mul siuke probla,84a 1,6 (ilma igasuguste el.vidinatega karpa küljes)sierra sooja mootoriga ei lähe kohe käima,tahab üsna pikka käiamist.kui maha jahtub on matsupill.süüde on õige,uuued küünlad,juhtmed,filtrid
Vaata jah seda ,käivitusklappi,see vanadel fordidel hell teema.Endal kogemus olemas ford transitiga aastast 1983 2,0 ja 57kw bensukas.Vaata kindlasti,kas see "kolb" liigub ilusti.
aa sa mõtled seda kust kohast tosool läbi käib ja seda õhuklappi regullib?se on küll aga minu teada peax see aint külmkäivituse värk olema a mul just sooja mootoriga jama
Selline probleem tekib ka kui bensiini tasapind karburaatori ujukiruumis on liiga kõrge.
Jamasin ise ka sellise problaga,kuid peale tasapinna alandamist läheb käima, nagu õeldakse, poolest põõrdest ! See kehtib vaid siis kui membraanid terved ja klapid (nõel ja kiirendus) peavad !
Kindlasti vaata üle ka kõik ühendused ja tihendused ! Lisaõhk on kõigi toitesüsteemide häda ! Pinguta kõik mutrid/poldid üle !
Soovitan süüdet veid varasemaks reguleerida,käivitus ja minek erksam ning bensukulu väiksem !
a kuda sa taseme õigex said,kas katsetamise teel,sest sellel karpal pole ju akent kust kohast tasapinda näex.ma netist leidsin mingi adre kus on öeldud et ujuki tase peab olema 5,5-6,5 mm ja seda koos tihendiga.ja süüdet enam varasemax ei saa ,siis akkab klapp juba klõbisema.
Süüde pane stroboskoobiga paika ning tee proovisõit ! Sirge ja tasase teepeal sõida ca 50 km/h 4 käiguga ning vajuta järsult gaasi ca kolmveerandini pedaalikäigust.Pead kuulma korraks klõbinat ehk detonatsiooni (millel ei ole klappidega midagi pistmist) ning gaasi lisamisel kaob ära mitte ei jääks klõbisema !
Kui klõbinat ei ole,keera tsipa varasemaks,kui pidev, keera hilisemaks !
Korraks läbikäiv klõbin ongi vanemate autode süüte reguleerimise pidepunkt hetkel kasutatava bensiiniga !
Tasapinna kohta niipalju,et katsetamise tulemuseks sain nivoo kõrguseks selle laieneva ääreni.Kui kaane pealt võtada saad aru mida mõtlen ! Segukruvi peaks olema ca 2,5 põõret välja poole algasendist(kinnikeeratud).Õige kruvi asendi leiad,kui tõõsoojal mootoril keerata segukruvi sisse ning aeglaselt väljakeerates peaks mingil hetkel põõrded tõusma.Peale seda hetke keera veel veerand põõret välja või jäta hetkeni !
Kindlasti vaheta või puhasta suruõhuga õhufilter või eemalda üldse selleks ajaks !
Olen regullinud oma Sierral nii ja CO oli 1.2
võtsin karpa laiali.kui kaane maha võtan siis mul bensiini tase ongi selle 90 kraadise nurga/pöördeni mis seal on.a ma avastasin et mul on üx membran katki.mingi tootlikuse membr.(ei ole kiirendus pumba)se asub radika poolsel küljel ehk siis kohe ees ja täitsa all,polegi hästi näha.3kruviga on kinni.ainult et ma ei tia mida ta mõjutab.
süüde ongi enam vähem nii välja timmitud.
kurat ma ei jäta enne jonni ka kui asi korras,ma saax aru et külmast piast ei lähe hästi ja soojast lähex.
ja mul ENAM ei mõika kui ma segukruvi täica kinni keeran,mootor piax välja surema a mul ei muutu mitte midagi.(u 6 kuud tagasi mõikas a see ei mõjuta käivitamist,sest ta ei läind juba siis käima.)
Kui segukruvi kinna keerata peaks kindlasti välja surema.Kui ei,siis saab kuskilt lisa kütust või on tase ikka liiga kõrge.Muidugi võib ka nõelklapp surve all läbi lasta !
Igaks juhuks puhu ka tagasivool suruõhuga läbi !Juhul kui tagasivool piiratud,uputab kah üle !
ETTEVAATUST ! Paak peaks tühi olema ja paagi kork eemaldatud,muidu näed purskaevu ning ümmargust paaki !
Tasapind mitte üle selle laiendi.Hea kui oleks servani !
Soovitan leotada karb puhastus vahendiga ja suruõhuga läbi lasta !
Võib ka tõõtamise ajal lasta ! Uskumatult hea puhastaja !
Carplan Karburaatori puhastusaerosool(lehe keskel): http://www.automaailm.ee/index.php?action=kuva_tekst&id=
125&m1=74&m2=76&lang=est&site=2
Kas selle membraaniga jubinasse juhe ka läheb ? Vast ikka see mis paremal pool asub ! Pidi olema mingi külmkäivituse abimees !
minu karpal pole mitte ühtegi juhet,pole kohtagi kuhu juhe peax minema.täis mehhaaniline lax,peax ju ometi lollikindel olema aga võta näpust!ma proovin selle puhastus vahendi ka ära aga ma arvan et sellest pole suurt tolku.
a see membraan mis otse ees on,on kahekordne.ei ole nii et on 1 pax membraan vaid on pandud 2 õhukest.ja kui see memb.küljest võtta siis jooxeb ujuki kamber tühjax.
kurat hauda ajab se sirje.:)
a kui ma kohe või paar mintsa peale seisma jätmist käivitan läheb ilusti a kui seisab u 30 mintsa ei lähe enam, ja kui seisab u pool ööpäeva läheb ka ilusti raisk!