lugedes siin kellel võtab passat 5, kellel 6 l/100-le tekkis küsimus miks mina ei saa maanteel legaalsete kiiruste juures kunagi alla 10l hakkama, linnast ei räägigi. autoks 92a. passat 1,8 , 66 kw tehnika enam- vähem korras- surved silindrites 9, juhtmestikud, küünlad head, lambda andur läheb vahetusse, kuigi pidi ka veel ülevaatusest läbi minema, kütuseks enamasti statoili 95 ultima
Ja mul on 1,8 55KW sama lugu. Olen lugenud vene saidilt,et see on selliseks tehtudki,deforseeritud ,mõeldud 91 bensiiniga sõitmiseks ja uimane ka.Aga tänu sellele pidi mootor vastupidav olema.
Mul 2,0 85 kw ja kütusekulu on nii 7,5......10,0 l/100 km kohta. Maanteel lasen nii 110- ga, vahel unustan 90 -ga sõitma, kuid seda vaid siis kui kuhugi kiiret pole. Sumpsi 1 pott vajaks vahetust ja ka sooja mootori tühikäigipöörded on liiga kõrged, seega saaks vast veidi veel ökonoomsemaks.
mul olid talvekummid 185/70 r14 ja näitas kuluks (liitrid:km=kulu)
6,3-7 seda siis talvel ilma eelsoojenduseta lühikesed otsad 6-30km peamiselt. eks varsti ole näha mis 185/65 r14 suvekatega näitab, km jookseb suts rohkem ja seega "kulu" väiksem :D
tundub,et foorumialgataja mootor on jõudnud lõpusirgele,mälu järgi pidi juba 412 mossel olema töökorras silindri surve 13,4 atm.aga siin räägitakse 9śt.Autol vanust ka juba.
Näituseks minu 2,8l V6 Passat 2001 võtab maanteel 7,9 l/100km
See mootor käib veel küll,kui langeb alla 7 siis on küps kirjutan veel kord ta on ette nähtud 91 bensuga sõitmiseks ja sellepärast ka surve madalamaks tehtud.Aga võtab palju jah ja viga vist ongi lamda anduris.Kas tühikäigu pöörded ujuvad ka või.Mul vist sama viga aga anduri vahetus pidi jube töö olema,sest ta pidi sinna sisse põlema.
mina sain tuttava passatiga sõites maanteel kuskil 12l keskmisex
autox siis 4x4 99a passat 2.8 v6 (4-motion), aut-kastiga
linnas isegi et 16 piirile kyyndis kulu
aga nuh mugavus teeb tasa :)
Andke andeks aga kuidagi uskumatult kõlab see jutt. Kui te sidate siin 4-8 liitriga 100 km, sealhulgas isegi 2,8 mootoriga...OK juhul kui teid pukseeritakse siis on see loomulik, aga et ikka ise sõites ja NORMAALSELT sõites, nii et jalg on ikka gaasipedaalil...nu ma ei tea. Sõidan ise 2,5 Volvoga ja ise maanteel eriti alla 10/100 ei arvesta. Kuidas te need 4 ja 6,3 või 6,9 või mis iganes arvud saanud olete? Sõidate 3 km taganttuulega mööda peegelsiledat asfaldit allamäge, vaatate et bensuseier nagu eriti ei langenud et ju ta siis kusagin 5/100 võtab?? tehase andmetel on ntx VOLKSWAGEN Passat 2.8 V6 4motion kütusekulu 15,1/100km Jääb arusaamatuks kuidas osad inimesed suudavad seda lausa poole väiksemaks muuta. VOLKSWAGEN Passat 1.6 101hp (tootmises 1996-2000) kütusekuluks on märgitud 11,3
Kas te jalaga lükkate hoogu et bensukulu poole võrra väheneb??
99 a. passat 1,9TDI 85kw maanteel 6 liitri ümber, ka vähem vahel ja linnas 7-8 l talvel oli linnas 9-13 l/100km-le kuid pikal sirgel maanteel, ilma tõusudeta 4-5 l/100km. Hetkel 3000km keskmine on 7 l juures. Peugeot teeb samad parameetrid välja, maksimumi olen paagiga sõitnud 1100 km.
eelpoolnimetatud mõõtetulemused on võetud pardaarvuti järgi,
passist vaatasin just järgi:
Limusiin 66kw tdi KK linnas: 7,0 maanteel 4,3 l /100km
Limusiin 85kw tdi KK linnas: 7 l maanteel 4,3 l/100km
Limusiin 142kw v6 bensiin 4motion KK linnas: 15l maanteel 7,9l /100km
Limusiin 110kw 1,8T KK: linnas: 11,1 l maanteel 6,3 l /100 km
automaatkastiga on kulu linnas umbes 2-3 l ja maanteel 1 l suurem
isiklik tähelepanek, kui turbo rakendub siis kasvab ka kütusekulu märgatavalt, nii, et sõltub esmalt juhi sõidustiilist.
kle sa seib oled ikka päris segi kammind ennast ... sa võrdled ju kaht TÄIESTI erinevat sõidukit ... üks on kütuse ökonoomsuse lipulaev VW (eriti diiselmootorid) ja teine euroopa suurimaks bensiiniõgardiks tituleeritud esteetkusipeade tagumikualune. Ja mis see Volvo on sul aastast 80`ja karbussiga, et maanteel 10 l 100-le võtab? Vanad 20 a Opelid sama suure bensiinimootoriga võtavad ka oluliselt vähem.
Jalaga ei pea autole hoogu lükkama, tuleb lihtsalt mõistlik masin osta endale.
Ja ära tule nüüd kurtma kõigile, et vastus sarkasmi täis sai, ise hakkasid ülbama
Selle järgi tuleb siis välja et "bensuõgard" võtaks nagu idee järgi kolmandiku võrra vähem kütet. Volvo bensukulu võiks reaalseks lugeda küll. Ütlesin et alla kümne ERITI ei arvesta. Kas keegi on siis "ökonoomsuse lipulaevale" tõesti lihtsalt liiga teinud?
Sealsete andmete järgi võtab isegi 1,8 Golf rohkem kütet kui 2,5 Volvo...Sry aga olge nii kenad ja seletage siis lollile asi lahti.
Mina olen läbinud oma 1,8 66kW universaal passatiga seni 6000 km, mille keskmine kütusekulu on 8,3l sajale. Suurem osa sellest läbisõidust on tulnud maanteel, linnasõidu osakaal hinnanguliselt kuni 10%. Maanteel sõites eriti raske jalaga ei ole, tavapärane kiirus jääb 100 kanti, kuid linnas ei tule kuidagi rahulik sõitmine välja, lihtsalt tekib kiusatus gaasipedaali vähe kõvemini suruda. Kuigi jah, ega 1,8 passatiga sellel erilist mõju minekule pole:P
Kommentaariks ehk niipalju, et sageli on nende üliväikeste kütusekulude põhjuseks vale hindamismetoodika - kütusekulu arvestatakse bensiininäidiku või mis iganes tunde järgi. a la võtsin 10 liitrit ja nüüd pea 200km läbi sõitnud ja paagis samapalju kütust kui enne tankimist... Selles mõttes ei ole ka nn täispaagi meetodi kasutamine päris õige, kuna olenevalt auto kaldest, õhutemperatuurist jm teguritest mõjutatuna võib paaki juurde mahtuv kütuse hulk erineda tegelikust eelmisest tankimisest alates kulunud kütusest. Näiteks võib olenevalt viitsimisest 87-93 passati paaki mahutada kokku 70-100 liitrit kütust, ametlikult on paagi mahutavus 70 liitrit.
Mina olen seni kõik paaki lastud liitrid kirja pannud koos hetke odomeetri näiduga nii et üksiku tankimise/mõõtmise viga jääb suhteliselt väikeseks.
Ei ole väga täpselt oma PD-ga(85 kw disla) asja mõõtnud, aga nii palju kui olen vaadanud, kipub kompu väiksemat kulu näitama kui tegelikult. Viimase 3000 km keskmine on mul kompuuteri järgi 6,3(sõidan u 1/3 maanteel ja 2/3 linnas). Ja need tehaseandmed-ärge nii hullusti neist innustuge.
kas on veel siin mail 1,9 D 47-50kw masinaga sõitjaid?
küsimus et mis aasta, mis masin ja mis küttekulu on?
endal mul 93a vana kere passat ilma turbota ja kuidagi ei saa kulu alla 6,5L kui see aga ongi rahuldav tulemus peamiselt alla 10km sõitute puhul siis mul rohkem küsimusi ei ole.
kompressiooni sai mõõdetud (kõik silindrid 22-23 peal) pihustid ka puhastatud ja kontrollitud, nukkvõlli ja hammasrihma sai ka paika säätud (Joe`s garaazis sai käidud).
Siin foorumis proovitakse muidugi võrrelda kõikide autode kütuse kulusid. 1,8 66kw on oma olemuselt väga vana mootor, siin pole mõtet kõrvutada 1,9 PD andmeid.
1,8 66kw mootori kütuse janust nii palju, et mul selline karpaga variant kasutusel, Tartust Tallinnasse sõidan 15 liitriga (katsetasin nii, et tankisin Tartus Turu Statoilis paagi täis ja sis Tallinnas Sõle Statoilis jälle täis, nii olen mitu korda teinud) seejuures ei hoia kramplikult 90km/h vaid sõidan vooluga kaasa. See vahemaa on umbes 200km.
Enda kogemusest kütusekulu osas veel nii palju, et 1,8 mootor maanteel piisavalt nõrk ning iga gaaspedaali asendi muutus autot tuntavalt kiirendma ei pane, küll aga annab selline "närviline gaa
sijalg" kohe tunda keskmises kütusekulus.
Minul Passat 92 2,0 85kW.
Kompuuter peal, olen maanteel ühtlaselt pikemaid otsi sõites (kiirus ca 90)saanud keskmiseks näiduks isegi 5,9 l/100km. Olen arvutanud pikemal perioodil tegeliku kulu ja kilometraazi järgi, et tegelik kulu ca 5-10% rohkem, kui kompuuter näitab.
Talvel külmakraadidega linnas lühikesi otsi sõites (3-10 km ) oli kulu aga alati tugevalt üle 10 L/100 . Samas mootor ei läinud kuigi soojaks (jahutusvedeliku temp. ca 70-75 ), suvel linnas loksudes tõuseb ikka ka üle 90. Kas viga võib olla termostaadis või peabki nii olema. Teine küsimus- olen kasutanud vaheldumisi bensu 95 ja 98- kas on üldse mõtet 98-t tankida ?
ma läksin diagnostikasse ja seal konntrolliti auto mootor üle ja oli väike viga temperatuuri andur oli kehva andis ajule infot et mootor on külm kuigi oli mootor soe.ja vahetati ära 160EEKi. nii et kontrolli selline asi ka ära see andur on sinist värvi.anna siis teada kas oli korras.see peaks ka küttekulule natuke mõjuma....
Osta passat 1996 TDI 66kw kõige effektiivsem mootor talvel linnas(50%) läbisõidust 7l/100-le; suvel 6l/100-le. Ainult maantel pikkamaad veel ei ole sõitnud.
Ongi nii: mootorid tüübiga EZ(ilma katita)ja AAM on 55kW,surveaste 9,0 ja võib kasutada bensiini okt.arvuga 91,(küttekulu:maanteel 6,1;linnas 10,8).Diisel 55kW,mootor AAZ;( maanteel 4,9;linnas 7,6 ltr/100).See kõik on universaalkerega auto kohta!Mul omal 66kW ABS mootor ja kataloog annab tehase andmetel surveaste 10,0,bensiin alates 95 ,(bensukulu:maanteel 6,0;linnas 10.6).
Kuigi ise sellise ökonoomsusega välja ei tule;talvel ikka nii 13ltr/100,suvel 10/100 linnas lühikesi otse tehes.Maanteel 7 ringis suvel,talvel 10 ringis.Muidugi kõik oleneb ka teeoludest ,ilmast ja raskest jalast.
1,8 l 55kW universaal 1994 - talla mis sa tallad, edasi ei lähe. Ja 140-150ga kiirteel pikki otsi sõites ikka kulu alla 8. Kui ainult linnas sõita, siis vast saaks 10 kätte. Täispaagi meetodil mõõdan ikka 7,5 ja 8 vahemikku alati. Olen teinekord täispaagi meetodil erinevate autodega saanud ka ulmelisi tulemusi. Proovige teha nii, et tankiga sooja mootoriga paak silmini. Nii silmini kui laseb, lõgistage mitu korda. Siis sõitke öisel maanteel (värske õhk ja vähe autosid) 90 km/h stabiilselt ilma kiirendamiste ja pidurdamisteta järgise linnani, soovitavalt 50-100 km, et parem täpsus oleks. Ja laske paak tanklas kohe uuesti silmini - sama täis kui algul oli.
Näete, et pea iga alla 2 liitrine mootor on võimeline võtma alla 5 liitri sajale, alla 4 liitri pole ka mingi haruldus. Korduvalt katsetades sierra 1,8 td-ga sama asja põltsamaa ja tartu vahel, läks tartu opeli keskuse juures nestes alati kõigest ligi 2 liitrit diislit, et paak silmini tankida. 55kW passatil läheb üle 3 liitri selle sama 60 km läbimiseks ökonoomsussõidustiiliga. Nüüd ärge kukkuge kordamööda jutustama, et auto oli kaldu vms... Parem proovige enne!
linnas keskmiselt vajutades 9 liitrit /100km
on ka õnnestunud 7,5/100 (laagrist kesklinna väga roheliste fooridega)
maanteel 90-ga u 7/100
maanteel 110-ga 7,5/100, 130ga 8/100
nii et jääb 8-9l vahele üldine keskmine.
nii väikse mootori kohta ei ole ju kõige pidusem tulemus.
kas on 1.8 92kw manuaali kasutajad, kuidas on kulu võrreldes automaadiga? 5käik ja kiirustel 90+ pöörded madalamad=ökonoomsemad
2000 aasta passat variant 2,5 V6 tdi, 110 kw - sajaga ja 6.käiguga sõites olen saanud maanteel 5,9 (tallinn-pärnu, tegin testsõitu, pöörded alla 2000), tavaline kuskil 6,5-6,9 kiirusel 110.
Minul 2002a. VW Passat Variant 2,5 V6 Tdi.All 225/45R17 kummid.Autos 4 inimest ja natuke muud kraami ka.Edasi tagasi Valga-Tallinn kiirusega 100-130km/h keskmine kütusekulu 7,7L/100km.Linnas minul kuskil 9,5-11 L/100km.Naine sõidab veits rahulikumalt ja tal on jäänud keskmine linnas 8,5L ringi.Oma kütusekulu võtyab kindlasti ka kliima juba, nii et olen väga rahul.Samas ku möödasõite ei tee ja kiirus maanteel 90-100km/h siis oli kütusekulu 5,5-6,5L/100km.
1,9Tdi on küll palju jõuetum kuid kõvasti ökonoomsem, linnasõidul võib keskmine kulu tõesti 6L kandis olla.
Võimalik, et probleemne koht on monopsissepritsepeas(pandud karburaatori asemele). Mõnel autol on kulu olnud isegi 14 l/km ja pärast monopritse korda tegemist poole! vähem. Kusjuures suht spetsialistid ei osanud suure kütusekulu põhjuste kuulamise, uurimise ja "näppimisega" leida mingit märki, mis viitaks monopritse puudustele.
Passat aastast 87, 4 veoline, universaal...arvestan alati 10L/100 km kohta, aga välja tuleb pisut vähemaga üldiselt küll, olenemata aastaajast. Paak on ju nii suur, et annab täis osta praeguse hinnaga täpsemalt mõõtmiseks.
Sai ostetud 96 kw 1.9 TDI PD, Tiptronic käigukastiga
auto. Kütuse kulu on kompu järgi linnas 9-11 tiptunnil
ja maanteel 6.5-7 L/100 km. Kont praegusel ajal sees pole.
Ei tea kas seda on paljuvõitu? Kas peaks andureid kontrollima
minema?
Endal sama passat mis sul 96 kw 1.9 tdi, Linnas sama moodi 9 ringis või veits rohkemgi.Ja maanteel ka sama. Aga mul velg 18 tolli all.
Ei tea nüüd palju see mõjutab?
kui on suurem velg(ja lõpp kokkuvõttes ratta läbimõõt suurem kui tehasest mõeldud) siis loeb odomeeter vähem kilomeetrei ja ka kiirust näitab vähem kui tegelik. ja siis kompu näitab suts suuremat kulu ja väiksemat läbisõitu.
aga ikka see sama teema, et oleneb kuidas v a j u t a d a
andur võib tihti peale rooli ja istme vahel kinni olla
Tervist!
Mure selline, kui auto käima panna külma mootoriga, siis temperatuur kohe 90kraadi. Kui sõita siis temperatuur läheb üle 90 kraadi ja kui maanteel sõidad siis langeb 90kraadi peale tagasi. Jahutusvedelikku on, lõdvikud on kuumad aga radikas leige. Mis võib viga olla?
Tänud ette!
Autoks VW Passat 1.6 74kw
Paned süüte sisse ja temp tõuseb kohe 90°C peale jah, külma mootoriga jep, arvad et kell paneb segast?
Võtsin jahutusvedeliku alt pistiku ära siis proovisin uuesti süüte sisse keerata ja näitab ikka 90°C,kuigi vst ei tohiks siis temp midagi näidata?