Tahtsin küsida, et mis on nendest põlvkondadest asjalikum,vastupidavam?
Olen lugenud internetist,et Mk II on väga kehva kvaliteediga,sest teda tootis sel ajal Leyland,kas on see tõsi??
Ja kui head on esimese seeria mootorid-2.8,4.2,5.3?
Ning kas selle aja Jaguarid on ka lõpmatult elektrividinaid täis,mille eluiga on lühike?
I on kvaliteetsemalt tehtud küll ja elektrit tihti vähem, Jagbeast võib oma XJ6- st täpsemalt rääkida. Üldiselt on nii, et mida uuem seda s...m. Samas on I seeria rool jälle aeglasem ja müraisolatsiooni vähem. I ja II 4.2 mootoril on üks suht loll viga, plokid kipuvad puruks minema, parandati alles III seerial. Väiksemad jälle ei jõua sõita. V12 on muidugi kõige lõbusam, samas ka kõige õrnem. Jupid maksavad hoopis teist hinda kui XK-l. Ja vanade karburaatoritega on bensukulu ikka korralik. Elektrividinastest pole endel autodel midagi, mis korralikult kestaks :D
Korralikku V12 I ja II on raske leida ja hinnad ka päris soolased.
II seerial jälle 2 uksega coupe, mida V12 mootoriga alla 2 tuhande tehtud.
Esimene Eesti 4.2 coupe peaks varsti kohale jõuma.
Tänan vastuse eest;)
Niiet 5.3 V12 on siis tugevam kui 4.2 R6 ?
Kui palju selle aja XJ-d üldse kaaluvad?
Samas,pühapäevaautona,nagu neid kõige targem on kasutada,on nad piisavalt vastupidavad.Rooli kiirus näiteks mind ei heiduta,need on ikkagi kulgemise autod:) Nagu minu 77. a S-klass - lahmakas rool,pikk telgede vahe ja hea mõnus sõita pikka maad.
Vanu Jaake kimbutab vist see probleem,et enamikel on juhiistmed väga-väga kehvad ja lõhenenud,need mis mobiles müügil olid.
Mõistlikud pakkumised, muidugi pildi järgi suurt midagi ei ütle.
Paistavad olevat norm. korras ja kohe sõidukõlblikud.
Eks neil muidugi vanusest tulenev kulumine jms. kindlasti küljes.
Seibideni üle käidud või muidu uued autod hoopis teises hinnas ja neid liigub väga vähe. Tõsised taastajad tegelevad pigem E-type ja sellistega.
Tänu sellele oli ühele Eestis ülekäidud II XJ6-le euroopast ostjad ka nende kuulutustega võrreldes 3X kallimalt.
Vaata ka Inglismaalt, rooli ümbertõstmne on XK mootoriga imelihtne, V12-l on tänu ruumipuudusele tööd rohkem. Korras roolilatti kohtab nendel autodel nagunii haruharva ja peale selle on vaja ainult armatuurlaua puust osa ja standardmõõdus esitulesid.
Sellist autot üritaks ise manuaalkastiga leida siis neid veel oli.
Isegi 4.2 manuaal I seeria on tänapäeval paras rallkas. Automaat on oluliselt uimasem.
Nägin alles nüüd maili algust :)
V12 on õrn, kõvemad on väikesed XK-d.
XK on 2.8-4.2 mootori nimi.
Kaalu peast ei tea kahjuks, aga eks sinna 2 tonni kanti ole.
XJ on oluliselt sportlikum kui 116 S. Sai neid kunagi lausa kõrvuti võrreldud. Olid ju V12 maailma kiireim sedaan ja kupee maailma kiireim vinüülkatus. Jagbeasti I seeria 4.2 kiirendus 0-100 on torkimata autol 8 sekundi kanti. Ka juhitavus on täiesti ok.
Peale nahkistmete on probleeme vanakestel veel küllaga.
Rooste neist kõige valusam.
Rooli ümbertõstmine ei lahenda kunagi probleemi. esiteks peaks siis olema doonorauto, sest ümber vaja tõsta nii rool (uus roolilatt vajalik), pidurisüsteem, armatuur jne.
Ja see jutt, et 4,2l r6 pole vastupidav, kuulub ka rohkem linnalegendide valdkonda. Kuna sellisel ~30-40 aastat vanal autol on ka läbisõit korralik, kummitihendid jne on pragunenud ja väsinud, siis tekivadki erinevad mured mootoriga.
V12 mootor on küll iseenesest vastupidav ja hea dünaamikaga, kuid hooldus on keeruline.
Ja elektrisüsteemi probleemid on tekkinud Lucase toodangu kvaliteediprobleemidega. Seal pole muuta midagi, sellega peab arvestama.
Manuaal XK 4.2 võib olla huvitav,XJ12 on ikkagi üks oma aja tippe:P
Ma austan mõlemat,nii vana XJ-i kui ka oma S-klassi väga.
Olen väga palju lugenud ning olen teada saanud,et
450SEL 6.9(286hp,550nm/2800 rpm,235 km/h,kiirendus 0-100 7.2 sek.,tühimass 1935 kg)
oli oma aja kõige kiirem luksussedaan,mis suutis kiirusomadustelt konkurentsi pakkuda isegi E-Type'le(selle aja ajakirjanikud on seda mitmes artiklis esile toonud).
Lehelt www.m-100.cc saate teada palju huvitavat Mercedese M-100 mootoriploki kohta,kuidas teda Atlantas ringrajal 100 miili järjest suurel kiirusel piinati ning auto üle ei kuumenenud.See on ka üks minu unistuste autosid.Olen üldse suur vanade autode fänn,tulevikus tahaks näha oma garaazis 450SEL 6.9-t ja XJ12-t.Need on minu arvates kõige kaunimad sedaanid läbi aegade. http://www.ajovalo.net/Historia/jaguar_xj_68.htm
leidsin ka andmed Jaguari kaalu kohta.
Kui keegi tooks välja XJ6 4.2 ja XJ12 tehnilised andmed,oleksin väga tänulik.Neid ei ole ma ise leidnud.
I ja II seeria plokk on 4.2 mootoril silindrite vahelt nii, õhuke, et praguneb. Väga levinud viga ja aitab kas ploki vahetus või uued ülevalt laiad hülsid.
Linnalegendist on asi kaugel, olen ise ühele uue ploki hankinud. Samuti tõusevad tõukuri pesad kaanest välja, seda kõigil XK-del. Stihl võib rääkida, kuidas on 30 korda nukkvõlli maha-peale keerata.
V12 mootoritel kukuvad klapipesad alla ja kui kohe ei reageeri, järgneb täielik häving. Lisaks kuuma probleemid, millega läheb lisaks kaantele ka plokk kõveraks. Ei kesta ka rasvanöörid väntvõlli kastipoolse tihendina. Vahetuseks mootor maha ja vänt välja. Lucase lisaõhuklapp jääb kinni (maksab 5k) jne. jne.
Lucasega on tõesti ainult probleemid, alates pistikutest ja lõpetades ajuga.
Kõik mis on pritsega V12-l Nippon Denso, kestab igavesti.
Ümbertõstmiseks pole mingit doonorautot vaja, pidurisüsteem on identne v.a mõni toru, mis on mm mõõdus ja kasvab iga põõsa all.
Kõik augud on keres olemas, roolilatt tuleb vana jagi puhul nagunii uus või korralikult taastatu osta. Eestisse pole minuteada ühtegi korras latiga sellist autot veel sattunud. Armatuuriga saan aidata ja seda pole raske ka uut teha, puidumehi on meil küll ja spoonimist+lakki vajab I ja II seeria nagunii väga tihti.
pole m3tet karta rida mootorit kui see on 4,2L .sellele pritse peale panna pole mingi eriline probleem,peale v2ikest n2ppimist sobib n2iteks bmw735 sats astatest 90 ja yles hea tulemuse. lihtsalt v12 mootoriga autodel on kaalujaotus natukene paigast 2ra ja madalate p88rete juures tundub R6 mootor olema 6igem.arvestades mootorite masside drastilist erinevust on ka enamik pukse rida mootoriga autodel pikema kestvusega. v12 saab aga peale n2perdamist muidugi suurema l6pkiiruse ,kuni 100km/h aga kahjuks dynaamika erinevus r6 ja v12 vahel peaaaegu olematu.
Soundjag, su viimane lause on veidike vale.
Õigemini, kui võrrelda 4,0L R6`te ja V12`te, siis pole tõesti dünaamikal erilist vahet. Kui aga 4,2L R6`te võrrelda V12`ga, siis on dünaamika vahe silmnähtav.
Sama kaalu kohta, V12 on alumiiniumplokiga ja XK malm.
Pole küll kaalunud kuid V12 võib isegi kergem olla.
XK ja BMW teatud mudelite ajud on sama varuosakoodiga.