kui ühel pildil lihtsalt juhtus keegi võõras sisse keerama kuna keelumärk on kinni kasvanud, siis teisel on mu "lemmik" ristmik kus rikutakse keskmiselt 10 autot minutis... ma isegi kohaliku lehte sokutasin need pildid aga ikkagi kasutu üritus. ehk saab keegi rakverlastest siin lugedes targemaks :) siis nad saaks juba teisi liikluspilte ka vaadata http://www.foto24.ee/album/2963
Saada pilt võsas olevatest märkidest kov-i. Ega võõras tea lehtedes keelumärki aimata. Arvan et ise Rakvere linna mitte tundva inimesena (ja keelumärki võsas mitte aimavana) oleks ka selle pöörde teinud.
Rakveres on tavaline,et sõites ühesuunalisel tänaval tuleb sulle keegi vastu. Laial ja Laada tänaval on see tavaline- tavaliselt võõrad, mitte rakverelased. Kui aga selline tegevus toimub Lembitu ja Parkali tänaval, siis tahaks küll küsida: kus on Rakvere politsei silmad? Üldiselu on Rakvere liiklus mitu korda hullem kui Tallinnas, eriti laupäeva hommikupoolikul.
laupäeval Rakveres ma üritan ikka kodus istuda, sest kui juba olen sunnitud rooli taga olema siis närvid on lihtsalt läbi. kõik "karvamütsid" tulevad linna! pargitakse lausa sebrade peale ja sõidetakse ühesuunalisel vastassuunas näidates sulle rusikat sellepeale et sa vasakus reas oled (vasakule pööramas). ühesuunalistel sõidetakse keset teed 30 km/t. suunda lülitatakse sisse alles siis kui on seisnud keset ristmiku pool minutit, ehk rooli keeramise ajal (?!... ma näen niigi et sa oled juba keeranud)
Rakveres on tõsine liiklukorraldamise puudus.
palju on neid kohti kus saaks liikluse teha ohutumaks ja sujuvamaks lihtsalt tõmmates paar joont asvaldile või lisades mõni liiklusmärk!
nt: tuleviku/seminari rist (iga päev olen sunnitud siin situatsioone nägema) tuleviku ring, tuleviku fooririst, võidu/tuleviku rist, rägavere/karja rist, laada tn ühesuunaline märgistaks otsast lõpuni, vähesed reastuvad ümber vasakule keeramiseks kui just asvaldil pole noolega näidatud mis reas kuhu sõita, eriti see käib pildil oleva Hansapanga esise kohta.
Kusjuures Rakveres on laupäeviti tõesti liiklus hullem veel kui Tallinnas. Täiesti võimalik on isegi ummikus passida, nt. Adoffi ja laia tn. ristmikul oli eelmisel laupäeval ummikulaadne asi. Selles on süüdi ainult see, et Adoffi ja Laada tn. ristmikul foori pole.
Oi, siin lugedes kommentaare, ununes täiesti ära, et vale teema all oma arvamust avaldan.
Sorry offtopic kommentaari eest
Hansapanga esine ja uus Adolffi läbimurre on tõesti paras naerukoht:)
Nagu juba öeldud, põhi tsirkus toimub seal laupäeviti. Sinna tuleks korraga vähemalt 3 patrullautot saata, sest 1 patrull ei jõuaks lihtsalt rikkumisi ära vormistada. Kindlustuse petmiseks ideaalsed tingimused.
See numani pakutud variant sulgeks kogu kesklinna liikluse, umbes oleks nii hansapanga esine kui laada tn täies pikkuses, ja rägavere tee valgusfooride juurest enam minema ei saaks kuna kogu säästuka ümbrus oleks umbes. Praegune skeem juhib liiklust vähegi eemale.
Minu arust pole siin Rakveres hullu midagi, lihtsalt kesklinnas on kaubandus keskuste konsentratsioon suurem kui mujal. Aga alati on võimalik sõita ümber kesklinna ilma sisulist ringi tegemata.
Kõige hullem laupäeval on sõita minu arvates Tartus- sealset olukorda nimetaksin küll katastroofiks.
tarts, kuidas selle liiklussõlme märgistamine võib takistada kedagi?
pean mainima et ainus asi mis mina välja mõtlesin on parklasisene liiklusekorraldus. tänaval on hetkel täpselt see (vähemalt liikluseeskirjade järgi) mida ma joonistanud olen :) või sa ei teadnudki et see lõik ON ühesuunaline?!
To: numan
See viimane joonis on ju praegune olukord? Ma rääkisin eelmisest joonisest kus Sa pakkusid et Adoffi tn oleks peatee ja parklast saaks uuesti sõita paremale. Siis ju üritavad kõik sõita mitte vasakule (nagu praegu) vaid tagasi Rägavere tee poole. Ja seal Adoffi tänaval on liiklus nii tihe et Rägavere tee poolt tulijad sinna Laada tn algusesse jäävadki.
NB! Sinu joonisel oli välistatud selveri poolt tagasi sõitmine Turu platsi poole.
Arvan siiski et praegune olukord on piisavalt hea.
Mina jään ikka oma arvamusele kindlaks, et valgusfoor Adoffi ja Laada ristmikul lahendaks ppaljud probleemid.
PS. tegelikult olen tartsiga nõus, et Tartus on liiklus laupäeviti veel hullem.
tegelikult Adoffil isegi see sebra valgusfoor on nuhtlus. Siis kui autosid pole ootavad inimesed peale nuppu vajutamist "rohelise mehikese" süttimist, ja peale seda kui jalakäijad on ammu üle läinud, rivistub punase alla autoummik kuni lähimate ristmikuteni välja... ja selleks ajaks kui autod kord saavad liikuma hakkata tuleb jälle üks jalakäija nuppu vajutama...
To ints:
Olen enamuse elust elanud Rakveres, viimased 7 aastat Tartus. Rakverre satun nädalavahetustel ca. 3-4 nädalase intervalliga.
Aga äkki põhjendaksid ka, miks minu ettepanek nii halb on.
pole sel Adoff/Laada ristil häda midagi, iseasi kuidas juhid seal sõidavad.
need kes mööda Adoffi väljaku poolt tulevad ja hansapanka parkimisplatsile (vasakule) soovivad saada, võiksid kohe vasakusse ritta keerata. sel viisil nad ei sega ka laadal otse sõitvaid auosid. suuremaks probleemiks on need kes p.platsilt paremale keeravad ja tekitavad suurt segadust :)
aga kõike seda annab parandada ainult paigaldades korrektseid liiklusmärke ja suvisel ajal märgistades jooni asvaldile.
Eelmise postitusega täiesti nõus. Kui see märk seal alles teist päeva oli sõitsin ka mina sealt korra läbi, seda märki seal kuidagi tähele ei pane. Rakveres üks pärl on veel- tallinna tänavalt ei tohi 8-17 (vist olid need ajad) posti tänavale keerata, aga seda pole ka keegi eriti tähele pannud.
To juulius. See valgusfoor sulgeks kogu kesklinna liikluse.
Mil viisil on Tallinna tänavalt võimalik Posti tänavale keerata, need tänavad nimelt on paralleelsed ;) Äkki mõtlesid sa Tööstuse tänavat? Teatri poolt tulles ei tohi Tallinna tänavalt vasakule Tööstuse tänavale küll keerata tööajal.
http://www.foto24.ee/album/9577
Lisaks üleval mainitud lingile panen nüüd ka uue, kus on meie linna ristmikud. Kes ei arva et ta on liikluse guru võiks vaadata.
Gurud aga võiks kommenteerida ja arutada.
Tõesti tahaks teada kelle poole konkreetselt pöörduda võimaliku ettepanekuga liikluse parendamiseks.
Siiski peaks Rakvere maasikaks tõeliselt kõrgeid sõidutee äärekive.
Teise koha vääriliseks jääksid ilma igasuguse märgistuseta ringteed. Olen uduga 2 ringi teinud ennem, kui Narva peale sain keeratud.
Jutt algas märkide eirajatest ja muutus liikluskorralduse arutuseks. Kuidas liikuskorraldus ja märkide eiramine seotud on? Kui märgi alt valesti keerad, oled lammas ja liikluskorraldus ei mängi rolli.
Sellest on räägitud lehes ja kindlasti ka kohalikus raadios, aga igal tunnil leidub ikka ahve, kes ei saa aru, et midagi valesti teevad, isegi siis, kui vastu tuleb juht neile seda selgeks teha üritab!
ega jah, sellist asja ei tihkaks isegi rikkumiseks nimetada, kuidas inime peab ära arvama, mis märk järjekordses rakvere võsas peaks peituma?eks nende ühesuunaliste tänavate tähistamisega on paljudes kohtades kööga.on mõnevõra teistmoodi näited, nagu Tartus Vaba tänava ühesuunaline lõik.Keerad Keskilt paremale Vabasse ja ups, kui ei märka paremal üleval ühsesuunalise liikluse märki maja nurga taga.loogish, et kes kordki sõitnud, teab neid kohti...aga muud tegelased võivad kogemat koperdamisega nii mõnegi tartlase masina ää kriimustada..
Igatahes Tartus on üks selline koht Kroonuaia tänav, kus tuimalt tullakse jakobi mäest alla ja keeratakse telliskivist hoolimata ühesuunalisele tänavale vastassuunda. Kuna seal on kool ning autod on parkinud sinna ja pmst pole seal üldse liikumiseks ruumi, siis mõni somm aegajalt ikka eksib sinna ära, eriti ehmatab siis ära, kui juba alla kurvi jõutakse. Tavaliselt lõigatakse kah seda mõnuga ja jumal tänatud, et seal suuremat sorti avariid pole olnud!
"Võidu tn-l otse sõitvad juhid (ABC poole) millegipärast kõik valivad paremat rida." Kuidas, siis sõitma peaks, valin vasakupoolse raja ja sõidan otse vastassuuna vööndisse??? Mulle autokoolis õpetati, et peab parempoolselt rajalt sõitma?
kui mõtled tuleviku ja võidu risti,siis vasakust reast keeratakse vasakule ja parempoolsest minnakse otse või paremale. teistpidi oleks see mõeldav siis,kui see tänav oleks ilma teeääres parkivate autodeta.
minu arust on rakveres koik dimm. ma panen ka kogu aeg sealt keelu märgi allt seal swedpanka eest mul jumala kama. koik panevad panen ka yle yldse soidan sealt kus saab kiiremini