Astraga pidurdades vasku esimese ratta juures kolin-klobin. Mida ebatasasem tee seda kõvemini kostub. Sõites vahest harva ainult väga-väga auklikul teel.
Tänud.
Tuleb auto margikohane äpp tõmmata (ei tööta iphonega) ja piduritega ära ühendada - siis kohe näha, mis koliseb. Keeruliseks teeb asja USB->ABS üleminek, sest valdavalt on autodel ABS otsad erinevad kõik. Sellepärast osad inimesed käivadki teeninduses kolinaid diagnoosimas :-)
Klotsi kulumise andur peaks rämedat kriginat/vilinat põhjustama @Deus
Ma ilma äpita pakuks, et ketas on rummu küljest lahti murdunud :-)
Kui ainult kolina heli on probleemiks siis võib raadio heli kõvemaks keerata. Üldiselt soovitaks autol ratas alt võtta ja kontrollida esisilla seisukorda, klotse supportit jne.
Ja siis on uudistest lugeda et kusagil jälle auto läks heast peast kummuli, vastu puud või veel hullem põlema. Pange see jura lukku, kui ei saa ratast alt võetud et näha mis viga siis pole sellistest küsijatest remontijat ammugi.
Teeme parem nii, et enne ei arva kui küsija paneb siia pildi, mis ratta taga näha on.
Esisilla juppide järjekordne loend ei anna selles asjas vähimatki abi.
Mis krdi autoga tegu? Kas nii raske on seda kirjutada? Mõnel on suht spetsiifilised mured, siis üldistada ei saa. Ja loksutades ka aru ei saa keskmine töökoda või ülevaatus.
On olemas 10€ maksev diagnostika selle välja selgitamiseks, aga tuleb oodata kuni 1 aasta (uuemate autode puhul kuni 2 aastat): lähed korralisse tehnoülevaatusesse ja nad ütlevad sulle kolina põhjuse, muidugi saad ka paberi kaasa millel kirjad “kordusülevaatus” ja kogu lõbi maksab tavaliselt 10 eurot (ehk tava ülevaatus mille oleksid maksnud nagunii + 10 eurot korduse eest lisaks)
Aga muidu arvan et piduriketas kõver ja lisaks mingi puks/kaigas koliseb, kõver ketas tekitab vibratsiooni mis paneb puksi/kaika kolisema. See selgitab miks vahest ilma pidurdamata ka koliseb. Ehk 2 asja siis
Ma pole ise kaua aega seda asutust külastanud, aga on väidetud, et ilma ülevaatust alustamata ei saa diagnostikat teha.
Alla vaadata ilmselt saab, aga täistiiru andmed peavad sundkorras maanteeametisse minema.
Mul oleks väga hea meel kui keegi mu udul baseeruva teadmise ümber lükkab.
Ei ole vaja mingit ÜV alustada!
Lähed punkti, ütled, et:"Ole hea, vaata mis mis mul' seal koliseb/häält teeb?"
Olenevalt punktist 5 või 10€.
Siis peab ikka midagi VÄGA KRIITILIST olema, kui treilaga koju pead minema aga siis võib öelda, et vedas, et sinnani sai....
Ülevaatuspunktis saab kontrollida ka ilma ülevaatust algatamata. "Veermiku ja pidurite kontroll" on üks teenus. Ma käisin just Soome registris autoga. Pidurite test ja amortide test anti isegi trükitult kaasa, pukside logisemist vaadati samamoodi kui ülevaatusel.
Tallinnas oli hind küll korralik kirves, pea 30 EUR :) . Ei olnud mingi "põdrakoefitsent" , kodulehel ongi selline number.
30€ on siis isegi odavalt saadud. Ma kuulsin, et enamus remonditöökodades küsitakse juba 50€ iga väiksemagi liigutuse eest. Hea, et ise tehnikat tunnen, muidu oleksin juba ammu pankrotis :)
E-tehno Saku punktis on kõik testid võimalik ühekaupa lasta ära teha raha eest ilma, et see tehnoülevaatuseks vormistuks. Kui nad leiavad päriselt sõitu ohustava vea, siis ilmselt punktist edasi "omal jalal" enam ei lubata.
See endiselt kehtib "Ülevaatuse" kohta. Pigem on siin küsimus, et kui lähed ja lased sillastendis läbi loksutada, kas neil on õigust seda võtta kui ülevaatust või lihtsalt tehniline kontroll nagu esinduse tehnik teeb.
Kui autol on kehtiv ülevaatus, saab vaid politsei saata auto erakorralisele ülevaatusele kui liikluses olevat autot kontrollides avastab mõne ov. Üv punkti tavalist tehnilist kontrolli tegema minnes (kasvõi ostu-müügiga seoses) ei saa nemad kehtivat ülevaatust tühistada.
Usun ka, et tehnokontrolli minnes kehtivat tehnoülevaatust ei saa tühistada. Neile muidugi ei pruugi meeldida kui autol näiteks pidureid ei ole või näiteks rooliots on kohe küljest kukkumas aga tehnoülevaatuse kehtivust neil õigust puutuda küll ei tohiks olla tavakontrolli käigus.