Silm on jäänud peale mudelile Grandis 2,4 Intense AT S49 6s
Automaat jne.
Kahjuks pole Gandisest selles foorumis midagi kuulda olnud.
Palun kommentaare selle auto kohta, nii negatiivseid kui positiivseid, mis aitaks mul kergemini teha ostuvalikut.
Minu jaoks selle auto posit.küljed:omapärane välimus,vastupidav tehnika,suur pagasiruum.Negat.poolena väga väike siseruum nii ees kui taga,välimusejärgi oleks suuremat ruumi oodanud.Endal oli ees istudes nii vähe ruumi,et põlved olid peaaegu vastu armatuuri,liikumisruumi polnud üldse,taha istumisest ei räägiks üldse,kui iste täitsa taha lükata,siis mahuvad sinna ainult väikesed inimesed.Et selle poole pealt pettumus.Kuid usun et auto vastupidav,vähemalt vanemad mitsud küll eriti remonti ei vaja kui ilusti autot hoida.
kui see tõesti ainuke viga, siis ei tohiks see teema mind puudutada, olen 171 :) ja üldse sõitsin enne zafiraga, mis iseensest väiksem mahtuniversaal (laius sama)
Sellise pikkuse puhul tõesti probleemi pole,ma ise 200cm niiet üle keskmise kõvasti.Zafira iseenest suurem masin,mõõdud võibolla isegi väiksemad,kuid vähemalt siseruum küll suurem.Aga grandis kena ja just omapärane auto,niiet usun et hea ost see :)
grandis on tõsiselt mugav auto.eriti mõnus on veel pikkivahemaid sellega sõita.
sees istudes on selline mõnus sõiduauto tunne väheke...mite nagu mõndadel konkurentidel istud nagu kaubikus.
mootorid on grandisel võimsad nii diisel (100 KW) kui ka bensukas(121 KW)
soovitan soojalt!!! saad omale mugava ja kauakestva sõbra :))
On küll juba väga vana teema, kuid kuna olen nüüdseks paar kuud sellisega veerenud ning arvasin, et võiks pisut kommenteerida.
Kuna aastapäevad tagasi suurenes pere 2 uue ilmakodaniku võrra oli hädasti perre tarvis suuremat autot ( eelmine oli Corolla Wagon ).
Mitsu jäi silma oma väga stiilse välimusega. Tegemist on 2,4 L automaat kastiga, bensiini tarbiva isendiga.Tegemist on pereautoga mis on väga sõiduautoliku käitumisega. Auto on väga vaikne ja liigub hästi ( 121 kw ). Pikk teljevahe teeb maanteesõidu tõeliseks naudinguks. Vaade esiaknast on avar, peeglid on head suured. Tagumised kaks istet saab ära "kaotada" pöörates nad põranda sisse, siis tekib taha suhteliselt suur pakiruum. Kui kõik istmed on kasutusel jääb viimase istmerea taha väike pakiruum.
Automaat käigukast, püsikiiruse hoidja, kliimaseade - vidinad mille väärtust oskad hinnata kui sõidad maanteel ja auto on täis lapsi ja muid kaassõitjaid.
Selleks, et kõik asjad kaasa saaksid sai lisatud kärukonks.
Pisut puusse sai pandud värviga, mis on tumesinine, seda karva autot tuleb ikka väga tihti pesta.
Muidugi on autol ka negatiivseid külgi: liiga kõrge laadimiskõrgus taga, rooli saab liigutada vaid ühes suunas, päris suur kütusekulu ca. 11-12 L linn+maantee kokku. Soetushind oli suht kallis ca. 420 000 eek. sissemakse 10% ülejäänu 5 aastaks järelmaksu.
Need miinused on aga väikesed. Üldiselt võiksin autot soojalt soovitada peredele kel on kodus rohkem kui 2 last.
Kel huvi pakun välja veel lingi kust on võimalik vaadata auto tuvustust videolt. http://www.koeajo.tv/index.php?717
Kommenteerin siis punktide kaupa oma pea kahe-aastast kogemust:
- välimus, väga hea
- sisu ja mahutavus, väga hea, erinevalt näiteks vanemast Voyagerist, kuhu mina oma 193 sentimeetriga ära ei tahtnud rooli taha ära mahtuda... rooli taga oli ruumi, aga sinna pääsemine oli problemaatiline..
- võibolla natuke imelik, et rooli ei saa pikisuunas reguleerida ning ka raadio nupud on ainult konsoolil, mitte roolirattal.
- juhitavus natuke bussilik (ei tohiks imestama panna), samas palju rahulikum, kui S-maxil.
- kiirendus (2,4 automaat) väga hea nii suure auto kohta
- töökindlus väga hea, samas lähen vahetama pidurikettaid, mis on kõveraks tõmbunud (aga see peaks garantii alla minema)
- bensiinikulu, otseselt sõltuv jalanumbrist, tehase etteantud näidud saab kätte küll, aga siis peab arvestama kõiki maailmas leiduvaid ökonoomsussõidu reegleid (pikivahe, ei tohi pidurdada ega gaasi anda ja nii edasi). Endal satub päevi, kui võtan eesmärgiks ökonoomse sõidu linnas ja tulemuseks parimatel päevadel alla 12 liitrit sajale linnas. Normaalne tavapäeva kulu 13, 14 liitrit sajale ja kiirel päeval kuni 17 liitrit sajale (rohkem ei ole saanud, samas ei ole ka eesmärgiks seadnud max kulutust). Maanteel kulu sõites 90 nagu tehas lubabki, 105 sõites 10 ja 125 sõites kuskil 11 sajale. Seega säästuauto ei ole kohe kindlasti.
- müra, üllatavalt suur salongimüra rehvidest (kõrva järgi suurem kui Mazda 6 vana versioon, mis ole eelmine auto). Kedagi võib ka segada gaasivajutamisel salongi kostev vihane hääl, mind see ei sega, on vähemalt kuulda, et nüüd siis läheme:)
- mis veel häirib on 4 käiguline automaatkast, võiks ikkagi vähemalt 5-ne olla. numbrite järgi ju 21 sajand....
Lühikokkuvõte, Kui vajan uut autot (aasta ehk kahe pärast) ja kui tuleb Grandisest uus versioon (praegust mudelit 2006 aasta mudeliga võrreldes ei saa küll rääkida mudeliuuendusest, raadiopaneeli vist muutsid..) siis kui nad on kriitikat arvesse võtnud, siis saab olema esimene valik.
Olen sõitnud sellisega(2007a. 2,4 aut bens) viimased 4 aastat. Hea vastupidav masin! 90 000km hooldus läks umbes 700eurot, siis vahetati hammasrihm, rullid, vedelikud jne. Remonti pole siiani vajanud(kohe 100 000km käes). Kütusekulu linnas umbes 12L/100km. ruumipuudust pole! Rehvimüra võiks väiksem olla. Hea ja usaldusväärne auto!