Suzuki

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Suzuki Samurai

Ain
20:33 26.11.2002
Paluks kellegilt kogemusi Samurai osas. Kuidas vastupidavus? Roostetamine? Varuosade hinnad ja kättesaadavus? Eelistaks seda ju Nivale... või?
Lion
01:04 05.12.2002
Suzuki Samurai oli pühiaega valmistatud sügava majanduslikku kriisi ajal USA Japanis. Sellega oli valmistatud väga lihtsad ja tagasihoidlikkud, ilma mugavusteta sõiduvahendid mis sarnanevad vene LUAZ autoga mis on ikkagi kindlam ja vastupidavam maastikkus.
Aastates 1981-1987 oli valmistatud SJ410 millega ei ole soovitav liikuda majapidamisest kaugemale kui 50 km tänu tema erilistele omadustele: ühekambriline suurejanuline karburaator ilma mingeid reguleerimist vüimalust ja ekonomaiserit, ainult 4x käigukast 0.970l mootori mahule maastikul võttab küttet kuni 14-16 litrit
ja ei luba liikuda nurgag 30 kraadi kuna mootori võimsus on ainult 45h.j.
Jargmine mudel 12982-1988 oli SJ413 pisut võimsam kuna mootor 1.3l
oli lubanud liikuda lihtsal maal ka 2 isikuga sees. Põllu peale sellega ikkagi pole soovitav minna, kuna puudub sillade plokk, ja ainult eglustiga mingit juurde tulevat läbitavust pole oodata.
Aastal 1983-1995 oli tulnud VITARA 5 käike ja mootor 1.6 8 või 16 klappe. Tehase poolne reklam tutvustas seda kui naistele mõeldud linna maasturid. Seda ta ongi vaatamata et oli kasutusel ka Eesti politseil (kes sai nendest lahti kuu aega tagasi 4000-10000 EEkiga). Jääl ta ei liikunud. Kiirendust ei olnud pöörde radius suur. Järgmine täisraamiline mudel oli Grand Vitara tänu pikkusele oli teel püsivam. Eesti riigi ametkonnad loobusit selle mudelite seeria edaspidisest kasutusest, kuna hoolde kulud olid kasvanud igakuiselt isegi oma tagalateeninduse hooldamisega, kuigi tegu oli võrreldavalt odava (ka sisu poolest) autoga.
King
10:58 18.12.2002
Uue Samurai hind on 10600Eurot. Sellega on ta USAs ja Euroriikides saanud endale populaarsust kui linna ja maa tugev ja väikemõõduline kindel,vastupidav maastur,mille hoolduskulud ja ülalpidamine on väga tagasihoidlik.Eesti oludes isegi kindlustus aasta peale 400eek
suss
11:03 18.12.2002
mõttetu kilide küna, ma ei taha seda ilma ka.
Suss
16:41 18.12.2002
Tänan asjaliku informatsiooni eest!
Medrese
19:44 18.12.2002
Sama infi sain nende Suzukide kohta ka uuemates rahvusvahelistes
kataloogides. Tundub et se tehas hakas end tugevalt promoda.
Nüüd ka spordi väljakul hakkab lükkama eemale muid tegijaid.
Vaadates maailma tendentsust lihtsusele välimusel, kõige edukam selle tootja mudel peaks olema täis metallplekkist, ilma mingeid plast lisaseid, just mudeli rida SUZUKI (SJ410, SJ413, SJ416,SAMURAI). Sest nad väljendavad endas puhta klassika stiili.
Umbes kui ka maasturite turule tooja Jeep USAst.
Samas kui oli juba eelöeldud kulud on imeväiksed. Kuigi 400 eeki see on kõige väiksema (mitte nõrga) mootori mahu 970sm puhul.
tuul
13:55 19.12.2002
Ära osta seda või vastasel korral oled esimese tuulepuhanguga kraavis.See auto ei ole mõeldud sõitmiseks maanteel,tuulise ilmaga ja libedaga.Linnas ehk küll - kiirus väike ja rekkasid vastu ei tule.
to tuul
15:11 19.12.2002
Ega keegi sellise riistaga eriti ei sõida suurte kiirteedel.
Eelistavad seda ikkagi jahimehed ja tõsised tegijad, keda plastiku vibra vaimustusse ei aja, ja poleeritust pinnast asja pole.
Samas ei viitsi pidevalt varuosi muretseda nagu teistel mudelitel.
TREND
15:23 19.12.2002
Suzuki pole, teadkeikka seda ja jätke endale meelde, mingi kannatada saanud pailapste ego rahuldamiseks. Suzuki on Macho meeste sõiduk.
Kuigi eriti tagasihoidlik. Mis teha ega pidu pole iga päev et Rolls-Roisiga sõita. Tavaliselt see mudel on ka olemas.
Lesta
18:15 19.12.2002
Kuulake miks ikka selline firma kes valmistab imetoredaid mootorattaid teeb ka maastureid?
Rasta GANG
18:18 19.12.2002
Sest ta teeb ka samasuguse kvaliteediga maastureid!
King
18:30 19.12.2002
Mudeli valik alates 1.0 mis oli tootmises nime SUZUKI SJ 410
valmistatud väga tagasihoidlikkus traditsioonis, samas nagu VW Itis
ja vene LUAZ 1980 aastatel mil valitses turul kriis. Päästa olukorda võikski ainult selliste vastupidavate ja kindlate mudelitega. Võimsus 33kw tundub olevat alla igasugust piiri, samas see on petlik reklaami trikk. Sama mootor 45h.j. arendab vastavatel pööretel juba 95kw. Sellega ei saagi Suzuki Samurai nimetada nõrgaks "tolmu keerajaks". Sama mudel oli arvestatud sõjaväe vajaduste rahuldamiseks. Mis pida saama kannatusi ka ilma igasuguseid hooldus töid aastate jooksul... Võrreldes USA Cheviga-
mida Lahe sõjal Iraagi vasta kasutades korra jäeti kõrbes, sest nad olid-ki ära kõrbenud vaatamata oma mõõtudele.
Suzuki Samurai kannatab sama palju nagu looduses sipelgas.
Vaatamata oma mõõtudele võimas ja tugev vastupidava kere ja ammu teada vastupidava mootoriga.
GREMMY
18:39 19.12.2002
Tahaks ka proovida seda SUZUKI SAMURAI, või mis ta veel oli nimetatud SJ410. Mul on talu. Sain sõbral kasutamiseks
Mitsubishi Pajero. Suve kuivaga polnud häda midagi, pehme ja nagu mingit viga. Sügise niiskusega tuli pori. Pajero andis sellele alla.
Suur kolakas ja ikka libises küljega.
Tuli korra tuttav klubi "offroad 4x4" tegija mingi kitsega ja tõmbas mind välja. Vaatasin mis tank se temal ikka on. Ja esi kapotil tema sinisel oli valgete tähtedega SUZUKI.
Pakusin tal ära osta - keeldus. Ütles ei lähe kõne allagi!
Isegi rooli ei lubanud.
Kärss
18:43 19.12.2002
Õige Kärss vabandab selle nõdrameelse pärast, kes siin minu nime all segast ajab.
Teine Kärss
18:52 19.12.2002
Palun vabandust aga ma ei arvanud et nii suur tegija arst külastab
selle osa. Ikkagi oled suurte autode armastaja,arvestades sinu ametlikke vajadusi. Kuigi Samurai on oma ala väärt seda oled ise kunagi juba teatanud.
Kärss
19:09 19.12.2002
Ok, ole siis "Teine Kärss". Oma nimi just sellepärast valitud niisugune, et kogemata (ahvimata) vaevalt keegi seda valiks. Seda, mida tookord Samuraist rääkisin, puudutas just autode "kuritarvitajaid", mitte normaalselt sõitjaid. Omal puuduvad sellega mudeliga igasugused kogemused. Sellepärast loengi siin huviga ja üllatusin ebameeldivalt, kui keegi teadlikult mu nime kasutab. Äärmiselt huvitaks oleks kuuldagi kellegi sellise kommentaari, kes ei rahuldu iialgi tehaseversiooniga vaid ehitab auto alati ringi.
Teine Kärss
19:22 19.12.2002
Kärss on vana tegija!
Viimati oli kasutatud tema teisi soovitusi ümberkujundamisel.
Aga selle versioonil nagu Suzuki vist ongi mõte peatuda tema klassikulise tagasihoidlikkuse juurde.
kui midagi täjustada, ja kui kindlasti suzuki maasturitega, siiz ikkagi Vitaraga. Kuna selle linna maasturiga polnud rahul isegi Eesti Politsei, ja jagas neid valmistusaasta ca.1994 muidu soovijate vahel, või mõne tasu eest-umbes 6-10 tonni eeke.
Hoolikalt lugege kõike artikleid mida on selline GURU nagu Kärss allakirjutanud. See pole pugemine, see on tõsi, kui hoolite tulemustes.
to ain
20:14 19.12.2002
Kas said ka midagi kasulikku nende artiklites?
Kindlasti said. Ju küsimus oli mis on etem Lada või Suzuki.
Kindlasti vana klassika Suzuki mis enda ellu jaamiseks
tegema kõike et turumajandus maailmas edusalt läbi lüia!
Tuul
08:56 20.12.2002
No selles see asi ongi, et maanteel võib peaaegu igasuguse autoga sõita,
aga metsas peab korralik masin olema.
Parun
11:56 20.12.2002
Suzuki on tuntud oma heade mootorite poolest, niiet sellepärast poleks muretseda vaja. Varuosasid kulub küll suhteliselt vähe, aga nad on kallid. Kütusekulu keskmine. Kui auto on teinud avariisid, siis ei kipu kere roostetama. Suzuki on väga hea auto.
Mõni jutt veel Nivast
16:59 20.12.2002
Osta ikka sõiduks ja tööks!!!
Kui sul meelbib stagnaaegne pidev remont ja hooldus, osta kindlasti NIVA sest maksab leiva raha alates 4 tonnist.
Kui tahad samad tööd tehe ka vastupidavust, kontrollitud turumajandus olukorras, samas mitte eriti liaaldades, vaid tulevikkus ka säästes, kaalu ammu tuntud versioone SUZUKI SAMURAI.
rahaliselt ta ei lähe midagi suurt maksma. pole kuunnud et keegi oleks remondiga muret tundnud. Mõned pole isegi 20 aastate mudelitega remondi muresi tundnud.
Samas aasta 2001 NIVA on ülevaatust mitte läbinud, sest enne tehasest väljumist hakkab korrodeeruma, ja ussid jooksevad läbi kere. Peale kandeb rooste tõrje ei päästa.
Teine Kärss
18:41 20.12.2002
Nendele kes ei tunne ennast separatistami ja ei häbene vene keele tundmist pakkun järgmist linki:
http://www.vodila.ru/modules.php?name=News&file=article&
amp;sid=140
TREND
19:22 20.12.2002
Tänan Teine Kärss!

Keelt ma oskan. Info oli igati asjalik (vaatasin ka teisi andmeid saidil liikudes). Olen ammu otsinud talule sellist riista. Olen gi ostnud Suzuki SJ410 mis on kõige lihtsam versioon. Just sellena ta mulle meeldibki. Polnud ainult infot selle seeria kohta kuigi Eestis neid liigub paras palju, olen igas linnas neid alati märganud.
Kõike paremat
to ain
11:48 21.12.2002
Ka mina tänu sinu küsimusele hakkan vaatama selle mudelile tõsiselt.
Lähitulevikus soetan endale kindlasti!
Ain
20:55 21.12.2002
Hulk asjalikku infot kogunenud, suur tänu vastajatele!
Nüüd ainult küsimus, et kui müügikuulutusi jälgida, siis neid masinaid peaaegu Eestis justkui ei olegi... Ometi ju politseiamet müünud neid hulgaliselt jne.
ZAZ
21:51 21.12.2002
Politsei müüs ikka Suzuki Vitara nimelisi masinaid, Samurai on ju midagi muud.
Seneka
12:24 22.12.2002
Samurai on elav legend!
Vitara on sõiduvahend.
tt
12:33 22.12.2002
Politsei Vitaradolid läbo hooratud. Sest nendel puudub oma hooldus teenindus osakond.
jokker
13:19 22.12.2002
vitarad läksid küll neil kähku läbi. Samas paljud vanad Vectrad ja Astrad teenivad ikka veel ekspluatatsioonivõimelise tööloomana.
TREND
14:11 22.12.2002
Vaatame mida Liana suudab...
TREND
14:14 22.12.2002
andy
17:11 25.12.2002
olen SJ410 omanik juba mõnda aega. kui ostma hakkate, uurige keret (ta on õrnõhukesest plekist).
räägite siin korraga nii Sj410'st kui ka Samuraist. Reeglina SJ410 0.9L mootoriga, Samurai 1.3L mootoriga.
et esimese ostmisel alt läksin, on mul hetkel 2,5 masinat (SJ410). kui ümberehitused valmis hakkavad saama, peaks hulga juppe üle jääma.
et ma probleemide kõrval ka selle masina head omadused olen üles leidnud, oskan teda nüüd hinnata ja pruukida (linna ja maantesõiduks on mul teine auto) .. alul enda tarbeks, aga nüüd avalikuks kasutamiseks on mul ka pisike neti lehekülg tehtud http://sammi.andy.ee
Lion
23:31 02.01.2003
Kontrollitud. Huvitav aga teiste s/a ei kannata seda talve pakkast. Minu Suzuki SJ410 läks käima iga ilmaga. Kasutan seda präegu üle päeva metsas käimiseks.
Teine Kärss
01:19 06.01.2003
Külma tuleb pidevalt juurde. Selle auto käivitamisele see küll ei mõju sest tal on mootoratta tüüpi ühekambriline karburaator. Mis võimaldabki käivitada autod kuni on veel küttel aurumist võimet.
Samurai
08:24 18.01.2003
Soojad ilmad tulemas... mis tähendab et tuleb varsti järsult külma, ja sellega kaasneva mootori käivitus tõrged. Panete auto seisma enne mootori väljalülitamist lülitage gõik energiatarvitajad-ahjud,raadio,lisasoojendus, valgustus jatke salongi tulutamiseks mõned uksed lahti. Tõstke mootori pöörded 5 minutiks et laadida lõplikult akku. Ja ainult peale seda lülitage mootor välja.
Signa on mõtekam panna eraldi akule toites selle paraleelselt peaakkuga läbi releet.
P.S Jõhvis on müügis signad läbi GSM võrgu ilma lepingut, peab ise seadmed juurde lisama, mis on samas müügis. Ca 2800 EEK.
055996587
kwer
08:00 19.01.2003
Kas o veel midagi pakumata jaanud?
jokker
09:41 19.01.2003
Huvitav, et lihtsast karpaga samuraist ei saanud Opeli keskuses töömehed sellest masinast jagu. Seisis seal üle kuu aja...
TREND
10:28 20.01.2003
Eks ikkagi konkurentsi põhimõttes.
Ja kes see tuli selle peale et japsi auto mingi opelite juurde tassida. Hea et pressi alla ei sattunud
Tümiggas
02:46 24.01.2003
Gulge mehed!
Gonn ja Gurg gugistasid gord gookospähgleid!!!!!!!!!!!!!!!!
ELAgU SUZUgI!
Suzuki SJ410 slideshow
01:35 31.01.2003
Vali sellel saidil
http://www.offroad4x4.nl/
lahter Fotoboek, ja siis selle fotogalleriil Slideshow.

Hea kasutada ekraani säästjana, ja näidata et sama riist on ka sinul;-)))
Lion
Tümiggas
01:58 01.02.2003
fotoGallllllleriil!!!!
TREND
02:09 01.02.2003
Vahvalt tuleb!
Valisin seda "fotoboek" pildi hunniku.
Toksisin ühe sündmuste pildi peale. Vajutasin all "slideshow".
JE-HUUUUUUUUUU.
Võib küll kasutada ekraani säästjana.
Ja nii ma saan oma Suzuki SJ410 rohkem näha ja teiste kaasteenijatele näidata!
TÄNAN!
Lion
18:44 10.02.2003
Soovi korral minu lihtsama sõiduriista võib vaadata saidil:
www.offroad4x4.nl
kui valida menüü: "Anderer", sellel on fotopildid.
Üks sinine on allkirjaga "Deze foto's zijn gestuurd door Lion uit Estland". See Sinine Suzuki SJ410 on mul toodud eelmisel aastal Tartu linnast. Kunagi tundsin selle endise omaniku, Lääne-Virumaalt, kes pidi haiguse tõttu müüma auto ühe Tartu kinnisvara firmale, kelle poolt olid ka pildid tehtud.
Pildid selle lehele olid paigaldatud tänu vana tutvusele.
TREND
13:52 16.02.2003
Nimi
09:55 18.02.2003
Mis võiks olla Suzuki SJ 410 (valm. 1982) hind?
Teine Kärss
17:37 21.02.2003
Ilma lisasi 35000. Põdrariigis nende hinnad ulatuvad kuni 4000EU.
Aga siin oli pakutud märksa odavaid .
Uuri kes annab.
TREND
17:45 21.02.2003
http://bkv.narod.ru/SJ/jpg/sjdetali.htm

E-kiri saadetud: lion@vpost.ru saabub mulle momilile
TREND
13:38 23.04.2003
Lood on sellised. Et sõitsin ostetud sügisel
Suzuki SJ410-ga maha juba 1600km. peale küttet midagi pole msisse pandud-muudetud. Õlid filtrid vahetus ootab ees.
Rattad, kummid komplektsed aastaringsed.
Maastik, mets, soo, asfalt. Küttekulu keskmine 6,5l/km
Sellega transport ennast täielikult õigustas vaatamata väikse mootori mahule - 0,9L
Koormat veetud metsast, karjäärist, ni puid kui liiva, haagises kuni 2 tonni, ja sees 1 tonn.
4x4 vedu kasutuses ainult raskel maastikus.
Kummi mõõt 195/70 R15. Raamatu järgi peaks olema 205/70
aga arvestades raskeid veo tingimusi pidi minema väiksete mõõtudele seoses puuduliku momendiga.
Dog Star
13:20 19.06.2003
Suzuki Jimny 410 (ehk tuntum kui SJ410)
hakkas uute küünlatega vähem kulutama kütet. Isegi talve oludes 4WD püsivas kasutuses.
PLAZMAFOR künlaid oli küll, tabeli järgi selle mudeli jaoks, aga müügis neid ei olnud. Võtsin seda mis oli. 4tk pakendis 200eeki, hooldus vabad, ilma elektroode-sellega ka hooldusvabad. Sõidetud ca 4500km.
Tartu Limonaad
12:18 23.06.2003
Neid küünlaid on nähtud Rakveres!
Lion
10:39 29.07.2003
"Plazmafor" isepuhastuvad küünlad on saadavad Rakvere autovarustuse poes, linna keskturul Selveri juures.
Hind 4x komplekt 195 EEK.
Täpsem inf tel. 055996587

Info küünalde kohta ja automudelitele sobivus on saada netis.

Teostasin enda Samurail suure remondi: pingutasin peale 6500 km esisilla poolteljede kinnitust. Midagi suuremat pole veel ette võtnud. Sõidan augustil läbi Venemaa, Karjala Soome.

http://www.offroad4x4.nl
kaljo0
11:55 10.10.2007
kas keegi on pannud diiselmootori SJ410.
kah omanu
13:06 10.10.2007
see idioot, kes kirjutab, et suzuki vitarad ei kestnud - olen näinud lääne politseiprefektuuri tabelit, kus suzuki vitara pidamiskulud olid odavamad kui astra 1,4-l: nii kütus kui ka remont! kõik normaalse peremehe käes olnud politsei-vitarad jagati ammu omadele ära, aga mittekomplektsete (osailiselt varuosi laenatud) autodegi hinnad olid üle 20 000 krooni, sama vanu astraid ei ostetud isegi 10 000 krooni eest
to kaljo0:
17:19 10.10.2007
...kadusin hommikul eetrist, sest levi oli puudulik.
Diisel oli laenatud Volvo 340 1.6d 1988a.
Oli regisr-ta. Sõiduk ise on juba minu käest välismaale kolinud. Mul on nüüd vaid originaal SJ410, mis ootab vaid kosmeetilist hooldust. Sellele küll ei kavatse midagi uut aretada, võib-olla, et UAZ-i tagasild diffriga... Aga võib olla sedagi mitte. Velgi võiks nagu 14 tolli alla panna, jõudu sellega kasvataks.