Tegin kuu ega tagasi load. Sain ilusti-kenasti neljakümne tunniga hakkama. Kogu kursuse hind oli 5000 krooni, sellele lisandus meditsiinikoolitus 300 krooni, õppesõiduplatsi kasutamine umbes 300 krooni, ARK'i riigilõiv 1140 krooni ja kooli auto kasutamine eksamil 200 krooni.
Eks siis kokku 6940 krooni.
Samas, üks mu tuttav sõitis ka miinimumtunnid täis, läks eksamile ja kokkuvõttes tuli summaks 8040 krooni. Suhteliselt suur vahe !
Meil oli keskkoolis autoõpetus kohe tunniplaanis.Kas oli 1t või 2t nädalas,st. teooria õpetus ja liiklus.Õppesõidu autodeks olid GAS-21 ja GAS-51.Õppisime siis 3 keskkooliaastat ja koos lõputunnistusega saime B ja C kategooria autojuhi load.
Aasta oli siis 75-78,voh!
autokool 5500+ esmaabi300+ 1180 ARK +platsi kasutamine ca 200eeku+ 10 lisa sõidutundi ca 2100eeku/
autokoolis kukutati 5korda läbi aga see eest ARKi sain esimese korraga tehtud...
mul läks 2002 aastal ~10 000 eeki. tegin A,Bja C1 koos. kukkusin autokooli platsi korra läbi +200. autokooli õpetaja oli totaalne m*nn. aga mitte tema pärast ei kukkunud platsi läbi vaod enda lolli vea tõttu.
autokoolile 2,5k + ARKi maksud (sh. üks korduseksam)
teooria sain tasuta(väitsin ennast selle keskkooli õpilaseks, kus teooriat loeti), esmaabi ei olnud (sai koos õpetajaga natuke kuupäevi ümber muudetud), talvesõitu pole näind ega teind (ainult õpetaja sai mõne koidulavõrra rikkamaks)
kurat hinnad tõusnud siis..igatahes pärnus tegin eelmine sügis BC1 kat. ja kõik kokku läks 6300...selle sees sõidud,õppevahendid,eksamid+riigilõiv ja koolis joodud kohvi :D kohvi oli muidugi tasuta ;)
2004.a sügisel kulus ca 20 000.- eeki. Sisaldas see siis teooriat, sõidutunde (ca 115 sõidukorda), esmaabi kursust, õppematerjalid, ARK eksamid ja taksoraha (ca 2000.-), sest sõita sain vaid tööpäeval töö ajal ning see eeldas taksoga kiirelt sõidustardipaika sõitmist ja hiljem tagasi. Kuna soovisin autojuhtimist tõesti SELGEKS saada (mitte ainult LUBE TEHA), siis võtsin väga tihedalt sõidutunde. Õpe kestis kokku 3 kuud.
aasta 2000
teooria eest ei pidanud maksma, kütus 1200 sõidutundide eest
ark kulud
samas naine käis vahelduva eduga poolteist aastat autokoolis, jättis vahepeal katki ja proovis uuesti. Kokku võis ka 20 tuhhi alla minna.
2002 vahtralehed, kogu kupatus koos riigilõivu ja arstliku ülevaatusega täpselt 5050.- Täiendkoolituse hinda 2003 sügisel ei mäleta enam täpselt, kindlasti oli üle tuhande Uus arstlik kontroll 2004 kevadel maksis ka midagi, kokku vast nii 6500-7000.- nullist pärislubadeni.
Vinged vennad ja tegijad olete siin foorumis! ? Olen päris palju aastaid juba sõiduõpetaja Tallinas ja millegipärast selliseid üliandekaid 0-st alustajaid, kes 40 sõidukorraga nii platsi kui linna selgeks saavad ja edukalt ka eksamid sooritavad, ei ole veel trehvanud. Neid aga küll, kes ise oma sõiduoskust imetlevad ja kiidavad, aga ARK-s sugugi hakkama ei saa.40 sõidukorda on 1000 minutit. Sellest riikliku programmi järgi platsil 9 korda 25 min.Veel 2 korda 25 koolieksam ja järgi jääb 29 korda 25 min.,mis on 12,08 astr.tundi, ehk siis 1,5 tööpäeva. Tahan näha seda kõva tegijat, kes saab selgeks pooleteist tööpäevaga kõik Tallinna ringteed, ühesuunalised ja paremakäereegliga tänavad ja kõik muu, mida eksamil nõutakse. Selleks on äärmisel juhul võimelised need õpilased, kellel autoga sõitmine-manööverdamine enne autokooli tulekut täiesti selge. Võibolla Hiiumaal ja teistes kõrvalistes kohtades on see 40 korraga tegemine võimalik, aga Tallinna liiklusesse ei ole nendel siis ka asja, sest nad lihtsalt ei saa siin hakkama. Hinnake oma oskusi kõrvalseisja pilguga ja reaalselt, enne kui on hilja.
just 6ige jutt. ma olin enne autokooli aastaid metsavahel traktoritega ja kruusateedel junnk2rakatega ringi ajanud, sellegipoolest vajasin 60 s6idutundi, et arkist l2bi saada. kui ma ka oleks yldse ilma autokooli minemata s6itma hakanud tallinna linnas, v6ibolla ma t6esti ei oleks litakat teinud, aga palju lollusi ikka ja mingist eksamist l2bisaamisest ei saa r22kidagi. tihedas tallinna liikluses s6ita _vigadeta_ eksamisituatsioonis, see on omaette ettev6tmine. kool, k6ik kulud, fotod, t6endid, med koolitus, 20 lisatundi jne, kokku umbes 10000kr.
Aastal 94 keskkoolis nõks üle 300 eek (riigilõiv) BC kat, autodeks GAZ 53 porte ja mosse 412. Ja ärge tulge seletama et selgeks ei saanud, Tallinn on kökimöki praegugi
Ei pea ennast just andekaks, kuid austalt öeldes uhke olen külle selle üle, mille olen suutnud saavutada.
Nii koolieksamid kui ka ARK'i omad sooritasin kõik esimese korraga, seejuures sõudtunde võtsin täpselt 40.
Sõitu alustasin täielikust nullist.. Esimesel korral ei osanud isegi koha pealt ära minna !
Õppesõitu tegin TALLINNAS mitte kusagil Kapa-Kohilas !
Kusjuures olen naissoost, niiet miks mite ? Miski siin elus pole võimatu..
no mis asjas??? sellised hinnad??? ise plaanin märtsis rakvere norax autokooli minna, seal räägiti mulle et läheb kokku max 5000.- ja sellest veel miinus 26% kui vanemad maksavad, kuna ise olen 17.
ja seal on vaja teha 24 sõdutundi, aga autoõpetaja ise vaatab palju vaja on(ise arvestan 15 tunniga akkama saama). nii et ma arvestan ~4500.- on see reaalne hind???
26% ei saa enam kohe kuidagi tagasi, sest tulumaksumäär on 24% ja miinimum oma ideaalsete sõiduoskuste korral on ikkagi 40 * 25 minutit. Tõenäoliselt ei taha ka Norax seadustega pahuksisse minna.
1998 700.- B,C1
6000 on ikka hirmus papp välja käia, ei ole mõelnudki selle peala, jube igaljuhul kuidas isad-emad praegu keskkooli lõpetavatele laste peale peavad kulutama. 2 last ja lao 12000 välja.
Aga miks peaks keskkooli lõpetavate laste peale vanemad 6000.- per face välja käima? Autokoolis käivad ka teised inimesed, mitte vaid keskkooliõpilased. Mõned käivad tööl isegi ja maksavad oma kooliraha ise kinni:)
Hr. X.X.X. kusjuures ongi olemas selliseid kes oskavad sõita. Nähtavasti on sinule määratud just need inimesed, kes esimest korda rooli taha istuvad.
Ise tegin load a 98 ja Odium autokoolis ja maksin samapalju kui üks kommendeerija eespool kirjutas 660.- + arst + riigilõiv.
Kasutasin 20h sõitu ja kõik eksamid tegin esimesel korral. Muidugi olin mina üks neist, kes oli eelnevalt natuke roolimisega kokku puutunud. Lisaksin veel niipalju, et kui märke viitsitaks jälgida, siis ei ole vaja sõita terve Tallinn läbi ja pähe õppida kõik tänavad, et eksamid läbi saada.
To Räim. 1998 olin Odiumis sõiduõpetaja ja ma ei ole O.Lepaste.Oleksid ARK eksamitel nõudmised samad, mis 1998 aastal, ei kuluks kellelgi nii palju raha ja sõidukordi eksamite sooritamiseks kui praegu. Praegu ei suuda linnasõidu eksamit esimesel korral sooritada tihti ka need, kes aastat 8 vähemalt roolis olnud ja mingil põhjusel on sunnitud uuesti sooritama. Hetkel on konkreetne inimene minu juures tunde võtmas, kelle load aegusid ja vahetamise ajal( 12 kuud) oli teises riigis tööl. Teooria tegi hetkega ära, linnas kukkus kaks korda läbi ja nüüd otsustas tunde võtta, et praeguste eksaminõudmistega oma tõesti väga hea sõiduoskus kokku viia. Sõiduoskus jah ei ole kahjuks liiklemisoskus. 2005 aastal peavad need 2 eksamileminejal mõlemad olema kaunis tugevad.
2002a. A, C, D, E kategooriad kokku maksid üle 11 000.- natuke. B-kat maksis siis vist veel tsipa alla 3000.-. Kui palju maksaks praegu kõik kategooriad?
Tehke lahti ARK kodukas, sealt Seadusandlus ja siis Mootorsõidukijuhi eksamineerimise ja juhtimisõiguse andmise eeskiri, ning juhiloa vormid.(29.07.2004 määrus Nr.169) Seal on teil võimalik tutvuda kõige sellega, mis nõutakse eksamineeritavalt.
Aasta 1987 Tartu ALMAVÜ autokool.Enne Vene kroonusse minekut sain soovituse minna autokooli.et pikendada pool aastat. Oli õpe 3 kuud.Õppeautoks oli ZIL 130 B.kat. sai juurde osta ca.100 rubla õppesõit.Tegin ära, sõidan siiamaani,ainult eXam oli vene keeles.
imelik on see xxx-i jutt. tegin eksameid 4 kuud tagasi, nyyd on siis juhistaazi k6ik see aeg sellest alates (s6idan aga suht retsilt, 4 kuuga ~25000km) ning aru ma ei saa, mis seal siis nii keerulist on. arki eksam oli pingeline ainult selle t6ttu, et siis veel auto ei olnud nii h2sti k2es ja osa t2helepanu l2ks selle peale. no sorry vaan, aga kui l2heksin praegu arki eksamit tegema siis ma ei kujuta ette mida kuradit ma saan seal valesti teha et l2bi kukkuda.
Nõus hr. Kalaga, isegi sõidan kuus keskeltläbi 5000km linnasõitu ja arvan küll, et kui praegust eksamile läheks ei oleks seal midagi hullu. Minu arvates on ainult eksamineerijate poolne sigadus see, kui eksami ajal mõni loll eestimaalane teeb õppeautole külma(keerab ette ja ehmatab algajat) siis see loetakse eksami tegija veaks.
s6itma 6ppimisega muidugi on see peamine mure, et enne lubade saamist on see nii retsilt kallis. kui ikka 25 minutit maksab 100kr, no mida sa 6pid. ikka tahetakse kuidagimodi eksamist l2bi libistada ja siis p2rast kui load k2es hakkab see plekim6lkimine. riik vana ahv maksustab k6ike nii kuis jaksab (eriti kytust) ja ega autokoolid ka kaotajaks pooleks ei ole n6us j22ma.
/Praegu ei suuda linnasõidu eksamit esimesel korral sooritada tihti ka need, kes aastat 8 vähemalt roolis olnud ja mingil põhjusel on sunnitud uuesti sooritama. / see juhtub selle pärast , et teooria ei kinnita praktikat. Kui kinnitaks , ei oleks sul kallis xxx enam ammu vorsti leivale panna. Vähemalt selles osas , mis puudutab 8 aastase staažiga juhte.Põidlast välja imetud reegleid oleme me kõik näinud ja Sul on ka "au" nende täitmist nõuda.
Autokool kui selline maksis 142 rubla ja oo kopikat. Aastal 1979.
tegelikult olen nõus kalaga et sõidueksam erineb tavaliiklusest´ja kes 10 aastat sõit ei pruugi seda ära teha, nii nagu testidegagi, kui pole kaua näind siis tuleb natuke tegeleda et mingid ebatüüpilised veidrad asjad selgeks saada ja neile õieti vastata.
Kursus(BC)maksis vist miskit 400-500 ruublit,majand tagus kinni.No põhi kuludeks olid siiski bussisõit kooli ning tagasi(80 kopkat päevas) ja lõunasöök(umbes 1 ruubel),ei teagi,vast 100 ruublit kulus,tõesti ei mäleta...88/89 aastal
siiani käin veel autokoolis, maksnud olen 8600 ja loodan aprillis eksamitele saada ja esimese korraga ära teha! med koolitus lisaks seega 9000 kr. tuleb ära
2002-l aastal, veits alla 5000(koos teooriakorduseksamiga). Aga see ajas küll vihale et eelmine talv sai 2a täis ja oli vaja libedasõit teha. Vihale ajas sellepärast et eksami ja kõik sõidutunnid tegin talvel kui lumi oli maas. Sõidutundidest 3 korral käisin jäärajal-oli selline lahe sõiduõpetaja, kes nähes et linn ja plats on käpas viis õpilased jäärajale. Lambist maksa tühja jälle.
ega kui sul load on,siis see ei tähenda et sa sõita oskad - LUDMILLA ja mis imekohtades te käite??ma kohe kohe lähen autokooli ja läeb kuskil 5-6 kilo,kui õppida vicib :P
Kuidas sa tead, kui palju sul autokool maksma läheb, kui sa pole sinna veel läinudki? Esialgu arvavab enamik õppureid, et lähebki see summa, millega kursust välja reklaamitakse. Ettenägematuid ja lisatasusid nende hulka sageli arvatud pole. Iga inimene omandab sõiduoskuse vastavalt oma sellekohasele võimele väga erineva praktika ja ajaga. Kui sa tahad ikka endas kindel olla, siis peaksid kolm kuud pea ülepäeviti sõitmas käima ning need 20 sõidutundi (40 korda) on selle kohta väga väike arv.
Tundub, et valitseb suhtumine, mille eest erakõrgkoole pilgatakse - maksad ja saad hariduse! Maksad ja saad autojuhtimise oskuse!
2003 kõik eksamid esimese korraga,eks maantee sõitu oskasin ennem ka.Kogu kupatus 9000.Sinna sisse kuulus 50 lisa õppesõidu tundi.Tuludeklaratsiooni esitamisel saab kooli rahast 2,500 eeku tagasi.
Igast 90-tel tegijad võiks uunikumide foorumis sõna võtta, teema algataja soovib ikka reaalseid, kapitalismiaegseid e.kaasaegseid hindu teada. Eriti naljakas on mingeid rublamehi lugeda siin. Fakt on see, et kaasajal 10 000 on reaalne summa autokooli eest.
2004 aastal ca 3800.-. Ei sõitnud kõiki kohustuslikke tunde, kuna õpetaja arvas, et olen pädev autorooli istuma juba suht alguses:D ARK`ist sain ühe korraga läbi. Julgen öelda, et olen üsna hea juht.
Norax on jah kuidagi kahtlane ja seadustega on neil nii nagu on... nad vist ei tunnegi neid.. Sõiduõpetaja on ka väga kahtlane vend... ei te, mis tema nimigi... corollaga sõidab igatahes. Auto on ka *****s neil..
kuskil üle 15 kilo, miks, aga sellepärast, et ise aga nuiasin sõiduõpetja käest tunde, kuna polnud endas üldse kindel, eriti linna sõidul - tulemus - exam sooritatud hästi ja jalg ka ei värisenud :)