Selline jama siis tekkis ukselukuga, et on nagu kinni jäätunud, saab keerata ainult natukene kummalegi poole. Temp praegu plussis ja lukusula lukk täis ning asja kõvasti muditud, aga ei keera kuhugi. Et mis temaga siis juhtus? Kui teisest uksest keerata, läheb see ka lukku ilusasti.
Luku muugid kinni jäänud. Ajapikku koguneb sinna igasugust sodi, mis võtmest muukide vahele jäänud. Sai kasutatud aerosoolpudelis olevat roostesurma samas aeg ajalt võtit lukus edasi- tagasi nukerdades ja olukord oligi lahendatud. (see võib olla üks vigadest)
mul on lukkudega nii olnud et uks oli kinni külmunud igas mõistes. last siis igast ''surmi'' ja muidu asju igale poole. luku sisse kah. sain ukse lahti ja kõik oli hästi. aga siis järg päev võti ei taha hästi keerata. vaatan mis jama on natuke nagu liigub mudin veel ja siis jõuga sain lahti ikka. pärast siis spetsidega rääkides selgus et asi selles et need rooste, külma, jää ja mis iganes surmad tapavad luku seest ka määrde ära. metall ikka vahel nati kare ja sellisel juhul metall metalli vastu ei libise hästi. lisasin lukku õli ja asi mutt.
Varem olen ka luku peale jäätumist suure mudimise peale lahti saanud. Muidu liigub kõik ilust ja nagu öeldud, siis kesklukust läheb lukku ka, aga keerata ei anna.
See oleks hea, kui õlitamine aitaks. Homme proovin järele. Aga kuidas sodi kätte saada, kui ongi täis? Kas suruõhk aitab?
Minul ei ole autolukk kinni jäätunud aga üks teine lukk küll.Minul on õues üks tabalukk,mida ma kasutan tihti.See on sademetele avatud kohas.Mõnikord(viimasel ajal tihti) ei saa võtit võtme auku,kuna võtmeauk on jääs olnud.Olen võtme auku puhunud hingeõhku ja niimoodi võtme võtmeauku saanud.Lukustus süsteem on samuti jääs olnud ja hingeõhku ka sinna(muidugi mitte otseselt,kuna asub luku sees) puhunud ning luku lahti saanud.Hingeõhku jätkub ja kui on natukene jääs,siis ei kulu jää sulatamiseks ka palju aega ning probleemi nagu polekski,vaid tavalised talvised tingimused.Küll aga oli lukk ükskord nii jääs,et ma vist olekski puhuma jäänud.Kasutasin tikku ja küünalt ning küünlaleegiga ning küünlaleegi ja hingeõhuga sain luku lõpuks lahti aga aeg,mis selleks kulus ei ole minu jaoks vastuvõetav ja soovin sellist olukorda edaspidi vältida.Õnneks tookord tuult ei olnud aga kui oleks olnud tuul,siis ma ei tea,kas oleksingi saanud küünlaleeki kuidagi tuule eest kaitsta ja jääd sulatada üheaegselt.
Mul on vaja võimalikult lihtsat lahendust,et lukk enam ära ei jäätu ja kui jäätubki,siis natukene.Olen näinud graazibokside lukkudel kummilapakaid peal.Kas need ongi mõeldud selleks,et lukku sademete eest kaitsta?Kui see sademete eest kaitseb,siis õhuniiskuse eest see ju ikka ei kaitse.Kui see kummilapakas kaitseb lukku suurema niiskuse eest ja lukk läheb mõnikord natukene jäässe,siis see sobib mulle.
Kas silikooniõli kaitseb jäätumise eest?
Kas zippo,väikse gaasipõleti leek põleb ka tugeva tuule korral?Muidugi see ei ole lahendus jäätumise vältimiseks aga kui paremat võimalust pole,siis nii saaksin ka tugeva tuulega ikkagi lukus oleva jää sulatatud lühikese ajaga.
Ma olen mõelnudki,et proovin kummilapaka luku peale panna.Nüüd on vaja see töö lihtsalt ära teha ja eks siis paistab,kas kaitseb lukku piisavalt palju jäätumise eest.BMW logoga kummitükki ei ole aga mingi muu kummitüki ikka kuskilt leian.
Hingeõhuga ajadki luku jäässe. Korraks sulab lahti ja järgmisel korral on auru tõttu veel hullemini jääs.
Tee korralik tuli alla ja põleta kuivaks. Või kanna võtit püksis nagu teised teevad. Vaata teinekord tähelepanelikumalt kust nad võtme välja võtavad. Külma võtmega jāädki seda lukku nüsima.
Ma uurisin internetist ja leidsin mitu mõistliku hinnaga tabalukku,mis peaksid olema ilmastikukindlad.Kui need tõesti ei roosteta ega jäätu,siis on see variant veel kõige parem,et vahetan praeguse tabaluku ilmastikukindla tabaluku vastu välja.Ma ei teadnudki,et selliseid asju ka olemas on.Kas kellelgi on sellise asjaga kokkupuudet olnud või teab kedagi,kellel on?Kui vahepeal õlitada ei ole vaja ja talvel jääd sulatada,siis enam parem ei saagi olla aga nohh...igasuguseid asju müüakse ja kirjutatakse aga kas see ka tegelikult nii on,on juba iseasi.
On olemas tavaline tabalukk,millel jäätub võtmeauk ja lukustusmehhanism ära.Kilekotti olen proovinud,kuid see ei aidanud(võimalik,et lukk oli juba seest märg).Ma mõtlen nii,et kui oleks ilmastikukindel tabalukk,siis ei oleks vaja jääd sulatada ja saan iga ilmaga luku lahti.30 eurot sentidega maksta tabaluku eest,mis õigustab ennast ära 10 aastat ei ole kindlasti üle maksmine.Muidugi ma saan selle ära osta ja katsetada ja ega enne teada ei saagi,kuid võibolla on siiski kellelgi kogemusi ilmastikukindlate tabalukkudega.
Selleks, et lukk ei jäätuks, peab ta olema kuiv. Vii see külmuv lukk tuppa, pane ta ahju või radika peale ja lase tal seal päevake kuivada. siis määri ära. Määrimiseks sobib õli, mitte wd40, lukusula jms. Näiteks suvaline auto mootoriõli on väga hea. Pärast määrimist lähed paned ette tagasi. Kui selleks ajaks oled kummilapaka ka peale pannud (lapakas kinnita läbi metallist või puidust liistu, siis kestab palju kauem), siis ei tee see õhuniiskus ka mingit muret.
Määrimist tuleb korrata, näiteks igal sügisel enne külmi.
Juba külmunud luku lahti sulatamiseks kõige turvalisem vahend on ehituslik föön. Parematel saad temperatuuri madalamaks reguleerida, odavamatel pead lihtsalt kaugemalt laskma, et värvi ära ei kärsataks.