Asi juba mõnda aega mõttes mõlkunud, aga teatavasti sel moel asjad väga kaugele ei arene. Küsimus siis, et kuidas seda teha täpselt (mis ja kas erinevad agregaadid kokku sobivad kui üldse sobivad). Ise kujutasin seda asja ette järgmiselt: kõige olulisem on leida heas korras kupee kere, mis peaks olema kõige jäigem. Kuna tehnika tõsetakse nagunii pealt maha ja pidurite/ vedrustusega tuleb ka midagi ette võtta, siis pole vist oluline, et doonor oleks 325. Strutbarid ette ja taha, et kerele jäikust lisada. Kindlasti tuleks sportvedrustus, et 155kw paremini teel püsiks. Pidurite kohapealt pole hetkel aimugi, mis nendega ette võtta, kardetavasti 325 pidurid pole piisavalt küllaldased. Kui viimased välja jätta, peaks garaazis seisma uut tehnikat ootav doonorkere.
Uus tehnika pärineks E34 kerega viienda seeria pealt ehk siis 3,5 R6 155kw. Väga tore kui leiaks auto, mis on teinud avarii, kuid tehniline pool on terve. Väga väike tõenäosus, et selline auto leitakse. Teine variant on auto osta, tehnika maha tõsta ning ülejäänu varuosadeks müüa. Kolmas ja samuti mitte odav variant on kõik asjad eraldi kokku osta. Lisandub igast nüansse et midagi ei tööta, tuleb välja vahetada jne. Küsimus aga jõuülekande osas, kuidas sobitub see kompott kolmanda seeria keresse. Käimari kinnitused? Gardaan ilmselt lühemaks ja vaja tasakaalustada. Tagasild ja selle kinnitused? Tuleb vist hakata aretama, sest 325 tagasild ei pea ilmselt 155kw vastu. Samuti poolteljed. Lisaks siis elektrisüsteemiga(aju jne) kaasnev peavalu. Muidugi võib üritusega vabalt kaasneda ka see, et mootorit ennast tuleb ka natuke turgitada, ehkki tegu on vaieldamatult igiliiikuriga. Lisaks jääb üle üks jõuallikas kolmese kere pealt, mille saaks ka turgu lükata.
Tulemuseks oleks siis auto, mis talvel ega märja ilmaga sõitmiseks pole just kõige sobivam (eeldab tundlikku gaasijalga), kuid kuivades oludes valmistaks fun`i piiramatus koguses ning oleks tõeline hunt lambanahas.
Oskab keegi midagi tarka selle pika jutu kohta öelda, mis projekti valmimisele kaasa aitaks?
mina võin ölda et mul garaasis seisab selline aparaat kardaan on sama vaid mootori kinnitused on artetatud ise.. differ on plokk differ ja mingeid probleeme pold.. 100 pealt rebis veel mõlemad rattad ringi.. aga nüüdseks on kolvid sisse suland äkki keegi pakub mullegi mootorit? muidugi proovimis varjandiga
Kus asud muidu, äkki oleks võimalik pilk peale visata sellele autole. Oma silm on kuningas nagu öeldakse:) ja oleks kõvasti abiks. Ei taha nagu ennem kola hoovi kokku kuhjama hakata kui know- how`d pole. Ma ise Nõmmel.
siin: http://www.e30.de/ on mitmed oma projekte kirjeldanud. Kui oskusi ja raha jätkub, on huvitav projekt. Kindlasti ei tohi aga pidureid ja vedrustust ära unustada. Jõudu tööle!
Seal olid jah päris kenasti ära tehtud autod. Saksa keelt pole muidugi sõnagi õppinud, aga midagi ikka aru sai.
155kw kohapealt kardangi, et ei õnnestu seda võimsust eriti korralikult maha panna ja esimesed kaks käiku lähevad suht lumme, mingi pidamine tekib alles kolmandaga. Nalja saaks küll (saaks Lasnamäe kanalis 200m burnouti teha:P) aga et siis oleks juba plaan ka vahest kiirendusvõistlusetel kaasa lüüa ei tule just kasuks kui pidamine saavutatakse alles kuskil distantsi keskel või lõppfaasis.
Üks lahendus oleks veel 325ix ja selle 126kw jõuallikat natuke järgi aidata, aga kuuldavasti võib üle 140kw probleeme tekkida vahekastiga? Mis oleks samuti probleem, sest E30 vahekaste ei vedele ka kusagil just lademes. ix puhul pääseks muidugi enam vähem poole väiksema eelarvega, samuti ei läheks kaalujaotus paigast ära. Selles klassis (üle 2.0L) pole ainult 140 kw mingi eriline näitaja, millega ilma teha:S
Mõttepaus:)
mul ka sama projekt lopu korral,, kardaani soovitaks suure leevendus muhvi peale aretada ,sest nigunii peab katdaani luhendama , ja ta pärast ilusti tasakaalu saama................. edu
Ei tea 325iXi kohta, kuid enda 525iX tundus küll väga õrnakene Quattrote ja Subarutega võrreldes. Millegipärast tehakse kiirendusuautodeks kah pigem tagaveolisi kui neliveolisi bemme, radadel nähtud Audis seevastu pigem neliveolised. Neliveo puhul peab arvestama ka päris suurte võimsuskadudega ülekande arvelt, mis funcruiseri puhul pole oluline, küll aga rajal, kus vaja mingi numbriline tulemus välja sõita. Ega muud kui jõudu tööle ja rasket rahakotti:)
aga kui kellelgi on vahetus varjanti vahetaks enda bmw e30 316i 1.8i võimsama vastu kas 2.3i või 2.5i pakumised on ootatud. auto on töö ja sõidu korras, liigub iga päev.
vast sellepärast et bmw ei ole pidev 4wd. ja audi eeliseks on see et suht odavalt saab alla 12 sek aega sõitva masina. kui on doonor olemas, siis sinna u 70kilo alla mattes on tegija olemas. vaevalt subarut nii odavalt saaks. teab keegi palju see valge a-soundi 3 bemm maksta võib?
Njaaa. Pean ausalt tunnistama, et ega ma ka ise seda projekti valmis ei teeks. Peaks ikka otsima inimese(d), kel selles valdkonnas kogemusi ka on. Samas võin ka ise käed õliseks teha vajadusel. Ja ega polegi praeguseks asi eriti kaugemal kui ta oli teema algatades. Teema oligi tehtud rohkem selle mõttega, et äkki viitsib/ raatsib/ oskab keegi mingeid näpunäiteid anda. Alguses oli mõte otsida esmalt välja sobiv "kutsikas" ,see koju vedada, ette valmistada ja siis asuda uut tehnikat peale vaatama. Selle kõigega saaks ise hakkama. Aga vist lihtsam (aga ka korraga tehes kulukam) oleks asi kohe valmis ehitama, muidu jääbki see ehitamine venima ja isu läheb enne üle kui auto valmis saab. Nähtud ju küll neid poolikuid projekte müügis. Olen küll olnud laisk ja pole uurinud, aga oskab öelda äkki keegi suurtes piirides kui palju uue tehnika vahele istutamine rahakotti rööviks kui kõik vajalik oleks suurtes piirides olemas? Vahele istutamine hõlmaks siis ka kõikvõimalike kinnituste ümber tegemist, gardaani kohandamist ja veel kõike võimalikku.
Projektist veel niipalju, et see suvi olin väga lähedal ühe punase 635 ostmisele, aga see läks teistesse kätesse. Läinuks teisiti, olnuks 335`l kriips peal.
mul 84a 318 kupee kere olemas mis just tuli värvimiselt ja oli kah sihuke 3,5 liitrine mõte peas aga 300 seeria kupeel ju telje vahe liialt tilluke nii, et oleks mõistlik 1,8 uuesti peale panna (kui oleks alles) ja naisele anda siis naise 520 maha müüa ja 750 osta ja seda timmida mis annaks palju parema tulemuse.
see on ajuvaba, selline projekt ma pean silmas. Arvestama peab ka moto kaalu. Lihtsam ja mõtekam on ju aretada 325 (141) kilo ja seda järele aidata. Muide see on ka kokkuvõttes odavam
141 kw jääb liiga nõrgaks,sureb kiiremini ära,kui see 155kw,see ikka etem :d seda saaks juba kõvasti järele aidata,kui juba nii lihtsat teed minna,sis soovitaks juba panna 2,8i mootorit,tuleks mõtekam,kuna see uuem ja ökom ja minek ka poole parem,kui 141 kw.-l. sõbral on 528i ja selle minek hea :) selle kere kohta ja veel öko kah,mõelge ise,kui see oleks kolmese peal,mida see sis teeks :D :P ei kujuta ettegi :)
ma ise mõtlen ka veel,et kas panna 155kw mootor,selle saaks odavamalt kätte,aga ka 2,8i on väga hea,kuid veits kallim,aga see 2,8 tasuks ikka vist ennem ära,kuna see uuem ja parem jne jne :D
Niiet mõelge tehke :)
aga kui keegi võiks ikkagi öelda,mis see kupatus võiks maksma minna,mis ma ennist küsisin,see 155kw paigutamine,olen väga huvitatud,võin isegi aidata ehitada,kuigi endal pole kahjuks kohta ja eriti ei jaga kah seda asja :( aga tänan,kui keegi ütleks,mis see umbes võib maksma minna!
kuule kosmonaut. Ma ei tea mis selline värk maksma läheb aga kui sul on 141 kilosest mootorist vähe e30 kerele siis on tegemist ajupehmenemisega. Sa ära solvu aga tinabalasti pagasnikus kanda oleks ju pisut tobe, ka kiirenduses ei võida sa mitte grammigi .usu.
Aita parem tõesti pisut seda järgi ja sul on tõsine peavalu selle jõu kasulikult rakendamisega.e. maha panekuga
sellega olengi juba arvestanud :D ei solvu :)
ma tahangi just seda selleks,sest see käitub nii :d tahan triftimiseks seda :D ja külg ees sõitmiseks (suvel) :D mind kiirus ja muud tegurid nagu eriti ei huvitagi,peaasi,et saaks autotunnetuse kätte külg ees sõitmiseks ka suurtel kiirustel! selleks tahangi suurt ja võimast,sis seda raskem piinata jne!
kas said vastuse :D ?
sain jah vastuse. Aga see pole veenev,triftimist on lahedam teha ja arendada jääl, ikkagi on kaalujaotus väga tähtis.sest kui sa lähed hirmvõimsa autoga seda tegema kruusal, asfaldil, jääb sul asi ikka pooleli.sest selline monstrum millel pole kaal paigas kerib sulle külje ootamatult ette ja asfaldi kiirustul tuleks kuus lauda kirstu jaoks ka valmis panna. Mina arvan et see ei tasu sul tegemist sest kindlasti on selle riista valmisehitamine võimalik aga kindlasti on see ka kallis ja sõidurõõmu sa sellest ei saa.
MIS mootoriga? kodanik, kes selle postitas märkis ära juba, et tegu v12 mootoriga ja bmw teadupärast on selline täitsa olemas.
Jutust jääb kahtlane mulje, et Sa Kosmonaut "veidi" noor ,et rääkida mingist 3.5 projektist või mis?
Mis maksma läheb? - hea küsimus
oleneb kõik sellest, mis seisus toorikud on, st nii mootor kui ka kere...
Pakuks et tööraha võiks sinna 10 000 kanti jääda, st ise paneks sellise rahaeest selle mootori vahele. See hõlmab elektritöid, custom kinnitused, jne. Vaja minevate juppide hinnad võib juurde liita veel...,sest üllatusi tuleb alati ette selliste projektidega.
Vot selline on minu seisukoht asjast, IMO suht lihtne projekt....
Kuid kui tõsi taga ja oled valmis kulutustega arvestama, võiks edasi rääkida...
Olen jah alles "noor" ses asjas ja üldse autonduses!
kas sa ise oled pannud selle mootori kolmesele juba,et tead kus kuidas ja mis seal maksma läheb jne!?
hetkel jah uurin rohkem,tegudeks veel vara! aga annan teada,kui huvi on,kui nr ja mingi kontaktandmed annate!?
Konkreetselt 3.5 mootorit pole e30 kerele paigaldanud, kuid on tutvusi, kes seda on teinud, ja ühte ma ütlen, odav see kahjuks pole kui korralikult teha. Ma ei ürita kruttida hinda vms lihtsalt kindluse/korralikkuse huvides teeksin mina sinu asemel ka mootorile uuendus kuuri...vähemalt kaanele.
Kui huvi, siis minu maili aadress allar0@msn.com
Kui on mingeid täpsemaid küsimusi või ettepanekuid, saada mail ja arutame..
Kõige odavam on tõenäoliselt oodata, passida peale ja osta lõpuks valmisehitatud projekt. Enda viimase projekti müüsin maha täpselt 100K kr odavamalt kui selle peale raha oli kulunud, kusjuures makstud hind oli ligi 2x kõrgem vastava auto hinnast tehaseseades (st läks õigetesse kätesse, inimesele kes teadis, mille eest tasub rohkem maksta). Ise ehitades on üsna paratamatu, et ei tea täpselt, kuidas peaks tegema (teed foorumist saadud näpunäidete järgi, kuna mujalt neid ju kah võtta pole), laguneb laiali, teed uuesti teistmoodi, raha kulub kogu aeg ja ehitamise entusiasm langeb selleks ajaks nulli, kui asi lõplikult valmis saab:)
Nonii kogu teksti ei viitsinud läbi lugeda.
m30b34 mootori peale panek ei ole raske iseenesest, mootorikäpad ja gardaan tuleb ainult modida.
Kuid probleem tekib selles et see mootot ulatub väga palju üle esisilla ja auto muutub väga alajuhitavaks kurvides. võimalus on mootor ajada asendisse nr 3.
see eeldab sisselõikeid kerele mida sa nagunii ei viitsiks teha.
pidamisega on probleemid vaid siis kui ei ole korralikku rehvi.
110kw 2.3-ga käib ka kohalt võttes ***** edasi tagasi ja minema ei saa esimese ja teisega kui VALLAI ALL ON ! :D:D
m50b25 on mõttekam valik kuna see ei ole nii raske ja on lihtsam aretada seda sinna.
samuti on mootor kaasaegsem ja tavaliselt paremas seisus kui vana kolmepoolene.
aga tegelikult kumbki neist mootoritest ei tee su autot kiireks.
selleks oleks vaja mingit m mootorit. nt: s50 või s38
või siis mõni neist ülelaadida
Siinkohal oleks paslik oma üks kuulsamatest projektidest rahvale avalikustada. Nimelt Bmw 335. Mõtlete nüüd kohe, et mis seals siis on, et tavaline 3,5 liitrine "aatompommikinel" ridakuus vahele tõstetud ja asi ants ! Eiei. Mitte sinnapoolegi. Mootoriks on hoopis Izh Planeta 350 kuupsentimeetrine vene mootorratta mootor, AGA selle vahega, et neid on sinna järjestikku ühendatud 10 tükki ! Kui omad tavalist kui ka alumiinium keevitust, siis ei ole see suurem asi töö. Vanasti sõitsid needsamad Ishid niiöelda "mats ja postivahe" ehk lahtiseletatult ühe töötakti käigus läbis mootorrattas ühe elektriliini postide vahelise maa, mis on umbes 40-50 meetrit. Korrutage see nüüd kümnega ja saame tulemuseks: ühe töötaktiga läbib minu bmw 335 ca pool kilomeetrit ! Vot seda nimetatakse revolutsiooniks tehnika vallas !
Teemasse hulk postitusi kogunenud vahepeal ma vaatan. Üht- teist on vahepeal selgeks saanud: odavam on selline auto tõesti osta, selle aja jooksul on vähemalt paar tükki müügis olnud, mida kannatanuks osta (mõistagi oleks nokitsemist veel jagunud küll ja küll), aga kunagi pole olnud piisavas koguses vaba raha.
Teine asi mis on selgeks saanud- kunagi ei tasu teha postitust enne kui projekt vähemalt käima pole läinud, vastasel kujul jääbki asi "paberile".
Kolmas tõsiasi mis ikka ja jälle kinnitust leiab- võid plaanida palju, aga elul on varuks omad üllatused. Mille tõttu pole hetkel väga kindel, kas see unistus kunagi üldse täitub. Et mitte väga nutustes toonides lõpetada, siis sama juhuse tahtel on käsil hoopis teine vanake, mida võiks kah juba väikeseks projektiks nimetada. Mark on sama, kaalu ja võimsuse suhe kahjuks mitte nii hea kui nimetatud 335`l, aga kui asi valmis saab, siis selleks ajaks pole korralike eksemplare enam palju järgi jäänud. Positiivne on ka asjaolu, et peaaegu kogu auto tehniline pool on juba üle käidud alates mootorist ja lõpetades differi simmeritega ehk see ka muidugi põhjuseks miks pole olnud vahendeid 335 realiseerida. Et siis katsuks enne ühe auto valmis saada, siis ajame selja sirgu ja vaatame mis veel ripakil on.
ei saa aru mida te siin plämate... endal selline projekt käsil....praegu valmib uus kolle turbo jaoks. Auto oli enne 323. 3.5 peale panna pole väga suur probleem....kardaani saab kokku kompunnida teiste e30 mootori variantidest (pole vaja lühemaks teha ja tasakaalustada) Bilstein amordid ja 40 madaldusega sportvedrud ette ja taha maksavad umbes 7000-8000
silla ja piduri osad ei maksa suurt midagi kui originaalosasid kasutada... mitte mingit hirmkallist brembot vms.....saad ka tavalistega pidama....elektriga suuri probleeme ei teki kui valid vanema 3,5 L mootori kas e28 või e32 pealt. endal 160 kw mootor....et tehnika e 30 peale saada tuleb uued teha mootori käpad....käigukasti kinnitus....propeller tuleb minema visata ja elektriline õhem propekas panna.....radikas tuleb ettepoole viia....üldiselt raamist ettepoole neerude taha...ja esimene strutbar võiks olla....mul on kokku koos auto hinnaga....sildade taastamine jne.....mootor ja tehnika...... +oma vaev muidugi mida ei arvesta.....siis umbes 20-25 tuhat...
kui keegi tahab endale midagi sellist ehitada....siis võib abi ikka osutada....ise olen tartus
Mis mõttes ei ole keegi pannud e30 3.5.
Aga loomulikult on...
Vana viieka pealt võtad 3.5 kuhu sobib ka e30 käigukast ja ongi kogu lugu, tõsta mootor vahele ja tuld.
Mootor peab olema loomulikut aju ja juhtmestikuga siis töö simpel.
Ise selline projekt valmis tehtud