Smart

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Kuidas talvel Smartiga on?

krixu
11:43 29.10.2006
Kas kellegil on kogemusi kuidas talvel smartiga on...kas jääb igasse väiksemassegi lumehange kinni ja väiksemad majadevahelised lumised teed on läbimatud? Ja kuidas püsib maanteel?
however
12:01 29.10.2006
Selle pärast pole küll vaja karta, et ta igasse lumehange kinni jääb...
heino
12:08 29.10.2006
ajakirja top gear tegijad käisid aasta või paar tagasi smardiga lapimaal. kui külma on rohkem kui 35 kraadi, võib salong ehk pisut jahedaks jääda, aga muid etteheiteid artiklist meelde ei jäänud.
smurff
14:21 07.11.2006
1 talve olen juba yle elanud oli jah kylm salongis kui -35 eelmine aasta aga nuh se oli tänavalt ainus auto mis ei törkunud ja pikapeale sai ka mingi sooja sisse .see aasta paigaldasin myramatid (VILT) sest pigimatt on raske ja ega ta sitt hea ei ole. vilt on parem kuna peab ka sooja vöi (kylma) .Teel pysib aga on vaja häid närve ja head auto tunnetist kergelt extreemne värk on aga saab hakkama se eest suvel oh seda röömu 8)
J & H
21:58 13.11.2006
Veokontroll ei lase rattaid kraapida ,natuke käitub teisiti kui 1.5 tonnine auto .Muidu on OK
velle0
14:26 22.02.2007
mina olen väga rahul smartika talvel kõik lisad mis talvel vaja on olemas.ma vahetasin ise termostaati ära ja nüüd läheb hästi soojaks ja teel seisab hästi..
lendurhenry
18:09 26.03.2007
Ma just valisin seepärast, et oleks lõbusam - tagaveoline ja mass suuremas osas taga. Muidu on esiveolised talvel hea läbitavusega, kuna neil mass ees. Smart ei erineks selles suhtes tagurpidi sõitvast esiveolisest, kuid probleemiks on laiad rehvid taga, millel peab olema suht kõrge rõhk (2,5 atti). Selle tulemusel on väga lihtne jääda kinni süütutes kohtades kohevas libeda põhjaga lumepudrus. Tüübiliselt parklates. Kuna veojõukontroll ei lase eriti kraapida kah, siis sööb nõgistades lihtsalt ilusa libeda jälje sisse ja 1cm sügavust on juba ületamatu. Aitab, kui sirutad jala uksevahelt välja ja...
Muidu, kui liigub, siis naljalt kuhugi kinni ei jää. Ja stabiilsuskontroll ei lase külge kah libistada. Jube igav on sõita. Samas ühe nüansi on insenerid kahe silma vahele jätnud - kõrgetel pööretel madala käiguga gaasi maha võttes saab tagasilla libisema nagu kässariga. Niiet ettevaatust libedaga peenestamisel.

Kuigi mul on automaatkast, eelistan käike lapata manuaalselt. Tal on tobe komme käike vahetada kõige ebamugavamal hetkel (n. kurvist välja kiirendades), kui sul on vaja pidevat veojõudu. Samas on hea käikudega pidurdada, mida ta automaatresiimil eriti ei harrasta. See on eriti abiks talvel. Auto tunnetus on pisut usaldusväärsem, kui saad ühe pedaaliga hakkama ja ei pea jalga gaasi-piduri vahel liigutama. Aga eks see ole maiste ja kogemuse küsimus rohkem.

Kusjuures talvel on Smardiga pisut pehmem sõita, kuna augud on jääd-lund täis. Praegu on tänavad üsna valusad.
Henry