Tere,
Tekkinud on S-Type ostusoov, aga kuna tehnikast ei tea suurt midagi ja kellegi käest pole küsida ka, ning siin ringi vaadates pole konkreetset midagi leidnud, siis paluksin siin Teie arvamusi selle margi kohta. Olen natukene ringi vaadanud ja silma on jäänud 1999 ja 2000 aasta masinad. Huvitab mind just nende vastupidavus ja remondikulud. Tänan juba ette.
Sõidan ise juba 4 aastat 1999.a. masinaga ja olen väga rahul. Silla pukse on tulnud vahetada ja ühte kliimaseadme andurit, aga muidu väga kvaliteetne auto.Sport- ja pereauto ühes ning igati ajatu elegantsiga. Tartu-Tallinn maanteel hätta ei jäta ja libedaga käitub eeskujulikult, kuna raskuskese madalal ja sildade vahe pikk(2,9m). Põldude vahele muidugi sõitma ei sobi. Teeninduses tuleb ainult Tallinnas käia. Soovitan soojalt, tagab hea tuju.
Sooviks teada nii 3-liitrise kui ka 4.2-liitrise mootori detailsemat kütusekulu ning öelge palun, milline Jaguar on kõige töökindlam ja vastupidavam(kas X-type, S-type või XJ)?
Oman 2000 aasta S-Type´i. Mootori kubatuur 3 liitrit ja masinal manuaalkäigukast. Talvine keskmine kulu oli 10,4 l suvine on 9,6 l sajale kilomeetrile. Kuid isiklikult olen pigem igava sõidustiili harrastaja ning närvilisema jalaga inimestel läheb kulu kindlasti suuremaks. Ma ei ole küll ainult linnas sõitja, tuleb ka pikemaid maantee otsi ette ning seega arvan, et linnas ummikust ummikusse sõitjal võib kütuse kulu sajale ka üle 11 liitri minna - vabalt :( . Samuti kasutan vaid 98 oktaanarvuga Statoili kütust ning lasen karterisse 5W-40 täissünteetilist õli valada, mis samuti väidetavalt kulu vähendab.
Tere!
2,5 liitrise mootori kohta kirjutatakse ajalehtedes, et see mootor ei sobi Jaguari automaatkäigukastiga kokku. Mootor liiga nõrk pikade vahete käigukastile. Võib tuntuda imelikult soovituselt, aga 4,2 liitrine on kõige parem just kütuse kulu (ja ka sõidumõnu) poolest, viib rahulikus sõidus vähem kütust kui 3,0 liitrine. Minul näiteks on pöördeid ootoris 1650 minutis kui kiirus 100 km/t, kulu tasasel sõidul sellel kiirusel ca 8 l (muidugi ainult seda kiirust sõida ja tasaselt on ainult teoreetiline) SUPER AUTO!!!
Omal on 2001 a s-type Roolilatt remontitud maksab 6800.Esiratta laagrid 4600 eeki tk.Piduri kettad 800 tk.Roolivõimu pump 10000.Esimesed stabika kondid 3800 2tk.Tagumised 1200 2tk.Esiklass maksab esinduses 15000,omal lasin kaskoga ära vahetada ja hinnaks tuli 8000 koos tööga.Kui huvitab siis kasko on 2200 eeki kuu ,päris norm hind.Tean neid hindasi täpselt sest olen need kõik ära vahetand.Kui tahad mõlemad sillad tervenesti korda teha vahetada kõik mis vahetada annab siis läheb see maksma u.100000 eeki pluss töö.Aga muidu on hea auto,natuke väike aga selle eest ilus.Kui võimalik siis osta pikentatud kerega .Esindusest ei ole mõtet midagi küsida seal on julmad hinnad.Laki tn asub Westland kes tegeleb Jaguaridega seal on hinnad soodsamad.
siin kirjutati,et 2,5 S-ile ei sobi,on see siis töesti nii ja milles see avaldub.Kui valida XJ jaS vahel,milledel sama väljalaske aasta,siis kumb oleks möistlikum vötta.Siseruum neil peaaegu sama.
mul ka S-Type ostusoov, paar aastat sõitnud diisel 2,7l twin turbo autom.
Mida oskate kommentaariks öelda, hinnad saksas ca 25t euri,
kas võiks ostu kaaluda? Head ja vead?
S-type-le pakutakse juba täna suhteliselt palju B-varuosasid. Muidugi kõik hoolduse varuosad, on saadaval B osana. Kõige tihedamini lähevad läbi just igasugused puksid. Ees asuvast kolmest õõtsast on kahel õõtsapuksid vahetatavad. Tagumistel õõtsadel, aga pukse vahetada ei saa. Lisaks kipuvad läbi minema esi šarniirid, aga need on ka saadaval ainult koos õõtsaga (5900 EEK/tk). Stabilisaatorivarda puksid on minev kaup, kondid aga harvemini. Jaguari varuosad just kõige odavamad pole. Siin tulevad aga appi B varuosad. Paari aasta vanuse auto kohta ei oska öelda. Kõik oleneb, kas kõik hooldused on tehtud. Võimalik on, et enne garantii lõppu on kõik osad vahetatud. Auto sobib muidu aga Eesti teedele hästi. Parajalt hea vedrustus ja mõnus kiirendus. Amorte on võimalik ka vahetada, kas pehmemate või jäigemate vastu.
Ma arvan, et probleem pole 2.5 L mootoris. Põhjus on eelarvamustes. Kui Sa oled saanud sõita korra S-type R-ga (4.2L SC), siis loomulikult ei oska midagi head 2.5 enam arvata. Enamlevinud on Eestis 3.0 ja 4.0 mootorid. Ja eks 2.5 võib tõesti natuke nõrgaks jääda, aga seda tunnetad kõige paremini Sina. Eeldada võib aga, et 2.5 L poleks kunagi tootmisse läinud, kui ta ei suudaks autot vedada.
westlandile-kas on mingit olulist vahet tehnikas S type mudelitel,mis jäävad
väljalaskelt 2003 a eelsesse ja järgsesse aega.On see hinnalisa väärt,et osta uuendatud salongiga auto.
Oleneb, mis on Teie jaoks oluline. Põhilised muudatusd toimusidki sisustuses. Tehnilise poole pealt aga sai S-type endale elektroonilised käsipiduri ja elektroonililselt juhitav vedrustus. Lisaks muidugi osa varustust, mis vanematel oli lisavarustuse nime all lükati baasvrustuse alla. Seega uuem S-type sisaldab standardis rohkem elektroonikat.
Hansa autost on ostetud 2,5 Stype,ehk omanik kirjutab kuidas autoga rahul on.Käisin ka seda vaatamas,tundus ok.Aga otsustasin,et võtan suurema Jaguari.
Soovitan kõigile soojalt suuremat XJ, palju vaiksem ja suurem seest kui S-type. Kahjuks ei oska vanematest markidest midagi arvata siin neid mina eriti ei näe, vanim on 2006. 3.0 automaat s-type maru uimase minekuga, oleme diisel volvoga kõrvuti pannud, volvo palju kiirem. parim mootor V8.Ise Inglismaal Jaguaris tööl.
Mis selle S-Type 3.0 V6 (2001.a.) mootoriga siis ikkagi on? Kilowatte justkui jagub (175), aga kui on uimane, kas siis äkki automaatkasti eripära tõttu? Kui võrrelda 2001 aasta BMW 530 ja S-Type 3.0 sõidumugavus, -erksus, -nauding, kas oskab keegi kommenteerida?
S-type on väga väga mugav. Kahjuks pole 3 liitrisega sõitnud ja ei tea, aga kere on ju täpselt sama mis 4 liitrisel. Telje vahe pikem kui 5 seeri bemmil ja isegi A8-st telje vahe pikem. endal 4 liitrine ja väga rahul. Jag vedrustus super ja rooli tunnetus hea. Maante peal istub nagu tiiger. Piisavalt raske aga 4 liitrine mootor on väga erk. ei peagi kaasi puutamagi, kui juba lendab. Kui võimalik osta 4 liitrine, kütuse vaha ei pidanud suur olema. 4 liitrine võtab maantel 8,5-10 ja linnas 15-20. Väga hea auto. aga ise pead proovima 3 liitrist ja siis otsusta. vaata lisa http://www.familycar.com/roadtests/JaguarS-Type/
Härra m. Võin sõlmida ametliku kihlveo ja panen oma 2001.a 3,0 175 kw S-type mängu aga on enam kui kindel ,et fordi 3,0 võtab kütust märkimisväärselt vähem kui 4,2 ja olen nõus kasvõi saja tunnistaja ees seda praktikas tõestama. Olen omanud nii üht teist ja ka kolmandat. Olen testinud erinevates sõidustiilides nii ja naa, linnas ja maanteel ja antud S-type kütusekulu on linn: 12,8 maanteel : 7,9 Keskmine on jäänud siiski kusagile kümme ja peale.Ja uskumatu aga ka pardakompuuter kinnitab seda,küll väikese vahega tegelikkusest,aga siiski suht samasse auku.Olen ka ise väga positiivselt üllatunud ja tänasex leian ,et see on võibolla vaat,et üks paremaid asju selle auto juures,kuid ära ei tohi unustada,et autod ja mootorid pole kõik juba tehasest tulles 100% identsed,kütusekvaliteet eestis on kõvasti miinuses jne.
Tervist!
Väike mure
autoks siis S-Type 3.0 autom. 2000a.
naine läks poodi pani käigu parkingu peale käis poes ära ja tagasi tulles enam käiku parkingu pealt ära ei saa..kas võib midagi väga hullu olla??