Autondus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

politseiautode oksjon.

caliba99
10:02 16.11.2006
kas ehk mõni teadjam inimene oskab öelda,kus toimub selle aastane politseiautode oksjon.
kuulsin kusahilt yhe kõrvaga,et pidi midagi olema,kuid seda,kus toimub,ei kuulnud.
tänud.
Aarne
10:45 16.11.2006
Kuulsin ka poole kõvaga, vist oli piirivalve mitte politsei
Murfen
11:14 16.11.2006
Selle oksjoni võiks televisoonist nähtu põhjal küll ümber nimetada jäätmekäitluseks pigem
VVV1
16:07 16.11.2006
Parem osta suvaline kasvõi sama läbisõiduga eraisiku käes olnud auto ja saad 99 juhul sajast ikka parema auto, kui need seal oksjonil.
Kui on veel endine patrullauto, siis need on oma eluea jooksul ka kohapeal tühikäigul kõvasti käinud, nii, et see läbisõidu number pole ka n.ö. täistõsi.
Kui on Tallinna auto, siis need on selle läbisõidu kogunud ainult linnasõidust jne. Halbu külgi on rohkem, kui asi väärt on.

Muudetud 16.11.06 16:11

Vata
10:08 17.11.2006
Aga hind võib ju hea olla, miks mitte osta
ice1
10:15 17.11.2006
Vata, kas sa ostad hinda või autot?
vilhem tell
10:52 17.11.2006
Tegin mõni aasta tagasi ühele samalt oksjonkalt ostetud Vectrale mootori kapp remondi, noo see oli ikka nii hõredaks lastud et karvamüts oleks tõepoolest rõngastevahelt läbi mahtunud.
Kärss
18:56 17.11.2006
Kas Eesti võmmimasinate seisukord on siis tõesti nii hull? Soomes vastupidi eelistatakse veidigi vanemate autode puhul just politseimasinaid, kuna läbisõidunumber on neil küll suur, aga samas on see alati väga korralikult hooldatud, kõik vead likvideeritud ning patrullautode puhul on teada, et külmkäivitusi peaaegu pole (kusagilt lugesin, et iga miinuskraadidel tehtud käivitus kulutab mootorit ca sama palju kui veidi üle 100km sõitu sooja mootoriga), kuna külmkäivitus on tehtud alati eelsoojendatud mootorile. Olen vaadanud just politsei Saabe Soomes ja seal on tavaliselt ca pool miljonit sõitnud autod u samas korras nagu eraisikute 300tkm sõitnud masinad (ehk siis esimesed kulumise märgid alles), mootorid samuti priimakorras ja piisavalt aega veel esimese kapremondini.

Ehk keegi, kes on ka päriselt puutunud kokku nende politsei oksjoni autodega, oskab kommenteerida seda teemat minu poolt kirjutatud Soome-kogemuse valguses... Need "naised-saunas" jutud peavad küll sageli paika, aga kaugeltki mitte alati
Iff
19:14 17.11.2006
Eks igaleüks ise otsustab kuidas oma elu põnevaks teha. Iseasi kas seda tasub teha rahakoti arvelt. Kui selle äraruunatud logu sees lõpuks istud, siis võibolla tõesti on vähemalt see teadmine, et masinat on kasutatud õiguse teenimiseks. Tagaistmel on istunud igasugu ebameeldivat rahvast jne. Anyway, ei saa ma aru neist, kellel kohe käsi sügeleb logusid ostma.
19:22 17.11.2006
ostsin just kaitsejõudude käes olnud liikuri. Kui maha arvata seismisest tingitud jamad, pidurid kinni jms, siis väga rahul ostuga, vähemalt kõik orig.võtmed, puldid kaasas, orig. rattavõti, tungraud jm pisiasjad. odomeetril küll 240 tkm, see-eest õige number ja masin kordades vähem kulunud, kui Raadi turu 170 tkm sõitnud.
456
21:21 17.11.2006
Ehk keegi oskab öelda, kus oksjonil müüakse neid politsei masinaid. Otsin ja otsin aga mitte ei leia...
Kärss
21:46 17.11.2006
> ei saa ma aru neist, kellel kohe käsi sügeleb logusid ostma

Vaata, ma just ütlesin, et kui 500tkm läbisõiduga asi on muidu umbes samas korras kui 300tkm sõitnud asi, siis Eestis kruvitakse sellele süüdimatult 150tkm ette. Kumb siis rohkem logu on, kas see, mis on 500tkm sõitnud, või see, mis on sõitnud sama palju, aga on väiksem number ette kruvitud?

Kas Eestis siis politsei autosid ei hooldata ega remondita, et need kehvemas seisukorras on?
Fedja
21:58 17.11.2006
Käisin ka korra seal oksjonil ja rohkem ei taha enam.Tekib küsimus,et kuidas riigi varaga nii hoolimatult ja süüdimatult ringi on käidud-jube!Täielik saaast!
jajah
22:05 17.11.2006
mina vaatasin neid politsei autosi 500000 ja olid jah seest kulunud samapalju kui eraisiku auto 300000
mees maalt
22:06 17.11.2006
Oleneb millise pol. osakonna masin võib ostjale sattuda.Ise sai kunagi 4 aastat ringi sõidetud KAPO kasutuses olnud masinaga.Kui auto sain ,siis oli masina käiguosale korralik kap. remont tehtud.Ka mootor oli hea,salong korralik.Mina olin rahul.Ainult kere roostetas nats.Juhuse asi.Aga trassikate masinate mootorid on muidugi kohviveskiks aetud.
q peal
22:23 17.11.2006
Mäletate veel neid Golf Sünkrosid? Vot sõber sai oksionilt ühe sihukese. Katuses augud vilkuritele ja antennidele, salong vähe kannatada saanud ja vajas üle värvimist. Läbisõit oli ostes vist 420 000 km. Masin töötas tunduvalt paremini, kui turgudel olevad 150 000!! sõitnud Golfid! Tagasild tuli õigel ajal ja vaikselt taha. Mitte ühtegi tehnilist viga.
Fred
23:39 17.11.2006
Nende seisukord on ju seinast seina. Mõni aasta tagasi kui müüdi Suzuki Vitarad ja vanad Opelid, VW Polo Classicud oksjonil maha (lisaks veel muid mudeleid) siis olid noodsamad väiksed Vitarad sellised et mõnda hoidis traat kinni ja mõni JuPo reservauto oli täiesti heas korras. Need mida tavaliselt patrullid ja liiklus kasutab on aga enamasti nii läbi kui läbi. Ei müüda ju heas korras autosid, müüakse neid mille ekspluatatsiooni tähtaeg on kukkunud.
Ning mõnegi puhul tuli eelmisel oksjonil ilmsiks, et töötajad on ise vaikselt autode küljest juppe maha kruttinud. Kes teab see teab, kes ei tea sellele ei viitsi seletama hakata.
hollu
22:41 12.12.2006
kirves
23:23 12.12.2006
Selle oksjoniga on ka selline asi, et kui alghind väga madal on, siis paljudel läheb silme eest mustaks ja mõtlevadki, et jessss, saangi 100 krooni eest endale sellise kihvti auto ning armuvadki juba piltide pealt masinasse ära.
Pärast, kui oksjoni lõpp käes on, siis lahmitakse oma armastuse nimel nii, et lõpphind tuleb veel kõrgem kui keskmine turuhind :)
Seda ma olen vaadanud eriti just selliste oksjonite puhul, mida rohkem reklaamitud on. Niiet ma usun, et nood esimesena suure buumiga müüki minevad politseimasinad lähevad ka suht soolase hinnaga lõpuks, niiet mingit eriti odavat kraami ei maksagi oodata.
Muidugi, kuna seal neid masinaid päris suur kogus müüki läheb, siis lõpupoole ehk kaob ka see hurraaga pakkumine ära ja saab tõesti mõne saani ka talle vastava hinnaga kätte :)
VVV1
16:35 13.12.2006
Soomes võib ju asi nii olla nagu Kärss räägib, aga Eestis on asi risti vastupidine. Politseiautod ei saa kindlasti niihead hooldust, kui vähegi hoolikama eraisiku auto. Ka pole isegi kuulnud, et ühelgi politseiautol plokisoojendus peal oleks jne. Õlivahetus (ja tase) on kuidas jumal juhatab jne. jne. ...
Eestis ei ole politseil sellist autohooldussüsteemi nagu Soomes, et sõidad politseimaja (garaaži) juurde ja juba tunkedega mehed tulevad ligi, et mis autoga teha on vaja ja kui midagi teha ei ole vaja siis valavad klaasipesuvett juurde.
JAAN
13:17 14.12.2006
Ega seal teadjamehi ikka palju ole!Mõni aasta tagasi toodi Rakverest Silberisse treila peal Vito ,mis ei käivitunud!Valati kütus sisse ja oligi viga leitud. Paak tolmas ,kusjuures kütusetuli põles!
fren
20:36 14.12.2006
ja siuksed idikad teostavad meie riigis korra järelvalvet..
TrackAndField
20:54 18.12.2006
www.osta.ee seal hakkab varsti pihta see !
sähko
18:30 26.12.2006
oksjon toimub Lagedil , vaata Plusmerk-i . Autod on igatahes juba seal 75tk-i
Olavi
22:12 26.12.2006
Kodanik VVV1, kas tänapäeval tõesti politseiasutused teevad ise oma autodele hoolet ja remonti? Ma arvan, et selline asi jäi nõukaaega ja tänapäeval käivad kõik politseimasinad firmaesinduses hooldes ja remondis ja tõenäoliselt on nad saanud keskmiselt paremat hoolet ja remonti kui eraisikute autod. Vastutav tegelane politseiametis ei hakka riigi auto (ja rahakoti) pealt kokku hoidma sest see ei ole talle kasulik. Küll aga üritavad paljud eraisikud auto hooldelt kokku hoida kui võimalik. Niiet ma ei imestaks, kui seal oksjonil mõni masin igati heas seisukorras on. Aga vaevalt sellise hind eriti madalaks jääb.
kuusk
17:40 26.01.2007
see juppide vahetamise jutt vastab tõele, üks tuttav ostis vectra 2,0 1997a. mittesõitva oksionilt tegemist oli ikka tõelise saastaga, eelnevalt oli vahetatud esilatern, kapott, veljed, sootuks puudu oli paagisisene kütusepump ja mingi mootori andur.Veel olid katki esiklaas ja kõik sisemised ukse käepidemed. Edu romude ostmisel.
Põhjakas...
18:17 26.01.2007
Irww... Liiniautod, ehk patrullmasinad on ikka sellist piina saanud enamik, et seda on raske uskuda endalgi. Trassil kiiruseületajatele järgi kiirendamised, maksimumkiirusel sõitmised, räiged kihutamised *****del teedel... Ise nende masinate rooli keeranuna ja nendega teeäärde jäänuna mootori kokkujooksmise, siduri kadumise, pidurite kadumise, jne, jne tõttu ei ostaks ma neist mitte ühtegi. Need autod on ikka täiesti läbi.
to Jaan
19:15 26.01.2007
Rakvere Vitoga oli aastaid tagasi jama küll, kuid , et kütus oleks otsas olnud on ilmselt kellegi luulu. Vito käis Silberis korduvalt, kuid "spetsialistid" ei leidnud viga üles. Autol kadus jõud ning tossas nagu vedur. Küll pakuti, et aju on vaja vahetada ja mida kõike. Lõpuks leidis Rakvere mees Jaanis vea üles, milleks oli umbes väike filtrike. Täpsustuseks ütleks, et Jaanis käib aeg-ajalt silberis neid autosid remontimas millest "spetsialistid" jagu ei saa.
Fred
22:57 29.01.2007
Need autod mis seal müügis on, tehti eelnevalt korralikult tühjaks. Esiteks autodega mida raamatupidamislik väärtus väiksem kui remondiväärtus, teiseks on töötajad käinud autod üle ja mitmed töötavad detailid enne müüki vahetatud defektsete vastu (Vento VR6 käigukastid näiteks) töötajate poolt. Samuti kõlarid välja kruvitud, roolid ja istmed vahetatud jne jne. Kui praegu on uued politseiautod liisingufirmade omad siis varasemad mitte ja seetõttu nende seisukord ja hooldusajalugu enam kui kahtlane. Arvestades esmaseid kui hiljem välja tulevaid vigu on täiesti mõttetu neid autosid osta. 92a, 98a Mazda 626-d, katkised Opel Vectra ja Astra ning muud vananenud mudelid ei maksa enam suurt midagi. Politsei poolt rüüstatud ja lõhutud masinatele elu sisse puhumine tähendab aga kümneid töötunde, suht palju raha ning närvikulu. See kes tahab end tõestada, see viitsib tõmmelda. Suur enamus rahvast aga ei taha enam tavotiööbikuna vaba aega veeta ning teiste poolt lagastatud tehnikat uuesti töökorda seada.
olavi
22:43 30.01.2007
nende lagunenud masinate taastamine on mõtekas siis, kui ise hobimehaanik oled, muidu pole tõesti mõtet aega raisata. Kes nokitsemiseks masinat tahab siis sellel on seal valikut küll. Kuigi enamik sealseid romusid on ilmselt varsti kusagil müügiplatsil, läikima löödud ja romulajuppidega liikuma pandud...
VVV1
11:03 31.01.2007
Viimaste partiide uutel politseimasinatel on see juba nii nagu olavi räägib, aga pakutavast partiist pole ükski selle aja masin. Uute partiide masinatel on ka täiskaskod koos täishooldusega hinna sees. Ja pealt on täielikult üle kiletatud. 3 aasta pärast võetakse kiled maha ja lähevad müüki. Aga vaevalt nendegi seisukord saab olema parem analoogse hoolsa erisiku käes olnud auto omast. Kui tehnikal pole konkreetset omanikku, siis teadagi mis. Ja kui auto on 24 tundi sõidus, siis pole see samuti auto jaoks parim viis teda (korras)hoida.
Kui mõni asjaga veidigi kursis olev politseinik kuuleks arvamusi, et ehk on hästi hooldatud jne. saaks ta naerukrambid ...
Ma arvan, et vaevalt on Eesti kasutatud autode turult võimalik leida viletsamaid isendeid, kui sellelt oksjonilt.

Muudetud 31.01.07 14:10