Julgen öelda, et Fiati tänane kvaliteet on samal tasemel teiste Euroopa autotootjatega, kui mitte kohati isegi parem. Kindlasti leidub siin vastuvaidlejaid, aga enda kogemused ja kasutajate arvamused kasvõi siinsamas foorumis kinnitavad seda.
Oli veidi üle keskmise. Uued mudelid Grande Punto ja uus Croma said ohutustestis max punktid, ka kavliteet parem, mida kinnitavad saadud auhinnad ning ostuarvud. Fiati allakäigus peavad kriitikud peasüüdlaseks Giovanni Agnellit...
Kas kvaliteedi all mõelda viimistluse ja koosöö kvaliteeti või töökindlust?
Auto Bildi 2005 a.väga põhjalikud kvaliteediaruandes on Fiat 20 margist viimane.
Saksa automargi kliendi rahulolu hinnang samuti viimane koht. Autorikete sagedus - viimane Renault, eelviimane Fiat. Kusjuures Renault laguneb 14 korda sagedamini, kui kvaliteetautod (Honda ja Toyota)
...vaadake saksa kvaliteetautode foorumitesse ja te näete, milliseid müstilisi summasid on võimalik oma auto remonti investeerida! Ju nad siis nii head on, et neid raatsitakse selliste summade eest parandada!
Saksa TÜV avaldab ülevaatuste rikete andmeid. Mitte ükski autofirma ega eraisik ei anna neile andmeid garantii ajal remonditud sõlmede kohta, ega ka hilisemate muude rikete kohta, mis kõrvaldati enne ülevaatust. Suures osas kajatab see statistika hoopis omaniku lohakust või rumalust. Samuti ei tunnista enamus in imesi kalli auto ostmisel suuri remondiarveid- jääd teiste silmis rumalasse olukorda. See nii inimlik...
Sellest järeldub ju, et Fiati ja Renault omanikud pole oma autode pärast pidanud remonditöökodade vahet jooksma ja seepärast üllatatakse neid ülevaatusel mõne rikke avastamisega (mis sõitmis pole seganud, sest muidu poleks ju auto ülevaatusele jõudnud). Saksa autod aga on regulaarselt remondis ja seega läbivad ka ülevaatuse tõrgeteta, sest kui auto üldse liigub, on ta värskelt parandusest tulnud.
Jah, metoodika on selline, et näiteks minu Volkswagenil kuulub käigukast kuluosade hulka, mida tuleb iga 80 000 km tagant vahetada. Selge see, et kuluosade vahetamist ei saa rikkeks lugeda!
Ajakirja Auto Bild ulatuslikus võrdlevas kvaliteediuuringus kasutati 25 000 autokasutajalt saadud andmeid. Uuring viidi läbi kuues valdkonnas:
tagasikutsutud toodete hulk ja parandustööd;
Saksamaa TüV inspektsiooni uuringu tulemused;
ajakirja Auto Bild 100 000 kilomeetri testi kogemused;
tagasiside ajakirja lugejate probleemidest autodega (rohkem kui 8000 sõnumit aastas);
ajakirja Auto Bild autoremonditöökodade testi tulemused;
garantiitingimused.
TÜV-Report 2006. In Deutschland sind rund neun Millionen Autos mit erheblichen Mängeln unterwegs. Das geht aus dem Tüv-Autoreport 2006 hervor. Jedes zweite Auto ist nicht ok..
9milj. sõiduki kohta Saksamaal saadi 8000 küsimust ajakirja lugejatelt ja 25000 saadi andmed...
Iga teine auto pole korras-pole nagu raportites märganud.
"Defekte Beleuchtung und schadhafte Bremsanlagen sind keine Bagatellen, sondern wirken sich erheblich auf die Verkehrssicherheit aus." Rainer Strang, Chefredakteur des TÜV Auto-Report appelliert deshalb an die Autofahrer, regelmäßig ihre Fahrzeuge in qualifizierten Werkstätten warten zu lassen.
Mittekorras valgustus, piduriseadmed lisaks kulunud rehvid andsid ca 18% vigadest. Autosid ei hooldata enam regulaarselt kvalifitseeritud hooldustes. Paljud kasutavad pika vahetusvälbaga õlisid ja satuvad hooldusesse harvem.
Minu arvates on TÜV (tehniline järelvalve) väga alla käinud. Igal kaupluses müüdaval tööriistal on suur hulk templeid ja ka kiri, et vastab TÜV nõuetele.
Ostsin hiljuti seina-põrandaplaatide lõikuri. Kuna karbil oli saksa TÜV märge, usaldasin nende kontrolli. Kodus selgus, et abinõu oli tehtud 0,5mm!!! plekist, millele sama paks riba tugevduseks keskele punktitud. Lõikeratas loperdas ca 2mm, aluse võis kahe näpuga kõveraks painutada, lubatud 10mm plaadi murdmisest ka abinõu lauale kinnitades ei maksa unistadagi.
Sõber ostis drelli, et uues korteris kardinapuid kinnitada. Neljanda kinnitamisel ütles drell üles-ka TÜV kontrollitud. Lahti võtmisel selgus, et laagreid polegi kasutatud-puksid läbi. Selliseid tööriistade nõiteid võiks tuua lõpmatuseni.
Parem lugu pole ka suurte asjadega- näiteks "Estonia" sertifitseeriti merekõlbulikuks pärast minimaalseid ümberehitusi ja vajus 4m lainetusega 23 min kreeni ja uppus 10min ahter ees.
Või omavastutusega õlilitsentsi ostmine API-lt. Tundub, et raha eest saab kõike osta. Kes maksab, saab ka sobiva muusika...
Ei ole nad nii nigela kvaliteediga midagi. Pole ise pidanud lisaliigutusi siiamaani tegema. Küsinus on rohkem nendes rontides, mis kunsgi siia on teistest riikidest veetud ja mille eelnev ajlugu on suht hämar. Ma ei ole näinud ise mitte ühtki saksamaalt toodud autot, mis oleks ideaalses korra, ka mitte kallimat tõugu.
Eri automallien vikalistojen pituus riippuu kuitenkin siitä, miten laajat tiedot automallin vioista on ollut saatavilla. Mainittujen vikojen lukumäärästä ei voi päätellä sitä, onko joku automalli huonompi kuin toinen.
To:eelmine
Siis tegid ju küll vea- vahetasid kõik pulgad ja kinkisid järgmisele. Enamus vahetab sellise lõbisõiduga vaid filtreid ja rihmu, kui mootoris veidigi õlilõhna on.
Ei tea jah kuidas bravo mootorit 150 000 ga on võimalik kokku lasta, pidi siis ikka päris kuiv olema või rihm puruks jooksma. Minu mareal 260 000 ees ja pole nagu kah probleemi. Aga mida rohkem fiati maha tehakse, seda soodsam mulle, saab järelturult ikka päris kia või lada hinnaga kätte :-)
No käisin eile just ülevaatusel. Nö lambist sõitsin kohale. Esimest korda Fiat Stiloga ja kõik viimseni oli väga heas korras. Masin on sõitnud 82 000 km
Läbisõit on 40000 ja olen vaid korralistes hooldustes oma Puntoga käinud. Üks andur sai ära vahetatud, aga see läks garantiiremondi alla. Hetkel olen küll rahul: väike ja praktiline auto, kütusekulu on maanteel kusagil 5.2, linnas liitri võrra rohkem.
Härrased, need TÜV-id ja Auto Bildi uuringud on väga suhtelised, sealt millegipärast järeldub et Audid ja Mersud ei kõlba enam kuhugile, kõik japsid edetabelite tipus. Aga millegipärast hinnatakse sakslasi üle maailma ikkagi rohkem kui neid "made in japan" konserve mis juba viie aasta pärast roostetavad ja"väikse kõksuga" sõitjaid hauda viivad.( vaata crash teste NCAP saidilt)
Brava sõitis vägevalt, 0-180 000 , oli muidugi üksikuid asju, mida võiks lugeda konstruktsiooniveaks-näiteks alailma pragunevad udutuleklaasid. Tulisele klaasile tuli sahmakas külma vett ja nii nad läksid... Samas võiks selle kirjutada ka oma edevuse kraesse-oli siis vaja neid udukaid nii palju põletada :-)
tegelikult tuleks selgeks teha kuidas üldse kvaliteeti hinnata ja millega. kui enamus võtavad aluseks mingi esimesed 50 000km ja siis kiidavad siis tuleks sama küsimus esitada kui spidol 250 000 ees ja sellises noodis, et kui masin on nüüd umbes pool elust läbi kas peab ikka 500 000 ilma suurema remondita vastu. tegelikult on vist suhteliselt vähe mudeleid mis suudavad sellistele nõuetele vastata
Mul on olnud vanemaid kasutatud Fiate mitu läbisõiduga 350 000-540 000km. Ka Lada 300 000km läbisõiduga, mis läks tagasi sünnimaale ja sõitis veel väga hästi. Remontinud-hooldanud olen ainult ise. Varuosi ja remonti on nad tõesti väga harva vajanud, välja arvatud ostes. Lihtsalt täiesti hooldamata ja käest lastud (näiteks ühel Soomest toodul (ostuhetkel 280 000 km) pidin kahe käega õlivarrast sikutama, et kätte saada - Mobili tökatmust nn. täissünt on vist nende arvates igavene). Sai küll asja ja on sõitnud kõige kauem. Ülevaatusel kiideti esisilda ja ka CO on uskumatult väike. Kütusekulu 7..8l bensiini keskmine või gaasi 10l. Samas olen omanud erinevaid marki uusi või kuni 2 aasta vanuseid firmaautosid, mida hooldatakse ainult teenindustes. Nendest mõne päris kalli auto remondiarved ja vead on küll olnud mulle üllatuseks. Tundub, et uute autode kvaliteet läheb järjest allamäge ja teenitakse varuosade müügist ning remondist.
Ka MythBusters tõestas oma saates, et pole nad sugugi halvemad kui saksa omad: sakslastel vaid parem propaganda ja agressiivsem müügipoliitika. Kui vaadata uutel lagunevaid komponente (generaator, starter, pritsung, lülitid-pistikud)on viimasel ajal põhiliselt saksa päritoluga-kas Bosch või kooperatsiooni korras GM.
Ka amordid, tihendeid, küünlaid, tsimmerlinge jne. tarnivad sakslased-inglased. Ei saagi erinevust olla, kui tarnijad samad.
2006.a ducato 10 000 sõitnud ja juba koliseb! mootor teeb juba valju laginat, tehases kehvasti värvitud mingid tükid värvi all,ei saa aru kas uks jäi kinni lüües ikka kinni,uste ,luukide vahed suured , lae polster kortsus,uste, akende tihendid viltu ja kortsus,vihiseb ja vuhiseb jne...
Mina küsin: kui Fiat oleks hea kvaliteediga auto, miks siis rumalad eestlased ostavad hoopis kallimat Toyotat, Mazdat, Hondat, sakslasi ja isegi prantslasi? Itaalia autod on ju suhteliselt odavad ja nägusad, kus siis viga on?
to yoobik
Paljud eestlased sõidavad enne bussiga või käivad jala, kui julgevad tunnistada, et nad sõidavad Fiatiga. Margi imidz on Eestis lihtsalt nii halb. Võta või uus Grande Punto, mis läheb Lääne-Euroopas väga hästi ja on müüduim omas klassis. Eesti müügiedetabelites ja tänavatel autot aga ei kohta.
Kui Eesti välja jätta, läheb Fiatil Euroopas väga hästi - selle aasta müüginumbrid on suurenenud 24,5%. Euroopas on võrreldava tulemuseni jõudnud ainult Suzuki (+17,4%).
Mina isiklikult olen oma Pandaga ja samuti teenindusega ülirahul. On täiesti tõenäöline, et ka järgmiseks autoks saab Fiat. Kolmas uus Fiat siis.
to uuena juba paras sara: mine siis teenindusse ja lase garantiikorras vead kõrvaldada :D mitte ära plõksi foorumis. Aga nagu posti järgu tundub on sul endal ka poohui.
Loomulikult asi vihiseb ja vuhiseb kui tihendid omal kohal ei ole.
Aga kirjeldatu järgi tundub et su masin on korra juba üle katuse keeratud ja koduses eestis ka odavalt taastatud :)
Üks tähelepanek veel - kui sa auto tellid ja tihendid, värv jms juba uue auto üleandmise hetkel ebakvaliteetsed on, siis mis krdi pärast sa sellise auto üldse vastu võtad? Kirjutad vastavasisulise avalduse ja vaatad mis saab.
Mclareni bossid naersid ka 7..8 aastata tagasi, et see Fiati kontserni Ferrari kvaliteet ei kannata mitte mingit kriitikat-pidi olema lausa kirvetöö võrreldes Mersuga. Schumi oma aina veereb ja veereb. Samal ajal on McLaren jäänud liiga tihti raja äärde. Paraku on isegi Renault nende kvaliteedi ületanud. Ka ametiautoks olnud 1..2 aasta vanune Mersu lagunes-roostetas kohutavalt. Kolleegi Audi A6 Tiptronicut (käigukasti) torgiti üle päeva Soome firmateeninduses, nüüd ostab uue "aju"-10 000 EUR ainult. Põhiline on ajupesu:)))
ma sain oma marea 97a 1.8 20kiloga kätte, oli ikka parajalt ära h****tud, a sellega olin jba arvestanud. Vahetasin ära lamda, esimesed õõtsad (koos pukside ja sarniiridega), õõtshoova laagrid, mingid puksid mis tagasilda kere küljes hoiavad, keevitasin sumpsi, panin uued väljalaskeklapid.... ja veel mingit pudipadi kokku ca 4200.-. Nüüd kannatab sõita vabalt ei kolise ja nagise midagi kõvasti mida mõned kurdavad, minek on parem kui mõnel samavanal sakslasel (kiirendusel 0 - 185 sai väidetavalt 2.8i mootoriga 5 seeria bmw umbes 50m ära :) .) minu jaoks on hetkel vist ainuke suurem puudus juhiiste ,mis paneb veits selja valutama kui mingi 200km. otsa sõita. Aga üldiselt olen rahul.
Mudugi ei saa viatti võrrelda uute audide voi pemmide või wv, sest need on vast veidi kõrgemast ja kallimast hinnaklassist.
Selle Fiati kvaliteediga on nii, et see on loterii, millise auto saad. See sõltub vist seal itaaliamaa töömeeste eripärast.
Kui satub hea eksemplar, siis teenib sind kaua probleemiteta. Aga kui saad mingi "kiiksuga" auto, siis on muret kogu aeg.
Ja tegelikult tasuks foorumis arutada antud teema jätkuks hoopis fiati teenindusest, sest nendega tuleb tahes tahtmata kokku puutuda.
Fiat on tehnyt jo yli kuusi miljoonaa Puntoa. Suomen teilläkin liikkuu lähes 30 000 Puntoa. Pienten autojen ostajista joka kuudes valitsi viime vuonna Punton, ja Fiat saavutti markkinajohtajuuden 16,7 %:n osuudella. Vanhan Punton myynti jatkuu uuden Grande-mallin rinnalla.
Turvallisuudesta kertovat täydet viisi tähteä Euro NCAP -törmäystestissä. Turvallisuudesta huolehtivat muun muassa ABS-jarrut elektronisella jarruvoiman jaolla (EBD), monivaiheiset turvatyynyt, kolariturvalliset polkimet, etuturvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet sekä lastenistuimia varten 2 kappaletta kolmen kiinnityspisteen Isofix-kiinnikettä.
Fiat tarjoaa Grande Puntoon Active- ja Dynamic-varustetasot. Activessa on vakiona mm. keskuslukitus, etuturvatyynyt, ajotietokone, sähköikkunat edessä, sähkösäätöiset ja -lämmitteiset peilit, DualDrive-ohjaustehostin, kuljettajan istuimen korkeussäätö ja ohjauspyörän säätö korkeus- ja syvyyssuunnassa sekä Follow me home -toiminto, joka jättää valot päälle halutuksi ajaksi.
Dynamicissa on edellä mainittujen lisäksi kuusi turvatyynyä, ilmastointi, keskuslukituksen kauko-ohjaus sekä 60/40-suhteessa kaatuva takapenkki
Muotoilu lienee se seikka, jonka avulla ostajat saadaan päätymään Grande Puntoon, vaikka Polonkin saisi samalla rahalla. Apuna on myös runsas vanhojen Puntojen kanta sekä 5 vuoden takuu.
Ostjad otsustavad sama raha eest müüdava Polo asemel Grande Punto kasuks tänu vanade Puntode heale mainele ja 5 aastasele garantiile. Ka hea disain ja turvalisus-Euro NCAP max- 5 tärni saavad määravaks.
Nii, et odav auto ja 5 aastat tasuta remonti pidevalt laguneva Fiati puhul:)
minu kogemustest fiati esinduses töötades oli selline et fiat punto käis töös tavalisely rihmavahetuses ja kuihoolduses siiis ka aint hooldus ....aasta jooksul läks vist 1- 2 õõtsa ja üks rooliots
aga miks eesti inimene on nii loll et valib keskerakonda ja ostab toyotat seda ma küll õelda ei oska
töö autoks on meil toyotad ja uuest peast koliseb ja nagiseb rohkem kui 20 aastat vana lancia ja 40 000 peal teeb mootor käivitades sellist hääl et kohe hakkab midagi küljest ära kukkuma
Jack tunneb asja.
Puntod on head - s.o. hind ja kvaliteet on kooskõlas,
võrreldes sama autoklassi sakslaste,prantslaste või
korealastega.
Mis naga puutub putukasse - Grande Punto eel-
käiasse - Fiat Punto Active`sse...jne.,siis selle tegelik tootminegi
pole veel lõppenud.
Selle tootmislitsents müüdi ja seda toodetakse
Zastava 10 all edasi,isegi embleemi kuju on sarnane.
Punto eeliste selgitamine on Eestis mõttetu tegevus
ja tegelikult seda polegi vajagi,sest sellest
on putuka omanikule rohkem kasu kui putuka müüajale.
Isegi põdrad teiselpool Soome lahte taipavad,milles asi.
Milles asi pole alati ka maitse asi: http://www.zastava10.com/
Kõik maailma suuremad töökindluse uuringud räägivad üht- töökindlaimad on toyota mazda honda jne. Fiat on kahjuks enamasti keskmistest kõvasti viletsamal kohal. Miks peaksin uskuma mingit suurikut või seibe ??????
ära usu kui ei taha sõida oma toyota mazda või hondaga ja jätte meid fiatiga sõitjaid rahule. Selle pärast et m´ingi test või saksa tüv seda väidab ei arva mina et see veel hea auto on
Avaldasin ainult oma arvamust, ja kohe nii tigetalt: " jätte meid fiatiga sõitjaid rahule"
Tore kuulda, kui meie mehed on targemad, kui kogu maailma uuringud. Jõudu!!!!!!!
Vaatame siis rootslaste trikoovooru 2005.a.(kokkuvõte tehti 2006.a.) kuni 3 aastaste autode seas.(Rootsi talvetingimused sarnased meiega, saksas siiski erinev).
Väikeautodest oli Puntol vigu 5,9% 49tuh. läbisõidul. Lähimatel konkurentidel Polol 6,0%, Peugeot 206-6,5%. Saksa WV kontserni tšehhi variandil Škodal 17,7%.
Keskmise suurusega autod:
Fiati kaubamärgil Alfa 147 3,7%, Stilol 7,7%. Samas Audi A3, BMWZ3, Golf, Peugeot 307, BMW3 Kombi jne. rohkem. Nimekirja viimane Laguna 38,5%.
Rootslaste tulemused ei näita küll, et Fiat kõige kehvem oleks. Arvestage ka Fiati hinda ja 5 aastast garantiid...
Ei oska kurta, et Fiat (Stilo) laguneks. Varsti saab 92000 sõidetud. Vahetatud on garantii ajal pasun ja juhi turvavöö (see küll ka minu tähelepanematuse tõttu) ja kolm H7 pooltule pirni selle aja jooksul. Mitu korda Euroopas käidud ja just tulin pikalt reisilt. Juhi iste on väga hästi reguleeritav ja mugav. Kas on väga s*** masin?
fiat võib ju kvaliteetne olla aga kui juppe vaja siis tuleb kolm korda poes käia.esimisel korral tellimas,teisel kuulmas et pole kohal veel ja kolmandal katsel saab jupi kätte.
minul on Fiat Ulisse1995. mahtuniversaal.milline mootor seal küll olla võiks.mina ostsin selle peugeot nime all.mis on pluff. kas nii autosid müüaksegi
Kulla kyllikene,
Fiat toodab autosi koos mitme firmaga. Nende seas ka Peuget ja Citroen. Fiat Ulysse ongi üks nendest mudelitest, mis kannavad lisaks ka Peugeoti ja Citroeni kaubamärke. Pole täpselt kursis, palju erinevusi neil on, kuid sisuliselt on tegemist ikkagi ühe ja sama autoga. Kas Peugeoti nime all sama toode on parem kui Fiat? Ilmselt mitte, kuna autod veerevad välja ühest ja samast tehasest.
Kui sul on diiselmootor, siis on tegemist 90 hj 1,9 TD-ga, kui bensiinimootor siis 2 liitrine 121 hj ilma turbota või 147 hj turboga variant. Abiks on, kui tehnilisse passi vaadata ;)
Endine BMW omanik.Matsin oma äsja saksast hästi pestud pensionäri 9a vanasse 3esesse ronti 140.000tuhat krooni remondiraha ja pean ütlema ,et naisele ostetud uus Fiat võttis esimese 4aastaga peale garantiid 450kr (geneka tablett ja termostaat).Nüüd on läinud esi ja tagapiduri klotsid,esikettad (keegi ei käsi pidurdada)700 kr.Sumpsi keevitasin ise ja aku sai ka loomulikult otsa.Homme hakkan tagaõõtsa pukse vahetama (680kr 4tk müüb neid haruldusi ainult Veng varuosad ).Seega koos kuluosadega 5 aasta peale ca 2000kr.BMW remondiraha eest oleks kaks Fiatit saanud.Ostsin salongi proovisõidu auto ja sellepärast ,et hind oli kõvasti kukkunud mitte nagu kullatud imidziga BMW-l.Nüüd ostsin omale ka Fiati -seega juba teise -kujutan ette ,et olen itaalia maffiast ja üldse ei koti ,et Fiatiga sõidan.Püstol ainult pole itaalia oma.
Fiati puhul ikka need ühed ja samad vead ja need jäävadki lastehaiguseks.
Elekter eriti õrn teema.Aga püüan alustada algusest.G.Puntol põhiveaks ikka roolikardaan,amordilaagrid ja see õnnetu roolivõim.Rehvimüra on juba kaasaostetud lisavarustus.(mida muide saab pigimattidega edukalt vähendada).Mõni aasta tagasi ilmus meie teedele Albea.Tõsine tegija aga nüüd hakkavad välja lööma vead.Sissepritseaju.Masin laseb pöördeid nii nagu ise tahab.Tühikäigul üles alla.Cromal ka üks õnnetu koht amordilaagrid.Need detailid on plastikust ja ei pea raske auto all eriti pikalt vastu.Minu sümpaatia kuulub ikka Doblole.On temalgi väiksed kiiksud aga ta eriti hea tööloom.(ise ei oma fiati).Kvaliteedist võib rääkida pikalt ja laialt aga suurt osa siin mängib rolli autoomaniku sõidustiil ja suhtumine oma raudruuna.
masin GP, 2 aastat vana ja pealt 40t km, roolivõim töötab,rool ei loksu,rattad keeramisel ei krigise,veel,keegi ei ole nagu mainind ka ,kuna varuosad maanteele vedelema jäävad(muidugi on roll peremehelikus ümber käimises, aga umbmääraselt võiks ikka). roolivõimu osas ,tõstatasin küsimuse servises,väideti,et eelmise põlvkonna teema rohkem?kes teab,GP-l see city nupu liig tihe kasutamine ,viib asja nobedamalt äkki hauda,seda mainiti küll,et vase pealt on kokkuhoid silmaga näha.1,4 8v mootori lapsehaigus on MAP andur,just sai 1 kuu ,selle junni pärast jala käidud(garantiivärk,asjad tulevad jala kuskilt pärapõrgust).müra on olemas, aitab pehmema seguga rehv ja müraisolatsioon.
to Valter.
Jah sul on õigus selle anduri koha pealt.Unustasin selle mainimata.Järjekordne näide sellest,et meie kliima mis on nii muutlik ja heitlik ei ole just kõige armulisem Fiati jaoks.Sisselaske kollektorisse tekkiv kondents lämmatab selle anduri ning masinal külmaga tõsised käivitusprobleemid ja tühikäik kaob.Ja mis puudutab neid varuosa saabumisi meie Maarjamaale siis sellest on siin kuskil foorumis juba juttu olnud.
Sõidan uue Bravoga, 60 t km juba ees ja peale õlivahetuse ning talverehvide pole midagi tehtud. Täiesti muretu kvaliteet. Naabrimees on sama aasta passatiga juba kaks esisilla rem. juba teinud.
Täna siis juhtus selline asi, et esimest korda 119 000 km jooksul tuli mingi veateade. Käivitades viskas ette "oil pressure sensor fault" ja käskis töökotta minna. No sinna ma lähengi esmaspäeval, 120 000 hooldust tegema. Veel on 1.2 2003 aasta Stilol vahetatud esimesed ja tagumised piduriklotsid ja esimesed õõtsad ja veel stabika pukse ja konte paar korda. Ülejäänu siis tavaline hooldus.
Kas tasub osta fiat seicento sportingut (kasutatud),kuid sõitnud ainult 50 000. Hirmutati just varuosadega,et võimalik parandada ainult esindustes ja hirmkallid?
Meil oli tööl kungi Doblo, sellega oli küll kogu aeg mingi jant. Täpselt ei mäleta enam, peale aastat üks elektroonikajama kogu aeg. Kurb oli see, et vajalikke pulki polnud KUNAGI kohapeal, alati telliti ja auto seni seisis. Liisingut pidi aga kogu aeg maksma. Selliseid perioode oli 6 või 7 korda. Liisingu lõppedes andsime tagasi ja rohkem Fiati peale enam ei mõtle. Kui kvaliteedist rääkida, siis mõneaastased itaallased ja prantslased on isegi koreakatest soodsamad, autodest rääkimata, huvitav MIKS??!!
tere, plaanis oleks osta uus fiat Bravo 2010 aasta mis on sõitnud 12 000km.
Kas keegi oskab midagi selle auto kohta öelda ? siin on arvamusi seinast seina, aga äkki on ka mõni kes seda omab ja on ise sõitnud ja teab selllest midagi.