autoks suzuki baleno 1.6, 1996 ja käigukastiga selline mure, et sõidu ajal sidurit vajutades tuleb mingi kõrin käigukasti. Survelaagris viga nagu ei saa olla kuna kui auto seisab siis pole mingit kõrinat sidurit vajutades. Kõrin on seotud ka kiirusega ehk mida kiirem on hoog seda intensiivsemalt kõriseb. Japautosse pole veel jõudnud aga ehk keegi oskab kommenteerida mis viga võib olla ?
Pole siduriketast kontrollinud, aga vedruhääle moodi ei tundu olevat. Pigem selline kõrin, nagu käiks mingi asi kuhugi vastu. Nüüd on kõrin sisse tulnud kui on vabakäik sees ja sidurit ei puudu. Ja kui sidur alla vajatad, siis läheb kõrin suuremaks.
Ei siin pole pikalt oodata- järgmine lugu teise käiguga, mis ei lülitu. Ruttu Jap´i, soovitatavalt mitte Tlnasse. (oskavad raha sama töö eest rohkem küsida)
kas zukimuki kirjutaks siia mis siis katki oli ja palju maksma läks. Mul endal praegu täpselt sama probleem. Aeg on küll kinni pandud, aga neil ju pikad järjekorrad ja tahaks ikka teada ka mis maksma võib minna...
Kui arvad, et survelaager on korras, siis kasti võllide pööreldes (sõites) ja pikijõu rakendades saab müra tekitada vaid võlli laagrid. See on Baleno kasti tüüpiline viga, mis hakkab 150000 km ajal lisaks teise käigu väljahüppamisele. Lase esinduses uurida, mis täpselt viga ja palju remont maksab. Kasti korralik remont orig detailidega (teisi pole) maksab rohkem kui kasutatud kast. Kui veab, saad kuulutuste peale kasutatud kasti 5-6 tuh krooniga, kuigi lammuitajatel on need reeglina kõik maha müüdud. Käigukast on Baleno nõrgeim koht.
mul kastiga sama mure. Praegu ootan, et läheks hullemaks, muidu ei pruugi kasti lahti võttes aru saada milline laager just läbi on. Käigukastiremondi läbi teinud tuttav kommenteeris, et sellist häält kuuldes on hea ja halb uudis. Hea on see et 204 laager on odav ja igalt poolt saada, halb on see, et kasti kätte saada ja lahti võtta on kallis lõbu (esinduses alla 10 tuhande jutule ei võeta).
ma nüüd mõtlesi ja äkitse on asi siiski väljuva võlli laagrites, mainisid ju müra tõusu kiirusega. samas egas ka diffri probleem pole välistatud. kontrolli õli ka.
zukimuki võiks ka sõna võtta.
mina viisin enda auto pärnusse MDM autosse remonti.Praegu läheb remont koos varuosadega maksma 11300.-
see remont sisaldab lisaks käigukasti remondile ka siduriketta, -korvi ja -survelaagri vahetust, samuti eest vasaku rooliots vahetust ja veel hunniku vidinaid. Kui kätte saan, siis kirjutan lähemalt.
rahast saad kohe kindlasti lahti ja kui "hästi" läheb,küsivad veel täiendavate avastuste eest hinda juurdegi,iseküsimus kas peobleemidest ka lahti saad? Oled sa kindel,et kõik see mida räägitakse ja lubatakse ka ära tehakse ja vahetatakse ja kas kõike seda üleüldse vaja teha ongi? Võin omast kogemusest öelda ,kunagi Japautos küsiti käigukasti remondi eest 8500-kr ainuüksi tööraha+jupid mingi 12000-kr veel juurde.Pika kauplemise ja (võtsin asjatundja kaasa,kes service "tarkpead"reaalsusesse sundis pöörduma)selgitamise järel langes hind kogu töö eest+jupid 3500- kr.peale.Selgus ,et suuremalt osalt service meistri poolt minule väljapakutud juppe polnud üldse vaja vahetadagi ja tööd tuli välja oli ka vaja tunduvalt vähem teha kui mulle jahuti(käigukasti polnud üldse vaja alt äragi võtta,piisas ainult mingi otsakaane avamisest,samiti polnud vajalik vahetada ei siduri ketast ega korvi ega hammasrattaid nagu ennist kindlalt väideti,ainult mingi plaat ja kruvid vahetatigi,mis pidi mingeid võlle kinni hoidma).Vat nii elavad meie serviced. läksin sinna ka ainult sellepärast,kui tekkib mingi peobleem juppidega on Balenole väga riskantne ja raske kataloogidest tellida.Rohkem õnneks selle firmaga tegemist vaja teha ei ole olnud,auto sõidab korralikult seniajani.
kõrin kastis läheb vaikselt aina kõvemaks. muidu käigud kõik ilusti töötavad. Käisin japis ja seletati mingitest laagritest, mis pidavat ilmselt läbi olema. Hetkel ei teagi kas viitsin remontida või myyn auto hoopis odava hinna eest maha nii nagu ta on.
igal juhul remonditi ära ja nüüd olen sellega kuu aega sõitnud. Mina lasin siduri (korv, ketas ja laager) ära vahetada kuna see oli niikuinii plaanis lähiajal (libises teine juba liiga tuntavalt). Samuti vahetati rooliots. Kokku 11300.- (sellest tööraha 4800.-). Eks nad loomulikult minu võhiklikkuse pealt raha teenisid, aga eks teised maksavad ju minu töö eest mulle :). Igal juhul on auto nüüd korras.
Plaanis 2000 aasta 1,6 wagon soetada, tiba alla saja tuhhi läbisõit, service mökitas käigukasti probleemide kohapeal, a'la, et suvamasina käigukasti võib ära lõhkuda. Kuna siin teil polnud kõigil aastat mainitud, siis küsimus on, kas see käigukasti probleem oli esimestel mudelitel või kõigil mudelitel?
seepärast service meister mökitabki,et see teine käik neil tüüpviga ja remondiga üritavad 10-20 tuhhi teenida,kui ise rumal oled ja lased naha üle kõrvade tõmmata.Baleno muidu iseenesest normaalne auto,ökonoomne ja kui "metsa "ei vea,peab vastu küll-igaljuhul soovitan.loe samas foorumis varemalt neist kastidest kirjutatut ja remondist ning service vimkadest samuti .
Selge, siiani kõik ilus, loodetvasti ka tulevikus, ehk kui 2 käik jamama hakkab, siis nõuda kuute polti ja plaati, mitte täisremonti?
Muidu auto nagu auto ikka, liigub küll, pole midagi kole lärmakas, kartsin, et iniseb aga hoopis nagu dislahääl.
Ainus imelik tähelepanek oli, et kuidas küll 5 aasta vanal autol tagakojamehe kinnituse ümbrus juba roostetab? Ja noh see ka, et ei saa ventilatsiooni nii sättida, et puhuks klaas-jalad asendis ka armatuuris olevates aukudest. Kuigi eeldatavasti tuleks uurida ja nende juhttrossidega mängimisega äkki isegi saaks seda default seadet muuta?
põhiline ära esimesega väga kiirenda,lase liikuma ja teine sisse ning siis kiirenda ja viienda pealt neljanda peale minnes(näit. möödasõitudel ,kui viiendaga ei jõua) ei tõmbaks lohakalt-kogematta teist käiku sisse(nad kaunis ligistikku + targutajatele loomulikult pean silmas kiirust juba üle 50km/h).need kaks peamised põhjused,miks baleno kast laguneb.loodan ,et said normaalse auto ,kui ise eriline "rullnokk" ei ole ,peab vastu pikalt.
käimakott on kasutamiseks ja käigukang liigutamiseks, kuid siit tulebki eksimus. ei ole vaja kaäimakangi otsas elada, jõuga murda ja sõidu ajal seal otsas sihitult elada ja pressida pinget sünkrodele.
Mu Balenol on hoopis jama esimese käiguga. Vahel ei taha sisse minna lihtsalt. Ükskord vist foori taga panin esimest käiku umbes minut aega sisse. Lihtsalt ei läinud lõpuni välja, nagu mingi rõve tõrge oleks. Lõpuks pärast pikka proovimist siiski õnnestus
Ostke endale mingi katkine käigukast odavalt- sealt saab jubinaid, vahetate halvasti sisse minevad käigud- survelaagrid mida iganes. Esindusest küsivad kirvest sest peavad tellima puuduvad osad kastile, aga kui endal oleks jupid olemas peaks pääsema odavamalt, pealegi kui vead on teada.
Plaanis siis samuti käigukastiremont ette võtta. Teine käik ja ka kõik muud käigud püsivad küll sees, aga käigukast undab imelikult ja iga päevaga läheb asi hullemaks. Samuti kõriseb alla vajutades ka sidur. Tuttaval on remonditöökoda ja saaks seal asja tehtud, aga mõte oli osad taketist osta. Küsimus siis selline, et millist laagrit/plaati sealt täpselt küsida lisaks sidurikomplektile?
Sama probleem mul ka siduri alla vajutan kahinat pole lahti lasen kahiseb ja viimasel ajal kiirendades 2,3,4 janda käiguga tekib mingi heli millele ei oskagi õiget nime leida.Nagu midagi õrnalt saeb .Masinal 175000 läbisõit.
Survelaager sai vahetatud ja see oligi üks asi,mis häält tegi. Aga see undamishääl jäi veel alles, et mingi laager pidavat veel läbi olema, aga probleem pidigi rohkem häälega piirduma, et midagi hullu ei pidavat sellest juhtuma. Vähemalt nii seletas üks sõber mulle, kes mu autol sidurikomplekti ära vahetas.
Muidugi saab seda ka ilma mootorita maha:D Mina, kes pole luksepp läks aega sõbraga veits vähem kui kaks tundi, hästi väike kast! Võta mõni sõber, kellel natuke rohkem kogemust mutrite, poltide keeramisel appi ja teil läheb see maha võtmine kiirelt!
Nüüdseks siis küll juba mõnda aega tagasi aga kast on nüüd jälle korras ja vaikne .Maksma läks koos õliga 2 tuhi eeki.Polnudki väga hull.Kuid üks väike küss ,et kas keegi on vahetanud pikka piduri toru (eest -taha välja siis).Nimelt mis on toru täpne pikkus.On keegi vahetanud ja on meeles kui pikk see toru on.
kui siduri alla vajutad ja siis ragistamise järele jätab kas on viga siis survelaagris või käimakastis? Mulle seletati, et kast vaja vahetada mingid vidinad veel, ise juhm selle koha pealt! Käigud käivad nagu võitatult ilusti.
TARGAD PEAD andke nõu!
minul sama jama kastiga.laager kutu.laagri vahetus.aga paras jama selle vahetusega.minul vahetus läks 7500.laager, 650 kr eraldi.ei tasu jamada.auto hind jubasain omast lahti.see pidigi nii olema nende autodega.parem maha müüa.vahetasin terve siduri komplekti alguses.aga midagi.lasin kastis laagri vahetada ja ok.