Ise sõidan 1999a Lanciaga. Ma ei usu, et mõni muu auto suudab mulle rohkem sõidumõnu pakkuda, seega ise olen rahul. Aga mis maine siis ikkagi on. Kuna Lancia mudelivalik on servast serva. On väga väikseid punne suurte lux autodeni välja, siis ei saa täpselt aru mis imagot lancia endale luua tahab. uusi mudeleid vaadades jääb mulje nagu põhi rõhk on disainil. aga mis arvate millise autoga lancia teie meelest sarnaneb kõige rohkem, mis klassi kuulub.
mitte et mul lancia vastu midagi on, aga mulle ei sümpatiseeri itaalia ja prantsusmaa autod-ei istu kuidagi, ja samas, on ka hiljutised kvaliteeditestid seda kinnitanud-ei ole neil vastupidavust, seega pooldan saksamaa ja jaapani autosid.
Miks sa markko käid itaalia autode foorumis oma arvamust avaldamas ,millega nagunii midagi peale pole hakata,kui sulle need autod ei sümpatiseeri. Ürita seal kasulik olla kus sa kompetentne oled. Edu sulle ja sinu sümpaatiatele.
Ok. Mulle üldiselt teiste arvamus korda ei lähe, sellepärast arvangi, et see maine küsimus on mõttetu. Tavalised autoomanikud pole arvatavasti seda sõna kuulnudki, teine asi on auto- ja rallihuviliste ning fännidega. Samahästi võiks ju küsida, et mida arvate Zenderist, Hörmannist või näiteks Oldsmobilest,enamus ei oskaks midagi arvata. Sa tahad kinnitust sellele mida ise niigi tead. Praegu on Lancia eesmärk pakkuda luksust ja mugavust. Alfa rohkem sportlik ja Fiat tavasõiduk.
Kahjuks pole Lancial enam õigeid, omi mootoreid, kasutusel enamuselt Fiati tehnika, kuigi ka see on nüüd juba tasemel. Asi on eelarvamustes ja selles, et Eestis puudub korralik reklaami- müügistrateegia ja teenindus, või siis mingil põhjusel huvi selle vastu. Loodetavasti tuleb Delta 3 ikka tootmisse.
Elu Eestis on kummaline, praegu on isegi silmakirjalike Eesti poliitikute poolt mõni aeg tagasi kirutud Valgevenes olemas ametlik Lancia esindus. Eestis aga puudub ametlik Lancia müük ja Alfat müüakse koos Korea ja Jaapani junnidega, kusjuures vähemalt Tartus pole ühtegi Itaallast peale Grande Punto isegi müügisaalis.
eestis tekitab lancia kahtlust ... mis mingi itaalane juppid kallid ja laguneb jne . aga kui süveneda asja siis selgub et jupid polegi nii kallid ja ei lagune midagi hullupööra kuid juppide saamiseks ei piisa romulasse või ükskoik mis varuosapoodi minekust.
ise oman kappat ja olen väga rahul sest disain on ilus ja sõidumõnu suurepärane...
ps. kõik mis pole levinud ei pea kohe automaatselt halb olema,see vajab vaid avastamist.
Lancial ei oleks eestis turgu. Keskmisest kõrgem hind ja eestlaste seas tundmatul margil puuduvad kõik eeldused saada tugevaks turuvallutajaks. Minuteada müüakse Alfat faktos koos Nissanite ja Fiatitega.
See võis olla aastal 1994, kui prantslast (Renault) veeti suvel treileritega üle Eesti ja korraldati igasuguseid reklaamiüritusi- kontserte. Siis tundus samuti, et kes neid kalleid konnasööjate autosid ostma hakkab. Polnud rahval raha ega midagi, varuosad kallid jne. Müüjad vaatasid kaugemale...
kappa näitel 5 silindrilised ei ole kaugeltki Fiatilt, V6 on hoopiski Alfalt jne...ypsiloni 1,2 on lancia enda (õigemini Autobianchi) oma...phedra/zeta kasutavad hoopiski PSA mootoreid jne
kuid... ka Saab on osaliselt Opel, Audigi kasutab VAG (ehk siis Seat, Skoda ja VW jubinaid) jne jne
kui läheneda kreatiivselt ning vaadata kaugemale minevikku, siis sealt ei paista Lancia ridades kohe mitte ühtegi fiati :-) mida ei saa öelda VW/Audi koosluse kohta näiteks
Isiklik arvamus kui kedagi peaks huvitama- auto, mis EI OLE igaühele ning on tänavapildis väga tervitatav :-D
Jah, kurb küll, kuid täna on mineviku hiilgus Lancia kohalt kadunud. Lybral kasutatakse Fiati mootoreid ja ta moodustab suure osa Lancia toodangust.
Tegelikult FIAT=FERRARI ja loota pilvise taeva kadumist ...mõne aastakese pärast kõigi selle grupi autodelt.
Ypsilon 1,2 ühtib agregaatide ja mootori poolest täielikult Fiat Puntoga. Sellepärast on neid hea remontida et võtad sobivad jupid ükskõik millise itaallase pealt ja ei pea originaale taga ajama. Delta jälle tipo ,tempra ,bravo ,brava .
Sõidan ise Lancia Deltaga, 1994 aasta auto. Olen täitsa rahul. Sõidumüra ei kurdista, kiirendus pole just ülihea, aga asja ajab ära ja möödasõitudel hätta ei jäta. Soojaks läheb talvel väga ruttu, käivitub laitmatult ka käreda pakasega ja minu arvates on ta välimus samuti üsna normaalne. Ühtegi roosteplekki ei ole kerel. Nii et mul ei ole sellele autole küll etteheiteid. Mis mind häirib, on hoopis see suhtumine - autoparanduses vaadati mind kui ajuhälvikut, kui ütlesin, mis autoga tegu. Pidi olema kallis ja mõttetu masin. Samas, see auto ei ole selle aja jooksul, mil temaga sõitnud olen, muud remonti nõudnud, kui et katalüsaatori vahetust, ja see ka täiesti minu enda lolluse tõttu, kuna tankisin mõnda aega nn salakütusega. Sõitnud siis praeguse hetkeni natuke üle 2 aasta.
Omasin ise 2 a Kappa-t. Ainus kulu oli hammasrihma jms vahetus ning mõned lambipirnid. Ainus viga minu arvates oli kohati nagu kirvega kokku pandud salong.
sai kunagi 94 a.ostetud saksast masin nagu lancia prisma 1.6 i.e, ostsin puhtalt seisukorra ja disaini pärast. Sellest margist midagi eriti ei teadnud ja algul tundus,et sai tehtud loll ost, kuna auto oli Eestis vähe levinud..Hiljem ei kahetsenud, sest sõitsin selle autoga 3 a. ilma ühegi probleemita, vahetasin ainult jagaja kaane ja veovõlli otsa. Lancia on hinnatud mark lõunamaades, eriti Hispaanias. Isegi Remargue mainib ühes oma raamatus seda marki...