Citroen

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Citroen C5

marekv70
18:29 16.10.2008
olen sõitnud 51000 ja mingeid probleeme väga hea auto,enne sõitsin passatiga nagu traktor rohkem ei taha,
mugavused puuduvad
miilits8
13:16 28.11.2008
Endal C5 ei ole, kuid kui midagi viga, siis antakse ka mulle sõita, masinaga sõidab teine pool. Nimetatud masinaks on C5 2002.a.
Mugavuste üle ei kurda, sisemine ukseluku käepide on lagunenud, vahetatud on sarniire, tänu Viljandis pesitseva Unistari meeste tarkusele kõrbes ära salongi ventilaatorit juhtiv elektroonikaplokk, viga oli õigel ajal vahetamata salongifiltris, muide targad autoremontjad ei osanud seda isegi üles leida, see juhtus eelmisel aastal. Kuna auto ostis abikaasa, siis vaatas ta rohkem värvi kui tehnilist seisukorda ja võib arvata, et müüki pandi masin õlilekke tõttu roolilatist. see ei lekkinud mitte otstest vaid kohast, kus roolisammas kinnitatakse, teadaolevalt on see ühes süsteemis vedrustusega ja õli, mis seal sees ei ole kõige odavamate killast. Teenendused on nõus vahetama tervet roolilatti muidugi vastava tasu eest. Teistele C5 omanikele soovitaks selle ühenduskoha kaitseks sinna paigutada nn. kummikaitse, sest tolm, liiv sodi - kõik satub sinna võllile ja seetõttu peabki see tihend ära minema. Noored autoremontjad Tallinna TK tegid oma praktika raames selle tihendi vahetuse ära, loodan, et nüüd peab.
bork
18:23 19.12.2008
ka rahul sidruniga,kuna teda mul ei ole,ega kavatse ka osta
eccentric
22:57 04.03.2009
väga mugav ja hea auto.. eriti hea on vedrustuse tõstmise võimalus... nagu maasturiga läbi aukide ja üle mätaste. pehme ja mugav.. tõsi rool veidi ebatäpne. aga see polegi ralliauto. ja pakiruum on väga suur.. suurem kui paljudel nn universaalidel
xmmees
21:03 19.09.2009
mul c5 2,0 hdi 03 universaal ,täiesti korras,ainult see elektroonika blokk on tuksis,mis salongiventikat juhib ja tagaklaasi kojamees ei tööta ,tea kas saaks turuhinna ka varuosadena kätte,tervet autot suht raske müüa,arvamused on igati teretulnud meilile
q peal
12:02 23.09.2009
Mul ka pežool läks see ventika plokk. See asub ventikaga ühes korpuses tuule käes ja on täiesti kinnine. Loopisin tolle sealt välja ja lammarist leidsin mingi teise auto regulaatori(spiraalidega ja puha) ning sobitasin sinnasamma pessa. Otsisin sealt need neli kiirust üles, vedasin nende kiiruste juhtmed ja panin teise pöördnupu ka armatuuri alla. Originaalne oli mingi digisignaaliga, mis sobis vaid orig. plokiga.
ul
21:42 16.10.2009
Olen 3 aastat sõitnud c5 3,0 v6; 2002,selleaja jooksul vahetatud mootor 160000km järel, sirgel teel purunes vända otsas olev rihma hammakas ja kõik jooksis kotti, aasta enne seda oli vehos vahetatud mootori rihm, arvatavasti sai seal haamrit. Praegu on veho väitel, kõik kolm katti läbivaruosadena 34000kr,( auto jääkväärtus 58000). sõiduajal jääb lihtsalt seisma mootor töötab aga edasi ei lähe, suretad välja ja uuesti siis sõidab jälle mõni aeg kas oskab keegi öelda kas katte tühjaks saab teha ja lihtsalt edasi sõita? Ei soovita kellelegi osta kasutatud c5 v6
E
01:36 20.11.2009
Tere oskab keegi öelda,kus asub C5 2,0 hdi 2002 a. salongi filter?Olen sõitnud 200000,ei ole vahetanud ühtegi ratta laagrit ega midagi suuremat!!! Väga hea auto!!!
...
17:55 21.03.2011
Citroen c5 2002 2.0 103Kw Exclusive
Autol siis tühikäigul gaasi andes jääks nagu tühimik sisse, ei hakka kohe võtma. Millest see võiks olla ?
codera1
14:34 25.03.2011
Sai kah ca aasta aega C5 2005a isendit peetud. Jamad hakkasid pihta 100 000 täis saamisel. Teist korda automaatkasti solenoidide vahetus! Eelmisest korras oli kõigest 13000km sõidetud... Hea, et see probleem linnas sõites välja lõi, kuna treila peal sõit esindusse oli garanteeritud. Muidu 2 liitrine mootor koos atm kastiga täiesti normaalne kooslus, kui ainult kast ei oleks käikude vahetamisel jõnksutanud. Ka pärast solenoidide ja korduvat tarkvara vahetust ei läinud asi eriti paremaks. Sillad päris ok, kaks rooliotsa ja üks šarniir sai ära vahetud, mõni aeg hiljem selgus, et peaks ka roolilatti hakkama vahetama, lõtk sees. Vedrustus suudab nii mõnedki teekonarused sirgeks triikida, ainult löökaugud püüab ikka kinni. Treppis teed oli päris piin sõita...raputas ikka väga.Kõrgeks tõstmine teeb talvel elu natuke lihtsamaks. Hiljem tuli juurde ka vedrustuse kohatine kolin...
Kuna masin oli universaalkergega ja vanust juba kah, siis naginaid ikka leidus, eriti tore oli veel miinuskraadidega. Talvel muidu salong soojenes päris ruttu, ainult kindlasti tuleb pamprile panna lumetõkked. Üks treilaga esindusse sõit oligi sellepärast, et lihtsalt sõites masin rappuma hakkas. Pärast selgus, et ventika labad oli jääs ja see omakord põhjustas vibratsiooni. Õlitaseme andur nöökis vahest, st andis teadet, et kontrolli õli taset, kuigi oli ok. Käsipiduritrossid kipuvad ka kergesti katki minema. Elektrilisadega probleeme õnneks polnud, ainult tagaluugi klaas ei avanenud eraldi - tüüpviga, mis peaks saama ka ilma klaasi vahetamata korda teha esinduses. Istmed täitsa mõnusad, saab ka pikka sõitu ette võtta. Pagasiruumi universaali küllaga, eriti veel istmete allalaskmisel. Väga tüütu oli jäähoiatus, mis lõi kompule teksti risk of ice ja piiksus kõvasti iga kord. Lisaks oli esiklaasi kuju selline, et kõik sodi kippus mööda küljeklaase jooksma ja pärast kojameeste kasutamist jooksis veel klaasi keskelt nire alla. Väiksed asjad, aga kohati vägagi häirivad. Oma autol tekkis ka kahtlus, et sööb õli, aga lõpus sai esindus sellele probleemile jälile.
Kindlasti tulevastele C5 omanikele soovitus, et kõik tööd, mis vähegi võimalik, lasta teha Citrol OÜ-s, hind ja teenindus vägagi hea! Kahjuks ei tee nad diagnostikat, seega veateate ilmumisel tuleb esindusse minna.
Lõppkokkuvõtteks, kuigi sain masina ok hinnaga ja ostuhetkel tehn.heas korras, siis arvestades remondikulu ja lisaks oma närvikulu.... EI SOOVITA! Kui aga osta, siis kindlasti lasta teha kuskil pädevas kohas täielik kontroll (sillad, diagnost, lekked, lisad jne).

Muudetud 25.03.11 14:56

codera1
14:39 25.03.2011
Üks vanem kommentaar esimeselt lehelt ja kuigi ma seda oma C5te ostes lugesin, ei tahtnud alguses uskuda, aga tegelt täitsa tõsi! Soovitan soojalt järgi mõelda C5 ostmisel, hiljem müüa on seda autot tõesti väga raske!

Oruonu (registreerimata)
Re: Citroen C5
Põgene sellest neetud paigast, kus neid jägatakse, et nad oma kena väljanägemise ja odava hinnaga Sind mitte lõksu püüda ei saaks. Kena auto, suur auto, hea varustusega auto, mugav auto ja jubedalt lagunev auto. See lagunemine algab äkki mingist kilometraazist ja siis levib nagu katk üle terve auto. Peale selle puudub selle protsessi juures igasugune loogika. Ta lihtsalt laguneb ja kõik. Kusjuures vanast peast ei taha seda Sult ära osta keegi. Mine räägi mõne autokaupmehega, et tahad Citroeni müüki tuua, vaatavad Sind nagu vaimuhaiget. Mina sain enda omast lahti ainult vahetuse teel ja tugevalt alla turuhinna.
coderale
22:30 31.03.2011
kui omanikud pole autodest eriti hoolinud, siis ei pea see kohe s*tt olema!
Tean 2002a. C5-t, millel spidol 200 000km ja kohe üldesgi pole rilisi hädasid olnud. Kõik oleneb ju omanikust, kuidas ta hoolitseb oma neljarattalise sõbra eest ;)
Mupsu
10:05 27.04.2011
Olen märtsist saati sõitnud c5-ga ja korra paranduses käinud. Gaasipedaal hakkas põhja kinni jääma. Selgus, et kummimatt põrandal oli veidi ettepoole nihkunud ja ma ei tabanud ise seda tagasi nihutada. Jõle piinlik oli. Raha ei tahetud.

Hahhaha, täpselt sama asi! Sain uue Peugeot 206-e ja olin sellega vaevalt paar tundi sõitnud, kui pidin end seaks vihastama, et juba jääb pedaal kuhugi kinni. Mõtlesin et juba järgmisel päeval lähen parandusse, et mis kurat :D Ja ennem lugesin siit ja mõtlesin veel, et noo matis nüüd küll asi olla ei saa, aga oh minu imestust kui asi oli matis :D:D:D
v6
22:06 28.05.2011
Sõidan juba aasta 2002. aasta C5 V6 3.0 -ga ja peaksin ütlema, et fantast masin. Olen pidanud vahetama salongi ventika ploki, kuna talvel seisis auto mõnda aega. Mingeid muid muresid pole. Siinkohal ütleks, et vaadake, mis ostate ja hoidke oma liikurmasinaid ja hooldage neid, kuna kõik mis liigub, see kulub ja väikestest vigadest saavad lõpuks suured jamad. Mina soovitan kindlalt:D
ex citika omanik
13:24 14.06.2011
coderale (registreerimata)

Re: Citroen C5

kui omanikud pole autodest eriti hoolinud, siis ei pea see kohe s*tt olema!

Väidan vastupidist ja korralikult hooldatud c5 näitel. Üle 100 000 läbisõidust hakkas vigu ikka tulema küll ja sellel ei tundunud üldse lõppu olevat. Kõige tobedama on mingid elektroonika veateated, millega roni esindusse ja maksad kõva raha. Automaatkasti soovitan kindlasti vältida, solenoidid jupsivad, vastu ei pea ja kast kipub jõnksutama käiguvahetusel.
Vedrustus mugav ja tõesti silub teekonarusi, aga löökauke ja kaevuluuke ei salli ning jällegi kui miskit hüdraulikas läbi läheb siis remont päris kallis.
C5 ostes kindlasti ennem esindusse täiskontrolli ja siis soovitaks ikkagi tõsiselt järgi mõelda, kas tasub... Kasutatud C5 ost on täielik loterii. Mõnel võib jopata, aga samas võid saada masina mis tahab pidevalt hoolt. Autot korduvalt esindusse treila peal viies võivad need masina pidamise arved ikka väga suureks minna. Kes tahab vastu vaielda, et kasutatud masinat peabki hooldama, siis selge see, aga praktiliselt pooleteist kahe kuu tagant esinduse vahet jõlkuda, ei ole tore. Pärast tulevikus C5 müüa on ikka väga raske... kuskile auto esindusse pakkudes vaadatakse sind nagu hullu. Jällegi omad kogemused!
Mina soovitan soojalt järgi mõelda ennem C5 ostmist!
ka c5'e omanik
14:00 14.06.2011
Olen sõitnud automaatkastiga diisel C5'ga juba 5a. 140k on läbitud ja julgen väita, et siiani on see olnud mul kõige vastupidavam auto. Mootoris ja käigukastis pole siiani olnud ühtegi probleemi. Kõik toimib järkuvalt vaikselt ja sujuvalt. Veermikus läksid esimesed detailid (sarniirid) vahetusele alles 135k pealt. Jah - mõned standard pisivead sellel autol on, nagu tagaluugi klaasi avamine jne aga need on tühised võrreldes minu eelmisel sõidukiga (VW Sharan), millel tuli iga aasta veermikus mingeid pukse ja juppe vahetada - lisaks muudele probleemidele. Töökaaslasel oli sama aastakäigu VW Passat (diisel, dsg automaat - samas hinnas aga tunduvalt lahjema varustusega). Tema sai 3x plaadipeal teenindusse sõita. Kuna garantii (2a) oli läbi, sai ta ka mõnusad remondiarved (pihustid, käigukasti hooratas jne). Lisaks väsisid äraka kõik amordid ning hunnik muid vidinaid veermikus. Tänaseks on ta sellest loobunud ja sõidab vanema aga töökindlama autoga (ei ole citroen).
Ma ei taha öelda, et VW ja Passat oleks s**t auto vaid, et C5 pole halb auto. Häid ja halbu eksemplare on kõikidel tootjatel-mudelitel. Peale 'kavliteetauto' VW Sharani omamist kadusid mul kompleksid "alternatiiv" sõidukite soetamiseks ning olen tehtud valikuga siiani rahul.
Tänapäeva hinnasõjas on iga auto ostmine loto. Olgu selleks siis KIA, VW, Citroen, Audi või MB. Kõikidelt tootjatelt võid saada õnnetu eksemplari ja vastupidi.

Rein38-c5
14:51 16.07.2011
Tagaklaasi kojamehe alla on nupp, vajutades plõksub, aga ei midagi. Raamatus on kirjas, avamiseks keerake linki, aga seal ei ole mida keerata.
Kas uksed võivad lukus olla kui tagaklaasi avan või peavad lahti olema?
kas on vaja midagi armatuurist lülitada, et saaks tagaklaasi lahti?

Ehk on hoopis midagi pees.
V.
16:15 16.07.2011
See tagaklaasi avamise probleemi on C5'e tüüpviga. Mul oli sama probleem. Teeninduses öeldi, et massi juhe ei andnud ühendust - pidi olema originaal lahenduse viga. Remontkomplektiga on see viga parandatud. Kahjuks ei mäleta, palju see maksis.
Rein38-c5
20:53 16.07.2011
seda siis kodusel teel korda ei saagi?
Kas uksed peavad lukust lahti olema kui tagaklaasi avan või kuidas see peaks käima? Raamatus pole sellest juttu.
V.
21:22 16.07.2011
Käisin väljas ja proovisin järele :). Lukust peavad lahti olema aga mitte pärani. Ise remontimine võib õnnestuda küll, kui natuke elektrist jagad. Kusagil luugi sees on seal elektromagnet, mmis sikutab klaasi lukustuse mehanismi. See saab läbi klaasi lüliti pinge peale. Kui sellele ligi pääsed, siis mõõda testriga, kas lülitit vajutades ühele otsale pinge peale jõuab. Kui, siis mõõda kas teine ots on massiga korralikult ühenduses (takistus auto korpuse suhtes 0ohm). Kui see on olemas, siis mõõda mähise enda takistust. Ma ei tea selle magneti võimsust aga kusagi 100ohm'i ja 1kohmi vahele võiks ta oletuslikult jääda. Kui see ka korras on, siis peab töötama.
Ise ma pole kunagi autot parandama pidanud, sestap paremat nõu anda ei oska.
k6rv
21:38 16.12.2013
küsimus selline kust alustada c5 soojendusmootori maha võtmist või kus ta üldse asub kooles raibe ära ja olen ise soomes olex vaja kuidagi hing sisse puhuda