v6ixite kirjutada siia m6ned n2pun2ited, kuidas teha ntx mossele bumpereid odavalt ja stiilselt, kuidas muuta mootoit erksamax koduste vahenditega jne...k6ik kel on h2id ideid, v6tke s6na...
on muidugi mingil määral võimalik tõsta mootori surveastet, seeaga oluliselt vähendab mootori eluiga. palju lihtsam on 3- liitrine fordi mootor(odavaim) peale aretada. tõenäoliselt ei pea aga ülejäänud kereosa vastu. lihtsaltöelduna ei ole mõtet tuunimisel üle pingutada- kastis olles on kama kui tuunitud see viimane aparaat oligi.
Pane (Mosse mootoriga) 2141 plokikaas koos kollektori ja karburaatoriga. Njuutonmeetreid tuleb juurde just madalamate pöörete juures, st. "tõmme" paraneb. Maksimaalvõimsusest niikuinii eriti kasu pole, arvestades Mosse käiguosa ja juhitavust.
no see 2141 mootor pole s*****i parem. mul on 2141. ennem oli tal mosse mootor...sõidad ja ootad kuna need kw ja nm-id tulevad. tuim tükk ühesõnaga. tõstsime siis 2106 versiooni peale. hoopis teine asi, liigub juba küll, aga kehv lugu...masinal põhi juba suht kohvi ja tuleb maha ärida.
tee parem mootor korda:
1. sisselaskekollektori avad plokikaane omadega "ühele joonele"
2.soovitavalt võiks poleerida kah
3.kolvigrupp tasakaalu, kaob vibra ja muud jamad
4.hoorattast võib pisut maha võtta, kuigi mega-efekti ei anna
5. plokikaanekanalid lihvida ja poleerida
6. väljalaset võib kah modifitseerida(mõistuse piires)
see hooratta asi unustage ära mosse puhul.. mõttetu täiesti.. minekut ta sul ei tee paremaks, võistlusautodel annab aint selle väikse puudeva kaaluvahe. Üldiselt lase plokikaant veidi lihvida, saad surveastme suuremaks ja paowerit juurde, siis mingi kangem karpa peale.. weber oleks hea.
...mosse karpal on(kui õhupuhasti ära võtad) kaks "auku" kui gaasi annad siis yhte neist pihustub bensiini..aga kui tekitada sinna selline mehhanism et mõlemasse bensiini pihustux...bensiini kulub muidugi rohkem, aga kas sellest kasu ka olex....
siis selline kysimus ka et kui panen ette bumperi...kas sealt ikka tuleb piisavalt õhku, et alt värki jahutada...keegi reekis igal masinal on tema jaox ehitatud kupatus...kui panna ntx mossele fordi bumper...kas siis sellest jama ei tule/selles mõttes et kas ikka tuleb piisavalt õhku...
Tegelikult ei ole vaja kepse lühemaks teha, sest kolbi annab äärest 1,5 mm maha treida.Olen kasutanud Gaz53 kolbe,mida saab ajada originaaliga samasse kaalu,mis parandab mootori vastupidavust,samuti ei tohiks ajada surveastet üle8,5.Veel olen kasutanud Bmw318 jagajat ja sisselaske kollektorit ning Opel Rekordi pritseseadmeid.Samuti kasutan Ziguli viiest kasti,mis vähendab müra ja säästab kütet.(7,5-8 L 100)
ma aretasin omale peale nissan patroli turbo ja pluss veel mõned lisatööd mootor kuskil 100 hp sõidunauding missugune aga ega pikalt ei kesta mootor ei pea vastu