Tahan müüa autot, kuid olen situatsioonis, kus ostja tahab mu kinnitust allkirja näol ostu-müügilepingule ning on nõus sularahas kohe maksma, kuid klausliga, et lepingus puudub igasugune info ostja kohta.
Kas minu poolt allkirjastatud leping, kus ostja lahtrites igasugune info puudub, annab ostjale võimaluse mind kui müüjat petta?
Kui juriidiliselt kehtiv on selline ostu-müügileping, et ostja ei nõuaks hiljem minu käest makstud raha tagasi ja kas ning kuidas sellise lepingu alusel saab ümberregistreerida auto omanikku?
Niisugust lepingut ei soovitaks küll allkirjastada.Mis siis kui ta seda ümber ei vormistagi ja kasutab seda autot kriminaalsetel eesmärkidel.Kuidas sul õnnestub pärast tõestada,et keegi teine on auto omanik(kasutaja),kui sa temast midagi ei tea.
teema küll vana, kuid käib ajaga siiani kaasa.
Vahetasin oma auto 1=1 ja maksin vaheraha, tegime ka ARKi ostu-müügi blanketile kõik vajalikud toimingud ja läksime kumbki oma teed. 2 päeva hiljem võtsin arvele oma uue auto ja üllatus üllatus 1,5 kuud hiljem peale autode vahetust helistati mulle Politseist ja tunti huvi minu auto vastu.
Selgus, et 1,5 kuu jooksul pole minu autot arvele võetud ja kes seda kasutab ja kus seda kasutatakse teab tont teab kes.
Milles probleemi lahendus?
Olemas on ostu-müügi leping, ka teise ostja tel. nr. oletatav asukoht.
Veetakse narkotsi, käiakse Saksamaal vargil no mida veel!!
Tere, selline küsimus et kas ma saan autot müüa kui olen passis kasutaja ja ema on omanik.Aga ema elab ise soomes ja minu kätte on jätnud ostu-müügi lepingu blanketid kus on tema andmed peal ja on kinnitanud oma allkirjaga??
Saab muidugi. Tänapäeval on kõik nii lihtsaks tehtud, eeldades, et kõik on ausad.
Toon näite kuidas veel saab. Omanik on pikemalt Eestist ära, auto ärandatakse ja oh üllatust, autos on ka auto dokumendid. Tehakse kiiresti ostu-müügi leping ja auto võib nii 7 korda omanikku vahetada enne kui õige omanik ükskord koju tulles avastab, et autot ei olegi.
Selle peale on kombeks öelda, aga juriidiliselt oli ju kõik korrektne.