Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Pidurisilindri remont

PS
11:16 18.08.2003
Esipidur jäi peale ja otsustasin lahti võtta. Oli silinder kinni kiilunud (klotsid ja kettad peaaegu uued). Kuna muidu liikuma ei saanud võtsin kolvi välja. Kolvi peal oli roostet, kolbi kattev kiht (nikkel)kohati lahti. Paluks asjalikku nõu, kuidas kolbi puhastada, kui tugevalt, või tuleb vahetuse teed minna. Vist saab ainult vahetada kogu supporti komplektis, sedagi vana vastu andes. Asi ise ei näe väga kole välja. Tihendid jms loomulikult vahetusse.
R.K.
11:33 18.08.2003
müüakse nii sadula rem. komplekte, kui ka kolbe eraldi. vana roostes kolvi puhastamine ei anna eriti head tulemust.
Martin
11:41 18.08.2003
vana puhastamine on ajutine väljapääs, jääb varsti jälle kinni. Ilmselt on see kolvi kaitse kumm katki, kui rämps ja vesi sisse on pääsnud.
erci
19:45 18.08.2003
Vana puhastamine jah ei anna head tulemust kuna endine sile nikkelpind jääb krobeliseks> tihendid varsti katki ja kolb jälle kinni. Mul oli sama probleem (Audi B4). Mina treisin alumiiniumist uue kolvi, lihvisin treipingis ilusti siledaks, ostsin muidugi tihendite rem komplekti ja asi vunkab suurepäraselt. Sain odavalt hakkama. Kui on norm treial teeb altuurakorras 100 eeguga ära selle (Tartus vähemalt küll) ja alumiinium naljalt ju ei roosteta kah:)
to erci
20:52 18.08.2003
aga selle eest oksüdeerub nii mis kole :)
inox
22:10 18.08.2003
lase piduri kolb treida roostevabast terasest, kui uut kolbi eraldi saada pole!
PS
08:42 26.08.2003
Sai kolbi näidatud spetsidele ja kogu supporti vahetus on möödapääsmatu. On kellelgi soovitusi/kogemusi nende muretsemisel? Ostan uue ehk taastatud.
(VW Passat, B3, ventileeritav, ABS). Remondikirjandus annab tööde järjekorraks pidurisilindri tihendite vahetusel, et võtta ära tolmukaitse, siis pressida suruõhuga silinder välja ja seejärel eemaldada sisemine tihend. Siis pesu jms ja tagasipanek vastupidises järjekorras st. viimasena paigaldatakse tolmukaitse. On see tõesti nii? Minu meelest vähemalt sellel autol seda teha ei saa, sest tolmukaitse kinnitub sisemise soone sisse. Või on mingi eriline nipp.
R.K.
09:04 26.08.2003
kui tolmukaitse kinnitub soone sisse, siis paigaldatakse kolb viimasena. soon peab puhas olema, muidu ei taha asi eriti õnnestuda. ega seal midagi eriti hullu ka pole, mul õnnestus asi neljandal katsel.
Erci
09:28 26.08.2003
Sa näitasid ainult kolbi spetsidele ja nemad otsustasid et supporti vahetus möödapääsmatu. No kuidas nad seda järeldavad ainult kolbi nähed, support võib ju täitsa korras olla?? ja selles järjekorras tulebki vahetada, nagu sa kirjeldasid, on täiesti võimalik.
PS
09:37 26.08.2003
Koos kolviga oli ikka support ka kaasas, point on selles, et eraldi kolbe ei ole saada, treimine jms tundub ajutisena. Ka remondiraamat ütleb, et vigastuste korral vahetatakse komlektis. Mis nipiga Sa selle tolmukaitse arvad kolvi ja silindri vahele saada?
R.K.
10:08 26.08.2003
oled ikka 100% kindel, et kolbe pole eraldi saada? helista 6599770, mina sain sealt, mitte küll passatile, aga kataloog paistis neil väga paks olema, ehk leidub sullegi.
PS
10:16 26.08.2003
Mis firmaga tegu on ?
mengel002 to PS
12:18 26.08.2003

mis auto sul on,äkki saaks aidata!
PS
12:27 26.08.2003
VW Passat Caravan, B3, ventileeritav, ABS 90.a. 79KW, mootori tähed PF.
mengel002
12:43 26.08.2003
mis mootor vahel ja nagu arusaan,et ette silindrit vaja!

pane mulle oma meil ka kuhugi
R.K.
12:56 26.08.2003
mootor sul vist 1,8i, kui nii, siis kolvi läbimõõt peaks olema 54 ja kolb ise maksab alla 200 krooni.
PS
09:57 27.08.2003
Tänud aitajatele! Kolb olemas ja läheb kokkumonteerimiseks. Ei saa ikka uskuda iga varuosamüüjat, kes soovitab kogu komplekt osta. Silmaring peaks neil nii lai olema küll, et vähemalt soovitada, kust tuleks veel üle küsida, kui nende kataloog ei näita. Seekord vedas, et siia foorumisse oma muret kurtsin.
See teema on vastusteks suletud.