Kui mingi ala kõik sissesõidud on tähistatud liiklusmärgiga 381. Samaliigiliste teedega ristmike ala, siis on tegu sellise alaga kus kõik teed on samaliigilised. Kui nüüd sellise ala sisse on pandud märk 221. Anna teed (NB! vahepeal ala lõpetavat märki pole olnud), siis kummast märgist lähtuda? Kui minu ees on anna teed märk, kas siis pean andma teed kõigile ristuval teel liiklejatele või vaatan ainult, et mu parem käsi vaba on ja sõidan?
LE Lisa 2 liiklusmärgid.
Mõjualamärk 38 näitab sellel kujutatud teise liiklusmärgi kehtivust kogu alal. Kui sellel alal on üles pandud märgil 38 kujutatud liiklusmärgile vasturääkivaid liiklusmärke, siis tuleb vastaval teelõigul järgida viimaste nõudeid.
Veel sarnane olukord:
1. Ristmikul on maas asfalidile joonistatud iga suuna ette võrdväärset ristmikku tähistav rist, samas ühe ristmiku juures on õueala lõppu tähistav märk 574, kuidas siis ristmikul käituma peab, kas lähtuma võrdväärse ristmiku reeglitest või sellest, et õuealalt välja sõitev juht annab kõigile teed?
2. Ristmikul on ühest suunas tulles ees anna teed märk 221. ja teisest suunast tulles õueala lõpu märk 574, kumb liikleja peab teed andma?
Mnjah, olen aru saand, et õuealalt väljasõitja peab kirjeldatud olukorras kõigile teed andma, aga miks siis pannakse sama teepeale võrdväärse ristmiku märk, enamus juhte vaatavad seda ja nii ka liiklevad. Tähtis on see, kes LE järgi avariis süüdi jääb? Saan aru, et õeualalt väljasõitja.