Olen aasta jagu ja u 20000 km sõitnud ja olen rahul.
Eriti hea on C5 puhul vedrustus- maantee peal on ikka päris mõnus kruiisida. Lisaks saab autol nupust kliirensit tõsta. See on mind mitmel korral porimülgastest ja paksust lumest kergema vaevaga läbi aidanud (muidu oleks ilmselt põhja peale kinni jäänud). Kõrgema kliisensi puhul on vedustus pehmem. Sõites konarliku/kiviklibuse tee peal raputab oluliselt vähem.
Päris hea asi on C5 puhul ka stabiilsuskontroll. Üsna keeruline on autol juhitavust kaotada. Samas ei saa ka käsipiduriga külge ette. Kui rallit sõita ja käsaga poosetada ei taha, on ESP igati abiks.
Praeguseks ei ole töökindluse kohta midagi kurta- katki pole midagi läinud ja naginaid pole ka tekkinud.
Samas olen tuttavatelt kuulnud, et mõned on C5ga puhta hädas.
Kui kavatsed C5 soetada, osta kindlasti juurde ka garantiipikendus.
Põgene sellest neetud paigast, kus neid jägatakse, et nad oma kena väljanägemise ja odava hinnaga Sind mitte lõksu püüda ei saaks. Kena auto, suur auto, hea varustusega auto, mugav auto ja jubedalt lagunev auto. See lagunemine algab äkki mingist kilometraazist ja siis levib nagu katk üle terve auto. Peale selle puudub selle protsessi juures igasugune loogika. Ta lihtsalt laguneb ja kõik. Kusjuures vanast peast ei taha seda Sult ära osta keegi. Mine räägi mõne autokaupmehega, et tahad Citroeni müüki tuua, vaatavad Sind nagu vaimuhaiget. Mina sain enda omast lahti ainult vahetuse teel ja tugevalt alla turuhinna.
meil võeti prooviks mõned c5 sisse, et proovida asendada omegad. paraku ei suutnud teenindus seda hulka ära parandada ja valikus uuesti omegad, vectrad. kasutuses olid nad kõigest kaks kuud, kui remonti tehti rohkem kui aastate vanustesse omegatesse
Ma usun, et teema algatajale siiski C5 ei sobi. Kui põhiküsimus on vastupidavus, tuleb toyota osta. Inimene ei ole päris ratsionaalne olend, aga kui keegi arvab, et tema siiski on, peaks ehk Citroen-st siiski eemale hoidma.
Endal C5 odo peal 63 tuh, kaebusi ei ole.
Olen ise sõitnud 34 000km ja aparaat hakkab nati juba nagisema ja mõningad vead on tulnud ka välja mida on üritatud juba mitmetat korda parandada aga tulultult. Tean seda, et Citika teenindus on täielik jama ja närvesööv aga kõrval honda vennad on TIPP TOPP teenindajad. NB mina isiklikult enam citikat ei osta.
auto nagu auto ikka. Vananedes laguneb, vahel vajab hooldust jne. Hooldus on täiesti normaalne. Asi selles, et kui lähed kuraasi täis siis põhimõtteliselt saadetakse sind ****** aga kui suhtled normaalselt ja nõudmised on põhjendatud siis on ok. Muide teenindust saab ka mujal teha ja garantii jääb püsima.
igati norm auto
Asi selles seisnebki et ei suudetud hooldust tagada- teie taksistid olete ju maanteeperverdid- ehk ralliässad. Opeleid kasutate sellepärast, et keegi teine neid ju ei osta ja seega suudetakse teid hooldada.
Ise sõitsin 66K ja superrahul, mugavuse eest makstud ning seda ka sai. Riia-otsa sõitmisel väga oluline.
Mitte ükski, kordan, mitte ükski jupp ei lagunenud, välja arvatud mõned tarkvaravead kliimaseadmega jms. Hoolduses vahetati ikka tavalisi asju välja, hüdraulika käis nagu kell ja kui poleks olnud vajadust metsas rohkem käia hakata, siis poleks ära vahetanudki.
tundub, et enamus siinkirjutajaid on autot ainult näinud ja kuskilt kulnud, et citroen laguneb.
ise olen 3 aastat ja üle 100k c5-ga sõitnud ning plaanin ka järgmiseks autoks uue c5 osta.
kõige suurem viga, mis autol selle ajaga on olnud on see, et kummimatile on parema jala kanna kohta auk sisse kulunud.
maanteel on äärmiselt mugav sõita ja linnas saab ka 2 liitrise mootoriga vabalt rullnokkadele kiirendutundi anda.
misajast üldse opeli-mehed autodest on hakanud rääkima?
C5 hüdraulika puhul räägitakse tihti, et tagavedrustus kolksub maantee põikivagude korral, Kuna ise pole veel proovisõidule jõudnud (plaanis see pehme vaip endale hankida 2l bensuka vormis), siis tahaks mõne kasutaja kommenteid kuulda, kas ikka kolksub ja mis olukorras?
Hetkel sõidan opel omegaga ja kavatsen (loe Tellitud) C5 tundub väga mugav auto olevat, tahaks teada kuidas Veho hooldused on ja kas kellelgil on koemusi C5 universaaliga endale sai tellitud automaatkastiga.
Sai soetatud C5 2,0HDI universaal ja automaat. Mugav ja avar on küll. Automaat kast käitub ainult vahel imelikult. Kui ristmiku ääres nokid ja ootad võimalust välja supsata ning võimalusel gaasi vajutad, tekkib mingi viide sisse ennem kui auto liikuma hakkab. Muidu kalpsab edasi päris reipalt. Hoolduse kohta ei oska veel kosta, kuna esimese korraliseni (30k)on pikk jupp aega (7k alles ees). VW sharaniga olin selle ajapeale mitu korda garantiis käinud. Eks see kvaliteet ole selline juhuse asi ilmselt. Kõikidel pillub õnnetuid isendeid sekka.
c5 endine omanik
1. teeninduse vastuvõtjad on kõige hullemad eestis. põhiliselt tänu neile jäi uus sitikas ostmata. masendav
2. kui on vaja kiirelt kohalt süstida siis automaat käigukas muneb mingi hetke (nagu eespool juba öeldud)
3. kui suure mootori pöörde pealt on vaja pidurda veidi äkilisemalt siis mingi aja hoiab mootor pöördeid üleval
4. kõik see ****, mis teedelt vihmaga esimsele aknale jõuab jätkab oma teed mööda juhipoolset külgmist akent muutes selle läbipaistmatuks.
kokkuvõttes pole ma veel nii vana, et sellise saaniga sõita.
Neljakäigulise kohta ei oska öelda aga 6-ne automaat ja diisel on päris vaikne. Pigem võiks kummide müra natuke vähem salongi ulatuda, mootorimüra pole küll täheldanud. Igaljuhul on vaiksem, kui VW Sharan (6-k diisel)
C5 on väga mugav ja mõnus auto. universaalsust ja mugavust lisavad veel muudetav kliirens (õhkvedrustus) ja rikkalik lisavarustus.... aga see kvaliteet... sõitsin masinaga aastast 2002 10.tuh. km aasta jooksul (läbisõit 80.tuh km) ja lisasin masinasse umbes 25.tuh. EEK erinevatele ootamatutele purunemistele (teeninduses sisuliselt iga kuu). läksid täiesti ootamatud asjad näiteks - juhi + kõrvalistuja ukse ukselink.
Selle juurde veel fakt, et autot ostes oli sel peal veel garantii ja KÕIK asjad kontrolliti üle ja vähegi defektsed asjad vahetati välja.
kui aasta hiljem teatati, et mootor ka meeletult õli sööb, siis sai see masin kiiresti maha müüdud,,,,
Olen märtsist saati sõitnud c5-ga ja korra paranduses käinud. Gaasipedaal hakkas põhja kinni jääma. Selgus, et kummimatt põrandal oli veidi ettepoole nihkunud ja ma ei tabanud ise seda tagasi nihutada. Jõle piinlik oli. Raha ei tahetud.
Ehhee!Mul sama nali(küll teisel masinal),ainult siduriga.Vajutad,jääb põhja :jääb kinni,siis äkki pääseb ja masin hüppab nagu konn edasi.Mõtlesin,et tross jääb kinni või midagi sellist.Lõpuks tuli välja,et samuti kummimatt segas.Õnneks ei jõudnud veel teenindusse ronida.
no mul viskab kliima segast ja armatuuril lööb tuled põlema.Põhiline mis põlema hakkab on mingi antipollution , vahetasin lambda anduri ära siis oli pool aastat rahulik nüüd hakkab jälle vilkuma erit külmema ilmaga .
Tundub, et "antipollution fault" võib tekkida ka juhul kui summutisüsteemis auk on. Vähemalt pole see teade mind peale toru (kat'i ja püti vahel) vahetamist külastanud, saavastu enne seda palju kordi.
juba teist aastat mugavlen sellega - minu meelest parim suuruse ja mugavuse ning hinna suhe
kui vaja kõnniteele parkida, siis vajutan vaid nuppu ja sõidan nigu maasturimees kõnnitee servale ja ainult muigan kui kõik teised parkimiskohta otsivad
ma vaid 1 kord teeninduses käinud - 30 tuhhi ikka piisavalt pikk hooldusvälb
mõtlen, et garantiiaja lõpus vaatan asja üle ja ostan lõplikult liisingust välja - kuid hetkel küll tundub, et garantiiremonti ma ei jõuagi, sest midagi lihtsalt ei lähegi katki :-)
Muidu parim auto, sõitnud juba 110000 ja midagi pole öelda, viimase peal vedrustus. Valisin autot tükk aega, vaatasin igasugu mersusid ja audisid- niikui munakivi või mõne kehvema tee peale sattusin mõtlesin, et peaks hambaarsti juures hambad üle kontrollima. C5 läheb edasi nigu või sees, lisaks kergitab ka ise ennast, nii igaks juhuks. Aga jah see autom. käigukast on tõesti natuke pika mõtlemisega, kui ristmikul vaja söösta peab pedaali suts varem juba põhja vajutama.
To C5: Tõepoolest, "Antipollution fault" kaob peale sumpa kordategemist! Ja piisab pisikesest august, ei plärinat, ei tossu! Loodetavasti loevad foorumit ka Veho inimesed...
Minu C5 on kaks korda see antipollution fault esinenud.
Esimene kord oli jahtusventilaatori kaitse läbi ja teine kord suutsin lamda anduri juhtme katki sõita.
ka plaanis c5 soetada aga ei tea kas bens või ds ,mis see pruugitud auto läbisõit VÕIX olla kui osta ds 2001 2,0,need on sõit kõik keskmisellt 150-250 tuh.
sõidan 2004 aasta c 5 ga AT (uuem mudel, ls 50000) ja ei oska kyll midagi kurta. Bensiini kulu on linnas keskmiselt 10 ja maanteel 7. Sellise suure auto kohta suht normaalne. Varuosade kohta nii palju et ise pole pidanud veel juppe vahetama aga need ei pidavat kallid olema.
Kui tahad osta 2,0 bens kasutatud C5 siis tea, et esimene väljaminek on kohe suure tõenäosusega mootor-klapid lihtsalt kulunud ja see summa võib kujuneda paarikümne tuh kanti mis läheb remondi alla. Soodne osta, aga kasutatud auto korrashoid võib minna kalliks ja närvikulu oh kui suur.
Ei soovita
Ise juba poolteist aastat C5 taguotsa all ja ei kurda. Kui tahta autot, millega on mugav sõita igal teel, mis ette satub, siis üks parimaid võimalikest. Ja Tallinna teed on JUBEDAD - Sellest saab aru kui jääd valgusfoori taga seisma ja auto end allapoole laseb, lootes et jubedus sai mööda.
Ainus asi , millega mu autol jama, on parkimisandurid... Need surevad kui kirjud koerad... Iga kummivahetusega lasen üle käia ja korda teha (miskipärast surevad nad just siis, kui aeg kumme vahetada..). Kui plaanis pikki otsi sõita, siis lausa super. Tallinn-Riia otsal ei ole vaja isegi peatust teha et selga sirutada. Prantslased on ilmselgelt istmed elusate inimeste järgi teinud, mitte nii, nagu mõned konkurendid (kurat teab mille järgi, igatahes mitte inimeste)
07a C5 ja läbisõitu ~30k. Tihtilugu on jube nagin ukses või uksepostis ja seda mõlemal pool. Samas mõni päev on vaikus. Kasutajad, jagage kogemusi, kuidas teil on? Kas vaikus?
Sõidan C5 pea 2 aastat ja ainult positiivsed+positiivsed kogemused. Selle auto juures on kõik päris-hea kütusekulu, vedrustus, istmed, juhitavus jne jne. Ühesõnaga üks hea auto
Üllatavalt palju positiivseid kommentaare. Tahaks juba oma C4 ka C5 vastu vahetada, sest C4 ga saab täie ülevaate tänavate kehvast olukorrast. Samas on tal hind ka jätkuvalt soodne, sellise varustuse kohta.
Valge auto võib tõesti sellise hinnaga olla aga kahtlustan, et ka mingi muu viga külgen, kui nii odavalt müügis on. See maksab ju lausa alla liisingu jäägi. Kas hooldamata, palju ruunatud, keritud spidoga, kõveraks sõidetud vmt.
tegelikult nii see ongi. A ma otsustasin et ei osta seda ikkagi. Mul üks auto on. A kui kellelegi soovi siis võin selle 100 000 kellelegi citroeni fännile maha müüa:D
Mul c5 2003 aasta väljalase ja 135 tuh-i sõitnud. On kõvasti lagunema hakanud. Mõtlesin, et vahetan mõne muu margi vastu välja, aga pole ühtegi teist niisama mugavat. Pean vist võtma uue c5-e. Kõik poed läbi käidud, hullult maksta ka ei taha. Kõige lähemal oli Peugeot 407, aga näiteks uus Mondeo ei pääse ligidalegi. Avensisel pole ka pooligi mugavusi. Sain pika nimekirja erinevate autode puudustest võrreldes c5-ga. See on konkurentsitult kõige mugavam auto omas klassis. Garantii 3 aastat, mul kama mis seal laguneb.
Käisin ka täna ja võtsin pakkumise et vahetada C4 C5 vastu. Proovisõidul mugav ja mõnus, ja mul C4 olnud pea kaks aastat ja ei lagune ta midagi. Sellist nõmedat juttu, et prantsuse autod lagunevad siit küll välja ei lugenud. Paistab et tahan väga seda mugavat autot. Tallinna tänavate kvaliteet on täiesti allpool arvestust ja seepärast vajagi jeepi või midagi sellist Sidruni 5 taolist.
Kuna ei ole võrdlusmomenti, siis ei oska öelda kas see on normaalne:
Mul on olnud C5 2002 2,0 viimased 2,5 a sõitnud 70-lt 130 000 ni ja remondile kulutanud keskmiselt 10 000 iga poole aasta kohta.
Selle aja sees läinud ukselingid 3x, rattalaager 4x, tagumine luuk 3x käetugi + hooldus jm pisivead. Pidevalt on veateade "antipollution fault", aga viga ei ole keegi võimeline tuvastama. Aitaks kogu sumbuti vahetus 25 k eest...
Kokkuvõttes jääb mulje, et kõik vead on tüüpvead ja kui midagi katki läheb, siis aasta-poole pärast juhtub see kindlasti uuesti. Antipollution tundub ka üsna tavaline nähtus olema niipalju kui kuulnud olen. kahjuks kindlat raviplaani ei ole selle kohta saanud ja niisama proovimise mõttes ei tahaks 25 k välja käia. Siiamaani on ainus lahendus kütusepumpade puhastamiseks mõeldud bens lisandit ohtralt kasutada.
Varuosad on üsna kallid küll ja remontida tuleb aga ega vist teistel autodel ka osasid tasuta ei jagata ja kui rattalaager parasjagu ei unda on tegu väga vaikse ja mugava autoga!
Kõige vähem tahaks osta endale kalli, koleda ja ebamugava saksa auto ja siis veel avastada, et remondi peale kulub ikka sama palju...
Minu c5-l läks kliima lolliks, 28 kraadi peal annab ainult sooja,paned 27 peale siis tuleb külm, ja spido, ehk siis kiirusenäitaja(ainult) kord töötab siis näitab linnasõidul 170 km tunnis ja teinekord ei liigu üldse, kas keegi teaks ööelda milles võib asi olla. 2002 c5, v6 3,0l läbisõit 143000
ette tänades
Olen varem kirjutanud ja antipollution fault'iga isegi tegelenud: selle kutsub esile isegi väike auk süsteemis! 5 aastaga on selle teke summuti mõnes osas üpris tavapärane. Minul läks auklikuks kat-i ja tagumise poti vaheline toru; see lõigati välja ja asendati teisega tavalises teeninduses. Kogukulu ca 2k ja mingeid fault'e ei esinenud enam.
Võrreldes eelmisega on kõvasti vaiksem. Vedrustuse kobinat pole kehval teel sõites praktiliselt üldse sisse kuulda + veel igatsugu muud tuule ja kummi kahinad on väiksemad. Salongi disain on ikka teine maailm, palju ilusam, kui eelmisel mudelil (no see maitseasi). Istmed on ka mugavamad ning rohkem regulitavad. Oma C5-l on istmed natuke pehmemad, uuel on kõvemad, mis mulle meeldib rohkem (eks see on ka maitseasi). Ja veel, istmetel on nüüd servad (korv). See teeb küll olemise mugavamaks, pakub külgtuge jne aga kui pead pidevalt sisse-välja ronima, siis paneb kukalt kratsima küll. See on ka jälle maitseasi :). Proovisõidu auto 2,0 bens mootor on ikka jube lahja. Oma praegune 2,0 disla on palju äkilisem. Kokkuvõttes ilus auto nii seest kui väljast. Kui mingeid komplekse ei põe prantsuseautode suhtes, siis võib osta küll.
uus mudel on muidugi välimuselt täielik õnnestumine.. ilmselt ilusaim auto turul.. mondeo ehk võistleb.. vana mudel kehva teega veidi nagiseb.. kui sõitnud 60000 km
Käisin ka proovisõitmas.
Pole muidu eriline prantslaste fänn, aga jättis hea mulje.
Välimus super lux, seest ka väga moodne ja värske masin.
Proovisõidumasin oli 2,0 bens, ATM ja ei ütleks et uimane on. Tavalise igapäevasõitude jaoks mõeldud masina kohta läks normaalselt edasi, istmesse ei tõmmanud, maanteekiirustel minek normaalselt ühtlane, ei poo kiirendustel kinni.
Olen seda meelt, et vähe teravamate kiirenduste ja muu sellise jaoks peab inimene ikka A-kati tegema ja siis vastavate aparaatidega sõitma.
Natukene paneb mõtlema sõiduki hind. See versioon, mille enda jaoks kokku mõtlesin maksab ca 425k (koos väikese soodukaga). Et kas selle papi eest sidrun osta või mitte.
Keegi oskab äkki Citroenide tehnilise pidamise koha pealt midagi tarka öelda? Prantslastest mulje jäänud, et Peugeotid vist ei kõlba küll kuhugi, Renaultid pidid vist enamvähem olema (aga disain ei mu meelest nats nõme). Citroenide koha pealt nagu ei ole midagi väga hullu ja väga kiitvat ka kuulnud.
Seekord on suurest sidrunist õnnestunud päris kena keskmine saksa auto teha. Tekib aga küsimus, miks siis mitte kohe Mondeo võtta? Sidruni-sõbrad jätavad selle C5 vist taas vahele...
palju uuena maksab, näiteks täislaksus C5, palju aastapärast, palju liisingu lõppedes, paljud teda üldse tahavad siis enam?
miks salong nagiseb, miks sees on maantemüra ka korraliku pehme kummiga kuulda, miks linnas kast uimab stardis nagu 15.a vanusel peetis kastiajuga sakslasel,?
vastuseid palun ja siis mõelge kui suur rentaablus on konnakaid osta, kui lisada sinna juurde veel Eestis valitsev mentaliteet.....................................
no kus siis on need korea, prantsuse ja muude kahtlase kvaliteediga markide ülesupitajad. see argument et mul on UUS ( UUEM ) auto aastanumbri poolest on idiootsuse tipp minu arust. kuluosad nn. heal ja uuel autol lähevad ikka müstilise kiirusega läbi - rattalaagrid on läind 40 000 kmi juures, kuskilt tilgub õli mootoririhmale ja see annab saba või läheb lihtsalt 20 000 kmi ennem ettenähtud aega pilbasteks jne. jne. 11 vanal sakslasel vahetasin esimest korda esimesi laagreid alles nüüd ( kontrollitud fakt ), vanakooli kettajamiga mootorid on välja söödud, rihma vahetad ju tihemini ja varuosatootja tahab ka elada...ok sakslaste kiviaeda ka kivi mingi 60 000 uuel BMWl roolikarp läbi ja tüüpviga. tarbimisühiskond lööb kvaliteedi alla nii et ärge uhkustage oma liisitud uute saastadega, et mul uus auto ja fa fa.
to m6km6k
Kui vaevled kompleksides,siis leia endale kibestumise valjaelamiseks m6ni teine koht. Tee rohkem t66d, siis j6uad ka parema auto osta. Maitse asi muidugi!
mu praegune auto on oma 9 aastase vanuse juures kallim kui C5 uuena ja kohe välja ostetud, nii palju siis paremast tööst härra divex. jutu iva oli minu arust see et see uue aastaarvu hullustus on kohati nagu ülevõimendatud vähe. kus sa kibestumist nägid, lihtsalt nali on vaadata oma tuttavaidki, kes mõni ägiseb liisingu all, aga autu peab ikka UUS ollemma. mul peres 9 ja 11 aastased nö. kvaliteetautod ja vääääga rahul.
ps. mr. divex miks sa asja nii isiklikult võtsid, oled ka KIALIISIJA we
inimesele kes soovib kvaliteetset ja vastupidavat autot peaks "konnavankritest" suure ringiga mööda käima-ostke parem riisirakett-tunduvalt vastupidavam:))
Käisin uut C5-t vaatamas. Pettumus. Paar nuppu on teise kohta tõstetud ja ongi kõik. Endal on c5 universaal 2003 ja rahul. Vedrustus meeldib. Meie teedel on palju parem sõita õhkvedrustusega. Olen ka sakslaste õhkvedrustust proovinud aga vahet eimiskit. C5 on ikka hea praktiline auto. Eriti kui midagi vedada vaja on. Laod tagumise osa asju täis ja kui mootori tööle paned tõstab tagumise otsa üles ja vedrustus käitub nagu taga midagi poleks. Hind kipub kuidagi käest ära minema, aga uus mudel, küll ta langeb.
Lugedes c5kasutajate mõtteavaldusi ja neid teiste omi paen siiski ütlema ,et mulle see auto meeldib.Ma olen otsustanud osta vähe vanema c5-e nimelt 2002 2,0 HDI Tiptronic ,universaal st.kohe 200k.küsimus järgmine kui minna tehingule ja seda autot vaadata ning proovisõitu teha mis oleks nagu olulisemad asjad mida sell momendil jälgida et ,mitte paista väga tolana automüüa juures.Läbisõit on selleine nagu ta on, tuleb ilmselt rihma vahetus kohe teha ,kas on hullult aega nõudev ja kallis töö. Mis nagu veel seal võib lähitulevikus juhtuda.Tänan abi eest.
2002a c5 on juba hull roigas,vigu ei tule kindlasti kaua otsida,suht kindlalt läbi tagumised supportid,võimalik ka esimesed,käsipiduritrossid,sarniirid,tagaklaas ei avane,mingid elektrivead jne.need loetletud asjad maksavad koos tööga juba u 25000eeku,nii et vali parem võimalikult uus ja vähesõitnud(mitte üle 30000km )sõitnud isend .2ne hdi mootor muidu ok ja rihmavahetus koos rullidega u 5000eeku
Kodanikud võiksid aru saada, et õhuga ei ole seal vedrustuses midagi pistmist.
Tegemist on HÜDROPNEUMAATILISE vedrustusega ja pneumaatiliseks osaks on seal lämmastik- N
Üldiselt on suured prantslased sõidumugavuselt ikka kõrgem klass omaette. Ja minul ei ole need küll lagunenud, kuigi jah, tegemist oli vanemate mudelitega.
Kas kellelgi on kogemusi C5´e esisilla kokkujooksuga. Ega see ei ole mingi tüüp viga. Sai soetatud endale 2005 aasta C5 2 liitrine automaat käigukastiga isend. Vehost ostetult ja 3 kuulise garantiiga olid esirehvide välimised servad väga ära kulunud. Kas selline viga ka VEHO garantii alla käib. Õnneks olid suht korralikud talvekummid kaasas, seega enne kevadet uusi suverehve ei pea ostma.
Mul oli ka siinmainitud viga, et universaalil tagaklaas ei avanenud. Veho tahtis tagaklaasi ära vahetada ja küsis 7 tuhi. Tegelikult oli tagaklaasi peal juhe katki. Sinna sai silikooniga tavaline traadijupp pandud (musta värvi, siis ei jää näha). Lüliti vahetasin ka ära. Midagi sarnast sain poest 5 krooniga. Juba mitu aastat töötab nii talvel kui suvel.
Universaali tagaakna mitteavanemine algas tavaliselt sellest, et täiesti korras tagumist kojameest remontides vigastati tõesti klaasis olevaid juhtmeid. Tavaliselt jupsis hoopis PSA selleaegne valulaps-tulede-kojameeste pulkade blokk ümber roolivarda. Veel võid kontrollida, kas välistemperatuuri näit vastab ikka tegelikkusele. Paremal peeglis asuva anduri pekkisolek tähendab seda, et suvel keeldub jahutamisest automaatne kliimaseade-väljas ju niigi külm!