Mootori tuunimine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

käigu vahetusel kostev n.ö. sahin

asjapulk
13:18 25.10.2005
tere mul on lihtsalt huvi ja mul ei ole plaanis seda asjandust oma autole peale panna
olin ühel päeval tallinas kuskil lasnamäe kandis rimi parklas vist(ei mäleta eriti ei ela tallinas) ja seal oli üx oopel, välimus oli suht tavaline aga kui see minema kiirendas siis oli käiguvahetuse ajal oli kuulda sellist tugevat sahinat(nagu rõhk vabaneks) ja see ei olnud kindlalt tingitud sellest et tal midagi pe*ses oli.
nimelt ma tahax teada mis systeem see on mis teeb seda sahinat kui käiku vahetad, olen kuulnud et see on mingi turboka lisa? või on see hoopis midagi muud? kuidas see töötab? palju maxab ja palju maxab paigaldus?
humm
13:23 25.10.2005
asjapulk
13:46 25.10.2005
veel üx küsimus , kas seda sab panna ka tavalisele autole, millel on tehasepoolt turbo peal näitex Saab-le, midagi muutmata?
humm
17:03 25.10.2005
ikka, vaikimisi sul seal mingi auru väljalase ka on.
subarumehed käivad end linnapeal lõbustamas pannes blowoffile pardivile külge. nalja saab kui auto prääksub ja rahvas parti otsib ...
VVV
14:17 26.10.2005
Subaru ülerõhu klapp on orginaalturbotel sisseehitatud ja ta ei lase kusagile mingit "auru välja". Laseb lihtsalt teatud pööretest alates üleliigse rõhu väljalaskes turbiinilabadest mööda ja seda ikkagi väljalaskesse peale turbot, mitte kusagile "välja".
Tuuningturbotel välise ülerõhuklapiga on see võimalik. Samuti saab panna siseseülerõhuklapida turbole tuuningosana välise reguleeritava ülerõhuklapi ja seeläbi tõsta maksimaalset turborõhku (võimsust). Saabi turbod on vist kah tehasepoolt turbosisese ülerõhuklapiga. Need jubinad maksavad tuhandeid, mõtle kas sul on seda vaja lihtsalt mingite sahinate ja sisinate pärast. Asja otstarve ja mõte on milleski muus.
VVV
14:19 26.10.2005
Mittekorras turbo võib selliseid hääli teha ka justnimelt siis, kui midagi p.....s on. Kasvõi mingi turbotihend laseb läbi.
Ijee
17:02 22.05.2008
aga tavaline blow off klapp maksab 1500 krooni, suht kvaliteetne asi paistis olema. Et kas siis ikkagi saab seda tavalisele autole panna et ta sellist sahinat teeks :D? Ma mõtlen ilma turbota autole?
tartupets
09:41 23.05.2008
oii jeerum
järgmisena tahetakse äkki sapparile difuusor alla istutada.

kulla mees. negatiivse surve korral pole sahinast rääkida midagi.
VVV1
09:43 23.05.2008
Vabalthingaval autol pole sisselaskes ülerõhku, mida "sahistades-vilistades" väljalasta, ei käiguvahetuse ajal, enne ega pärast.
karpaak
00:49 25.05.2008
Sa pane siduripedaalile lüliti alla ja lülitile väike suruõhukompressor järgi, kompressorile aga miski pardivile järgi. Niikui sidurit vajutad, nii prääksatab - kostab nagu Subarul ju, vapsee äge.

:)
mkl
13:45 25.05.2008
''kulla mees. negatiivse surve korral pole sahinast rääkida midagi.''

aga see-eest imeb vilinal
Meeldetuletus
20:14 25.05.2008
Asjapulk küsis ju kas saab panna mitte kas on mõtet.
tartupets
21:01 25.05.2008
panna saab küll, aga mis mõttega, kui heli ja effekt puudub?
Otsing
00:29 26.05.2008
[url=http://www.google.com]vaata siit[/url]
g
11:07 26.05.2008
Tänx tartupets seda me ju tahtsimegi teada