Inimesed, tahan endale käekella osta. Ülemine piir oleks 1000 krooni. Millist soovitate? Mis firma? Kas patareidega või üleskeeratav? Mis firma on vastupidav, st. näitaks "igavesti" õiget aega? Tingimuseks on, et kell ei tohi olla elektroonilise sihverplaadiga ja lisaks ajale peaks näitama ka kuupäeva. Äkki saate anda mõne lingi, kus kelladevalik olema.
Tissoo jaoks ei jätku jah? Ja miks peab ta osutitega olema, mul on küll viimane kell nüüd elektrooniline, sinise valgustusega, kõik funktsioonid, veekindel, suured numbrid jne. Nüüdseks on ta käinud 4 aastat(patarei kestab 5 aastat). Ükski osutiga kell polegi nii kaua mul vastu pidanud- nad kardavad põrutusi. Voolutarve ka vist suurem.
1000 eest ei saa eriti kvaliteetset kella. Endal 3a. olnud 2000- ne Citizen- nägus ja usalduväärne on see. 1000 EEK ringis kellasid vaata siit: http://www.hot.ee/kaubanduskeskus/Fossil%20kellad.htm www.osta.ee on ka vahest mõistlikke pakkmumisi.
Nüüd aga veidi offtopicut- kuna tahan ise osta uut, kallimat ja ilusamat firmakella, siis äkki keegi teab kust saaks odavamaly kui poest. Uut asja muidugi. Tissot, Armani, Teg Heyer...
Selliste firmade toodang huvitaks.
Sõber tiris usa-st mingi suht odava Timex'i.
Nägin u.3aastat tagasi ka meil poes müüdavat ,maksis üle viie soti. Usa-s oli vist 10-15 dollarit.
Elektron - numbritega ,sinine valgus ,töötab siiani mul randmel.
Omanik aastast 98' ,patareid vahetanud pole.
Vot selliseid ostaks ise ka veel!
Kohe mitu tükki!
Samas kogu veits raha osta Citizen- 2000 eest saab soliidse kella. Ja Citizene kallimaid ka ja keegi ei tea palju Sinu oma maksis. Kas 2000 või 8000. Kui just asjatundja pole.
Ise eelistan ka Citizeni (selle firma all veel ADEC ja Q&Q). Seiko (Pulsar/Lorus) eriti ei istu miskipärast, disain ei imponeeri. Mõlemad on head firmad!
aitähh tagasiside eest. Sest see kellaostu mõte tuli täitsa lambist ning äkki ei viitsiga ma seda kandma hakata. Seega ei tahaks liiga palju raisata. Ja siis on mul veel komme asju kaotada.
Ühel tuttaval on mingi #"%¤#¤% firma kell ja proovisin pullipärast kätte, krdi lahe tundus ja sobib vist igasuguse riietusega. Eks ta minu jaoks rohkem aksessuaariks kujuneb(igasuguseid kette ja kõrvarõngaid ma ei kannata), sest praegusel moblaajastul on kella otsene vajalikkus kahanenud.
Aga päris s..a ka ei tahaks, seega ma arvan, et alguseks sobib see Fossil kah. Raske on leida ainult seda õiget disaini. Peaks olema tumeda sihverplaadiga ja mitte liiga kirju numbriträgastikuga ning kindlasti metallist rihmaga.
meeste ainuke aksessuaar ongi kell. seega peaks ta hea nimega olema, piisavalt kallis. igaljuhul kallim kui su jope, kingad vms. kella järgi hinnatakse ( vähemalt välismaal ) inimest. kui palju odav kell mainet rikub ei tea, aga kallis kell tõstab seda kindlasti. kahjuks head kella ( tag heuer, tissot, piquet, omega, rolex, movado, longines, rado jms ) alla 10 tonni ei saa. ca 5 tonni fossil ja seiko kärab küll, pole ka paha mainega.
soovitaks pulsarit, aga see kallim siiski, parem kogu raha juurde, alla 2000.- pole mõtet kella osta, oleneb muidugi milleks kella tahad. Tõsi ta on , et kui mees kella ostab, siis olgu ta ka hea, endal 5000.- titanium Pulsar, olen väga rahul. Aga jah, kui ostad, siis parem ikka korralik ja kallim, 1000.- eest ei soovita.
Kasutan Swatch Irony James Bondi seeria kella. Tänaseks juba üle kahe aasta ja käib ülitäpselt, on veekindel ning põrutuskindel, mõlemad korduvalt järgi proovitud. Põrutuskindlus on sellel kellal lahendatud kuidagi mingi sidurilaadse asjaga. Ehk siis tugeva põrutuse peale võivad kellal seierid nö paigast ära minna ja need tuleb mingisuguse nuppude hoidmisega seejärel lähtestada (reset).
Hind on sellelgi kellal paraku kusagil 2-3 tuhande vahel. Kella tagaküljele on ka märgitud, et ta sisaldab nelja juveeli, ma küll ei tea täpselt millistes detailides aga ilmselt on tegemist mingisuste kulumiskindlate mehhanismi osadega.
See, kes ennist väitis, et kell on meesterahva ainus tõsiseltvõetav aksessuaar, on täiesti õigel teel. Selline moment veel, et kui kell on juba piisavalt kallis, siis eelistaks seda nt rannas käies käe (mitte rannalina) peale jätta - peaks olema veekindel (mitte lihtsalt niiskuskindel). Ise ostsin 94ndal aastal elektroonilise Casio ja on mind juba 10a iga hommik äratanud, tänaseni originaalpatareiga, näinud vett ja vilet, viimased 4 aastat vaid voodi kõrval äratuskellana - ei oska enam midagi vastupidavamat ettekujutada. Lisaks seieritega kelladele näevad ka tumeda taustaga ja heledate numbritega elektroonilised suht soliidsed välja. Ise kasutan juba aastaid sellist http://www.hot.ee/sporter/m71.html , kuna lisaks kellaajale ja kuupäevale on vaja näha kellapealt veel muudki, ja ei pidanud vajalikuks eraldi pulsimõõtja ostmist. Igal juhul julgen soovitada, aga see on vist kah natuke kallim kui Sinu eelarve
Irw. Ma raske unega ja dubleeritud äratus:). Umbes samal ajal sai kingitud ühele pereliikmele sünnipäevaks täpselt samasugune Casio ja temal samuti originaalpatarei, nii et ei midagi harukordset selle margi puhul. Ei ole lugenud kokku neid kellarihmasid, mis selle telefoniga koos "ära on peetud" ja ühe järjekordse rihmapurunemise pärast ta kapipeale tegelikult jäigi. Omale paraku metallrihmad ei meeldi, kuid nahast ja kummist rihmadel on omad puudused
No eks ta ole kaudselt pikendus jah, nagu on ka kingad, lips, riided üldse (saaks ka kulunud turuteksades ringi käia ju), naiste puhul kaelaketid, kõrvarõngad jne. Sa vist pole kuulnud sellisest asjast nagu mood või stiil? ;) Kui autode puhul on lihtne arusaada, et auto on kas odav või kallis, siis kellade puhul on asjatundjaid vähe, õigemini neid kellasi, mida ka võhik kalliks teab pidada (ja piraattoodangust eristada), on väga vähe. Aga siin käib jah jutt sellise hinnaklassi kelladest, mis on juba stiili/praktilisuse ja siis vastukaaluks eputamise piiripeal. Arvan, et enda oma sain ostetud napilt alla selle piiri, aga kui midagi meeldib, siis miks mitte ka üle piiri minna. Elu pole mäng, mille mõte oleks kõige pealt iga viimast senti kokkuhoida, ning võidab see, kellel on lõpuks kõige rohkem:P Näiteks Porsche reklaamibki ennast kui maailma kõige ebapraktilisemate ja mõttetumate autode tootja:)) pakkudes ometi igaühele tänaval esteetilist naudingut, juhile ka sõidunaudingut
kell peaks olema selline millest pole kahju loobuda kui tekib olukord ja kui kaduma läheb siis ei nutaks 2 päeva silmi peast välja...samas võiks siis juba selline kell ka olla mida kannad ainult mingitel üritustel ja on siis seda tüüpi kell mis pikendab ja tõstaks mainet ja värki ;)
Kasutan alates 1997 .a. Loruse patareiga käekella. Selle aja jooksul olen ainult ühe korra patareid vahetanud (eelmine aasta) ja kordagi pole kella ajanäitu korrigeerinud (ainult kuupäevi, kuna mõnes kuus ju vähem päevi kui 31).
Ahjaa, rihma vahetasin ka koos patareiga ära.
Maksis sel ajal vist 750.- krooni.
kunagi müüs hobby hall citizeni kellasid 800 kr eest. ostutid + elektrooniline tabloo (kuupäev, stopper, digikellaeg). patarei kestab paar aastat, uus maksab 25 kr ja vahetus mõne minuti töö. Endal selline, ainult et... harjund moblalt kella vaatama ja kui nüüd üle pika aja kella käele panin, tundus jube ebamugav see lisaraskus ühel käel.
Ma ostsin endale 4a tagasi Swatch Iron seeria kella(u. 1600kr). Käib siiani täpselt ja probleemivabalt. Patareidd vahetanud pole. Eriti meeldib mulle Swatch'i puhul randmel oleva kinnituse nn. topeltlukk. Käinud läbi nii tulest kui veest. Saanud üpris suuri põrutusi nii klaasile kui üldiselt(klaas ei ole kriimustuskindel aga ka mitte nii kriimusõber kui mu eelmine Q&Q või mõni plastmassist elektroonikat täs kell).
Kiiduväärt on selle metallkorpuse ja rihmaga kella sobivus nii sportliku/vabaaja rõivatuse juurde kui ka ülikonnas kandes ehteks. Olen saanud mitmeid kiidusõnu huvitava kella suunas ja ka uurivaid pilke nn. mobiiliinimestelt.
Isiklikult viskas sel hetkel kui kella muretsesin hullu kopa ette see mobiili kekutamine vaatamaks kella.(pead käe sirutama taskusse(sel ajal polnud mul väga kerge ega kaelapaela sõbralik telefon mul) otsima sealt telefoni enamasti lülitama sisse taustavalguse) Samas randmel oleva kella nägemiseks piisab kergest käepöördest ja diskreetsest pilgust taipamaks palju kell on!
Mulle käib närvidele ka see minutipealt kella ütlemine kuna kunagi ei saa olla nii kiire, et oleks seda sekundipealt teadaa vaja - mobiil inimene vaatab aega ja teatab kell on 12:39... samas inimene kellel on seieritega(numbriteta) kell vaatab et näe varsti kolmverand üks - õige aeg lõunale minna!
Edu valiku tegemisel!
kannan "telstar" nimelist.kõlab nagu turult ostetu,kuid tegelt on tegemist citizeni tütarfirma kellaga.toodud iirimaalt.kirjas on,et veekindel ja seda ta on ka.väga vinge kell.hind oli 115 eurot.
http://www.eluxury.com/browse/product_detail.jhtml?styleid=1
0294559&SectionID=6000 soovitan.. laheb kyll natuke yle soovitud hinnapiiri, kuid asi ka seda vaart. Oman samasugust kella, lihtsalt musta sihverplaadiga, vaga ilus asi ning ka taiesti vooraste naiste kaest komplimente saanud, kui baaris "kogemata" varukas yles poole koorub :D. Saanud selle kella puhul nii "mulle meeldib su maitse" kui "ma vaatan mehi kingade ja kella jargi" stiilis komplimente ja sealt naisterahvaga juttu jatkata ju vaga kerge. Inimese juures peab koik ilus olema ja valimuse juures ei tohiks eriti koonerdada.. see on minu arvamus. DKNY peaks suuremates poodides myygil ka olema kui ma ei eksi.
Tegelikult oleks väga trendikas omada lausa mitut kella: üks võiks olla selline sportlikum,siis selline klaasikaliselt soliidne(ja ka kallis),ning lisaks veel mõni trendi või moekas mudel. Ise olen vaikselt sinna poole püüdlenud - igapäevaselt tööl,sportimiseks ning casualtrendi kandes kasutan Citizen Promasterit,ning õhtupintsakuga panen Tissot käe peale. Kahjuks ei saa kumbagi 1000 eeku eest.
Casio ja Citizen on mõlemad väga head. Üks Citizen mul kestis 6a (ja oleks ilmselt veel kestnud,aga kui ma ise patareid vahetades raha kokku püüdsin hoida,lendas asi mingi vedrusüsteemiga laiali).
Poolteist aastat tagasi ostsin Swatchi - ilus klassikaline disain, välimus tundub oluliselt kallim (maksin miski 1,5kilo) ja Swatchi müüja oli Tlns ainus kellafirma,kes metallrihmale 3a kulumisgarantii andis (tavaliselt lähevad rihmad miski ühe suvega roheliseks - niklist).
Paar aastat tagasi käisin Petseris turu peal, seal olid kenad Rolexid müügil umbes 60- 75 krooni tükk. Kui kett ära vahetada, mis oli väga lihtne- nägi see kell päris kena välja. Ehk on mõni piirikaubandusega tuttav ja saad vähemalt 10 kella 1000 krooni eest
Mind teenis 95a Pulsar ausalt 8 aastat, siis lõpuks andis saba ja jäädavalt, Tallinna kellassepad teda õigesti käima enam ei saanud.
Samas - 1982!!! aasta Elektroonika 5 käib siiani õigesti (küll n-da patareiga, aga mis siis!). Paraku disain on...khm-khm :) ja hullem on see, et ekraan on juba osaliselt üles öelnud.
Tulevase kella valikul nüüd olen paraku sunnitud üheainsa firmaga piirduma, sest kuld + titaan kombinatsiooni pakub ainult Citizen, maitse asi, aga mulle meeldib. Fakt on ka see, et poest meeldivat kella vähemasti Eestis ei saa, see tuleb ikka kataloogist tellida (eriti kui eelistad safiirklaasi).
P.S siin antud hot.-i veebilink pakkus Fossil kellade valikust mitte just parimat osa :(
Mis teha ,edevus sunnib aeg-ajalt ikka kellaleti poole kiikama.
Kuid kahjuks pean möönma ,et ega midagi sellist ,mille peale nüüd kindlalt kõvataks ,pole veel näinud.
Ehk asi ka selles ,et need vaatamise tuurid käivad suht harva kallal.
Väga hea valik oli igatahes Lätimaal ringi kolades. Ja seda kohe ka väiksemais linnades ,mida meil kahjuks ei näe.
Oma kogemustest kiidaks Lorus't ja Swatch'i.
Lorus on väga hea hinnaga, minu oma maksis täpselt 1000EEK (nahkrihmaga isend) ja pidas vastu terve keskkooli ja esimesed ülikooli aastad. Selle aja jooksul sai metallraam mis klaasi ümber oli parasjagu täkkeid, kuid klaas jäi lõpuni veatuks. Täpsus oli väga hea, aga niiskust kogus kurjam klaasi alla, jahedama ilmaga oli klaas seest udune.
Swatch sai siis võetud 1600EEK eest, kah Ironi nagu ühel eelpool kõnelejal. Klaas pole nii vastupidav, väikseid kriime on peale 3a kandmist näha, kui hoolega vaadata. Aga veekindlus on 5+, meres mitmeid kordi ujumas käidud, ei mingeid probleeme. Selles võib "süüdistada" Swatchi patenteeritud kapseldustehnoloogiat. Nimelt on kella "tööosa" täielikult isoleeritud, patareigi käib eraldi keeratava, tihendiga katte alla. Klaas on liimitud, seega seda vahetada ei saa.
Mul on olnud unistus kunagi väga kvaliteetne, mehhaaniline käekell osta, mis on üleskeeratav ja näitab väga täpset aega. Olen 20 aastat selleks raha kogunud ja nüüd olen valmis selle ära ostma, kui leian sobiva käekella. Minu mure on aga selles, et ma ei tee ise originaalil ja võltsingul vahet ja ei tea ka kedagi usaldusväärset inimest, kes teeb vahet. Ma võin ka kellassepalt selle kella osta aga see ei tähenda veel seda, et tegu oleks originaal kellaga. Mida teha? Olen valmis maksma kuni 10 000 eurot aga ainult originaalkella eest.
Kurb! Et 20a on õnnestunud ainult 10k€ kõrvale panna ja et see siis sellise mõttetu asja nagu "aega NÄITAV masin" eest ära visatakse.
Maksta selline summa mingi väljamõeldud väärtuse kuvamise eest on täiesti jabur :-). Oleks veel et lotoga võitsid 4,3M€ ja see rahahunnik segab kodus.
Kell ei tee mitte kedagi paremaks ega halvemaks inimeseks, kella tundmine aga küll.
EDIT: Suht kindel, et tegu on mingi liba teemaarendusega jälle :-)
Ega ma arvanudki, et siit abi saan aga lootsin, et ehk keegi jagab sellest kellaasjandusest rohkem kui tavainimene. Eks ostan siis kuskilt mõne tuntud firma kella ära. 5 aastat garantiid peaks ka kvaliteedi kohta midagi ütlema ja lihtsalt loodan, et 5-e aasta pärast töötab kell endiselt väga hästi. Aitähh vastamast.
kümne tonni eest saab ka viieaastase garantiiga dacia. seegi ütleb midagi kvaliteedi kohta. rolexi garantiiaega ma aga ei tea- äkki eluaegne?
aga foorumist abi otsimine on selline teema, et tark inimene hakkab põhjalikult internetti kammima ning endale vajalikku infot sõeluma, teine aga tuleb suvalisse foorumisse ning loodab, et saab kõikidele küsimustele ammendava vastuse.
No jahh... mõni ostab käekella, mõni ostab auto sama raha eest. Eks huvid ongi erinevad. Ma isiklikult arvan, et juba 500 euro eest saaks piisavalt kvaliteetse käekella, mis näeb hea välja ja näitab õiget aega.
Ma arvan, et tee üks väike reis Londoni või Pariisi. Külasta seal mõnda vastavat kellapoodi ja ongi mure lahendatud. Saad korra tunda ennast valge inimesena...
nojah, siis pole küll vahet kas ostad dacia või rolexi- viis aastat garantiid ikkagi. ainuke vahe ehk selles, et rolexiga saad baaris naisi, daciaga vist mitte.
To ensure the precision and reliability of its timepieces, Rolex submits each watch after assembly to a stringent series of tests. Our confidence in our rigorous quality assurance allows us to provide a five-year international guarantee on all new Rolex watches purchased from one of the brand’s Official Jewelers. https://www.rolex.com/en-us/watch-care-and-service/faq.html
Kui sul ikka mitutuhat eurot käe peal on, siis mõni kurategija, kes näeb, et sul on originaal rolex käe peal võib sulle nurga taga, kaamerate vaateväljast eemal peksa anda ja kella ära varastada. Sama on autode, majade ja muuga. Mida vaesem oled või vähemalt lased välja paista, seda turvalisem sul elada on. Kuni 500 eurose kella pärast ei hakka keegi sult seda ära võtma aga kui see on kallim, siis on juba päris hirmus elada. Kindlasti on teisi firmasid samuti, kes toodavaid odavamaid kvaliteetseid kellasid... jah, võibolla rolex peab eluaeg vastu aga odavam kell 10 aastat aga kas peabki üks kell mitukümmend aastat vastu pidama. Me elame ikkagi tarbimisühiskonnas.
Ei saa aru, mis teil selle Rolexiga on?
Rolex ei ole mingi näitaja.Selle on igasugu wannabed ja n__grid üles haipinud.
Tõsised luksuskellad on muud.Ning nende puhul on 10 000 euri selline raha, mille eest ei saa midagi.
rolex on ikka veel tegija, hoolimata sellest, et igasugused tolvanid seda ka omale staatuse näitamiseks ostavad. mitte kõige kõvem tegija aga üks neist kindlasti.
aga seda, et …-l 10 tonni kella jaoks on, seda ma ei usu elu sees
Araabia Emiraatides poodides ringi kolades vaatasin ka käekelli. Kõige kallim oli Omega 6000 €. Ülejäänud vedrumehhanismidega(mõned automaatsed) kuulsad kellad jäid sinna 500 kuni 4500 €.
Osta Aegaon ja saad vedruga kella. Või mõne vene oma. Ülejäänud 9500€ võid annetada minu kontole.
Ma leidsin internetist kõige kallima käekella, mis maksab 120 000 eurot. Selle raha eest saab juba eriti luksusliku uue auto. Kindlasti on olemas käekellasid, mis maksavad ka mitu miljonit aga kas on mõtet nii kallist kella osta, isegi kui raha oleks, see on igaühe enda valik. Inimesed, nende võimalused ja soovid on ikkagi väga erinevad ja maitse üle ei vaielda, nagu öeldakse. Kui minul oleks käekella vaja siis mina üle 500 euro küll ei maksaks..., ma lihtne inimene ka.
Kvaliteetne käekell on kõva investeering kuigi kahtlen kas ka Eestis. Vaadates vähe tõsisemate rahasummadega inimesi siis paistab et kui osta kell letihinnaga sinna 150k€ mis on mõõdukalt piiratud koguses toodetud või sellise kella hind aastatega kasvada kenasti poole miljonini. Ehk kvaliteetsed kellad hoiavad ja kasvatavad hinda jõudsalt. Probleem on selles et kusagil peab olema võimekus teha alginvesteering.