Eestis on praeguseks ainult kolm-nelikümmend uut minit müüdud, neist enamus Mini One. Ja pikemat aega kasutamisest ei saa suht uue mudeli puhul rääkida.
mul sõber sõitis one`iga kuu aega(tal tüdruk tuli mingil miss motoshowl vms publiku lemmikuks ja said selle kuuks ajaks istumise alla). Mulle endale meeldivad muidu suured laevad ja väiksemat masinat kui A4 pean üldjuhul muruniidukiks. Mini aga selle kategooria alla ei käi- tõeliselt vahva masin, stiilne salong, ning väikeauto kohta vägagi hea minek(too oli 1,6 l). Kuna masin oli nende kasutuses vaid kuu siis lagunemise koha pealt ei oska öelda. Igatahes olid nii noormees kui neitu autost väga suures vaimustuses.
Ma millegipärast arvan, et Minit ostev kodanik ei tohiks kyll sellele mõelda, kas auto laguneb jne. Tegemist on ju puhtalt emotsionaalse ostuga, ja see, kui kaua ta lõpuks ka vastu peab, pole kindlasti piisavalt mõjuv vastuargument. Ise olen sõitnud Cooperiga vaid tunnikese jagu (rahulikult). Cooper S'iga pisut kauem (mitte rahulikult). Selle sõidurõõmu juures pole tegeliikut üldse tähtis, kui kaua ta kestab. Vähemalt garantiiaja jooksul. Kui tahad osta, siis osta. Kiidan vaid takka.
Olen Mini Cooper omanik juba paar kuud. Iga kord kui ma oma autot vaatan läheb suu muigele. Mini on fanatstiline. Juhitavus on hea, kiirendus korralik. Mahutavus on väikese küsimärgiga. Mulle tundub, et tegemist ei ole just taksoga. Kuid kui väga vaja mahub neli inimest autosse. Pakkiruum on väike. Neljakesi suuremat matka küll ettevõtta ei saa. Kuid ikkagi on tegemsit väga hea ja ilusa autoga. Is it love? Let`s motor.
Mini on ilus, kuid kallis tõesti. ise pean plaane vanema sõiduki soetamiseks, kuid 86 aasta masina eest 50k (peaks siin ka müügis olema)... no ma ei tea..
kasutatud cooperid ja oned tunduvad ka väga ülehinnatud kui mitu aastat vana auto eest küsitakse mitte väga palju vähem kui uue ja parandatud Mini eest. Aga huvilised ostavad selle kalli kasutatud ka vist ära, pööramata tähelepanu, et paneks natuke juurde ja saaks uue juba.