et siis väike vaba teema, mis pole autodega mingit pistmist :)
Millised nipid on teil, et õhtu otsa vastu pidada ja hommikul pohmelli vältida/leevendada?
Põhilised nipid, mida tean, on süüa rasvast toitu(kuuldavasti pidi see alkoholiga reageerima, aga koolis keemia ei olnud kõige tugevam külg:). Üldse tühja kõhu peale pole soovitatav juua. Samuti kergendab hommikust olukorda vesi, mida siis enne magama jäämist või joomise vahele tarbida. Üleval aitab püsida viin ja energiajook.
Kes veel mingeid ideid, võiks teada anda, et foorumlased nädalavahetuse ehk kergemini üle elaksid :P
Viin ja energy drink ei ole kindlasti hea lahendus.
Esimene asi on see, et tuleb oma normi tundma.
Aga kui see norm ikka saab oluliselt ületatud siis kindlasti aitab paar kruusi kuuma teet hommikul.
Vesi aitab siis kui tahad oksendamist esile kutsuda.
Soovitan märatsevat pulli;))
Krdile need tervisest pakatavad sõnavõtud a´la "kuskil aameerikaaas suri mingi nolk pulli joomise tagajärjel, jne."
Kui juba viinaga lühendada oma elu, siis ikka lõbusalt ja üldse tujurikkalt-tehke segusid!
Kuna asja teadulikul tasandil veidi rohkem uurinud, siis kirjutan natuke pikemalt. Pohmakal on meditsiiniliselt 2 peamist põhjust:
1. etanoolist erinevate alkoholide (metanool, butanool jt) erinevad metabolismirajad
2. häired vedeliku ja mineraalide tasakaalus + alkaloos (veres)
Siit on juba lihtne loogiliselt järeldada mida ettevõtta.
Esiteks need "valed" alkoholid: väldi kääritatud ja eelista destilleeritud puhtaid (kalleid) alkohoolseid jooke. Kehvad on selles osas näiteks punane vein, koduõlu, samakas jne. Head on etanoolist segatud kvaliteetsed joogid, näiteks tavaline viin ja kõikvõimalikud viinakokteilid.
Teiseks ainevahetushäired: juues tarvita palju vedelikku (näiteks eelista viinale õllet) või joo viina kõrvale muud alkoholita jooki. Mineraale saab edukalt korvata igasuguste mahlade abil. Alkaloosi vastu saab võidelda happeliste jookidega, milleks sobib ideaalselt pett/keefir. Ning ei pea sugugi häbenema võtta suure peavalu korral ka mõni peavalutablett:)
Kui see jutt nüüd kokku võtta, siis peaks olema selge, miks on ideaalne pohmakarohi nt hapukapsa või kurgisoolvesi: rohke vedelik korvab eksikoosi, happeline jook korvab verest kadunud happe, kõikvõimalikud soolad aitavad saada mineraalide omavahelise suhte paika, ning kodustes tingimustes kuulub kurgitegemise vedelikku ka aspiriin. Tegelikult on parim võimalus pohmakast hoidumiseks siiski joomise piiramine:P
Enne magamaminekut võib ka ühe aspiriini juba sisse võtta kui meeles püsib:)ja hommiku teise.Ja loomulikult järgmine päev ohtralt tarbida igatsugu mullitavaid jooke aga see on kahjuks ikke niivõrd individuaalne kuidas kellelegi miskit head teeb järgmine hommik.Mina näiteks tarbin samuti ohtralt magusat teed ja pistan ühe suure liitrise jäätise kinni,mind aitab:).
On siis vaja niiväga juua, et suisa foorumis näpunäiteid jagama peab? Kui kere ei kannata, siis mitte juua. Krt kui väljas on miinuskraadidega pakane, kas sa siis paned ennast soojalt riidesse ja kaitsed ennast külma eest või lähed õhukeste riietega välja ja varud omale järmisex päevax sooje jooke ja ravimeid? Kellel peab tervist vastu, see joob, kellel ei pea - on siis mõtet juua?
mul punast polnud aga tavaline maitses küll häste praegu :)
Sõbra sain töökorda nii kunagi ammusel ajal et jootsin Arctic Spordi sisse, kuna alkoholi tarbimisega kaasneb teatavasti suur soolade/vitamiinide kadu organismist ... plus veel siis need aju võõrutusnähud :)
Kui viinavõtt hakkab minujaoks ennast ammendama, joon tohututes kogustes morssi või mahla vms. Põhjus sama mis isand Kärss juba kirjeldas ehk siis organismi (maks) vajadus etanooli kõrvaldamisel meeletu koguse vee ja suhkrute järele. Sellise reziimi järgimisel olen ka järgmisel päeval töövõimeline. Loomulikult ei tõmba ma ennast rihmaks, vaid tunnen millal mulle aitab. Õnneks ei tule seda just sageli ette! :)
Eks füsioloogiliselt leidu erineva alkoholitaluvusega inimesi > kellele piisab lonksust õllest et juba kõva meest mängida, teine oskab söögi/joogi kõrvale pooliku nii ära juua et pea midagi pole märgata. Ise soovitaks juua aeglaselt ja pidada möödukalt piiri. Minul annab parimaid tulemusi ananassimahl - võib juua kõike ja segamini. Joomist ei propageeri ja kui vähegi võimalik jätke see liigne kogus joomata. Moraali lugeda on lihtne, aga eks omalgi see halb harjumus aastas kord/paar avaldub(aastavahetus/jaanipäev..sünna, kus tunned et see viimane pits oleks võinud joomata jääda). Hommikul pole KUNAGI mingit probleemi ärkamise ja tööleminekuga-kainelt loomulikult. Enne magamaminekut käige jääkülma dušši alt läbi! Aitab elavdada vereringet ja ainevahetust ning tagab hea une. Hommikul rattasõit/jooksmine ja kõik OK.
Kindlasti vältida enne põhkupugemist veel viimaste klaaside kummutamist. Pigem on kasulik magu kogunenud sodist tühjaks ropsida. Muidu jätkub ka magamise ajal mürkide imendumine verre, aga tegutsemisega kaasnevat aktiivset põletusprotsessi ei kaasne.
Teisele nipile ma loogilist selgitust anda ei oska. Aga hämmastav on, et kohe ärkamise järel s...umine minimeerib edasise pohmaka tekkimist.
Hommikul viska paar Citramoni või Ibuprofeni koos hulga veega sisse ja värinad kaovad. See on küll ilge vale, et enne joomist rasva täis õgida- rasv raskendab küll alkooli imendumist, tekib isegi selline julge tunne, kuid varsti tungib ta sealt läbi ja oled paugult pikali. Peale lakkumist öeldakse, et söö kõvasti magusat enne magamist, ei tea, minul küll ei aidand.
Deus ja Kärss on ampluaad laiendanud ja biokeemikuteks hakanud. Fruktoos küll kuidagi alkoholi ei lõhusta ja kange alkoholiga ei saa meie maks tingimata paremini hakkama kui näiteks veiniga. Alkoholi lõhustamiseks peab maks tootma kahte ensüümi: alkoholdehüdrogenaas ja aldehüüddehüdrogenaas ja kuidas ta sellega toime tuleb sõltub tõesti paljudest asjaoludest, muuhulgas suhkrute ja vedeliku manustamisest. Väga tihti ongi meil paha olla, sest tekib hüpoglükeemia, ehk siis veresuhkru tase on madal. Veinis on erinevalt kangest alkoholist mitmesuguseid fenoole, mis toimivad antioksüdantidena ja lõppkokkuvõttes kergendavad maksal eelnimetatud ensüümide tootmist. Samas on paljudele migreenihaigetele punane vein ohtlik: selles sisalduv serotonin võib vallandada haigushoo. Vaadake targad automehed näiteks Google otsingutest sõna RESVERATROL, mis selgitaks teile veini toimemehhanismi ja näiteks CONGENERS, mis peaks aitama mõista destillaatides esinevaid ohtusid. Olgu kuidas on, aga loomulikult on parim vahend pohmelli vastu mõõdukas tarbimine.
üks väike näpunäide:
alati enne joomat sööge midagi maitsvat, mis jätaks peale oksendamist hea maitse suhu, sest mis esimesena sees, see viimasena väljas.;)
eelmisele jätkuks,
kartulisalatit süües vältige herneid,need kipuvad ropsides ninna kinni jääma.
ja minul isiklikult aitab pohmelli vastu šokoladijäätis,nii umbes kilone kamakas.
Puhas selge viin (mitte Laua viin) Ja ei mingeid segusi ja pohmelus on minimaalne, kui muidugi pohmelus esineb. Muidugi ei kehti see tühja kõhu korral.
Kui hakata tegelema viinavõtmisega,on esimeseks eelduseks KORRALIK PÄÄLEKAS,kui mullivee ja õunapabula saatel viinapitse kummutada,oled enese suurim vaenlane.Peale igat pitsi korralikult pääle haugata-juua,ja mitte "kuulipildujat" panna,st.ei maksa kiirustada.ise olen "Viru Valge" peale jäänud,teised viinad on tahaplaanile jäänud.
Ühesõnaga,0,5 liitrit virulast näkku on minule isiklikult selline kogus,kus ma ära ei ole vajunud,vahel harva on ka rohkemaks kiskunud,hea söögi-joogi puhul pole hommikul midagi viga,samuti ei ole vajadust õhtul oksendada või liitrite kaupa mahla sisse ajada.
Viinavõtmise reegel võiks olla, et see peab olema lõpuni mõnus võtte. Siis ei ole ka pomelliga tegemist, kuna eesmärk ei ole mitte kogus või fakt iseenesest, vaid tseremoonia või tegevus - mis samas ei välista kogust, kuid hoiab asja raamides. Üleüldse on viinavõtmine ette nähtud rõõmsatele ja tarkadele. Kui rõõmus meel või tarkus viinavõtmisega kaovad, oled loll ja parem kui ei lakuks ega läbustaks üleüldse. Ja rõõmsalt asja kallal olles leiab hommik Sind alles täiesti tegusana.
kindlasti vaja mingeid tsitruselisi vahele haugata( keegi juba mainis ka seda). söö sidrunit ja ei mingit pohmakat. viinavõtmine on suur töö, enne seda on vaja korralikult välja puhata.
Rasv ei reageeri alkoholiga vist märkimisväärselt, aga moodustab päraka seinale XADOS'ega sarnasel kombel kaitsva kelme, mis ei lase alkoholil verre imbuda :P
Seega pakk võid enne joomist ära süüa annab hea stardipositsiooni võidujoomisel.
Ise söön enne magama minekut suhkrut - pidavat aitama lõhustada alkoholi (NB, peale seda hambapesu)
C-vitamiinid olla ka kasulikud. Soola ja vedeliku taset tuleb kergitada, see kipub langema.
Mulle kunagi sõber andis enne magama minekut peavalurohtu ja käskis 0,5L vett ära juua. Hommkul ei saanud arugi et joonud olin, sai rutemini kaineks ja oli parem olla kui muidu üles ärgates.
Üldiselt kui juua siis ei maksaks kiirustada. Mõnedel on komme enne klubisse minekut 0.5L väiksemas seltskonnas(2-3) 10mintsaga sisse juua, kuna 20 mintsa pärast läheb näiteks pilet kallimaks. Tulemus on see et, sees olles laksab nii1 15 mintsa pärast ära ja soov ilusaid "sinke" taga ajada jääb unistuseks.
Mina näiteks söön alati viinaKLAASI (pits on selleks, et sinna eestlase kombel keel sisse pista ja koledat nägu teha) kõrvale soolakurki.
Hapukurgi nime all müüdavaid asju ei kannata koos viinaga pruukida (tegu tegelikult marineeritud kurkidega, mida millegipärast hapukurgiks nimetatakse - siit ka jäle koosmaitse).
Viinadest soovitan Liviko Piprviina ja Lauaviina.
Retsept: Hetkel ilmastikutingimused head, liiatigi veel täiskuu ja selged ööd, seega metsa ööseks, vorstid ja viinad/kurgid, termosed joogiga kaasa
Tuli üles teha.
Juua 100 või 200 grammi kaupa. Toostidega.Vahele kanget teed.
Vahet pidada nii 15 - 20 minutit. Tegeleda mingi asjaga. (kasvõi volsti grillida).
Hommikul koju magama minna - pole pohmakat ega kedagi. Efekt võimendub -25 kraadi juures.
mõte mingi lambist ennast jummala kummuli tõmmata ja siis otsida kust pohmela-ravi saab. paremmõtle enne kas on yldse vaja ja kui on siis võiks ju osata piiri kaa pidada noh.a muidu kui juua siis tasuks ikka korralikku kraami(viinad ja sellised teemad) sisse kallata mitte mingi solgiga jandama hakata.noh ja peale võiks ryybata näiteks neid naturaalseid mahlu mis igas "normaasles" poes myygil on.
Nüüd saab jälle 5 päeva järjest loomkatseid teha. Eks esmaspäeval pajatan uutest nippidest ja trikkidest, mis vahepeal avastatud.
Muidu aga kõige parem soovitus vast siiamaani on olnud, et tuleb lihtsalt normaalses tempos juua, et vahepeal osa alkoholi ära lagundataks. Samuti süüa midagi. Ja teada oma piire. OK, kaon kõrtsu ära nüüd!
Vein ja mullivesi segamini hommikul pole üldse halb olla ise kasutan Aura pohlad maitsega mullivett...mõni raudselt mõtleb et rõvetseb aga maos lähen niikuinii segamini.
Täpselt nii ongi. Jutte teemal, et Absolut (Smirnoff, Saaremaa või misiganes) ei tekita pohmelli, on kõik täiesti valedel alustel loodud. Ainuke jume selles soovituses on vee ja alko vahekord ehk. Lahjem nii karmi rünnakut kehale ei tee.
Kui ei ole täissünt piiritus siis sõltub palju sellest et kui hoolikalt on puhastatud ja kui mitu korda destilleeritud. Puskariõlid ja muu sodi tekitavad samuti pohmelli. Kusjuures kõvemad viinamehed teavad rääkida et Absolut ja teisedki Skandinaavia margid tehakse spetsiaalselt halvast piiritusest. Siis tekib pärast tuumapohmell, inimene vaatab et viin on paha ja ei joo nii palju. Livikol oli samuti osa toodangust kõige odavam Usa maisipiiritus.
Sünteetiline piiritus (etanool) tehakse muteada naftast. Puhas on küll aga kas ka juua kõlbab ei tea. Nn. puupiiritus mis saepurust, põhust jms tehakse kindlasti ei kõlba sest metanool jääb sisse. See läheb autokütuseks.
Vett tasub igal juhul peale juua nii palju kui kõhtu mahub ja aspiriini ka veri vedelamaks läheks. Peavalu ongi tihtipeale sellest et viin avardab veresooni,. Pärast tõmbuvad need uuesti kokku ja veri ei liigu enam. Ma tegin vanasti vastumürki Borjomi veest. Viskasin liitrisesse pudelisse 3-4 kihiseva aspiriini tabletti ja päris hea sai.
Raske on seda asja nüüd otsast harutama hakata... proovime...
Viski on etanoolisegu, viin on etanooli segu, vein on etanoolisegu, kõik alkohol on etanoolisegu.
Puupiiritus on Metanoolisegu või Metanool. Mulle arusaamatul kombel saab seda saepurust välja keeta 78 kraadise kuumusega (loe: pole viitsinud uurida). Või siis pürolüüsiga.
Saepurust ehk tselluloosist pole võimalik teha etanooli, otse, kaarega aga küll.
Pole olemas "sünteetilist piiritust" kui on etanool, siis kõlbab juua!
Puhast etanooli pole olemas, vähemalt vabas õhus, sest etanool on väga äge veesiduja. Suisa nii äge, et kui kodus puskariaparaadiga suudad 99% puhta välja käristada, siis tõmbab puhtalt õhuniiskusest ennast ca 92% peale.
Denatureeritud piiritus - on mingi etanoolisegu mingi ainega, olgu selleks metanool või bensiin või pagan teab, mis veel. Ekslikult nimetatakse ka isopropanooli selleks. Puhastamiseks ja põletamiseks on nad samas mõlemad mõeldud.
Pohmelli tekitavad taniinid ja muud huvitavad lisandid, mis pole destilleerimise käigus välja saadud või on laagerdumise käigus näiteks tammevaadist juurde lisandunud. Veini
ja õllega pole destilleerimisest haisugi, seal on lisaained toormaterjalist kaasas, kaasaarvatud metanool (nii väikses koguses, et ei tee midagi, etanool on vastumürk)
Nüüd kus see öeldud, siis peamine pohmaka tekita on lisaks veepuudusele ka rekordhüppeid ja languseid tegev veresuhkrutase ning atseetaldehüüd, mis on otsene aine, mis maksas tehakse etanoolist.
Kas värviline jook tekitab pohmakat? Jah.
Kas siis mittevärviline ei tekita? Ei. Kogu alkohol tekitab.
Pohmaka raskus oleneb:
Joodud kogusest
Imendumise kiirusest
Muudest lisaainetest.
Ja just sellises järjekorras.
Tänu sellisele joomavastasuse tekstile ei tasu mulle külge kleepida silti, et pagana karsklane või taastuv alkohoolik - ei, ma klaasi ei sülita. Samuti pole mulle ka võõras ise kärakat teha, kõikidel meetoditel.
Igasugu maksa- ja maotapjad nagu aspiriin, ibuprofeen, paratsetamool jne valuvaigistid unustage kohe ära, alkohol on nende eest juba töö teinud!
Pohmakat parandab ainult aeg ja ainult aeg. Et selle ajaga aga toime tulla, on olemas arstid, nende käest saab parima ravi ja nõu, eriti kui süda tahab läbi rinnakorvi hüpata ja eelnimetatud kemikaali kogus on eluohtlikule tasemele tõusnud. Kodus teil neid asju pole, mida vaja.
Nafta krakkgaasides sisalduva eteeni hüdraatumine toimub kõrgemal temperatuuril (200–300 °C) ja rõhul (100 at) ning katalüsaatorite (fosforhape) manulusel. Eteeni hüdraatumisel (CH2=CH2 + H2O → CH3-CH2-OH) ehk veega liitumisel moodustub etanool, mida nimetatakse sünteetiliseks etanooliks.
Tehnilisteks vajadusteks toodetud etanooli denatureeritakse ehk muudetakse joomiskõlbmatuks. Selleks lisatakse sinna ohtlikke aineid (formaliin, püridiin jne). Denatureeritud etanooli äratundmiseks värvitakse see enamasti värviliseks.
Kas juua kõlbab ei tea. Iseenesest kõlbab kivisöest või naftast tehtud kraam toiduks - margariin on vast tuntuim ja sahhariin samuti. Viimast tegid kõvemad keemikud peale ilmasõda Eestiski mingist ahjust väljakukkunud söekamakast või turbabriketist.
Saad aru, et etanooli keemiline valem on kogu aeg samasugune, olgu ta siis tehtud glükoosist, tselluloos-tärklis-suhkur tsüklist või otse diislist? Kui teed 99+% puhtusega etanooli, siis lahejenda veega ja joo, midagi ei juhtu. Samamoodi nagu maagaasist tehakse taimele söödavat väetist :)
Pigem on siin see teema, et energiakulu tõttu pole mõtet teda väga puhastada ja seetõttu maitsestatakse joodamatuks ja läheb lõkkematerjaliks (mistõttu on ta ka odavam kui laua viin).
Denatureeritud piiritus on võimalik tegelikult joodavaks teha aga see on palju ajakulukam ja energiakulukam kui kas ise õllest/veinist/õunasiidrist destilleerida või poest viin osta.
Siin on küsimus selles et kas otse diislist tehtud etanool on ikka 99+% . Või on 1 % arseeni :) või midagi sellist mis ta joodamatuks muudab. See tähendab et kas see valem ja protsess annab toidupiirituseks kõlbuliku toote?
Klassikalise variandiga tehtud etanool võib olla puskariõlisid täis kuid peale rämeda peavalu erilisi kõrvalnähte pole.
(Rukkist aetud lauaviin oleks ka odav nagu vesi kui riigiisad sellele rämedaid aktsiise ei lisaks.)
"puskariõlid" on samamoodi mürgid siiski. Metanool, atsetoon (kõige suuremas koguses), etüülatsetaat on peamised kahtlusalused seal. Kui üle 80 kraadi lähed, saad ka 2-propanooli ja 1-propanooli kätte. Oleneb muidugi toormaterjalist, mis vahekorras see kõik seal esineb aga jah, pole olemas miskeid ulmelisi "puskariõlisid" on lihtsalt kõik muu, mis pole mõeldud organismi poolt tarbimiseks. Mitte et seda ka etanool oleks, kah ju mürk :)
Siberia, etanoolil on kindel keemiline valem!
Sa ajad segamini ilmselt jutuga, et sellest ... saab hea joogi ja sellest ... ei saa. Etanooli tuleb paljudest asjadest, küsimus on ikka selles, mis kaasa tuleb ja kas selle "mis" kodus eraldada suudad.
Ma olen kursis jah et etanoolil on kindel keemiline valem. Arusaamatuks jäi see et kas nn sünteetiline etanool mida diisliõlist tehakse on 100 % etanool. Ilmselt ei ole. Ja kui ei ole siis mida seal veel on ning kuidas see tervise peale hakkab. Viljast tehtud etanool mõistlikul tarbimisel ära ei tapa. Saepurust tehtud variant võtab silmanägemise ära sest lisaks etanoolile sisaldab ka metanooli.
Ei saepurust etanooli ei saa, kui ensüümisega üle ei käi, mis tselluloosist tärklise teeb ja see omakorda suhkruks ja sellest siis kärakas. Bajiu nimeline mahejook on vist ainuke maailmas, kus tehakse riisitärklisest otse kärakas.
Pole vaja leiutada ja heietada vaid keemiaõpik kätte võtta :)
Lõpp siin teemas on juba väga teaduslikuks läinud :)
Olen oma sõprusringkonnas üks väheseid, kes ei tea sellist asja nagu pohmakas. Miski anatoomiline anomaalia vist. Mul on vastupidine effekt alkole. Kui joon õhtul õlu või 2 (seepärast õlut ei joogi) on hommikul hull unine olla. Juua aga pudel veini, paar rummi või ginikoksi otsa, mõned hotshotid jne- 0 tunnet hommikul, et midagi toimunud oleks. Oli sõbra poismeestepidu, miski 6 paiku lõpetasime hommikul, magasime mõned tunnid ja helistasime politseisse, egas mõnda patrulli lähedal pole, et saaks puhuda ja teaks, kas ja kuna võib koju sõita. Pmst ma olin ainuke, kes võis lõunal rahulikult koduteed alustada. Loodan, et see "magic" ei kao mu organismist veel niipea. Kiire alkopõletus ja 0 pohmakat.
Üks sõber samas teises äärmuses, teeme aegajalt saunaõhtuid reedeti, et ta saaks esmasp tööle sõita. Organism lihtsalt ei töötle alkot. Ja me räägime mõnest kokteilist peale sauna. Tema on see, kes on oma töös palju kooku puutunud tehingutega, mis tehakse baaris/restos. On proovinud kõik trikid järgi: või söömine, õli jooomine, seapekk jne. Ärkab ikka laua all.
Eks see alkotaluvus on individuaalne. Üks töökaaslane kunagi ütles, et peale kõva viinavõttu, voodi minnes, joo nii palju vett, kui veel suudad. See aitas teda. Ma ei viitsi vetsu vahet joosta öösel, magaks pigem :)
Eks see ole nii jah. Mul naine ka selline, pole mingit pohmakat kunagi olnud. Kuigi vein on pannud pea valutama aga kangemad joogid ei mõju. Minul ikka pohmaks tekib, kuid nüüd oskad juba juua. Ükskord sai sõbraga joodud umbes 4 ja siis ärkasime 8-9, minul pohmaks aga sõbral olemine nagu peale joomist. Polnud kainemaks küll saanud :)
Kes vett juua ei taha ja vetsu vahet joosta ei viitsi võib vanni vett täis lasta et sinna magama heita. Peab ainult vaatama et ära ei upu.
Kui organismis vedelikupuudus tekib siis alati ei jaksagi nii palju vett juua kui vaja oleks. Ega kõht kummist ei ole.
Ükskord 1990-ndatel vedasime ühe ameeriklase kahe mehe vahel omale korterisse. Ta oli all baaris vist silmatilkasid lonksanud ja hakkas ära kustuma. Siis soovitasid pädevad tegelased ta kohe vanni ligunema panna sest sellisest kraamist tekib ilge dehüdratsioon. Läksime ise kööki istuma ja unustasime ta päris ära. Kuskil 4-5 tunni pärast tõusis püsti ja elas jälle . Lisaks oli väga imestunud et miks ta siin on ja miks riideid pole ja et külm on.
Ohtlikud mängud.
See kaineks saamine oleneb ikka praktikast. 0,1-0,2 proma tunnis on kainenemine ja see suht kivisse raiutud. Kui hommiku 6'ni tina panid ja lõunaks kaineks said, siis oli lihtsalt hea tempo. 8cl tunnis lasta, siis saan mina juba paari tunni pärast sõita. Aga ma ei joo nii vähe vaid ikka pigem 16-20cl tunnis.
Loe ülevalt nüüd uuesti enne kui plahvatad siia juba ümber lükatud pooltõe välja, mis on juurdunud miskipärast nii tugevalt ja sügavalt inimeste ajudesse.
Ja pole sa alati oma teooriatega kõige targem, palju oleneb rümbast, neerude talitusest ja sisse imetud tubakast. Ja ikkagi, mis jama endale sisse ka kaanitakse, tavalisel viinal ja viinal on ka vahe sees.
Ma esita teooriat vaid teadust. Sa kordad minu öeldut praegu. Kui sul pole tegelikult midagi kirjutada, siis jäta kirjutamata! Eriti eksid sa siinkohal neerude juures, sest ainult 5% sisse kaanitud mõnuainest eritub neerude kaudu. A su bioloogia tedmised on nii nagu nad on, korduvalt tõestanud puudulikena. Jää autode juurde.
Kõiki faktoreid ja agasid ei saa kirja pannagi, sest muutujaid on on väga palju kuid peamised asjad on siiski kogus ja selle hävitamise kiirus ja alles siis värvid.
Mõnede genofondis tekib pohmakas näiteks esimesest pitsist juba.
Mõned patsiendid on aga õnnelikud, kui neile teatatakse lisaneerude esinemisest. Kaks lätlasest venda, kellel avastati mõlemal neli neeru, arvasid, et see seletabki, miks neil on nii lihtne oma sõpru laua alla juua. https://majandus.postimees.ee/1762105/kui-paljudel-inimestel
-on-neli-neeru Ja mingi lugu oli veel rumeenias ka.
Neeru struktuurilis-funktsionaalseks ühikuks on nefron, milles toimubki esmasuriini valmistamine. Neeru(de) funktsioonideks on: kehavedelike tasakaalu tagamine organismis, osmootse rõhu säilitamine, happe-leelise-tasakaalu regulatsioon, jääkainete eemaldamine organismist, bioloogiliselt aktiivsete ainete sekretsioon ja metabolism, vereloome, arteriaalse vererõhu ja veresuhkru taseme regulatsioon jt.
Inimesel on maks keha suurim seedenääre. Maks seedenäärmena eritab seedimisse sappi, eemaldab verest nii elusaid kui ka eluta kahjulikke tegureid ja on toitainete akumulaatoriks.[3] Maksa funktsioonid ainevahetuses seisnevad imendunud toitainete ja vitamiinide töötlemises ning organismile ohtlikena tunduvate kahjulike produktide eemaldamises.
Ehk siis väga lihtsutatult öeldes on maks see, mis püüab kahjulikud ained ära nullida. Tavaline joodikute probleem ongi pekkikeeratud maks. Loomulikult ei juhtu seda kõigil, mõned lakuvad kogu elu ja ei mingeid kahjustusi.
Et aga organism on üks tervik, siis (liigne) alkohol kahjustab kõike.
Sina tõmbad kohe paralleeli, teadus ei tööta nii. Hakkab Corona vol2 siinnpihta. Ma ütlesin suht hoiatavalt, jää autode juurde!
Krt, lase paar päeva vabalt liikuda ja juba hakkab ära tõusma.
Milleks küsida teaduslikku (lisa)selgitust kui oled absoluutselt kogu teadusjuttu ignoreerinud? Sind ei huvita ju miski muu kui oma pea sees loodud väärarvamus....
Milleks meile näpunäiteid vaja? Aastatuhandete vältel on inimene alkoholi joonud neljal põhjusel. Esimene põhjus - polnud puhast vett, alkohoolses joogis oli vähem kahtlast elu. See põhjus on meil nüüd laualt maas. Teiseks, et jääda purju. Purjus olemine annab mingi kaifi, mida kirjeldada on võimatu. Ütles Liblegi -. kui purju ei teeks, siis poleks mõtet juua. Kolmas, et esineda. Vanad viikingid võistlesid, kes suudab rohkem juua enne laua alla kukkumist. Selle juurde kuulub loomulikult võistlus, et kellel on rämedal pohmar. Ja neljandaks, et päästa valla enda vaoshoitud soovid, olgu selleks kasvõi soov teha kuritegusid. Ja vot, põhjust meid juhivad. Me joome, naudime. Me ägiseme peavalu käes, aga see on elu osa. Seda ei saagi päriselt ära võtta. Kui peavalu üle läheb, me leiame alati endas soovi veel juua. Paljud elaksid ninapidi pudelis, kui ei peaks käima tööl, toitma peret. Nii on, midagi pole teha.
Täpsustuseks ajaloolise osa kohta- alkoholis polnud elu, sest õlle tegemiseks keedeti vett. Seda, et sel vees ka bakterid jne asjad on, kes keetmise ajal surevad, avastati ammu ammu hiljem. Juba vanad inimesed oskasid elada, teati et vesi tapab, õlle hoiab elus aga tänapäeval ei usu keegi viiruseid ega üldse põhjuseid... Kummaline paradoks.