Üheks 700 viga on bensiininäiduki töö. Ehk siis nö ühel hetkel töö lakkamine. Teisena olen kuulnud vabalthingava 740-e mootori "hüplemisest" - so pöörded kõiguvad vabakäigul 700-st pöördest 1000ni korralise intervallina. Remontijad ja eksperdid ei liiguta enam kõrvugi selles suunas ja ütlevad et masinal pole midagi viga. Sõidab ju ilusti - välja ei sure, "vahele" ei jäta ja saadavad sama targalt su välisukseni. On ehk veel tüüpilisi vigu analoogse kolme masina puhul? Ometigi on ju kõik kronoloogilises järjekorras mõeldud asendama teineteist.
Ei maksa midagi kuuri uste taga hoida. Rääkige konkreetselt oma muredest ja kuuldustest, mida samas olete ka oma masinal täheldanud. Selle teema tüüpmõtteks oleks mitte niivõrd reklaamida uusi liitujaid kuivõrd hoiatada ettevaatusele kõiki seniseid ja tulevasi omanikke. Tühised või mitte tühised - seda otsustab juba omanik ise ju! Super on nad kindlasti. Vähemalt need, mis enne 90ndate keskpaika tulid. Aga ega ükski masin ilma lapsevigata liinilt tulnud. Seega - rääkigem välja omad tähelepanekud, kuivõrd kiitkem üles oma isendit. Selleks on teised alafoorumid a' la "Kas kahetsete Volvo ostu"
200 õnneks nagisemist vähe...Vanematel 200 universaalidel on tagumine luuk kehvalt konstrueeritud ja roostetab kindlasti ilma hoolitsetuseta läbi.
200 on ka see jama et pole laekaid kuhu asju panna...uuemal 200 on "natuke parem" see seis.
Jõnksutamine on tingitud strömfors karbussi õli puudusest või siis nõela kulumisest. See aga tekib kulumisest kui auto juba milli maha sõitnud. Sama moodi räägitakse, et esisild nõrk -- tegelikult on see aga tugevam kui teistel autodel ja muud kohad ei lagune pea üldse.
Mida olen täheldanud oma aastatepikuse Volvofännamisega.Bensuka versioonil saab üsna kergelt lahti overdrive`st.eriti sellest,millel on vabajooksumuhv sees.Diisli oma on kordades tugevam.Järgmiseks AW 71(ja ilmselt ka AW 70) automaatkastidelHakkab pikapeale 4.käigu-ehk siis ka ovwerdrive lülitus nöökima-lihtsalt ei hoia enam käiku sees.Mootoripoolelt on etteheiteid ainult V6 ehk siis PRV mootorile.See tahab ainult kõige paremat õli,muidu on 100 tuhhi pealt nukkadega hüvastijätt.Pole tal ka veepump kõige kindlam(ja ka odavam) Ning ilma termostaadita(!) ei saa üldse sõita.Ajab jahutusringid sassi ja pidevalt "keeb"
Vana B 20 ja ka 30 mootor on selle koha pealt tobedad,et ei osaka õli endas pidada.Eriti suure läbisõiduga masinatel.Leke tekib nii klapikambri kaane vahelt kui ka vända otsatihendite vahelt.Tagumise neist saab küll simmeri vastu vahetada.Ja kaubanduses on juba liikvel korgist klapikambrikaane tihendid.
Ülejäänud osas on need masinad aga sellised,et mitte mingil juhul ei vahetaks teist marki või tänapäevase masina vastu.Sest elu on näidanud,et pool milli sõitnud 200 seeria volvos on rohkem masinat järel kui nii mõnelgi 100000 sõitnud teise margi esindajal.
keskluku mootorid uuematel 740-tel ja 940-l (sellised, mis kohe luku küljes) eraldi asuvad nagu kestsid paremini. ja 940-l esineb ka seda uksepolstri jama...karteri tuulutus mineraalõli kasutamisel...
Mis sel roolilatil häda? Minu 945 sõidab väga palju pindamata teedel, läbisõit umbes 300 000km ja latil defekte-lõtke ei tuvastatud. Just käis ülevaatusel kus anti hinnang autole tervikult - nagu uus! Auto aastast `91. Ja polstrid ka kõik ok. Kuigi jah nägin Tartu Annelinna müügiplatsil hõbedast 940-t millel olid polstrid nagu vanamuti pätsid:) Ma veel mõtlesin, et keegi purjus peaga need ise liiminud.
to Lihunik - silmas oli peetud 960/S90 uksepolstreid. 940 on ju vanakooli odava plastikuga sisustatud, mis puhtfüüsiliselt ei saagi kortsuda. Selle plastiksisu ainsamaks eeliseks vastupidavus. Aastatega hakkab seegi aga kaduma ning praktiliselt pudeneb. 960/S90nel on aga kasutatud uste katmisel nahka, mida ma kahel juhul olen märganud täiesti kortsus olevat peal. Kõige huvitavam on aga see, et mõlemad omanikud justkui kiruksid eelmist kasutajat hooletuses uksepolstri tagasi panekul. Kas tegu on tõesti anomaaliaga, kus polstri maha võtmisel see muutub pindalalt suuremaks tekitades omanikule probleeme tagasi panekul või on see nn tüüpviga ehk juhus, kus vaid loodusnähtused ja tehase enda "praak" sunnib seda niiviisi koledaks muutuma? Mõlemad masinad, mil ma säärast efekti olen kohanud on teid mõõtnud ~10 a.
See ikka pigem tehase praak.Keegi on ka siin foorumis korra pajatanud sellest ja väitnud,et info ka vahetas garantii korras neid.Enda omal oli sama asi ja mida palavam ilm oli seda hullemaks läksid.Tundub,et asi oli liimi kvaliteedis.
960/S90 uksepolstrid või tõesti nende liim ei talu pigem päikesekuuma. Need pole nahast, vaid plastkilest. Mõõtsin, et musta polstri temperatuur ja armatuurlaua plasti tõuseb päikese käes kuni 70 kraadini. Eks talvel võib kuni pool sellest väärtusest pakast saada.
Tuleb nentida, et banaalne viga küll (kunagi) nii kalli auto puhul. Jätab sellise pioneeridemaja käsitööringi tegemiste mulje. Igasugused võimalikud vabandused, a la "ei osanud ette arvata, et see materjal nii käitub..." on haledad.
Kuid, lohutuseks, auto sõiduomadusi see lokkiv plastkile ei kahanda...
Kes oli see ******* kes viis oma 200 seeria Volvo täna emexisse...........autol oli nimelt ees haruldane USA variandi esiots...........saatus karistagu sind....ole oma 500 eekuga rahul...
960. on see uksepolstri kortsumise viga küll juures jah, ise mõtlesin et keegi on kõlareid paigaldades midagi valesti maha kakkunud. Üldiselt on 960 veel see viga et ta on liiga suur, mille tõttu võib tekkida kriime jne,
Krdi haiged küll oma emeksisse vedamisega. Olen näinud lisaks autodele ka hobu niidukit, väravast sisse veetamas. Tsiklitest võrridest ei maksa rääkidagi.
960'e lokkiv uksepolstri kate on jah tyypviga, tehase möödapanek materjalivalikus. mõned aastad tagasi vahetati neid tehase poolt välja ka Info Autos, kuid avalikult sellist võimalust ei kuulutatud. veider koonerlikkus margi tippmudeli suhtes igatahes.
900 ja 700 tyypveaks võiks pidada ka esiistmete istmepadja katte servade kinnitust. nimelt on need tõmmatud padja kylge mingi vilditaolise materjaliga, mis on omakorda jäetud hõõruma vastu istmeraami servi. need omakorda on stantsitud servaga ja hõõruvad selle vildi läbi asudes seejärel kulutama padja porolooni. viga torkab silma pea kõigil autodel, teed ukse lahti ja istme kõrval on maas mingi valge puru, mis pärit padjast. ja loomulikult on istmepadi kylgedelt irvakil, kujust väljas ja näotu.
igasugu muud vead, mida mainiti eespool-lekkiv roolilatt, jooksvad simmerid, overdrive nöök, on lihtsalt tingitud kõrgest east ja pikast maast, mida auto sõitnud on, seejuures on sõitnud ilmselt nii hästi, et hoolduse pealt on eelmised omanikud kokku saand hoida. võtame nt overdrive. on kogemus 200'se volvoga, mis oli enda esimene "välismaa" sõiduk nende endi synnimaal. kui auto sai ostetud, kylmast peast proovitud, siis see lylitas ennast sisse ja välja, nagu peab. soojaks sõidetuna aga enam mitte. sai seatud sammud Ernst Nilsson'i poole-sealne VOLVO esindus, 1 neist. vastutulelik svensson leti taga prognoosis vea maksumuseks a 6000sek'i. see oli tookord 1/3 auto enda hinnast...lahkudes sealt nökerdas parasjagu keegi tunkedes vend ukse taga yhe auto kallal, asjaliku ilmega. kysisin sellelt, et mida ette võtta ja polnud mees kitsi selgitama, et võta see käigukasti viimane ots maha, kougi sealt seest välja 2 kolbi ja vaheta ära nende rõngastihend, need maksavad kokku a 60'sek'i. nii ta korda saigi ja ka selle "tyypvea" ainsaks põhjuseks oli ilmselt see, et käigukasti õli poldud vahetatud ja selles kaasaliikuv saast oli lihtsalt need rõngastihendid lapikuks kulutanud hõõrdumise tagajärjel. samadel põhjustel jooksevad tavaliselt igasugu roolilatid ja simmerid. või siis on autode läbisõit tõesti juba miljoni ligi, kus igasugu taolised vead on loomulikud. aga noh-meie armsas vabariigis reeglina pole autot, millel spidomeetril oleks näitu yle 300 000'e ja tavapärasesse 150-220 000 (sõltumata auto vanusest) tahab ju raffas niiväga uskuda:)
nagisev polsterdus piilaritel, ustel-jaa, on ka tyypviga, kuid selle vastu saab võidelda silikoonõliga, mida servade ja liitekohtade vahele pritsides aitab hästi. uksepolstritega on tavaliselt see lugu, et kuna nad suht omamoodi maha käivad, siis on vähe autosid ilmselt mille nad pole maha käinud ja kui ongi lahti võetud, siis oskamatult ja samateed ka kokku laotud-peabki nagisema ja kriiksuma.
yldiselt on vanem volvo 200/700/900 sedavõrd robustse ja lihtsa ehitusega, et seda asjatundlikult pidades ja hooldades ei saa rääkida tyypvigadest. need vead tekivad millestki muust, kui automargist sõltuvalt. ja sellest lähtudes kipub nn "tyypvigade" valik olema lai ja hirmuäratavgi veel:)
Lisaks siia enda poolt tähelepaneku, et minu kasutuses olnud 88a. 740, 95a. 940 ja 97a. S90 on olnud kõigil üks viga -nimelt ei põle korralikult näidikute plokis pirn, mis peaks valgustama temperatuurinäidikut. Pirn ise pole läbi, vaid pesa ei anna korralikult kontakti vist. Paned rusikaga kolaka vastu armatuuri ja ennnäe jälle natuke aega töötab. Proovisin ka klemme painutada pirni pesal kuid pikaks ajaks seda ei jätku. Viimasel ajal pole viitsind enam torkidagi. Kas kellelgi on veel sellist probleemi ettetulnud?
mul oli 740 disla käigukasti väljatulev võll kulunud.ostsin teise ja sellel sama jama-pildus tihendi vahelt õli välja.Võtsin kasti lahti ja sain kahest ühe korraliku kokku,väikese keemia abiga-tinutasin võllile nats peale.Aga miks just võll laagri kohalt kulus???
Minu 98. aasta 940 on täpselt sama pull selle temperatuurinäidiku valgustusega. Võtan siin kogu aeg hoogu, et kruviks lahti ja teeks miskit, aga nüüd tundub, et pole vist mõtet...