Kuidas on teie kogemus kohaliku e-kaubandusega, kas mõnikord saab kauba kätte ka korrektselt ja õigeaegselt. Minu senine kogemus (mööbel) on küll selline et 4-5 päevane lubatud tarneaeg tähendab seni juba 2 nädalast asjatut ootamist. Kas tavaline asi?
Eestlane on oma olemuselt konservatiivne, eriti kaubanduse puhul, meenutagem vanarahva tarkust põrsa ostmise kohta. Tal vaja ju näppida ja katsuda, tegelikult mis ongi õige, vältimaks edaspidiseid pettumusi kauba suhtes.
Isiklikult ole ostnud ühtegi uut asja läbi neti, küll aga olen ostnud mitmeid nn teise ringi asju läbi osta.ee keskkonna. Siiani ei ole pidanud sealt ostes küll pettuma.
Aga eks see ole minu tagasihoidlik vaatenurk.
Varasematest aegadest ei mäleta erilist kokkupuudet, kuid viimati sai e-poe kaudu diivanvoodi tellitud. Muidu jube hea mööblitükk, mugav ja ilus jne, aga oodata tuli lubatud u.3 nädala asemel vist 6. Õnneks muidugi pika vingumise peale tehti 10% allahindlust.
Pikka aega ei suhtunud ma e-kaubandusse üldse positiivselt. No kogu see krediitkaardivärk ja muu, üldiselst tundus kõik nõksa segane ja arusaamatu ning võõras. Ühel päeval võtsin end kokku ja ostsin datakaabli. Kohale tuli 1 nädala asemel 4. Mitte ****gi pole ma selle kaabliga teinud. Üldiselt oleks võinbd ma selle suvalisest poest kah osta.
Seega- minupoolest võiks e-klaubandus olemata olla.
Kontoritooli ostsin e-poest, sama oli ka poes müügil kus oli 20% kallim (kui e-poes koos transpordikuludega). E-poed on eestlastele võõrad, see ei kuulu elustiili juurde. Paljud ameeriklased vaid neti kaudud DVDsid ostavad ja laenutavad, kuna tavapoega võrreldes on suur hinnavahe (meil eriti mitte kuna käive on kordi väiksem isegi tavapoes). Kui hinnavahe on selline et koos postikuluga läheb tühised 10% odavamaks, pole ju mõtet neti teel tellida...
Osta.ee on jäänud samale tasemele, pigem isegi allakäinud, võrreldes 2002-2003. aastaga (kui omanik oli OÜ Infesto), klienditugi ülbe ja hoolimatu osta.ee kui brändi käekäigust.
ostsin omale telefoni e-poest lubatud nädalase kohalejõudmise(laos seda mudelit polnud) aseme leiti siiski kusagilt too aparaat ja sain selle kätte 3päevaga. Seega igati positiivne kogemus.
Tellisin kolmapäeval endale mööblitüki ning elsipoisid olid selle mööblitükiga reede hommikul mul ukse taga. Arvutilauale anti tarneaeg 3 nädalat, kuid toodi 2 nädalaga. Lapse söögitool aga toodi samuti suht koht ruttu kohale. Kuna töötan asustatud paigas ning elan pisut vaiksemas kohas, kus pole poodidest kõike kohe saada, siis mina olen e-kaubandusega sigarahul!
tellinud tevalost valjuhääldeid ja filtrite komponente ja mõnest online poest arvutijuppe. Tevalost tuleb asi järgmine või ülejärgmine päev kohale, väga kiired poisid. Arvutikaupadega pole üle 5 päeva läinud. Esmaspäeval tellida, siis enamasti kogu krempel on reedeks kohal. Kõik oleneb ka tellimise päevast ;)
Kipsplaate olen tellinud. Tundub, et kohapeal ostjatele antakse korralikud. Kriimudega tõstetakse kõrvale ja saadetakse e-ostjatele. Kui kriimulisi ei jätku, tehakse põhimõtte pärast vähemalt paar jalajälge peale.
Olen siin vabas teemas mõne teema all oma kogemusest epoodidega jaganud ja kirjutanud. Viimane halb kogemus oli saksa amazonis. Tellisin omastarust saksamaalt, kuid kaup tuli hiinast, sest amazonis on marketplace, kus võib igaüks müüa ilma, et oleks amazoniga seotud. Umbes sama, kui ostad eraisikult või firmalt. Sain s@tta, ja tagastama pidin hiina mingisse konteinerlattu. Õnneks sain raha tagasi, kuid toode mul siiani keldris alles. Lihtsam asju ajada ikka Eesti oma epoodidega oli minu õppetunniks. Tuli näiteks katkine peegel, mis vahetati 3 päevaga ja pakuti isegi kulleri asemel võimalust roccalmare kaubanduskeskuses toode välja vahetada- st tõestuseks piisas fotost.