minul küündis 4000 ligi-minu jaoks suur asi,nüüd jääb ikka 300-400
GSM klient,j-m telefone põlgan :P
(NÄIDE:poes 1800 eeku,lehest 300 eeku) maksa nagu surnud obest,ja ei leia mingisugustki eesmärki telefonil peale sms-i ja rääkisime võimaluse
mul stabiilselt 2300-3000 aastaid juba,olen emtis ja kavatsen võrku vahetada...soodsaid pakkumisi tehakse kui kuulevad palju on arved.siiamaani pole emt-ist ühtegi soodustust saanud.
Võrku ei ole mõtet vahetada,kui oled asjas mille nimi oli vanasti radiolinja.Maksad 49 eeku ja oled vadofoni(vabandust kirjavea pärast aga praegu ja hetkel ei viitsi õiget nimepilti otsida)võrgus.Tegin just naisele ja saatsin ta kaheks nädalaks minema.Üle kogu Euroopa on kõneminut ainult 4 millegiga krooni.Helistas just Sveitsist ja üle 10 minuti ei suutnudki lobiseda.Kuna tegu on vaba teemaga,andke head nõu, kuidas leida 21 aastasele poisslapsele kaheks nädalaks võõrasema.
mai saa sellest aru, ma olen olnud emt klient 10 aastat juba aga mingied soodustusi vanadele klientidele ei ole, uued saavad ainult 2000 krooni tasuta kõneaega jne
jah, mulle pakuti emtist 2000 eeku tasuta kõneaega kui tahtsin ära minna..ainult see 2000 jagatakse 20-ne kuu peale ära..mii ,et 100 eeku kuus tasuta ,kui arve on 2500 ,mis see 100 enam määrab...kurat.
klent olen seitse aastat olnud...jah jõulusoodustus oli küll 2krooni ja 50 senti see kajastus arvel.
Jah, aeg muutub. 1997 oli mu keskmine kuuarve u 3 kilo, nüüd on seal 700 kandis. Suured arved tulevad siis, kui väljamaal käia. Nagu ei räägikski midagi, aga 4-5 kilo eest kukub nõudeid postkasti. Ja Killu võiks ennast natuke harida: sellist operaatorit nagu GSM minu andmetel Eestis ei ole. Ise olen Radiolinja klient - mis iganes nimi tal nüüd ei ole. Ja kui naine on Monacos, tuleb loomulikult lapsehoidja võtta - suuremat kasvu u. 35 aastat vana ja lopsakat tüüpi piimakombinaadiga. Aga olgu puhtust pidav!
endal suurim siiani 453 eeq, mida olen pidanud ise maksma ehk siis personaalne telefon milleks Alcatel OT310 ehk sõnum ja helistamine ning muud sellega teha ei saagi. Töötelefon on teine tera juba ja selle arveid maksab töökoht, Arved kisuvad 1500-2000 kanti, personaalseks jutuks seda telefoni ei kasuta, naisele ja mõnele sõbrale helistamise suudan ise ka kinni maksta :P
ahjaa, EMT klient juba 3 aastat ja vahetada ei planeeri, mis siis et need hinnaahvatlused igast kandist trügivad. EMT'l on suur + minu jaoks juba suhteliselt mugavalt kasutatav iseteenindusbüroo ning muud hüved samuti ... eks igaüks vaata asja oma mätta otsast :)
meil terve firma elisas ja seda juba alates sellest ajast kui radiolinja eestis alustas. Ütleks nii, et emt pole suutnud kordagi teha sellist pakkumist, mis sunniks operaatorit vahetama. Ja kõne minut on meil olematu, kuidas sa ka rääkida ei proovi, üle 2000 eegu ei saa arvet (vabandust 2300 sain korra, kui norras olin). Telefon põhimõtteliselt kogu aega kõrva ääres. Eks see kui palju keegi arveid saab sõltub suuresti sellest, kas ta on värske tel omanik, või on telefon mõne suure firma nimel, mis saab ilget soodust. Kunagi kui mobiil hakkas alles eesti levima, olid ju minuti hinnad miskit 5 eeku ja natsa peale, siis polnud küll probleem kogu palk arveks ära kulutada :)
Olen EMT klient juba üle viie aasta ja ka varem on töökohtadega seotud telefonid selle operaatori omad olnud. Hiljuti vahtetasin töökohta ja seal terve asutus kasutab "odavaima kvaliteetoperaatori" võrku ja kasutan hetkel kahte telefoni ning erinevus on koheselt tuntav. Kõne kvaliteedil pole küll väga suurt vahet, vaid nii palju, et autoga sõites justkui hakib vahel, kuid sellise väikese lisa nagu WAP-brauseri kaudu "GSM-parkimine" puudumine on erakordselt ebamugav asjaolu. Selle asemel, et võtta WAP-i järjehoidjatest "gsm parkimine" ja vaid valida piirkond, tuleb saata sõnum ja lõpetamiseks helistada kuhugi. Samuti saab WAP-i kaudu iga kord eraldi määrata limiidi, millega saab välistada, siis liigse arve tekkimise kui unustad teenuse lõpetada (nt. kesklinnas lõunal käies).
Harjumise asi aga eesti infotehnoloogilist arengut arvestades on sellise optsiooni puudumine erakordselt ebaprofessionaalne.
Samuti on nõme, et ei toimi kõnede hinnaarvestus.
Mind isiklikult ei häiri aga tuttavad, kes samuti on erinevatel põhjustel tänaseks Elisa nime kandvat võrku kasutanud on maininud, et ka kärjeinfo puudumine on väga harjumatu, sest paljudele meeldib autoga sõites jälgida, millise masti piirkonnas ollakse. Iseenesest pole selline vidin kaugeltki oluline ja on jällegi harjumise asi aga ilmselgelt ei saa sellise infi võimaldamine kuigi keerukas olla, lihtsalt üks operaator pakub seda, teised mitte.
Mis hindadesse puutub, siis ei olegi teistel operaatoritel mingit valikut, sest kehvema kvaliteedi arvelt tuleb ju millegagi turgu võita. Siinkohal ei pea ma siis silmas vaid sidekvaliteeti, vaid kogu kompotti, kasvõi nt. mainitud EMT Iseteenindusbüroo, mis on samuti sisukam kui konkurendi oma. Kliendiinfo numbrile helistamise osas on samuti EMT oluliselt operatiivsem.
Eratarbijale võivad hinnavahed küll tuntavad olla, kuid mul on praktiliselt kogu tutvusringkonna telefonid ühe ettevõtte nimel ja see ettevõte on omakorda veel grupis mitme ettevõttega (ärikliendi leping, pakett puudub). Grupisiseste kõnede hind on juba nii väike, et seda vist ei tohiks avalikustadagi ja suurim minutihind on 1,5 eek. Lisaks on paljud muud teenused ilma kuumaksuta või sümboolse tasuga.
Uuel tööpostil on Elisaga samuti ärikliendi leping ning mobiiliteenuste hinnad on umbes samas suurusjärgus.
Minu jaoks on mobiiliarve pärast muretsemine minevik, sest isegi kui ei maksa tööandja mu kõnesid kinni, siis viimase aasta jooksul ei ole pere(2) mobiiliarve oluliselt üle tuhande krooni kordagi olnud.
Igal juhul paari serveri kräshi pärast kisa teha ja operaatorit vahetama hakata on minu arvates küllaltki naiivne ning minu jaoks kaaluvad muud hüved sellised väikesed viperused üles. Minu puhul ilmselt ei ole ka tegemist päris tavatarbijaga, sest nii nagu ei sobi mulle kõikvõimalikud tilu-lilu-telefonid, kuna kasutan telefoni ka paljuks muuks kui vaid helistamiseks, tahan ka mobiilivõrgult maksimaalset kvaliteeti saada.
... ja seda kräunuvat sallerit ei talu ma silmaotsaski.
Mida annab teadmine, kus masti levialas oled? Ise olen aastaid olnud Qgsm/Tele2 klient ja kuna 90% oma elust viibin Tallinnas, pole eriti probleeme olnud.
Ei jäta arveid meelde ega kirjuta üles, et oskaks suurimat nimetada, aga mingil perioodil olid need pidevalt 3000 ja 5000 vahel, väisreiside ajal veelgi rohkem (arve ajasid suureks just välismaakõned). Siis hakkasin mõtlema operaatori vahetusele, ning seejärel (alates järgmisest kuust!) olnud arved stabiilselt alla 1000kr (pigem 500kr), kuigi räägin varasemast ehk natuke rohkemgi (tõsi küll, nii mõnegi telefonikoosoleku olen pidanud vihmavarjuga kõrge puu otsas, nii Muhu- kui Saaremaal:). Praegu Soomes umbes samas suurusjärgus, kuigi kõneminutid on odavamad kui Eestis saaks olla. GPRS arved pole vist kunagi ületanud 10kr piiri (tänu WIFI toega telefonile:)). Mu jutu point pole mitte need absoluutsed numbrid, vaid see, et need numbrid sõltuvad rohkem operaatorist/paketist kui rääkimise hulgast. Oma rekordrääkimise tegin tõenäoliselt siis, kui Q-GSM tegi viimast korda püsikliendisooduka suvel 25 senti/minut - pole vist kunagi rõõmustanud nii palju telefoniarvet makstes kui seekord:)) Aga püsikliendid on vist Eestis juba ammu äraunustatud...
Vaevalt on siin kedagi kelle kõnehinnad on operaatori vahetusega hoopis tõusnud? Et ei ole, selle taga on maagiline sõna konkurents. Kuid tagasivaatlik järeldus konkurentsi-eelsest olukorrast on hirmutav - keegi kurat pani kõik need hinnavahed ju mõnuga oma isiklikku taskusse !!! Käsi kisub rusikasse...
Mul oli sõjaväes 3000-4000EEK esimesed kuud. Siis tuli POP tasuta kõnedega ning helistamist piirama asus aku. Tavaliselt oli delta arve 500EEK kuus, nüüd Priima'ga püsib 300EEK lähedal. Kah ei taha loobuda emt mugavustest (eelkõige parim iseteenindus ja wap kaudu parkimine). Lisaks veel veebifilteri teenus gprs ühenduse jaoks - võimaldab andmemahtu vähendades läpakaga netis surfata, tuleb odavam ja lehed avanevad kiiremini. Lisaks veel eelmisel suvel idavirumaa soodes ja metsades veedetud 2 nädalat, kus mul kordagi levi ei kadunud (operatsioon kevadtorm), mida aga kaasvõitlejad teiste operaatorite kohta ei saanud öelda.
Kui ma lisavõimalusi ei kasutaks siis istuks ammu Diil'i otsas, aga praegusel juhul on EMT'i Priima minu jaoks parim pakett.
Keskmine vaid mingi 150 eek kuus, max olnud vist 300 eek. Pole suurem rääkija, sest paljud asjad saab ka läbi MSN-i ära räägitud.
Praegu kasutan ilma kuutasuta paketti, kuid siiski plaanin säästuoperaatoriga liituda, sest ka kasvõi mõnekümnekroonine hinnavõit on võit.
Aga neist ülilojaalsetest ja pikaajalistest "kvaliteetoperaatorite" klientidest ma küll aru ei saa, kui on olemas juba sellised hinnad:
Minu liikumistel on kõige kehvem olnud Elisa levi, kuskil metsades/perifeerias. Telia ja Tele2 suht võrdsed. Rahvusvaheliselt Tele2 ja Telia, samamoodi võrdsed va baltikumis, seal oli Tele2'l kerge eelis isegi. Elisat "kannatasin" aastakese enne kui loobusin. Samas statsionaarse antenniga Elisa masti sihtides 3km kauguselt jällegi kõige parem internet paljudel tuttavatel, ise istun siiski maaliini taga vapralt.
Tele2/Telia omab oma maste ja infrat Baltikumis ja Tele2 ka seal lääne pool, osadel teenusepakkujatel on lepingud osade operaatoritega otsepõkkumiseks, kellel Orange, kellel T-Mobile Polska/Czech jne. Väikene vahe on, millest tavainimene ei pruugi arugi saada. Elisal on näiteks kõige otsem tee Frankfurti mööda kaablit, 2 millisekundit kiirem kui konkurentidel, sealt tulenevalt on neil pisikene eelis seal koha peal rääkivate operaatoritega. Neid nüansse on päris palju tegelt. Telia näiteks ei taha, et nende SIM oleks kauem kui 3 kuud kellegi teise võrgus, otseselt ei keela aga mainitakse ikka. Roaming EU piires sai õnneks ära reguleeritud ja ühtlustatud aga kui võtame nüüd meie idanaabri võrgud MTS või MegaFon või Tele2, siis on pilt natukene kirjum juba, et siis sa tahad ise valida kõige soodsamat põkkumist. Tele2'l on ilmselge eelis siinkohal, mitte et hetkelises maailmaolukorras see väga tähtis oleks.
Pikk ja väga tükiline jutt kokkuvõtvalt: On vahe sees.
Telefonis kasutan kahte sim-i: T2 ja Telia.
T2 on era ja Telia ettevõtte.
Hinda otseselt taga ei aja, kuid kuna terve pere on T2 peal, siis piiramatu telefonis on T2-l mul 10€ kuu.
Ettevõtte Telia hinda teagi kohe öelda. Peaks raamatu käest küsima.
Kuna reisin palju ringi, siis olen täheldanud, Telia ühendab end Skandinaavias nagu pire vabamalt ära ja suudab pakkuda Eesti suunal kriips kiftimat ühendust - vajalik ettevõtte servuga suhtlemisel.
Ja roamingus on olnud ka juhuseid, kui üks ühendab ära, kuid toine mitte. Siis on hää, kut valikuvõimalus olemas ning üks kahest ikka töötab.
EhLiisaga läksin ammu tülli ja pole jupp aega kasutanud.