Põhimõtteliselt on igasugu liising ja järelmaks mõtekad ainult ettevõtjatele, kelle kapitali tootlikus on suurem kui liisinguintress. Ja sel juhul on kasulikum kasutusrent, sest kuumakse saab raamatupidamises otse kuludesse kanda, käibemaksu saab täies ulatuses sisse kanda ja realiseerida pärast on ka kergem, kui automüük ei ole su põhitegevusi ja raiskaks väärtuslikku aega.
Tavalisele tööinimesele soovitan liisinguga osta ainult tutikat autot poest.
Muidugi oleneb, kes mida oluliseks peab.
Viitamata Sinu autoriteetsele nimele, eelkõneleja, selliseid sõnu siiski eesti keeles täheldatud pole. Ka kõnealune "eesti keel" kirjutatakse väikese algustähega, kui ta just lause alguses pole.
kasutusrenti kasutavad firmad seetõttu, et tõesti, teenuse eest makstav summa on võimalik panna firma kuludesse. Sisendkäibemaksu saab aga nii kasutus, kui ka kapitalirendi puhul 2/3 ulatuses maha kanda (minu mäletamist mööda). Eraisikud võtavad samas kapitalirendi. Põhjuseid on mitmeid. Kasvõi näiteks see, et firmast autokompensatsiooni saamiseks peab auto olema kapitalirendis.
Eraisikud kes võtavad kasutusrendi, saavad kõvasti mööda pükse, sest viimasele väljaostumkasele arvestatakse käibemaks turuhinna järgi! Firmad, kes käibemaksu tagasi saavad, nemad ei hävi sellega.
1. Täpselt nii, kui kasutusrendi auto välja osta, siis maksad käibemaksu EKI arvutatud turuväärtuse pealt.
2. Muideks, tõenäoliselt peab tulevikus kap rendi korral KOHE kogu käibemaksu ära maksma.
3. Ametlikult vist ei olegi enam mõisteid kapitali- ja kasutusrent. Vist on kõik liising, vastavalt kas väljaostukohustusega või -kohustuseta.
kui ma õieti aru saan ei ole mingit vahet ,kumba liisinguvõimalust eraisik kasutab.On palju autoid,mille jääkväärtus on alati suurem,kui võimalik müügihind st.inimene peab pangale rohkem välja käima kui ta ise auto müügist saaks.Sellist masinat liisides on kasulikum kasutusrent,sest nii ei pea pärast jagelema auto müügiga,mis võib olla väga vaevaline protsess.Las selle jama saab endale kaela pank,va verimeja.Aga kui inimene on kindel ,et ta tahab sõita ühe autoga 5-10-20 aastat ,siis on loomulikult mõistlik kapitalirent.A palju neid alalhoidlikke inimesi ikka on,isegi olen autot ikka mingi 2-3 aasta tagant vahetanud,et proovida erinevaid automarke ja saada targemaks.
'aga'le: mis seal ikka targemaks saada ;-) üits kreeka filosoofki ütles, et ühte jökke 2 korda astuda ei saa. Alalhoidlike (tegelikult teadlikke inimesi) on rohkme kui sa arvad (kuigi nad ei sebi siin autofoorumis :-P, see vöib küll tösi olla). Enamusele on auto tarbeese ja ilma mingi tösise pöhjuseta neid keskmised inimesed ei vaheta. Ja see on hea, raiskav tarbimisühiskond laiutab nagunii köikjal meie ümber :-(
Kasutusrendi puhul on auto "turuhind" EKI tabeli järgi alati suurem kui järgi jäänud liisningu jääkväärtus. Seega pügada saavad nii need, kes auto jääkväärtusega liisngfirmale tagasi annavad, kui ka need eraisikud, kes auto jääkväärtusega+turuhinnalt arvutatud käibemaksuga välja ostavad, kuna sisuliselt tasutakse käibemaksu turuhinna ja jääkväärtuse vahelt topelt.
ise ei pea ennast keskmiseks inimeseks(nö.hall mass)ja aastaid kestnud eksperimendi korras ,kus olen erinevate autotega liigelnud ja otsinud seda õiget ,on heameel tõdeda ,et olen sellise masina leidnud.Tundub ,et me jääme kokku pikemaks(kui ära ei varastata)ja kui vahetan ta millegi vastu,siis on selleks sama mark ja mudel,lihtsalt uuem aastakäik.Ja see auto ei ole liisitud,niipalju olengi targemaks saanud ja ka vist veidi jõukamaks ehk ,et ei pea mingi liisingfirmaga enam jagelema.Rohkem sellel teemal sõna ei võta ,oma ebakompetentsust näitasin juba piisavalt eelnevas kirjatükis.(kuigi tõin näiteks enda kogemused)...
ok teema läheb ehk veidi norimiseks ja üldse rentimisest kaugele, aga ma arvan et sul ei ole selline auto, mida mitte kellelgi teisel maailmas pole. No ok, vöibolla ehitasid midagi ise huvitavat... aga ma arvan et sul on hoopis milleski muus potentsiaali olla eriline, kuigi tösi see on et 6 miljardi isendi hulgas see teab mis kerge pole (kuigi igaüks peab ennast loomulikult eriliseks aga tunneb ennast endasarnaste kambas hästi :-P)... aga auto vöi muu sellise materiaalse kila-kolaga sa seda küll mitte kuidagi ei saavuta, usu mind ;-)! sest tarbmise suhtes oleme me ikka küllaltki 'keskmised', igaüks meist vajab ühtemoodi vett, toitu jne ... ok vabandan, olen viimasel ajal liiga palju Schoppenhauerit (ise oli labane jöhkard) ja Nitschet (vaikne nohikust hullumeelne) lugenud...