eriti nt eelviimase keremudeli) kohta. Mis te Corsast arvate, nt 1.2L mootoriga versioonist - on kellegil kogemusi üldise kvaliteedi, vastupidavuse, kütusekulu jms osas?
Seda küll, aga mul endal opel vectra a 93 aasta lõpp ja ei mädane veel kuskilt otsast, olgugi, et juba 13 aastat vana auto....kusagilt kuulsin, et vectraid hakati 93 aasta lõpust tsingitud kerega tegema, niiet siiamaani peab vastu küll
Vanema opeliga võite sõita aga näiteks uus vectra on ikka täis-**** !
Näiteks paljudel tutikatel autodel egesild KOLISEB !
Veakoode on kümnete kaupa jne.
Sa Tehnik ära täis ****nda ja palun ära tee õigekirja vigu.Kui oled uut Opelit omanud siis võta sõna,niisama sõimata ja targutada pole mõtet.Laguneb see Opel samamoodi nagu iga teine auto meie oludes,lihtsalt maitse üle ei vaielda. Ja minu maitse on Opel! :-)
sain Omegast lahti küll. Probleem oli, et uue auto sissemaksuna hinnati auto imeodavaks. Lõpuks ikka õnnestus 8000 kallimalt müüa. Lihtsalt pakkumine ületab nõudluse ja sellest tohutult madalad hinnad.
Ei oska kommenteerida Tehniku mürgiseid ütlemisi.Käisin enda Vectra C -ga 105000km korralises hoolduses hiljuti ja ei ühtegi viga ega kolinat.Suvel oli esimene suurem väljaminek ksenoontulede kõrguseregulaator(kokku 2000 raha) .Eestist uuena ostetud, sõidetud igasugu tingimustes ja pole seda silda veel kolisema saanud,seest kah kuskilt ei nagise.Eelmisel autol(VW Passat 2000a.vl.)oli sama läbisõidu jooksul ikka pisivigu päris palju.Samuti vahetati 80000km järel juba 4 õõtsa ja mõned puksid, pluss igasugu elektrijamad.VW vastu enam ei vahetaks - seda juba teeninduse kvaliteedi poolest.Saksa Autos ikka parasjagu ülbe käitumine - Ascariga kohatu võrrelda!
Thats all!
Olen 88.a Opel Kadeti 1,8 omanik juba 1995-st aastast. Pole ta muidugi luksusauto, kuid teeninud on ta mind väga hästi. Loomulikult on olnud pisiremonte, kuid mitte midagi kapitaalset. Eks kiusab rooste muidugi ka, aga Tartu Opelikeskus Carring-ust öeldi, et 2000-st aastast on kõik Opelid tervenisti tsingitud. Tahaks neid uskuda. Nüüd on plaanis soetada Zafira. Mitte küll tutikat, nad on minule siiski kallid. Oleksin väga tänulik, kui kommenteeriksite seda mudelit. Ette tänades.
Olen ka krooniline Opeli omanik. Mul on olnud Kadett, Ascona, Rekord, Senator. Mul ei ole nende autode ülelpidamiseks ka kokku nii palju läinud kui mul läks Audi peale, mille ma suurest usust soetasin. Nüüd on muude asjaolude tõttu teistsugused sõidukid, kuid ei saa üle ega ümber Opelist ja seega selle aasta alguses soetasin endale uuesti Kadett GSI (pühapäeva sõidukiks). Toetan eelkõnelejate sõnu, Opel on tõesti korralik tööloom. Sellest annab ka tunnistust see, et eelmisel nädalavahetusel tegin oma Kadettile hooldust ja avastasin, et parempoolne sarniir oli tehase oma alles, aga sõidukil täitus kevadel 20 aastat ja odomeetril on läbisõit tugevalt üle 300 tuhande. Juurde veel see, et kui ma Senatori maha müüsin, siis oli odomeetril 411 tuhat ees ja õliga sõitsin vahetusest vahetusse ning tean, et see auto sõidab veel tänaseni.
Vastuseks sellele oopeli ütelusele, et palju lihtsam ja kergem on kui sa tead, et sul ongi Opel, aga kujutate ette tunnet, et seda peab ühel hetkel endale tunnistama mõni MB või BMW omanik. Arvan, et šokk on kordades suurem :)
osta oopel oopel ruulib!ise sõidan ka vw aga hing ihkab oopelit seda ei pea remontima aint keresi tuleb vahetada ja anna jälle minna kuni järgmise kere vahetuseni
Minu esimene Opel Omega3000,1992a,ostsin selle 2003 aastal igati ok masin ainult kere roostetas,****sti hooldatud.Nüüd sõidan 3,0L omegaga 2000a ja pean mainima,et teist autot ei tahagi,kui auto ostsin oli ees 43000km nüüd 66000 ja ei mingit muret,väga mugav auto,soovitan soojalt.
Ise ka eile olin Ascaris teeninduses ja just esimest korda . Ja tõesti väga meeldiv suhtumine ja nõustamine. Opeli omanik olen just värske ,aga selle lühikese ajaga olen hetkel rahul oma väljavalitud autoga ja teenindus tasega. Midagi muud et öelda kui hea ja kui halb Opel on on suht vara. Ainuke harjumatus see et esisillavedu ja pööramis raadius väiksem kui tagaveolisel. Ja see huvitav , et küttekulu täpselt nii kui teh.raamatus , ei rohkem ei suurt vähem.
Vabandust ! Ei maininud mis autoga tegemist. Ostsin kaks aastat vana Vectra C 2,2 diisli automaat kastiga .Ja oli huvi kontrollida spidomeetri õigsust koos veakoodide tuvastamisega ja vahetada käigukasti õli . Spidomeeter oli õige ,veakoode ei esinenud,õli sai vahetatud .Ja peale selle anti eestikeelne juhendus raamat ja hulga teadmisi ja soovitusi. Nii et Opeli soetamise algus on väga positiivne.
Keegi ei taha uskuda,aga mul võtab 3 liitrine omega 11,2 l 100km peale linnas,maantee peal võtab 7.2 liitrit.igati rahuldav,muidugi oleneb ka jala suurusest:))
Olgugi et opel võib tavalisele labida-kollile päris hea tööloom olla ,aga MINA ise ei taha opel-it elusees .Lihtsalt juba lolli maine pärast ,ning ega ma nende autode kere kvaliteedist ja tehnikast ka midagi ei arva.Endal on ühe teise saksa margi (mida siin teemas ka mainitud on) poolt toodetud masinad ,ja kohe mitu,sest seda marki ma austan ,vahet pole kas nüüd kulub autole veidi rohkem raha.PS.Bmw see pole..
Oli ka kunagi vectra ,sõitsin mitu aastat!alguses hooldasin teda aga pärast 2 aastat ei teinud enam midagi,isegi õli ei vahetanud ja sõitis ikka ja teenis mind nagu truu loomakene!!Ühesõnaga vastupidav masin ja odav üleval pidada!
kle autoärikas,sa ikka mötle mida räägid honda accord 04-edasi on ikka täielik ****,endal signumv6cdti ja sada korda parem ,naisel oli accord ostsin selle eestist mingi2005 juuli ja juba augustis oli tagasillaga probleem,rooliots,ja tagumised rattalaaagrid,kusjuures accord oli söitnud ainult 7500km ostu hetkel.Nii et ei ole see opel midagi nii sitt auto:)
no mulle küll korda ei lähe mida minust ja minu opelist arvatakse.mul on liikuda vaja ja rahaga on mul muud huvitavat teha kui seda auto sisse matta.vot.
Paremat vaevalt keegi teha oskab ,eriti VECTRA,tööl sõidan mersuga,üle -10 on jama juba et sooja saada,kui tahad sooja peab olema lisa küte nt leeklamp jne,VECTRAL on nii sooje et särgi väel.Võrdlus on MÕTTETU.
5 aastat soitsin senaatoriga (2,5automaat 85a), vottis kull pentsu aga toesti monus oli soita. 1 pisimure oli mootoril, aga see laks ainult 300eek maksma. Ostsin astra (1,6 92a GT) soitsin mina ja venna 3 aastat. Moned tihendit ja moned juppid ja koik kokku ainul 2000eek. Venna ostab nuud tutika astra. Ise tahan osta kasutat signum saksast. Neid on eestis vaga vahe! Usaldus opeli vastu tekkis aastate jooksul. Vastupidav auto.
Pole motted maksta nime eest (nagu n. mersu). Opel on parim oma kvaliteedi ja hinna poolest.
"Kui sina ei armasta OPELit, siis OPEL ei armasta sind!" Maitse ule ei vaielda. Ostke ja soitke sellega mis Teile meeldib. Opel is the best car for me.
P.S
Vaadake neid vanu, ule 20a autod meie teedel. Ja kes need on? Ikka saksa ja rootsi autod. Ja kus on jaapanlased, prantslased, italjaanlased? Neid pole. Nad on romulates ja EMEXsis.
Ehki vana opel roostetab, ta ikkagi soidab ja soidab kaua. Osta vastupidavust. Osta opelit. Taiuslikke autosi pole olemas.
No siin on muidugi kõik opeli armastajad koos.
Tegelikult on asi lihtne - ühele meeldib üks, teisele teine.
Kes tahab lihtsat ja odavat, see ostab Opeli. Kes tahab mugavust, sportlikust, kiirust, ..., see ostab midagi muud.
Opeli mõte ongi ilmselt odav tööloom. Seda selle raha eest ka saab, alt ei vea.
Küll aga, see nö. "opeli maine" on tingitud sellest, et vanad opelid kippusid jube kiiresti roostetama ning uued opelid näevad väga nilbed välja.
Olen ise ka paar korda uuemate opelite rooli sattunud, ning ega ei tõmba küll. Odavus vaatab iga detaili pealt vastu.
Ja üks asi veel.
Ma ei saa sellest aru, miks Opeli juhid alati ütlevad, et kõik Opelitest kallimad autod on saast, ****, mõttetud, jne?
Eriti tihti kohtab neid maha tegemas selliseid marke nagu Bmw, Audi, Mb või muu oluliselt kallim.
Ja kõige naljakam on see, et kui nüüd selle Mb, Audi või Bmw omanik/juht/pooldaja/vms astub diskussiooni Opeli-fänniga ja ütleb rahulikult, et tema meelest ei ole see nii hull midagi, et sõidurõõmu pakuvad need nimetatud kindlasti rohkem kui Opelid, siis viitab opeli fänn, et tegemist on kadedusega. No krt. Kui inimene sõidab 4x kallima autoga kui Opel, siis kus see kadedus on, kui neid Opeleid võiks omale 4tk osta.
Vot see toob alati muige näole, kui Opeli juhid Bmw-sid, Mb-sid ja teisi selliseid maha teevad.
Ütleme nii, et on ka kiireid Opeleid, kõik ikka oleneb masinast, tänapäeval pannakse isegi USA masinad kokku Taiwani osadest. Lihtsalt odavam hinnaklass on ka tinginud odavama tarbija, vähemmaksujõulise ja koonri, kes lasebki masina kokku joosta. Minu arust on asjaga ikka nii, et Opeli mees soovitab sul osta Opeli, Mazdamees Mazda, Fordi mees ülistab oma Fordi. Kaunis ebaobjektiivne värk. Lisaks raudselt, universaali mees räägib sedaani mõttetusest ja kaheukselise mees jälle kahe eelneva keretüübi mõttetusest. Kõik kiidavad oma masinaid ja mõni sõimab teisi, kahjuks selliseid vendi pole vähe, ilmne kompleks ja püütakse tark välja näha.
Utreerin siin pisut, et idikad ikka aru saaks milles asi. Kuidas see uus "mersu" sul siis neli korda kallim on? Uuena kuni poolteist korda kallim nö luksusauto, ei maksa mõne aasta möödudes märgatavalt rohkem, kui sama vana Opel. Turg paneb hinna paika ja rämpsuma eseme hind kukub enam kvaliteetse omast. Sõidan Opeliga mitte seetõttu, et see odavam oleks (kuigi on ka odavam ;)), vaid sellepärast, et meeldib. Ja eriti meeldib seetõttu, et Opeli roolis ei istu madalalaubalised edvistised, kes tiheda liikluse korral pidevalt rida vahetades oma erinevaid puudujääke kompenseerivad, vaid täiearulised inimesed. Teisisõnu on Opel mulle positiivseks nimekaardiks, sest sina sõidad ilmselt BMW-ga (no offence). Tehniliselt on ju bemm igati vägev pill.
Mul hea sõber nimetad opeleid nimega: "oopljäää". Üks tüdruku ohtu naine ütles, et opel olevat **** lõks. Samuti olen ka kuulnud, et igast autost saab kord opel. Soomes on opel väga hinnatud ja samas ka Eestis, ainult need lahmivad, kes pole opelit proovinud või isegi kaassõitja olnud. Kui arvustada mingit masinat, siis peaks ikka olema mõlemaga põhjalikult sõitnud ja ka remontinud, siis saab alles miskit öelda. Mul endal on 91 aasta opel calibra 85 kw, ostsin ta 2kuud tagasi, siiani ei ole miskit pidanud vahetama. Olen uurinud varuosade hindasid ja need on peaaegu kordades odavamad võrreldes näiteks ford-iga või citroen-iga.
TO: Lp Opeli foorumisse eksinud ko
BMW kohta ei ütleks, et on tehniliselt vägev pill, mul sõber ostis nädal tagasi itaaliast 2002 aasta masina hinnaga 170 000 kr- nahksisu, automaat, 530 tdi, autos tv, navi jpm, eile hommikul ütles elektroonika üles ning tee mis sa tahad aga masin käima ei lähe, kuvab parda arvutis suurelt veateadet, ega siis miskit jäänud üle, kui helistasime bmw esindusse ja uurisime, mida see tähendab, nemad soovitasid tungivalt autot mitte näppida ja saatsid puksiiri kohale, masin on nüüd bmw hoolduses. Probleem pidi olema miskit suurem, nad ei osanud ise ka öelda, eks siis lähi ajal saab teada :-)
Vot nii täiselektroonikat :-P
Mul praegu 8s opel ja olen väga rahul.olen omanud ka bemme ja mersut,kuid olen seda meelt,et lagunevad samamoodi kõik aint varuosa hinnad kallutavad valiku opeli kasuks.opeli puhul tuleb olla tähelepanelik rooste suhtes muud midagi.
Opel on parrim
kautatakse politseiautodena ja vastupidavuselt super
selle tagab see , et suurfirma GM on leidnud vastupidavaid lahendusi
(näiteks võrreldes Audiga kordades vastupidavam esisild)
ka hea turvalisus (näiteks viimane õnnetus kus põrkasid kokku Audi A6 ja Opel Omega, hukkus audi juht)
kadedus on see mis paneb sellised jutud liikvele ja heal lapsel ikka mitu nime
väide :igast autost saab Opel
Kui audi esisild tahab 50 tuhande järel kap. rem nii 15 tunande krooni eest siis kuidas ta saab muutuda Opeliks mille esisild 300 tuhande tagant tahab remonti
kas audi muutub siis vananedes järjest paremaks?
Audi on ka väga hea auto, kere korralikult tsingitud ka vanematel mudelitel
mis oli jälle vanade Opelite puhul murelapseks.(kere korrosioon)
Esimest korda kuulen sellist ütlust, oma praktika kohaselt, on just vastupidi. Opel on hea auto, kvaliteetne, vastupidav ja odav remontida, nii on ta olnud ja nii ta ka jääb. Pole kordagi jätnud teele, ega miskit.
Käisin Ghanas, seal hakkas silma, et pooled autod mis linnas liiguvad on taksod, nendest oma korda 70 protsenti on kyll opelid, eriti kõva takso auto on opel astra caravan aastatest 92-94, neid paistab kõige rohkem olevat, aga ka kadetti ja corsaga on võimalik seal taksot sõita, kummaline on see, et neil taksodel on roostet ysna vähe või ei ole yltse, mittu korda sõitsin taksoga mis kolises nagu hobuvanker, kõik hoiatus tuled armatuur lauas põlemas, aga ta liikus. Nii, et opel on tõest kõva auto.
Ghanas pole kindlasti talvist kloriidide kokteili...Teiseks:mädaneb igasugu tänapäeva automark kui seda hoolimatult käsitleda.Pole Opelil (tänapäevasel )midagi viga - kui hooled korralikult läbitud!
98-2002 said erinevad Opeli mudelid mudeliuuenemise käigus täis tsingitud kere mille kvaliteet ei jää alla Audidele. Fordi tsinkimise kohta küll sama head öelda ei saa.
võtan ka meeste seas sõna. Mina ostsin nats üle aasta tagasi Opel Astra Caravan 1.6i 55kw 1992.a. See mu päris esimene.
No vana auto jah. Aga üllatavalt hea kerega sain. Olen väga rahul ostuga.
Olen pidanud parandama küll, aga ei kaeba. Jupid odavad.
Ainus asi, mis suunurga allapoole kisub on see, et pika kerega auto-müra on liialt salongis.
Tahaks proovida uuemat ja "tavakerega" (pagaasnikuga noh).
Mina oman opel Vectrat 2.5L V6 97 aasta, sain selle auto u 3 kuud tagasi saksamaalt (täiesti põrsas kotis) ma nägin seda autot vaid pildil, aga praeguseks olen väga rahul...
Eelnevad autod on olnud kõik opelid...
Bemm, Audi ja mersu on mõttetult ülehinnatud autod. Uuest peast sama klassi Opel maksab vähemalt 150 000 - 200 000 eeku vähem. Ja mida sa selle paarisaja tuhhi eest siis rohkem saad - heal juhul 1 dB võrra vaiksema salongi.
Eks Opeli halb maine on tulnud ikka sellest, et mingi aeg tagasi vuras Eesti teedel vägagi palju romu-Asconaid, mis praegu ilustavad maakohtade kuuriesiseid. Ega inimene ei mõtle sellele, et vastav Ascona on juba 20 aastat vana ja vaese eestlase ülelpidamise puhul (minimaalsed väljaminekud remondile) lihtsalt peavad romustuma. Inimene mõtleb nii, et see oli jälle üks kuradi Opel, mis nüüd jälle jukerdab. Nüüd on olukorrad veidi muutunud, maine paraku on aga visa püsima.
Heh vat ei teagi - mul Opel Ascona aastast 86 ja läbisõiduga nii 400 000km. Pole veel ühtegi suuremat remonti teinud kui rihmad rullikud ja muud õlid vahetatud...
Olen ise omanud asconat, sõitsin sellega tollal kuskil 150 000 km läbi (ostsin ta kasutatuna) ning selle aja jooksul ei olnud mitte midagi erilist vaja remontida- natukene silda, pukse, aku sai vahetatud, sidur vahetatud, käigukasti putitatud ning see oligi kõik, no muidugi õli see mootor ei võtnud- viimase peal! Opel on väga hea auto, kes ei ole seda omanud ei tea ka millist kvaliteeti suudab opel saavutada.