Toyota

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Toyota Aygo

pilleriinuke
11:06 06.09.2005
Huvitav, et www.mobile.de-s Toyota Aygo (ka Peugeot 107 ja Citröen C1) juba müügil, aga Eestisse hakkavad alles järgmisel aastal tulema ja siis ka ainult üks pidi kuus müüki tulema, mitte rohkem.Tahaks ju osta sellist väikest linnaautot.
Pets
11:36 06.09.2005
Siia jõuavad enamus asju hiljem. Meie turg pole nii suur ja tähtis. Arvestaes seda, et iga uue auto puhul teeb press head reklaami tasuta testide sõiduproovide ja tutvustuse näol on kasulik suurematel turgudel seda kasutada.
Eks meie puhul sõltub palju tootja ja maaletooja kokkuleppetest ja hinnapoliitikast. Võib juhtuda, et pakutav hind pole konkurentsivõimeline ja lõpuks ostad ikka mõne teise tootja auto kui see ka müüki tuleb.
...
11:47 06.09.2005
Lihtne ju-Euroopa vaheladu ju Saksamaal,selle pärast ongi Saksas enne kui Eestis.Imelik oleks kui Saksamaale aotosid Eesti kaudu veetaks,siis saaks mõne vahelt ära nihverdada Sinu jaoks:))
kallo
14:54 06.12.2005
Nüüd see Eestis ka ikka müügis juba, hinnad keskpärased 139-165tuh. Sinna on võimalik veel lisavarustust juurde osta ja hind ka 200ni välja ajada.
Samas, tundub suht mõistlik linnaauto olema.
Viljar
19:05 06.12.2005
Aygo ja uus Yaris on juba esindustes sees. Vähemalt Elke Autos olid nad juba näha.
keemik
17:34 07.12.2005
no aga see ju konnasööjatega kahasse tehtud. Ja need nagu me teame juba autosid teha ei oska...Loodan elavat vastukaja;)
T
18:27 07.12.2005
Suurimad võitjad Aygo-C1-107 Toyota-Citroen-Peugeot koostööst oli prantslased. Toyota vajas kogemust Euroopa allhankijatega koostöö osas, prantslased vajasid kogemust tootmisliinide ehitamise ja tootmise korraldamise, kvaliteedikontrolli osas. Ayo-C1-107 tootmisliin on Toyota ehitatud ja korraldatud, autod on Toyota projekteeritud, diiselmootor on ainult prantslaste oma. Seega C1 ja 107 ostja võib olla õnnelik, ostab prantslase, aga saab Toyota kvaliteedi :)
kallo
19:58 07.12.2005
Mulle see täitsa meeldib, minu meelest näeb Aygo neist kolmest kõige parem välja (näiteks esitulede poolest). Loomulikult pluss tema juures on auto kergus ja sealt tuleb kütusesääst võrreldes raskema Yarisega. Linnas üksi-kahekesi sõites ei ole ju väga suurt masinat vaja. Nagunii sõidetakse enamus ajast üldse üksi...

Peaks minema vist proovisõitu tegema :o)
kallo
19:59 07.12.2005
Ahjaa, tänases, 07.dets, Autolehest on ka proovisõit Aygoga.. Üldiselt positiivne hinnang, ainukese miinusena on välja toodud kõrgevõitu hind.
imelik
20:07 07.12.2005
autoleht siis on kohe tõsiseltvõetav väää? Soovitan uurida saksa autobild jms lehti. Mingi külapoiskeste leht küll alati pädevat infot ei anna.
T
21:19 07.12.2005
Heh, meie kohalik autoleht on vähemalt erapooletu.

Saksa autoajakirjad on niivõrd küüned kohaliku toodangu poole, et hakka naerma. Autobildist saad autode kohta sama objektiivse hinnangu nagu Kesknädalast Eesti poliitilise maastiku kohta.
keemik to T
16:10 08.12.2005
ausalt öeldes sellist juttu nagu sinu väga kiire ja valulik reageering ,ma ootasingi - ei oodand et nii kiiresti reageerid... Asi selles et kasu on imo täitsa fifty-fifty. Japsid saavad vähemalt ühele oma masinale normaalse juhitavuse ja ka elegantseid disaininippe. Diislist rääkimata. Frantsud aga kogemusi efektiivse tootmise parandamiseks.
er
16:16 08.12.2005
Tõelised Toyota kummardajad ei saa ju Prantsuse diisliga sõita.
Pets
16:25 08.12.2005
Neid autosid tehakse Ida-Euroopas. Made in lõpus on ammu juba firmanimi mitte riik.
Lõppkokkuvõttes on asi palju hinnakujunduses kinni. 1007 on päris põnev linnaauto aga hind alates 209 tuhandest on liig.
140 tuhande eest saab ka suurema auto. Kas ostja on nõus tip-top autoga kui saab sama raha eest vähem pikkuse sentimeetreid.
to keemik
16:45 08.12.2005
Kas türklased oskavad paremini?
T
20:13 08.12.2005
Kõva diisel on juba Toyotal endal olemas D-CAT 2.2 177hj ja 400Nm - selle diislile ei saa mitte ükski saksa disla vastu l/nm suhtega - 181Nm per 1 liiter.

Millal prantslased normaalselt juhitavaid autosid teinud on?

Keemik kui sinusugune saksa auto fännist juhitavuse ülistaja siin jaapanlaste juhitavust alla teeb siis tuletaksin sulle meelde mudeleid nagu Supra, Skyline, Type-R Hondad, S2000, NSX, RX7 ja RX8, 200SX ja 300ZX, STi, EVO, Celica 4WD turbo, 350Z, 3000GT jne. Sportliku juhitavusega autosid peab otsima sportautode seast. Pereauto peab olema funktsionaalne, kvaliteetne, mugav ja turvaline. See, et saksa press mingi Golfi juhitavust ülistab on puhtlalt nende kohaliku toodangu kummardamine. Kuna sakslased ise odavalt häid sportautsid teha ei oska/ ei taha siis haibivadki nad enda peresedaanide "head juhitavust" - ehk siis haibivad seda kohas kus 95% sihtgrupist ei oska neid väikseid vahesid hinnata ega ei vaja seda.
keemik to T
15:43 10.12.2005
ole mees ja loe oma tekst nüüd mitu korda läbi...kui ikka veel aru ei saa kui "vahva" su tekst on siis võtame otsast läbi:
1. oojaa - toyotsil on VÄGA kõva diisel. Küsimus sulle - kas me võtaem nüüd selle moto ja topime aygosse? Nimeta siis veel sama hooga ka mõni hea sobiv diisel. Sama jutiga võiks ju siis öelda et vw-l on v10 diidel ka olemas...
2. loe veidigi ka muud kirjandust (peale eesti tarkade siin kui mujal) siis saad teada et läbi aegade on prantsuse rahvaautode juhitavust peetud suht geniaalseks - nii mugav kui ka sportlik. See on kooslus millega siiani ei sakslased kui ka japsid pole eriti hiilanud.
3.Supra ja Skyline??? Kuule kallis mees - jutt käib Aygo taolisest massautodest ja sa tood siin mingi plejaadi übermasinaid ja rullnokaunistusi välja (kas sul on need autode plakatitel toas seina peal?). Mõtle natuke millest käib jutt.Me räägime igapäeva sõidukitest mida on lihtne ja mugav kasutada, mitte rakettidest millega nürburgringil aegu sõidetakse. Pereautode puhul räägitakse hea juhitavuse puhul just sellest mida kirjeldasin eelmises punktis. Olematu mugavusega skyline puhul vist sellest rääkida ei saa?
4. no javiimaks siis - mis see krdi minu SAKSA auto fännlus siia puutub? Kes siin golfi on ülistanud - selle autol on minu auto puhul teised kriteeriumid miks ma ise just selle valisin. Juhitavuse parandamiseks saab palju ka ise ära teha - nii ka minu puhul. Ja et verd juurde saaks siis mis on skylinel veyroni vastu panna - see peaks ju ka suures jaos vw lapsuke olema;)
Kui just nii haavusid siis püüa vähemalt pisukestki teemas püsida ja ära too kordagi palun teemasse kus sees on nimi AYGO mingit skyline - jube narri mulje jätad endast.
T to keemik
12:54 12.12.2005
1. Toyotsil on endal nii pisemaid kui ka suuremaid diisleid sellest uuest 2.2 D-CAT'ist. Lihtsalt see uus 2.2 D-CAT on kõige uuem ja moodsam, ning l/Nm suhtega ükski sakslane sellele vastu ei saa, Touaregi V10 TD kindlasti mitte. Miks hakkasin sellest uuest diislist rääkima - sinu lause oli

quote: Japsid saavad vähemalt ühele oma masinale normaalse juhitavuse ja ka elegantseid disaininippe. Diislist rääkimata.

See lause üldistavalt väidab nagu japsid normaalseid diisleid ise ei teekski. Keemik sa unustad kiirelt enda aetud loba. Ei maksa imestunult küsida miks ma Aygo teemas Toyota 2.2 D-CAT mootorist räägin. Üldistusele vastan sulle üldistusega.

Tahad veel Toyota diislitest rääkida? OK. Esimese põlvkonna Yarise peal olnud disla osutus isegi BMW jaoks nii heaks, et BMW võttis selle kasutusele enda Mini peal. Ei tea küll kuidas sakslaste uhkus seda lubas? Ehk oli hea mootor lihtsalt?

2. Eesti nalja-autoajakirju ma kahjuks ei loe ja prantslastega olen piisavalt sõitnud, ning olen välismaise autopressiga nõus, et tavaprantslaste vedrustus on keskmisest pehmem ja mingist "sportlikust juhitavusest" juttu ei ole. Megane, 406, Xsara, 206, C3, Laguna - kõik nad olid pehmekesed ja roolis olles sõna sport tõesti meelde ei tulnud. C3 oli vast kõige kohutavam, mugavusest ei saa seal juttugi olla.

3. Jällegi sinu sama quote: Japsid saavad vähemalt ühele oma masinale normaalse juhitavuse ja ka elegantseid disaininippe.

Suured üldistused sinu poolt. Lause väidab nagu japsid poleks kunagi ühtegi hea juhitavusega autot tootnud. Vastuseks said üldistava meeldetuletuse jaapani kiirematest ja hea juhitavusega autodest. Plakateid kahjuks ei oma, aga oman ühte nendest autodest mida enda listis mainisin.

Oled Skylinega sõitnud, et mugavuse teemal sõna võtad siin? :)

Ma usun, et narr oled sina, kes halvustavalt üldistab jaapanlaste teemal ja siis teed nägu nagu ei saaks aru millest jutt käib.

Kui saksamasinaid kiita tahad siis räägi parem Porschest, kes tõesti TÕELISEID sportautosid teha oskab.

Veyron on NASA aasta eelarvega elus hoitud 100 korda läbikukkumise äärel olnud VW imago projekt, mida kunagise sajandialguse superautode tootja Bugattiga ühendab ainult nimi. Korrutame eelarve kahega ja teeme 2002hj mootoriga tänavaauto, kas siis tegemist on kohe veel kaks korda kõvem autoga? Gordon Murray McLaren F1 on ehe superauto. Veyron on VAG Grupi hingetu imago-susserdis.
T
15:27 12.12.2005
Ja veel... Saksamasina kiitjad viitavad alati sealsetele üliautodele - AMG, M BMW või S-seeria Audidele ja siis võrdlevad neid pisikeste odavate jaapanlastega.

Ei maksaks unustada selliseid saksa nikerdisi nagu Opel Tigra, VW Polo, Audi A2 (Audi on ise tunnistanud selle mudeli täielikku läbikukkumist), esimese põlvkonna A Mersu (läks kurvides ümber) jne. Neid näiteid on küllaga.
keemik to T
17:15 12.12.2005
No ja ikka ja jälle tood sa pühas tões need vaesed sakslased siia ristile löömiseks. Kui sa ikka veel aru ei saanud siis olid need nagu veidi lõõbiks ja sinu ärritamiseks teksti sisse puistatud. Ei osand arvata et sa nii pimedat juttu siia vastu paned aga ok...veyron on susserdis - no tere tere. Audi A2 on AUDI ENDA SÕNUL täielik läbikukkumine? Ma ei tea mis ajakirjandust sina tarbid aga võibolla need hieroglüüfkirjaread on seal ajakirjade paberil veel kuivamata ja sa saad iga kord törtsu mürgiseid aure?
Usu mind - ma suudan ka ilma proovimata öelda et skyline pole mugav. Või on? Sinu jutt on nii subjektiivne et ma isegi ei julge hakata su hobuseklappe eemaldama - ela oma tarkuses edasi siis.

Väike viktoriin ka siia sulle - kes tarnib mini 2-le diislid? Vastus on vapustav ja jalustrabav eks?

Sinu jutt on nii subjektiivne ,et ma isegi ei julge hakata su hobuseklappe eemaldama - ela oma tarkuses edasi siis.

Aga üks tõsine küsimus ka lõppu - miks f1 on ehe superauto (kui veyron on kellegi mõtetu egotripp) - omal ajal sama mõtetulr kallis ebapraktiline (seda viimast ei saa öelda veyroni kohta näiteks) jne.
T to keemik
19:36 12.12.2005
Tead seda, et silmaklappidega inimesega tuleb suhelda ise ka silmaklappe kandes. Sinu juba algusest peale jaapanlasi üldiselt põlastav toon vääribki ainult samalaadset vastust. Kui räägid ükskõik kui põlastavat juttu jaapani autode kohta, siis pead arvestama, et kindlasti keegi suudab 2x rohkem negatiivset kriitikat heita sakslaste pihta.

Mis Audi A2-te puudutab siis uuri milline oli selle auto müügiedu ja miks tootmine lõpetati.

Kui sa küsid, miks McLaren F1 on ehe superauto ja miks Veyron ei ole...Võta omale autoajalugu selgeks.

F1 on ühe mehe nägemus superautost. Kõik legendid sünnivad sellest kui üks inimene pühendab oma hinge sajaprotsendiliselt mingi kindla kompromissitu eesmärgi saavutamiseks. 17 aastat Vormel 1 tehnikaalast kogemust ja entusiasmi/fanatismi koondus üheks tänavasõiduauto projektiks.

Veyron on armee VAG raamatupidajate ja inseneride koostöös sündinud auto, mis on täis kompromisse. Auto ehitamise juures kandvaid otsuseid võtsid vastu lipsudes mehed nõupidamislaua taga.

"The F1 probably was the last project where one person could dictate the character of the car, the weight targets, the performance targets-the whole envelope,' he says. "The legislative climate isn't right to do a no-holds-barred car with one person in control, and probably never will be again."

kallo
20:43 12.12.2005
Stop, stop!!
Viimastes postitustes pole enam Aygost sõnagi. Mõni, kes arvab, et siin teemas Aygost räägitakse, peab hakkama niimoodi pettuma.. (kuigi dialoog on huvitav :o)) )
T
23:54 12.12.2005
Keemik on tüüpiline netikommentaator, viskab üleoleva saksamasina fan-boy demagoogia rea siia üles ja kui keegi vaevub talle faktidega vastama, siis püüdlikult naljatledes nimetab enda rumalat negatiivset hoiakut lõõbiks ja ärritamiseks, ning julgeb teisi kommenteerijaid silmaklappidega vaadetes süüdistada. Masendav.
rull
00:43 13.12.2005
19.36 T kommentaarist ma enam ei saa midagi aru... Jälgitav vestlus on lörri vajunud. Ootaksin fakte. Ka tahaks ma teada ise kah kes toodab mini2-le diisleid ja miks toyota omasid enam ei kasutata?

Autobild kirjutas, et BMW ei tahtnud enda mini tootmise alguses vw mootoreid peale võtta sellepärast, et konkureerivad firmad. Toyota on saksamaal ja lääne euroopas tagasihoidlike müüginäitajatega ja siis esialgu võeti neilt.

Aga kas teate kui pikad on 15 miljonit krooni maksva Veyroni ostujärjekorrad? Ja isegi sõõrumaa oli sellest vw imemasinast huvitatud aga pidi leppima 2x odavama super mercedesega kuna järjekorrad lootusetult pikad.

Suurtest autoajakirjadest olen lugenud jah et jaapani pereautod juhitavusega ei hiilga. Samas hea juhitavus tähendab keerulisemat silda, rohkem detaile ja tõenäoliselt suuremaid remondieelarveid. Aga kõik globaliseerub kogu aeg... Kunagi tuleb aeg kui ei saa enam keegi aru kas sõidad jaapani, prantsuse või saksa autoga.

Vaadake, VW ja Audi grupi või Opel ja Saab'i ja Cadillaci ühistele põhjadele autode ehitamise poliitikat... Polod tulevad hispaaniast Seati tehastest? Ja jällegi Volkswagenid ja porched samast tehasest saksamaal? Saabid hakkavad tulema saksamaalt Opeli tehasest? Lisaks veel euroopa turule cadillacid kah sealt tulemas? Nüüd veel toyota ja sidruni ning peuge ühine tehas? Krt kuidas varsti autosid omavahel eristama hakata kui mitu erinevat kaubamärki tuleb samast tehasest? Kas toyota fänn peab aksepteerima ennem vihatud sirduni fänni ja rootsi autode fänn peab aksepteerima opeleid ja porchede fänn aksepteerib vw-sid ja audisid?

T
08:40 13.12.2005
Palun andke mõni link siis miks Toyota diisleid BMW enam ei kasuta. Antud Yarise diisel tuli 1999, ehk tuli mõni värskem ja paremate näitajatega mootor turule? Rõhutan veelkord, et Saksa autoaajakirjad on absurditeater mis puutub kodumaise toodangu võrdlemist konkurentidega. Nende sõnaraamatus "erapooletu" all on tühi koht.

Kõik odavad jaapanlased ei ole lihtsate sildadega ja kallima otsa japsidest Lexus on täpselt sama keeruliste sildadega nagu sakslasedki. Topelt õõtsharki ja multilinki kasutatakse kõikidel Lexuse mudelitel, kuid millegipärast kestavad ikka kordades rohkem kui saksamasinad. Nii, et lagunemise põhjuseid "keeruliste" ja "innovatiivsete" lahenduste taha peita ei ole mõtet.
t2
09:45 13.12.2005
Lisaksin veel eelkõnelejale juurde, et erinevalt jaapanlastest sõidavad saksa autod oma keeruliste sildadega pool milli läbi. Ja peale seda on neil veel järelturgu.
Bingo2
10:23 13.12.2005
Seega on audide, volkwaagenite ja bmw sillad vastu pidavad ja siin ammu jahutud teemad ainult müüdid?
T
10:45 13.12.2005
Jah saksa luksusmasinatel on tõesti kõvasti järelturgu! 2003a 2a vana 7-seeria BMW mis uuena maksis 1.3-1.5mln eeku Müüakse saksamaal 400.000-420.000 eek. Võrdle ükskõik mis aasta kasutatud Golfi või Corollat, sarnase varustuse juures hinnad on samad. Ainult Golf on alati uuena kallim olnud.

bingo 2quote: Seega on audide, volkwaagenite ja bmw sillad vastu pidavad ja siin ammu jahutud teemad ainult müüdid?

Ma ei saa arust kust sa seda välja lugesid?

t2 quote: Lisaksin veel eelkõnelejale juurde, et erinevalt jaapanlastest sõidavad saksa autod oma keeruliste sildadega pool milli läbi. Ja peale seda on neil veel järelturgu.

Hehe muidugi sõidad sakslase keeruliste sildadega pool milli läbi - siis kui sa 10 korda oled kõik vedrustuse komponendid uute vastu välja vahetanud. Mine ükskõik kuhu suvalisse remonditöökotta või margiesindusse ja küsi mida mehhaanikud arvavad 1995 ja uuemate Mersu, BMW, Audi/VW sildade/elektroonika vastupidavusest :)
Katsetaja
11:00 13.12.2005
Teeks ühe asja selgeks- minu teada ei ülista keemik Sakslasi, vaid prantslasi.
To T2- Täiesti vastupidi, erinevalt puhastverd eurooplastest sõidavad "jaapanlased" 200000-400000km, vahetamata sillas ühtegi detaili. Ka sakslased on oma 2,0-sest üle 400nm välja pigistanud, rääkimata 1,9-sest.
Sobiv diisel toyolt võiks vabalt olla see 1,4-ne, mis samuti täitsa ok.
///siis saad teada et läbi aegade on prantsuse rahvaautode juhitavust peetud suht geniaalseks - nii mugav kui ka sportlik. See on kooslus millega siiani ei sakslased kui ka japsid pole eriti hiilanud./// Vedel ei tähenda sportikkust, enamused prantslased on puhtalt vedelad- uuemad- n. 307 on jällegi liiga sportlik oma vedrustuselt.. Sakslased on minuarust ehk liiga sportlikke püüdnud teha ja juhitavuselt mugavuselt- sportikkuselt jäävad japsid just sinna euroopaste ja prantslaste vahele...
A2-te peetakse läbikukkumiseks vaid ühel põhjusel- hea asi maksab- tehnilised lahendused olid kallid, mis tegi ka auto kalliks- müüginumbrid oleksid võinud suuremad olla, oleks see tõeline õnnestumine olnud.
Aga siis Aygo oli teema;)
keemik to T
11:18 13.12.2005
Minul olla algusest peale põlastav toon japside kohta? Äkki süüditaja loeb mu esimese kommentaari millest kogu huvitav melu alguse sai, uuesti läbi ja ta näeb kes millesse põlastavalt suhtus.

Ka see et siin suurem osa jutust on läinud sakslaste peale, on enamalt jaolt ikka suuresti härra T teene. Kõik faktihuvilised (eriti jälle T) võiksid läbi vaadata kes-kus mainis siin teemas täiesti lambist mingeid fritsuautosid. Samal ajal püüdsin mina selgeks teha et ka prantslased oskavad tasemel masinaid teha. No tänan süüdistuste eest!

Huvitav miks sa mul palud uurida fakte A2-e kohta. Kas võib see olla sellepärast et googeldamine ei andnud sulle vaid sinule sobivaid tulemusi? Ma ei suuda kahjuks tõesti kusagilt välja lugeda et Audi ise on tunnistanud praeguse A2-e täielikuks flopiks. Seda et selle masina müügiedu oli kesine teab iga autohuviline ja see on tõesti ka (sinu jutu ainuke) fakt. Miks oli müügiedu kesine? Lihtsalt liiga kallis – kõik. Esilagu ei olda ühe väikeauto eest selliseid summasid välja käima. Auto ise kehva? Don’t think so. Alumiiniumkere, maailma kõige väiksema kütusekuluga seeriaauto, oma klassi võimsalt kvaliteeseim salong, jne.

Mis nüüd F1 vs Veyronit puudutab siis põhiliselt siit näebki et sa oled vaidleja vaidlemise enda pärast.Keegi ei võta F1-lt tema klassiku staatust – see auto oli 10 aasta võimaslt parim mis kunagi teedele lastud kuid nüüd on ta leidnud endale võitja või vähemalt võrdse. Kui vähegi viitsid endale selgeks teha veyroni saamislugu. See auto sõidab üle 400km tunnis ja peab Piech soovide kohaselt vastu pidama 10-20 aastat. Need on näitajad mis on nii kolossaalsed et igasugune F1 oleks selliste näitajatega juba mitu korda seibideks lagunenud. Murrey F1 on tänavasõiduks ehitatud vormel. Viimati nimetatud auto tippkiirus oli 385kmh ja sellisel kiirusel ei olnud ta juhitavusest enam kuigipalju järgi. Juba ennetades teatud kodaniku haugatust et kusteadkasoledproovinud siis ei ole – palju paremad mehed on minu asemel. Seega ei veyron absoluutselt samas liigas veyroniga – sedavõrd erinevad on ka nende saamislood. Ka veyron on ühe mehe visioon ideaalsest autost – sellesama Piech. Temal olid ka vahendid ja võim teha see auto ideaalseks - sellest ka mitmeaastsne viivitus. Paljud tippinsenerid tõstsid käed ja andsid alla sellistele nõudmistele. Selle auto käigukasti kallal töötasid 50 Ricardo inseneri 5 aastat. Seega see on sinu meelest auto mis on täis kompromisse? Samuti oli “takistuseks” disain mis F1 puhul vist polnud kuigi primaarne. Veyroni puhul pidi kuju säilitama prototüübi mõõtmed/kuju, kuid kahjuk oli seda kuju väga raske stabiilselt maha kanda tippkiirustel.. Nii mõnigi F1 tiim viskas jälle käed üles sest nemad ei olnud kunagi tegelenud kiirustega üle 360kmh-i. Jne jne. Palun är aräägi meile kompromissidest.

Mis linki sa meilt (minult) mini 2-e kohta tahad? Fakt on see et järgmisele minile pannakse PSA-ga koostöös tehtud diislid. Go figure miks neile enam toyotsi omad ei sobi. Millegipärast on ka diisel Yariste müük olnud suht kesine võrreldes bensumotodega. Ja jällegi ei puutu ka Saksa autokirjandus asjasse. Kuigi ka need on vahest päris pädevad (või siis mitte nii lollid nagu T püüab meile muljet jätta). Kahjuks isiklikult saksa keelt nii hästi ei jaga ,et saaksin ajakirjatäite kaupa Autobilde jms lugeda. Seda enam püüan end kursis hoida inglisekeelse kirjandusega

Ma loodan et moded seda teemat kinni ei pane – siin on päris huvitav.

keemik to katsetaja
11:21 13.12.2005
ma loodan et sa annad mulle andeks kui ma sinuga vaidlema ei hakka:) Meie seisukohad on NIIIII erinavad. Jäägu nii parem.
T
12:33 13.12.2005
Mclaren F1 sõitis oma tippkiiruse stock tänavaseades, tänavasõidu rehvirõhud jne. Veyron vajab tippkiiruse saavutamiseks spets ettevalmistust tehase tiimi poolt.
keemik to T
12:54 13.12.2005
kus karuotsast sa võtad sellised "faktid"? mis sa lahmid... Ma omast arust panin piisavalt argumenteeritud jutu sulle vastuseks eelnevalt. Pigem on ikka vastupidi eks -veyron on tänavasõiduk ja F1 on mõeldud eri sarjades osalemiseks.
T
13:14 13.12.2005

quote: peab Piech soovide kohaselt vastu pidama 10-20 aastat. Need on näitajad mis on nii kolossaalsed et igasugune F1 oleks selliste näitajatega juba mitu korda seibideks lagunenud.

Peab vastu pidama nagu kõik teisedki VAG autod? :) Tegeled demagoogiaga rääkides seibidest ja ennustad tulevikku 20a ette?

Õhtul lisan sulle siia veidi linke Veyroni "kompromissitust" saamisloost :)

Audi esindaja on mõne aasta taguses intervjuus tunnistanud A2 ebaedu. Välja ma seda tõesti enam ei guugelda, sest ei mäleta allikat. Aga müüginumbreid vaadates on kõik niigi selge.
T
13:21 13.12.2005
Veyron-i tippkiirus: Bugatti will even ship out a special engineer to the owner to perform high speed testing, preparation for a 400 Km/h top speed run will include different programming of the engine electronics and even fitting special Michelin tires, just for this run, afterwards these will again be removed by the engineer. http://www.lambocars.com/archive/related/bugatti2.htm

McLaren F1:

http://www.angelfire.com/biz5/extremesupercars/cars/mclaren/
mclarenf1.html

In april (1998), McLaren whent to Germany's Ehra-Leissen test track with their 5-year old F1. On The 3rd Run The V12 rev To 7800rpm @ 240.1 mph setting a new record. In 1993, McLaren set 231mph record at Italy's Nardo test track3 The McLaren that was used was identical to all the production F1's, it had the same side mirrors, same tires, standard tire pressure, the same suspensions setting.... the only difference is that the 7500rpm rev limiter was disabled.

kõige targem
13:24 13.12.2005
täiesti mõttetu vaidlus. Aygo-st ei saanud midagi teada, teema on ära risustatud.
keemik to T
13:25 13.12.2005
ei aga sa räägi räägi - kui midagi mõitlikku ütled küll siis ka vastan pikemalt. Püüa nüüd tõesti arendada enesekriitilist meelt ja siis näed kes siin mingi demagoogiaga tegeleb ja teemast väga mööda räägib. Jälle migi VAG vastupidavus jne jne. Anna parem mõni link sest tundub et sul endal küll praeguseks mõitlikud argumendid otsa saanud - niisama plähmid ju praegu siin. Rääkimine hõbe, vaikimine kuld.
keemik
13:32 13.12.2005
vabandan kõige targema ees ja tegin siia special uue teema: http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=70793
Rait
11:45 22.12.2005
pange see teema lukku ja teeme uue teema, kus võiks Tpyota Aygo'st kah rääkida
sahh
08:29 03.02.2006
teema muutus Aygost Veyroniks :))
tase omaette
sheik
09:50 07.02.2006
nüüd müügil C1. sama auto 15 kilo odavamalt
pilleriinuke
08:14 08.02.2006
Aga see C1 on ikka päris plank ka. Ei tea, mis Peugeot 107 välja pakub?
Nukker
08:45 08.02.2006
Huvitav kas t-keemikud on ära tuntavad tüübid ka liikluspildis? Agressiivsed, sallimatud, oma õigust taga nõudvad ärategijad.
jaan
10:27 08.02.2006
107 on päriselus(paar autot eestis juba olemas) suht kole. Suu on suurem kui 407mel. Aga maitse asi, isiklikult mina olen nõus Aygo eest rohkem raha maksma puhtalt välimuse poolest.
Tõsi Aygo käitumine maanteekiirustel suure tuule ja libedusega ei olnud eriti julgustav niiet ma pole ka kindel ostja. Linnas oli viimasepeal.
sahh
10:32 08.02.2006
IMHO aygo ja C1 on ilusamad. kui saaks valiks aygo esituled ja C1 tagatuled.
keemik
10:47 08.02.2006
varustustasemeid peaks kõigil kolmel olema 2 ja ühesugused. Ja värvidest on stiilsemad just tumedamad toonid minu meelest - seda eriti Peugeoti puhul.

to Nukker. püüa nüüd oma moraalilugemine kuhugi mujale jätta. Kui jälgid MILLAL võõras teema mujale üle kolis ,siis jätaksid oma pritsimise - oled väga rongist maha jäänud ja jätad endast suht tobeda mulje.. Ja veel - kui mõnel on omad kindlad põhimõtted ja teadmised teatud asjadest ,siis ma arvan et sinusuguste vagurate moraalijüngrite asi pole neid siin küll kuidagi "korrale kutsuda". Thats it.
jaan
12:35 08.02.2006
Aga kirjutan proovisõidust pikemalt kuna huvi tundub inimestel olevat.
Sõitsime siis umbes tund aega. Oleks ka pikemalt saanud aga meil oli endal ajapiirang. Kuna Tabasalus ujumas käimine on selline huvitav sõidukogemus mõtlesime, et see oleks ka proovisõiduks paras ots. Seal enne ja pärast Õismäe ringi väga halb tee, samuti on seal natuke rööpaid ja maanteed. Roolis oli mu kallis naine, kes sõidab linnas suhteliselt palju(500km nädalas).
Esimene reaktsioon oli üllatav, nimelt hirm, et peale diiselautot suretab ta aygo välja oli täiesti põhjendamatu. Kohaltvõtt oli täiesti vaevatu. Auto kiirendab kuni 60 väga kiiresti ja vaevatult, niiet 14 sek sajani ei iseloomusta minu arust seda autot üldse. Kohaltvõtul puudus see suure auto inertsimoment. Igal juhul ilma pingutamata jäid miskipärast kõik ristmikul maha. Lihtsalt käik sisse, sidur lahti ja autol oli juba hoog sees. Linnas midagi paremat kogenud pole.
Vaevatu ongi teda iseloomustav sõna, nimelt kohaltvõtt, pidurdamine, manööverdamine kõik käis kuidagi kergelt kuid mitte tundetult.
Käiguvahetus oli kerge ja töötas hästi, naisele meeldis, kuigi käigukangi ikaruslik välimus meid algul natuke hirmutas. Mootor oli häälekas kui vedas paremini kui numbritest oleks oodanud. Hääl meile meeldis, oli selline motika ja v6 segu, kuid arvan, et kõigile ei pruugi see meeldida. Meie arust oli see väga lõbus hääl ja diisliga seda võrrelda ei saa(olen ajakirjadest sellist võrdlust lugenud). See lausa kutsus gaasi vajutama mitte nagu diisel.
Sisu oli väga väga lihtne aga miskipärast ei häirinud see üldse. Plastik oli meeldiv, samuti plastikust rool. Ruumi oli küllaga, ees oli mul(182cm) väga lahe olla, ja ka taha jäi seda piisavalt. Tõsi pagasiruum oli suht väike. Istmed olid toekad, kuigi välimusest seda ei eeldanud, ja mugavad.
Vaikne see auto just ei olnud, aga golf 3 -st lärmakam ta kah ei olnud, lihtsalt teised hääled olid(tuul, mitte kummid). Halval teel kolinaid ei olnud, aga kahjuks tuli armatuuri ja klaasi vahelt veidi naginat. Heal teel oli ainult mootorimüra ja seda ainult siis kui kiirendasid. Helikvaliteet oli rahuldav, kuid mitte hea.
Kahjuks maanteel libedaga ja suhteliselt suure tuulega muutus ta tundetuks, liiga kerge oli ja hakkas ujuma. Ei olnud meeldiv. Seda on ka teised sõitjad väitnud, et tuul talle ei sobi. Samuti arvata on, et möödasõit ei saa olema väga kiire aga seda ei proovinud.
Kokkuvõttes, me tulime Yarisega sõitma ja aygo ootamatult positiivsus tegi otsustamise väga raskeks. Aygo on linnas väga lõbus, energine, eessõitjatele ruumikas, ilus sõiduvahend. Kui maanteel sellist käitumist poleks olnud siis oleks me kindlalt Aygo valinud, nüüd me püüamegi otsustada, et kas maanteesõit on meile nii tähtis. Kui tahad autot millega linnas sõita siis minu arust on selline auto parim. Muidugi teised samaväiksed võivad olla ka samatoredad :) Meie jaoks on Toyota märk üks argument - ilmselt reklaami ohvrid, aga vahet pole, endale ostame autot mitte teile.
Paari lausega uuest Yarisest kah. Väga vaikne, ilus ja kõige ruumikam sõiduauto milles ma kunagi olnud olen, aga seda viimast te ei usu niikuinii. Palju topsihoidjaid ja muid laekaid. Suri pidevalt välja kuna sidur haarab vastikult kiirelt, aga see vist harjumuse asi. Samal maanteel oli stabiilne. Vaikne :) Spidokas ei meeldi. Helikvaliteet oli täitsa tasemel, uskumatu.
Üldiselt võiks öelda, et Yarise reklaamlause on väga tõepärane. Aga ei hakka seda siia kirjutama.
Ahjaa praegune auto on golf3(äki paneb argumendi perspektiivi) kuid ruumikuse ja muu kõrvaltistmelt hinnatava poolest on kogemust võrreda suhteliselt suure hulga autodega, sealhulgas ka is250(vaikne) ja sportautod.
jaan
13:00 08.02.2006
Vabandust, oleks pidanud lõikude vahele tühjad read jätma. Tabulatsioon korjati ära.
pilleriinuke
13:13 08.02.2006
To:jaan
Kas otsustate Yarise kasuks? Mina pole veel Yarisega proovisõitu teinud. Yarisel muidugi standardvarustust rohkem, aga hind ka hulka kallim. Palju üldse annab uue auto hinnast alla tingida?
jaan
13:27 08.02.2006
Pole veel ära valinud. Aga kui otsustame, et maantesõit on ikkagi oluline siis võtame Yarise. Tegelt asi veel selles kah, et mulle meeldib puht emotsionaalselt Aygo nagu rohkem, naisele aga Yaris :) Ei tule kerge otsus :)
Tingimist ei oska kommenteerida.
keemik
14:01 08.02.2006
Yaris on ju ka klassi võrra suurem auto ja sellega kaasneb kindlasti mugavam sõit ja oluliselt suurem pakiruum. Samas ka hind on pisut teisest klassist. Kui otsid pigem linnaautot ja maanteesõitu suht vähe siis minu valik (ilma proovimata) oleks kindlasti aygo (või mõni prantsuse sõsaratest). Ise istusin aygosse ja olin siiralt üllatunud suurest salongist. Muidugi kui selle tagaklaasist tehtud luugi avasin ,siis sain aru ,et füüsikreeglid on ka siin paigas - ega sinna suurt midagi ei mahuta ja ka ava ise on ebamugavalt väike ja kõrge avaga. Aga need on minu silmis pisiasjad nende plussidega mis jaan juba välja tõi - mul teine suurem auto peres nagunii olemas nii et üks pisem oleks linnaautoks ideaalne. Mis puudutab tingimist siis arvatavasti kuna konkurents 3 praktiliselt sama auto vahel tuleb äge siis sealt ka suurem tingimisruum. Mõlemad muidugi verivärsked mudelid nii et ega mingit erilist alet pole põhjust oodata.

ps. to jaan - väga korralik ülevaade 5+
Kärss
18:52 27.04.2006
TO jaan: ma lükkaks hea meelega ümber selle tuule/maanteejutu. Üle keskmise tuulega, tühja (kerge) autoga ja 130km/h ei saa veel mingist tuulekartlikkusest rääkida. Otse vastupidi, uskumatult stabiilne on ka maanteel. Libedat ei tea kommenteerida, pole libedaga rooli sattunud
Tojootik
09:10 29.04.2006
Eelmine jaaris on igatahes linnas tööl käia täitsa ok. Linnakiirustel on teravam kui corolla ja parkida ka OK. Sobib paraku ainult teiseks autoks. Kui üksi sõidad on kiirendus Corolla-Jaaris kindlasti jaarise kasuks kuigi Jaarisel veidi väiksem mootor (J 1,5 - C 1,6). Paigaltstardis tuleb kaaluvahe eriti hästi välja. Hinnavahet neil suurt ei ole.
Uuel jaarisel on praegu vaid 1,3 mootor mis jääb veidi nõrgaks (kuigi mitte lootusetult) sest uus on ka veidi suurem ja raskem. Aygo on oma mõõtmetelt eelmise jaarise kanti kuid odavamalt tehtud.
jaan
11:09 20.05.2006
to Kärss: Siiski, antud tingumustes oli auto ebastabiilne ja täiesti tõsine hirm tuli peale. Võimalik, et tegu talvekummides vms. Aga välja ma seda ei mõelnud.
to Tojootik: uus yaris on tõesti suurem, kuid minu arust kergem. Ja ma ei mõista väidet, et yaris sobib ainult teiseks autoks?

ps. Meie valik ostus Yarise kasuks. Ja kui teine auto tuleb siis selle võtaks ilmselt aygo.
ventilaator
11:51 20.05.2006
mis suurusest te siin räägite? Yaris on ju väikeauto... Mis siis kui istute Corollasse räägite, et 'ennem pidasin Yarist kõige suuremaks aga nüüd tundub, et Corolla on kõige suurem...' Mida te siis avensisest ja camryst mõtleksidte, saaksite šoki. Uskumatud tegelased on ikka siin foorumis :))

Tojootik
13:31 20.05.2006
Mina igatahes jaarisega rahul ei olnud. Kuguaeg on mingi jama et kola ei mahu peale. Ilge nuhtlus on see auto! Sealt ka soovitus: teiseks autoks väga hea! Uus jaaris on suurem ainult siis kui sa ta joonlauaga üle mõõdad, praktilist vahet ei ole.
jaan
12:22 22.05.2006
Tegelt, sõltub ilmselt inimestest. Niikaua kuni me oleme kahekesi mahuvad kõik meie asjad ära ja ruumi jääb ülegi. Kui lapsed tulevad siis on võimalik, et kola ära ei mahu.
Samas osta Camrit ainult sellepärast, et eestis on inimene kelle jaoks yaris väikseks jääb on minu arust veel uskumatum suhtumine. Nagu juba ütlesin, et meil on vaja linnaautot millega kord kuus eesti teises otsas käia.
Kärss
01:22 29.05.2006
Nüüd veidi rohkem kogemusi, mis on kogutud siia teemasse:
http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=80518
MS
12:39 22.11.2021
Tere! Palun andke nõu kuidas puhastada 2007 a. Toyota aygo handsfree. Ütleb, et ei mahu enam ühegi seadmega ühendada. Kas on mingi nuppude kombinatsioon. Seade ise asub üleval akna klaasi juures auto laes. Ei taha kuidagi Huawey mobiiliga ühenduda. Tänan.
Deus
12:47 22.11.2021
Paljudel autodel on see teema, et saad ainult teatud arvu mobiile sisse lugeda. Uute lisamisel tuleb vanad kasutud eest ära visata.