oleks tahtmine ehitada endale bagi, õues seisab mul üks vana sapikas, mille raam on väga halvas seisus, mootor aga tundub korralik.
kas keegi lahke inimene oskaks anda skeeme või õelda ise mõni targem sõna bagi ehitamise kohta. torusid jm raua juppe ja keevitus on olemas.
Ma nagu kergelt kahtlen selles, kas sellistel hobibagidel üldse mingeid "jooniseid" on. Või sa arvad, et keegi hakkab sulle tasuta saatma oma mingi võistlusbagi jooniseid?
Selleks, et neid tasuta saada on vast kaks võimalust:
- internett
- tutvused vastavas võidusõidu ringkonnas
Kusagilt mõnelt välismaiselt interneti allikalt ehk võib leida midagi, aga vaevalt need on kohandatud "sapika" mootori jaoks.
Valter Teppan tegeleb Eestis Estfieldide (toruraamil väikesed lahtised 1-2 kohalised hobivõidusõidu autod) ehitamisega.
plaan teha 4 ratta veoline bagi! toorik on olemas ja kuna toorik on täies ulatues täisraami peal siis suurt ehitamist ei plaani - vanad plekid küljest ära ja torudest turvapuur peale!
eks paistab mis välja tuleb!!!
Mine raamatukokku ja otsi vene ajakirja:
«Моделист-конструктор»
Algusest lõpuni kirjutatud (koos piltidega), kuda ehitada.
Kui vene k. ei tea, siis jah, Google abix
zaparist on ime lihtne ja odav ehitada bagi.
saab kasutada ära kõik peale rooli mehanismi, roolimehanism tuleks panna mõne väikse lääne auto oma
ja kuna zapar on suht kitsas tuleks bagi nii umbes 20 cm põhja kõrgusega teha et saaks suurema kurvi kiiruse.
tagumise otsa saab laiemaks mingite suvalise lääne auto velgedega, asetades nad sisemine külg väljapoole.
võimalusel tuleks zappari mootor asetada nii et ta jääb ettepoole tagasilda.
selleks tuleb ka differ teistpidi keerata, mis zapparil on lihtsalt teostatav.
keskmootoriga bagil on kaalujaotus parem
Kle mul on druzba mootor, üks käru (vana vene kaherattaline). Kas nendest oleks võimalik üks asi kokku ehitada? Ma mõtlen nii, et teha ketiga ülekanne ja panna lihtsalt taha mingi metallpulga, millel on hammasratas külge keevitatud ja mõlemad tagurattad ka metallpulga küljes. Ette aga 2 natukene väiksemat ratast ja need siis keerama panna. (Tagurattad on u 80cm kõrged). Pidurid võivad olla probleemiks aga jh...
Endale ehitasin vanast kardist sõitva vidina. Nimelt kustus 125 peal ära. Keerasin raami teistpidi, et saaks ka künklikumal maal sõita. Istme panin keset ja seljataha družba mootori. Tegin ka väikese ülekande vahele koos lisavõlliga, et mootor ikka jõuaks ja kiirus liiga suur poleks (väiksematele mõeldes). Liigub edasi küll, max kiirus umbes 40). Ainult minu raskus (85kg) on natuke suur selle mootori ja siduri jaoks, kohapealt ära minnes kulutab liialt sidurit. Soovijate jaoks võin ka pildi panna.
Aga teadmiseks bagi ehitajatele. Nimelt toimub selle nädala lõpul 16. juuli Tääksi krossirajal bagikross. Kõik, kes tahavad näha, kuidas need liiguvad ja ehitatud on, siis tulge kohale. Nii mõnigi bagiehitaja jagab oma teadmisi. www.taaksikross.com saab ürituse infot
tahaksin ka ise ehitada omale zaz968m-ist bagi praegu juba zaz peaaegupalja põhja peal ,et mis moodi oleks kõige targem edasi hakata nuputama kui keegi oskab midagi öelda või on ise midagi säärast teind siis andge teada PLZ.tänud! janarsom@hotmail.com
ma sooviks endale ka bagi ehitada. kui keegi saadaks mulle kere ja mingi hea mootori joonised olksin väga tänulik! Palun siis saata aadressile tanelppl@email.ee Tänan!
Soovitan otsida yahoo,st "buggy" "sandrail". Ma ehitan endale praegu bagi, joonist vaevalt kuskilt leiab, piltide järgi on võimalik ise joonis välja mõelda. Edu teile!
sooviksin ehitada bagi aga normaalseid jooniseid pole kusagil mootoriks tuleb BMW 3 liitrine v8 kui kellelgi on mingid joonised siis palun võtke ühendust trover@hot.ee
ma lugesin siin põldude hirmu postitust.
3 l V8 mootor BMW hmmmm.... isegi tahaks näha siukest imelooma, kui just see sauber BMW vormelit maha pole tõstetud.
aga põldude hirm kui leiad joonised, siis tee keskmootoriga, ehita mõrvarliku disainiga kere ümber ja saadki ESTcranck superauto:D
BMW 3l v8 on hea valik, kerge ja piisavalt võimas, mis käigu kasti kasutad on seda bagi ehitama ka hakatud? Endal praegu pooleli olev projekt audi 2,8 v6 128kw mootoriga bagi.
üldiselt auto peal on suht tuim (raske kere kah) aga bagi peal peaks päris hea olema, pisut tuleks kindlasti kaasa aidata et mootor saaks vabamalt käia, originaalis on tugevalt deforseeritud sõidumugavuse huvides
Olen otsinud netist jooniseid ja mida iganes, ega ei leia tasuta asju, tuleb ise mõelda ja teha. Veider, inimesed tahavad jooniseid, aga selline asi nagu mingi kindel bagi joonis, polegi olemas. Siiani nähtud bagid on kõik erinevad, seega on joonised erinevad, millist bagi keegi tahab, igasugu värdjaid on võimalik ehitada :-) Mu enda pooleli olev projekt on siis selline. http://live.hot.ee/gallery/show_gallery_thumbs?id=277372
Ehitand olen seda juba päris kaua, rohkem aega on seisnud, raha kah vaja teenida. Joonis on ammu valmis, ilma jooniseta pole mõtet üldse alustadagi, alati tuleb enne paberi peal asi valmis teha. Täpselt samasugust bagi ei soovita teha, sellel on mitmeid asju mis tuleks teisiti teha.
Mul endal ka kunagi sama põhimõttega bagi nagu ALAR.Aga mul oli Datsuna 120A mootor peal.
Väga tõsine asi oli,väliselt nagu võistlus bagi.
Isa ehitas seda oma 1 aasta.
Lõpp tulemus oli vinge torud said osaliselt kaetud alumiinium tahvitega akna asemel oli rest,katusel olid kaks lisa tuld.
Isegi kutsuti kunagi linna päevadele sellega hommikul rahvast ülesajama.
Hiljem vahetasime kadrina kanti volga vastu ära.tahtsime volga projekti autoks.
mõtle ise midagi välja.... ma tegin kah ise ja mega pill tuli välja kasutasin 12 erineva auto juppe.kokku sobitamine võttis hulga aega aga tasus ära.
panin ziksi mootori aga minekuga tegi 530 bmw korralikult ära...
Kas on võimalik nii et ma ostan üliodavalt töötava Vaz 2109 :D (lada 09) ja lõikan sellet kere maha. Järgi jääb küik vajalik koos kapotiga
ja siis keevitan sinna turvapuuri ja lisan istmetele sport-turvavööd (need traksid)
tere ! tuli mõte et teeks omale ka bagi. oleks keegi nii lahke inimene ja jagaks oma bagi joonised mulle.kõik vajalik peaks olemas olema aga ei tea kust alustada!
Ma ei saa aru mis jooniseid te taga ajate.Kas mõni bagi on joonise järgi tehtud?Tavaline bagi ehitus käib ikka nii,et torud maha ja omavahel kokku.küll pärast näeb mis välja tuleb kas naftapuurtorn või lapsevanker ja peale seda tehakse joonis.Ega bagi pole mingi lennuk.Samas on palju keerukaid nüansse millega tuleb arvestada.Ma olen ühe bagi valmis teinud täiesti 0-ist alates.Kui tahad head asja mis ka hea välja näeks siis pole see kaugeltki mitte lihtne ülesanne.Joonise järgi teha(kui on hea joonis)on muidugi 99 prossa lihtsam.Kõige lihtsam on bagi osta.
tere mul selline mure et keegi äkki saaks saata mingeid jooniseid kus oleksid kasvõi mingid orienteeruvad põhimõõdud,olge head ja saadke mulle pilte. mehike007@hot.ee plaanis teha 2,0 mazda 626 mootorist ja käigukastist ja veermikust
bagi ehitaja (registreerimata)
Re: bagi ehitamine
tere kas keegi saaks saata mõndasid bagi jooniseid koos mõõtudega
Ei oska otsida ve?? Netis paned google.com otsingusse buggy ja sealt tuleb mustmiljon vastust kus sa näed oma mõõdud ka ära.
Käite pinda nende mõõtudega, valmis ikka midagi ei tee.
nelikant toru ei soovita kindlasti kasutada, juhul kui masin ka hüppama hakkab, kaalub ka rohkem kui ümartoru. Parim varjant oleks kasutada õigeid materjale mis on selliste asjade jaoks mõeldud, (ilma keeviseta) külm tõmmatud toru, peakaar ja külgkaared 45x2,5 ja ülejäänud konstruktsioon 38x2,5
mina mõtlesin ise oma bagi joonise välja,asi on valmis,peal on 6.0 w12 turbo,raami torud sain vanast seafarmist-tõsine masin-korralik keskmootoriga püss,praeguses seades sain 300km/h kätte,0-100km/h alla 2 sekundi,0-200km/h 4 sekundit