Jaguar

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Olen võhik ja ei oska Jaguariga sõita

kjen
21:28 22.01.2005
Oman juhilube varsti 11a ja pidev autokasutaja (tõsi küll: kuni 100kW ja eranditult esisillaveoliste mudelitega) 7a, kuid esimene maanteesõit Jaguar XJ-6'ga oli väga kole - sattusin Vijandi maakonnas (konkurentsitult sitemad teeolud talveperioodiol) mustale jääle ja ei julgenud kuidagi kiiremini kui 50km/h sõita - kõik panid mööda ja ilmselt kirusid veel ka.
Põhjus ilmselge - ei ole varem sõitnud ei automaatkastiga, ei nii võimsa mootoriga, ei tagaveolisega ja nii laiade rehvidega.
Äsja kraavis lennanud mersu-kupee nägemine ei süstinud ka just optimismi.
Küsimus oleks, kas peale usina (sõidu) harjutamise oleks ka auto juures midagi ette võtta, nt kitsamaid ja naastudega rehve kasutada või kaasneb sellega midagi veel ootamatut?
v24 racing
21:46 22.01.2005
Seda kupee mersut nägin mina ka kraavis.
Kui veojõu kontrolli ei ole,siis ongi väga raske sõita.
loll
21:46 22.01.2005
jutt järgmine üle oma võimete ei ole mõttet sõita
Mnjah
07:57 24.01.2005
Kui harjunud esisillaveoliste väikeste kärudega siis tuleks nende juurde jäädagi, mitte auto rooli istudes hakata rumalaid küsimusi esitama...
kjen
09:37 24.01.2005
Äitähh sõbralike nõuannete eest! Audi 100 ja Toyota Avensis nii väga väiksed nüüd pole kah, aga kui jaguari rahvas nii kuri on, siis olen jah vale asja hankinud.
jagbeast
01:23 25.01.2005
Anonüümsete irisejate peale ei ole mõtet solvuda. Nad võib ju rahulikult mõttes kuhu iganes saata. Foorumis pole mõtet.
Valeks asjaks ei saa jaguari kohe kuidagi nimetada. Ning fakt et inimene valib sõidukiiruse vastavalt ilmaoludele, teeoludele ning isiklikule sõidukogemusele on täiesti tervitatav (juhul kui tegu ei ole kindlameelselt kiiruseületamisega ilusa ilma ja kiire autoga:) ) Arvata võib, et üks kirujatüüpi mehi seal kraavis ka istus. Algul kirus sinusuguseid, pärast iseennast.

Huvi pakuks pigem mis jaguariga konkreetselt tegu, kas uue, vana, sedaani, kupee, kabriolett, sport, universaal? Eeldan, et uuemaga, vanasid talvel eriti ei ruunata.
Deus
04:28 25.01.2005
Mis see tagasild ikka siin teeb, ise sõidan tagaveoga ja pole veel siiani näinud vajadust naelte järgi, aastaringselt vastavalt ilmale ja teele, kui pole isu just autost ja vb ka endast jagu saada. Talvel kipub jah kiirus 50-70 mõneks kurvis olema aga vähemalt olen terve ja auto ka, las need teised nö "väikeste kärudega" tüübid kimavad ja irvitavad seal kraavis. ise olen paar sellist välja tõmband peale paari km minust möödumist (raske muie näol aga noh, ei saa ju teise üle naerda ka :) )
kjen
09:46 26.01.2005
Tegu oli XJ-6 (1995). Eks mu selle esimese sõidu ehmatuse põhjustasid põhiliselt mittesobivad rehvid - 225 R16 M+S. Ei olnud autondusega piisavalt kodus, et teadnuks, et need sellised M+S'd on nn lääne-euroopa talvekummid ja natsa libedad on kohalikes oludes. Kas number-kaks kitsamad rehvid lubavad lumevaaludest läbisõidul natuke vähem hirmu tunda?
Six
10:53 26.01.2005
Õigest rehvist on kindlasti abi.Kõik ms rehvid pole kõlbulikud
lume peal sõitmiseks.Iseäranis käib see jutt usa kummide kohta,
aga olen ka Pirellisi näinud,mis ei meenuta talverehvi.
Laiuseks võiks valida 205,isegi 195 kui selliseid sobiva kõrgusega
16``velje jaoks leidub.
1 hea trikk on veel mis on järgi proovitud: Tagavara ratas pagassi
põhjast välja ja selle asemele tugevast materjalist kotid liivaga.
Hoiab raskuskeskme madalal ja koormab saba.Jag ju vähe ninast raskevõitu. Saab ka peoga siis ratta alla visata kui kiilaka pealt enam kohalt ei saa:)
Naelad oleks maanteesõiduks vajalikud.Isegi kui aega küll,aga närvid maksavad ka midagi.
Challenger
00:54 27.12.2006
kui sa pole sündinud suuri luksussedaane juhtima,mul endal on 1977.a W116 S-klassi mersu ning ka selle gabariidid ja tagavedu,võimas mootor vajasid harjumist. Kogemused kogunevad ning varsti oled nagu proff;) aega on vaja !
VR
02:04 28.12.2006
Talverehvid peaksid ikkagi tehase soovitatud mõõdus olema, kitsamaga ei võida eriti midagi. Naastud peavad jääl palju paremini. Minagi olen maanteel lamellidega maanteel 4 ratta libisemisega sõitnud. Samas X300 suuruse ja tigedama autoga GY UG pole mingit probleemi.
Kui üle 50 ennast kindlalt ei tunne, lase rahulikult 50-ga edasi, mis need teised ikka teevad, las kiruvad.
Eks kuiv trenn on jäärajal muidugi üle kõige, endale pakkus kõige rohkem järvel ~200 km/h, maanteel norm kiirusega palju julgem sõita peale kõva harjutamist.

vr@palju jääradadel uisutanud ja ikka sõita ei oska :)
Ruslan
09:53 28.12.2006
Rehvidest sõltub väga palju , see on tõsi . Võivad olla uued ja särnased , aga Good-Year peab , Marangoni - mitte :)
Trenni peaks ka aeg-ajalt tegema .
Olen eelmise postitjaga selles mõttes 100% nõus .

pläägue
15:59 28.12.2006
ma võhik jaguaride teemal aga tagaveoline ongi selline et kui rehv ei pea siis eriti kiiresti sõita ei anna. no ega ka esiveolisega ei anna, aga lihtsalt ei saa nii ruttu aru ja teinekord kui õnneks läheb siis sõidad ära ka.

mul hetkel neliveolisel all terrain millel ka m+s tähis, ikka veel all, ning mustal jääl nigu kits, klots ju jumala jäik ja sile. kui väheke krobelisem on (lumi või külmunud kruus) siis peab juba paremini. ja seetõttu sõidan suht ettevaatlikult.

jääraja trenni kohta et trenn on igati hea, aga trenni mõju on selline, et pidevalt vajab tegemist. jääd on ainult talvel... suvel maanteerehviga kruusal ka ei imiteeri jääd, võibolla ölirada on kõige lähedasem... seda ma pole proovinud... teine häda on et trennis on hea ikka tervet tee laiust kasutada aga liikluses nii ei saa, seega trennis sõidu võtted teised, lased libisema jne tavaliikluses parem kui sa seda ei tee. ja kui trenni teinult minna ülbeks kätte ära siis võib see kurvalt lõppeda... minuarust on situatsioonid ka küllaltki erinevad. trennis sõidad enda soojaks ja siis teed põhilised kiired ringid, kontsentreerud korralikult, rada on juba tuttav jne aga tavaliikluses, oletame et oled kulgemas 90ga oma ehedale jääle sobimatu m+s rehviga, näpid raadiot, räägid kellegagi juttu: ühesõnaga võtad sõitu igapäevaselt-lõdvalt ja äkki tuleb ootamatult must jää... ega neist trenni oskustest palju abi pole kui masin lihtasalt siis ära läheb, sest kiirus on lubamatult suur ja näiteks sobiv kiirus oleks võibolla ainult 30... ok meeletus hirmus mingit lollust ehk ei tee kui liigutused on sisse harjunud, aga parem ikka veidi tasem sõita kui viimast võtta
Kjen
13:45 30.12.2006
Oi, minu vana teema üles kaevatud!
Nüüd pea kaks aastat hiljem võin öelda, et peale mõninagt autoga harjumise aega ja eriti peale Nokiani naelrehvide muretsemist hirm kadus.
Naelrehvid tõstsid oluliselt auto läbivust, vanade rehvidega ei saand kuidagi kergest tõusustki üles.
Kiilasjääga auto hoiatab kenasti ja kui sellest aru saada ja kiirus alla lasta, saab ilusti hakkama.
Jaguar kipubki tagaotsa kergelt ette viskama, ka kulunud suverehvidega paduvihmas saab kerelt külje ette.
Ainus mida nüüd kardan, on hullud ja metsloomad teel.
Ruslan
20:01 31.12.2006
Näe !
Teooria ja praktika klappisid kokku !

Head Uut Aastat !