tervitus kõigile
keegi mäletab kaua kehtib mootorsõidujuhi tervisetõend, aasta või 2 aastat?
oleks vaja minna lõppastet tegema ja tahaks teada, kas oma aasta vanuse tõendiga veel saaks või peab uue järgi minema?
perearst oskab kindlasti kõige paremini öelda, aga äkki on keegi siiski teadlik
tähh ette
Kui ma ei eksi siis tervisetõend kehtib terve igaviku, aga uute lubade kätte saamiseks on vaja uuemat kui kaks aastat vana tõendit.
Ehk siis peab ikkagi minema ja uue hankima ja see maksab vist 75?? opeatioon ise võtab aega alla 5 minuti (polikliinikus olemise aeg) Ja seda saab teha nt Mustamäe polikliinikus.
Tohoh, selle peale pole nagu mõelnudki, et tervisetõendi kehtivus
ära lõpeb. Ise lähen ka kuu aja pärast lõppastme koolitusele. Tervisetõendi sain, kui läksin piiratud lube tegema. See oli vist
2003aasta november. Seega minu tõend juba 2 a vana.
Minu teada kehtib tervisetõend sama kaua kui load. Üldjuhul antakse juhiload välja 10 aastaks ja enne lubade vahetamist tuleb uus tõend teha. Piiratud ja esmaste lubade kehtivusaeg on lühem. Seal on mingid erireeglid.
lubade vahetamiseks on vajalik kehtiv tervisetõend. pole vahet, mitu aastat tagasi see tehtud on. tervisetõend kehtib 10a, erandiks on vist pensionärid.
ärge jahuge, ükski tervisetõend ei kehti 10 aastat.ARK büroo juhiloa vahetamise toimingute jaoks ei tohi tervisetõend olla vanem kui 2 aastat olenemata sellest mida need arstid sinna peale on kirjutanud.
To Tean tõend kehtib 10 aastat,aga lubade vahetuseks(olgu nad siis esmased või mis iganes)on vaja uut tõendit.Veokajuhid ja bussijuhid peavad tõendit viima tihemini,täpselt ei mäleta.Keegi ei ole siin jahunud ju.
Tervisetõendil polegi otsest kehtivust. Tegu on aktiga milles konstanteeritakse hetkeolukorda. Kaua keegi seda akti tunnistab, on iseasi.
Paraleeli võiks tuua geoteetilise alusplaaniga. Kaardistatakse üks maalapike geo firma poolt. Tallinna linnaviletsusele tunnistab sellist asja kaks aastat. Kui vaja antud krundil uuesti majandada, telli uus geoalus.
Tervisetõend on nn paber, kus on kirjas sinu tervislik seisund mingil ajahetkel. Muidugi minnes kohale kaks aastat vana tervisetõendiga saadetakse sind koheselt uue järgi, sest kahe aasta jooksul jõub juhtuda tervisega ning üleüldse mis valdkonnaga väga suured muudatused.
kui mina oma esmaseid lube vahetama läksin, siis mul polnud küll vaja uut tervisetõendit teha. vahetasin 2009. a augustis ja tervistõend oli 2006. a märtsist. lõppastemkoolitusel küll räägiti sellest 2-aastasest tähtajast, aga ma ei tea, kas reeglid siis on vahepeal muutunud või mis, aga praeguse seisuga kehtib see tervisetõend vist jah mingi 10 aastat ja ark-is pole mingeid erireegleid.
aga kas see tõend jääb ark-i või saab selle tagasi? oli alles lubade vahetus ja nüüd oleks vaja lapse pärast teha juhendaja paber, aga tõendit ei leia üles. :(
A ja B kategooria sõiduki juhtidele antakse tervisetõend 10 aastaks. Üle 65 aastastele aga 5 aastaks. Kui sinu tervisetõend on hetkel vana 1 aasta ja 11 kuud, ei tohiks kellelgi kobisemist olla.
Nüüd tuleb enne tervisetõendi taotlemist perearstilt täita tervisedeklaratsioon. Kas digitaalselt, leheküljel www.digilugu.ee või ka paberi peal, perearsti juures.
On keegi juba täitnud? Mis sorti tõend see on?