Sõiduki ostu finantseerimine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Liisingu ülevõtmine

rain303
22:19 29.03.2006
Liisingu ülevõtmine, mida see tähendab. Kui ma võtan kellegi liisingu üle kas eelmine omanik saab autoväärtuses raha pangast ja mina pean tegema oma sissemekse ja hakkama maksma. Või kuidas see asi üldse välja näeb. MINA liisingu ülevõtja rollis.
_puusepp_
09:01 02.04.2006
Põhimõtteliselt peaks ülevõtmine sõltuma sellest, kuidas vana liisija ja pangaga kokkuleppele saad. Tavaliselt on auto turuväärtus sipa kõrgemal, kui liisingujääk ja selle vahe (mingis ulatuses) võiks liisinguüleandja justkui sinu käest sissemakseks küsida. Kui pank sind aktsepteerib, ei ole seal muud, kui jätkad liisingumakseid ja muud tingimused jäävad vist vanaks. Samas on see ülevõtmine siiski nagu teene (tavaliselt tahab üleandja uut autot võtta aga enne vaja vana maha müüa - leping üle anda) ja sõltub ikkagi Teievahelisest kokkuleppest. Mingi võimalus on ka sisuliselt 0-ga leping üle võtta.
Marina
16:04 05.05.2006
Tahaks teada kust ma leian neid inimesi, kes tahavad liisinguga auto üleanda?
võts
19:29 10.05.2006
paned ostukuulutuse äkki..
mina
05:12 26.06.2006
suht palju on selliseid pakkumisi ja äkki sa suvatseksid mainida millisest autost üldse oled huvitatud (näit. hinnaklass mudel jne)-oskaks keegi äkki nõugi anda!
hopla
08:35 26.06.2006
ega jah, suht raske on pakkuda Ford Ka-d kui otsid G Mersut ja vastupidi....
Joy
23:44 19.07.2006
Mina oleks just huvitatud liisingu ülevõtmisest, kus mulle peale makstakse selle eest:)
A
18:39 20.07.2006
Ajad on niipalju edasi läinud, et liisinguga on võimalikud väga erinevad variandid. Esimene samm on ikkagi praeguse liisijaga rääkida, et mis tema huvi on, seejärel seada sammud liisingusse ja rääkida halduriga teema läbi. Sealt siis saate erinevad pakkumised, mis mõlemaid pooli rahuldaksid. Kui eelmine omanik tegi näiteks sissemakse, siis võimalik, et ta tahaks miskit ka tagasi saada. Oleneb ka palju juba maksutud oli, milline on auto hetke turuhind (müüa saab ka alati kallimalt!) jne. Kui sul sissemakseks eriti raha pole, siis võimalik, et pikendadakse tagasimakse perioodi või mängitakse protsendiga jne. Variante palju. Võtke aga teineteiselt käevangust kinni ja mingi halduri jutule.
Endal on selline kogemus olemas ja olin auto müüja e. siis andsin liisingu edasi.
Ljudmilla
16:23 23.08.2006
Tere!
Sooviks täpsemalt teada, kust otsast alustada auto müümise...
Liisisin auto 3-ks aastaks, jäi maksta 8 kuud. Kui tahan osta uue auto.
Suured tänud.
marita57
21:35 18.08.2008
Kuidas praegu, "majandusliku surutise" ajal, liisingu ülevõtmine sujub? Kui kellegil on enda või sõprade-tuttavate kogemusi, siis võiks nendest siin teada anda.
Eriti sellest, et kas valem "üle võtja peab peale maksma" nagu enne kirjutati et
"...Tavaliselt on auto turuväärtus sipa kõrgemal, kui liisingujääk ja selle vahe (mingis ulatuses) võiks liisinguüleandja justkui sinu käest sissemakseks küsida..."
ikka veel kehtib, või on asi normaliseerunud ning liisingu üle võtja saab liisingkohustuse koos autoga ilma peale maksmata?
rico6
21:28 12.12.2008
Oma autoliisingu annaksin hea meelega üle kellegile kes maksaks minule liisitud auto sissemaksu.
mina mina
17:01 19.12.2008
to:rico6
küll sa varsti oled nõus ka nii loobuma,et ka sissemakset tagasi ei saa:)
looder23
18:18 19.12.2008
Ljudmilla

kui tahad uut (tutikas) autot osta siis sea sammud soovitud auto müügiesindusse ja räägi mure ära. kõik sõltub sinu auto turuhinnast, makse jäägist ja ka sellest, kas pank on huvitatud sinu uut autot finantseerima.
VX
23:58 19.12.2008
Looder mis looder:)
Ljudmillal oli 2 aastat tagasi maksta vana liisingut veel 8 kuud, seega on tal käesolevaks ajaks selle masina liisinguga nii-ehk-nii asi ühel pool. Tol ajal (aastal 2006) võtsid müügisalongid veel liisingus olevaid sõidukeid ka suht lahkesti tagasi (nadi hinnaga küll aga siiski võtsid) kui uue ja kallima ostsid.
marita57
18:46 20.12.2008
Aga miks peakski sissemakse tagasi saama? Kui ostjal on raha uue auto sissemakse jagu võtta, siis võib ta selle ju uue auto eest välja käia, miks peaks maksma nagu uut masinat, aga sõitma teise pruugituga? Loogika?
OK, liisingperiood on lühem, aga kasutusrendi puhul on siis reeglina ikka uut masinat vaja. Nii et erilist pointi pole.
aksel111111111111
21:27 22.12.2008
Vot ei saa ka sellest loogikast aru, et annaks auto ja liisingu üle ja tahaks nagu pappi ka veel saada. Sõita ju niigi on saadud. Aga kui muidugi Skodat müüa, siis see on omaette tema. Kasutatud Skodade eest küsitakse ju rohkem, kui uue eest :-)
Jake01 reg
07:24 23.12.2008
Vot ei saa mina aru, miks ma peaks oma sõidukist tasuta loobuma? Ega see "sissemakse" ei peagi olema sama suur kui ta uue auto soetamise hetkel oli, lihtsalt mingi protsent sõiduki käesolevast müügihinnast. Kui liisingumakseid on 2-3 aastat tasutud, siis on midagi makstud ju kah sõiduki eest juba, ehk liisingu ülevõtja soetab kasutatud sõiduki ja sissemakse peaks ta ka kasutatud sõiduki liisinguvõtmisel tasuma. 2-3 aasta jooksul tasutud liisingumaksed ongi see summa, mis tasuti sõiduki kasutamise eest.
Seis on umbes nii, et üleandja soovib leida mingit ullikest, kes ta raskest maksukoormast päästab ja liisinguvõtja soovib leida ullikest, kes sõiduki niisama käest ära annab.
mehkin
08:40 23.12.2008
Juba on kätte jõudnud aeg, kus antakse lihtsalt liising üle - et autost üldse lahti saada. Paraku ei taha ka nii eriti keegi neid autosid omandada. Olen natuke kursis selle liisingteemaga ja võin öelda, et järgmine aasta tekib neid makseraskustes tõukurite (tõukur - üle oma võimete elav indiviid) autosid järjest juurde. Mõistlik oleks oodata suveni ja siis vaadata, mis seis on turul.
Jake01 reg
08:55 23.12.2008
Jah, selles suhtes on sul õigus ja neid hakkab aina enam juurde tulema. Mõtlesin kah vahepeal moe pärast mõne ökoauto hankida vahelduseks ja panin enda praeguse sõiduki müüki. Aga siis ilmusidki välja igasugused tegelased, kes "abivalmilt" pakkusid liisingu ülevõtmist ilma mulle sissemakset tasumata. Sellised tegelased saatsin küll kuu peale oma jutuga, sest ega ma heategevusega ei tegele ja kuna rohkem soovijaid polnud, siis jäi siiski müümata ja sõidan rahumeeli sama autoga edasi.
beuvais
10:29 23.12.2008
Ei maksa "igasusguseid tegelasi" alahinnata. Muide, hetkel teistsuguseid pakkumisi vaevalt sulle tehakse. Pigem pead peale maksma, kui tahad auto liisingusse tagasi anda, kuna turuväärtus võib olla väiksem auto jääkväärtusest.
Keskmisest
13:22 25.12.2008
kallimal autol,nii aasta-poolteist vanal on praegusel ajal raudselt liingufirmale maksta jäänud summa suurem kui reaalne müügihind.Nii et kui keegi on nõus sinult 0 krooniga sellise lepingu üle võtma oled teinud veel hea diili.
Mõkola Piiterski
16:55 12.03.2009
Kõige õigem on liising iga hinna eest üle võtta,aga auto jäta eelmisele omanikule-nii tead,et ei saand tünni vaid tegid ise....
mikk0909
22:22 20.03.2009
annan liisingus olev MAZDA 6 üle,2004a automaat, kõik lisad.sissemaksuks mulle 30000eeki. maksta on 4.5 aastat kuumakse koos kaskoga vaid 2500.Auto heas korras olen 2 omanik.ostetud Mazda keskuses.müün kuna oleks vaja universaal kerega autot..
viimane liising
22:45 20.03.2009
mikule999
23:00 20.03.2009
Sa oled valesti aru saanud...irw sa maksa mulle 30000 ja siis ma vaatan alles edasi...sa ikka oled eriti 4944
marita57
11:24 21.03.2009
to mikk0909

Liisingu ülevõtmise teemas pole ilus oma automüügi kuulutust reklaamida. Info Su müügisoleva auto kohta peab olema kuulutuse tekstis - siis on see õiges kohas.
nhdsdkjkdj
11:50 21.03.2009
ja ise ka otsin kasutatud autot ,päris mitu on nagu head olnud ,aga hind pole nagu see õige .saan aru ,et liisingu jääk on suurem kui hetkel turuhind .kui ikka vana omanik ei taha ise seda 20-40 kilost vahet kinni maksta siis jääb äri ära.
aru ei saa ,kuidas mõni autoliisija loodab ise 30 kilo ostjalt saada. ulme...
hetkel ikka seis selline ,et auto ostja otsib autot mis juba niigi turuhinnast 20-40 % sootsam ,et mõne aasta pärast olex võimalik selle auto liisin ka lihtsalt üle anda ilma suuremate väljaminekuteta.