tere, palun öelga millise mootoriga golf 4 valida, kui eesmärgiks on ökonoomsus. Tean et head on 1,9TDI ja 1,9 SDI aga kui vaadata bensiinikaid, siis millist soovitate, kas 1,6, või 1,4 ja mis on nende kütusekulud?
1,4 nats nõrk kuna auto suht raske. just maanteel annab tunda, et pressidatuleb kõvemini. Ja ega pressimisega kütust kokku ei hoia nii, et 1,6 võib isegi ökonoomsem tulla. Eks see kütusekulu sõltub suht palju sõitjast. Bensumootori puhul ei saa alati andmeid vaadata ja sealt järeldada, et hoian pool liitrit ühe mootoriga kokku.
Rusikareegel on ,et sellise kerega auto võtab reaalselt 8-9 liitrit. Suvel ja maanteel vähem linnas talvel rohkem aga umbes selline see kütusekulu laias laastus on.
tuleb vist ikka diisli poole vaadata, kuigi diislitel hind ca 10000.- kallim kui sama aasta bensukatel. Mul söite palju, ehk tasub ikka ära diisli ost.
milleks mulle 1,8T
minek jah hea, kuid sama hea on ka küttekulu võrreldes näiteks 1,9TDI-ga.
Eile käisin 1,4 proovimas, linnas täitsa ok, kuid maanteel siiski jääb lahjaks.
Ses suhtes peaks ikka 1,6 parem olema kui bensiinikaid vaadata. Küttekulu vahe oli minimaalne, niipalju kui www.enot.ee vaatasin.
Mul kah 1.4 ja pole veel hätta jäänud. Jooksis 180 ilusti sisse ja püsis tee peal väga ilusti. Kütusekulu jääb maantel 5 kanti ja linnasõidul tuleb 8-9 ära.
Oman ise Borat.Tahtsin ka ökonoomsust.Uurisin masinate andmeid ja ostsin 1,4 mootoriga.Masin tutikas.Erinevus on juba ka käigukastis.See suuremate ülekande arvudega.seega sõidan linnas vabalt viienda käiguga ja mootor nurrub kenasti-ei venita ega piina.Olen juba rallitamise ajast väljas ja sõidan Tart-Tall vahet iga nädal.Ja seda ikka üksi või kaksi äärmisel juhul.Jõuab mind vedada küll see mootor ja olen ilusti möödasõidud saanud ka teha.Kütusekulu-käisin saksas,ja keskmiselt sain paagitäiega(55) sõita 900 km.Aga mul sõber ostis uue disla ja on selle pumpa juba kaks korda remontinud-sitt kütus.aga tankis ta alati tanklas,mitte kanistrist.Diisel on kapriisne kütuse suhtes.
Kütusekulu sõltub sellest,palju mootor võimsust välja annab.See omakorda sellest palju pedaali vajutad.Vajutad vähem,ka võimsus väiksem ja auto edasiviimiseks vajalik kw.de arv väiksem.Ei usu,et ükski sõiduauto on millalgi oma täisvõimsust kasutanud.Seda eriti meil eestis.Tänapäeva autod on ehitatud niimoodi,et jõuab ka väike mootor ilma ülekoormuseta vedada.Kõige ökonoomsem on mootor 75% võimsuse juures.See tähendab,et siis on kütuse erikulu ühele kilovatile kõige väiksem.iseasi on see,et palju selle protsendi juures võimsust kokku on.Ainus tegur,mis takistust annab,on veeretakistus ja tuuletakistus.Nii,et kui mootor on korras,siis peaks kütusekulu olema omateha enamaltjaolt.
siin olen "mootor"iga täiesti ühel nõul. Milleks sulle 1,8T? Kui võrrelda diiselmootoritega siis loomulikult ei saa kütuskulu võrrelda. Samas bensukate puhul tänu võimsusevahele ja mootoriressursile olen veendunud et see 1,4-ne sul vaevalt plaju vähem hakkab võtma kui 1,8T - pigem vastupidi.
ok, kui valida kas 1,4 või1,8T siis vast ise kalduks ka 1,8T poole või siis äärmisel juhul lihtsalt 1,6 või 1,8 poole. 1,4 jääb siiski kütusekulu samaks kui 1,4 puhul enam-vähem.
Seepärast räägingi et primaarne oleks ikka 1,9 tdi võtta. Originaalis juba momenti küll, et seda keret liigutada ja kui veel tuningbox ka lisada siis peaks ok olema juba.(eelmine auto 141kw)
1,9 tdi ei jää lahjaks väikese auto peal ja naisterahva käes,
endal on 1,9td transporter ja vurab edasi, ainuke viga on et all aeglane sild ja üle 120 ei jookse, aga möödasõita kannatab küll 90'ne meestest ja linnas on ülearugi.
kõik sõltub millega enne sõitnud oled ja kõigega harjub aga julgen väita et 50kw jääb Golf IV jaoks nõrgaks (ei ole ta nii väike ja kerge auto midagi) - eriti maanteel möödasõidul tunnetad seda. Kui diislit tahad siis võta endale 81kw mootoriga 1,9tdi ja oledki optimaalse leidnud.
ps. seda väike auto ja naisterahva juttu ära üldse kuula, sest ka naine peab minumeleets ohutult möödasõite teha saama.
Tehase andmetel saab 1.4 mootoriga Golfi jõud küll märksa varem otsa, kui "180 ilusti sisse saab". Usun, et küsimuse püstitajat jätab selline kiirus külmaks, aga püüame jääda reaalsuse piiridesse. Füüsikaseadused kehtivad ka Golfi jaoks.
Mul on ajus säilinud infobitt, et VAGi 1.2 ja 1.4 mootoritel esines vahel meie kliimas probleeme, mille parandust VAG osaliselt isegi kompenseeris vahepeal (tunnistati tehasepoolseks tüüpveaks). Kahjuks on hägustunud mälestus sellest, mis täpselt kalas. Vist süütepoolid, aga võin eksida.
1.6 on ses suhtes ohutum valik.
50kw (SDI) on täpselt paras pensionärile kurkide-tomatite turule viimiseks.
Oma kogemusest võin öelda, et isegi Golfile jäi see mootor nõrgaks, aga Multivan on natuke suurem ja ei kujuta ette, mis sõidumõnu sellest saab?
See 1,9 50kw ei ole siiski SDI vaid TD. Tegemist turbodiisliga aga mitte otsepritsega(TDI) vaid vanakooli eelpõlemiskambriga või kuidas iganes seda nimetada.
Samas edasi kuidagi ikka liigub aga 100-ga sõites häirib mootori 3000 pööret.
Sellise 50 kw isendi ma arvan, et võiks pigem unustada.
Ei ole dünaamikat, ei ole südikust. Üks vaev on sellega, muud midagi.
Mõistlik vähe tummisem versioon leida.
Kui ika on 50kw, siis on SDI, vw -l.
TDI -d on suurusjärgu kõrgemate KW-ga.
Tõsi ta on, et dünaamika on kehv, eriti täsilastis.
Miskit on ka head- lollikindlus!!!!!!!
...... -le (registreerimata)Teeme nüüd nii et enne kui hakkad vaidlema ,tee endale asi selgeks.SDI- ilma turbota vabalthingav,TD turboga aga mitte otsepritse,TDI turbodiisel otsepritsega. Transporterile T4 ei pandud 1,9SDI ja 1,9TDI mootorit Oli kaks 1,9D mootorit 44 ja 45 kw ja üks 1,9TD 50KW.