Olukorrad liikluses

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

geeniusliikleja!

selder
12:02 03.01.2007
Tartus Eedeni keskuse juures väljasõidul...Ihaste teele
Juulius
13:12 03.01.2007
See seal nii tavaline nähtus. Hea oleks, kui sa mainiks, millal pilt tehtud on. Sest praegu ca. 3 kuud peaks seal olukord parem olema juba, sest vaskpöörest seal enam teha ei või.
Juulius
23:58 03.01.2007
Sry, sain ise juba aru, et pilt kusagil suve kandis tehtud. Sel juhul saan aru, miks siin nii pikk järjekord on.
selder
16:41 04.01.2007
kõige "pullim" on see, et see auto tuli maru suure hooga ja sealt lombist läbi... mingeid jalakäijad ei arvestanud...sellise hoo pealt...selle **** õnn!
nox
16:49 04.01.2007
ma ise sõidan ka neist idikatest vahel sealtkaudu mööda. tondid ootavad mingi pool tundi et teha VASAKPÖÖRET (mida seal teha ei või) ja siis mina oodaku nende järel, ei no aitähh, kui mul on kiire ja tahan paremale siis ronin ise ka olude sunnil mööda kõnniteed neist mööda. KUI INIMESED PÖÖRAKS SEALT AINULT SINNA POOLE KUS LUBATUD SIIS SEDA PROBLEEMI EI TEKKIKS. ja see geenius kellest siin justkui halvustavalt räägitakse on igati mõistlik inimene ja teeb seda kindlasti olude sunnil!
to nox
13:44 05.01.2007
rull on su eesnimi rull nox...
esiteks tookord oli lubatud vasakpööre

ja sinusugused ...ah mis siin ikka. loll ei saa aru et ta ise loll on...
to to nox(ehk eelmisele postit
15:04 05.01.2007
Vasakpööre võis ju lubatud olla, aga mööda kõnniteed ei ole viisakas sõita, vaata kui juhtub mööda kõnniteed sõitvale autole ette hüppanud (inim)loomale otsa sõitma(auto katki ju :*( ), mis siis...
Aga nuh eks ikka end ilusti pildipealt ära tunda on kah ju kena.
Kui ma ei eksi siis tegemist micraga, aga see ei ole ju auto vaid jalgratas, nii et ehk on siiski õige tegu oma jalgrattaga mööda kõnniteed sõita, oih vabandust unustasin, ka jalgratturid peavad mööda sõiduteed liiklema kui neil seal kõnniteel omaette rada pole ette nähtud ;)
!
22:28 20.01.2007
See pisiauto on võetud registrisse Tartus 20 juulil, teisipäeval, 2004 aastal...no aga see fakt ei puutu asjasse.
66kw
23:18 25.01.2007
see seleks, et üks auto pidi nüüd mööda kõnniteed minema, sest ei tahtnud seal sabas istuda kolm päeva. aga kui oligi vasakpööre lubatud siis esimese auto juht oleks võinud ikka ise selle peale tulle, et ta sealt nii ruttu minema ei saa ja takistab liiklust. *******!
to: 66kw
17:02 28.01.2007
ah et kohe *******...
No said ära öeldud, tubli.
primeratibi
18:43 28.01.2007
to 66kw, mis sina oleks teinud, kui oleks esimene auto olnud, kes tahaks vasakpööret teha, silmad kinni pannud ja lapatsit vajutanud ja lootnud, et keegi otsa ei sõida, kuna sul seljataga selline rodu autosid...?

aga edu siis geeniustele, kes omavad nende "lollide" tavaliiklejate ees mingit eelist.
rr
20:53 18.02.2007
enamasti on palju kiirem teha vasakpööre ja siis ymber ehituse abc sõita
eriti kui nyyd see kohustuslik on
politsei ka loll-passivad anne ringi peal ja ootavad liikluseeskirjade rikkujaid-samas kui võiks seal iga teise autojuhile väikese trahvi teha
rr
20:55 18.02.2007
vabandust-parempööre on õigem ja kiirem
kohalik
21:44 18.02.2007
kuna oled tallinnast,siis on sinu vastus mõistetav,sest sa ei tea täpselt mis kohast jutt käib.nendest foorumitest käivad pidevalt läbi sõnad ARVESTAVAD TEISTEGA no sorry(jah tõesti,varem seal vasakpööret keelavat märki polnud aga kas tõesti on mõtet üritada hambad risti sooritada manöövrit mis on mõeldav pigem teoreetiliselt kui praktiliselt )tore arvestamine küll ühesõnaga kui pole keelatud järelikult on lubatud ja ajusid polegi vaja
kohalik
21:47 18.02.2007
oli mõeldud vastuseks primeratibile
primeratibi
10:35 19.02.2007
Aga vaata ei ole tallinnast(kuigi käin seal tööl) ja ka mitte tartust, kuigi kohast, kus on veel rohkem ringteid kui tartus, meie "linn" peaks olema ristitud eesti ringteede pealinnaks, mitte siis õllekultuuri pealinnaks, kus kohalikus tehases villitud õlu on kallim kui tallinnas või tartus :(.(aga see ei puutu asjasse)
Tegelikult ma arvan, et see ongi väikeautode omanike probleem, et teevad selliseid idiootsusi(vabandan siinkohal normaalsete väikeautide omenike ees, kes peavad liikluseeskirjadest kinni), et mahuvad ju nad kõikjale.
tartsm
00:24 20.02.2007
Miskipärast kipuvad siin nii mõnedki teemad väga isiklikuks minema - see ei ole normaalne juba iseenessest, sest kirjutavad ju autojuhid. Selliseid geeniusliiklejaid on igas linnas, ja suures osas on see seotud sellega et meie liikluskorraldus ei jõua järgi auto arvu kasvule. Täna me võiksime nimetada igat uue auto ostjat "geeniusliiklejaks" sest see auto ei mahu meie maanteedele ära. Olgem natu mõistvamad ja proogivem aru saada et autosid tekib rohkem kui teede kilomeetreid ja kui seadust ei riku siis on ju kõigile parem kui mingi ristmik saab kiiremini läbitud. (nb! ei kuulu ühtegi erakonda).
madallendur
11:03 23.02.2007
Nagu ma õigesti aru saan, siis mingid omaarust villu vaned nimetavad juhte, kes üritavad lubatud kohast vasakpööret teha hoolimata sellest, et see võimalus on "teoreetiline", ajudeta tegelasteks. Pigem on ajudeta tegelased need, kellejaoks peateel olemine on elu ja vooritakse rahulikult mööda selle asemel, et 10 sekiks pidurdada ja kõrvaltteelt mõnedki masinad läbi lasta. Tippandekate tegelaste kategooriasse kuuluvad aga need piloodid, kes isegi siis lapatsit annavad kui vastutulevas suunas on viisakas juht peatunud, et kõrvalttulijail elu vähekegi lihtsaks teha. Selliseid kohti on Tallinna kandis mitmeid (Sauelt väljasõit, Kadaka tee kant jne.) ja vahest ajab ikka täiega närvi kui vennad peateel 20khm üksteisel *****s kinni kulgevad selle asemel, et vahele lasta. Millegipärast kohtab samu tegelasi ristmike juures pideva joonega reavahetust nillimas ja siis võib küll kurje nägusid näha, kui koheselt vahele ei lase.
r
16:20 23.02.2007
asi pole vahele laskmises vaid keelatud pöörde sooritamises
to madallendur
16:33 03.03.2007
su jutt on õige, aga konkreetset olukorda sa ilmselt ei jaga, sest sa pole ilmselt tartu inimene?! pildil olevast kohast keelatud vasakpööret oodata ja teisi takistada on võrdlemisi inetu tegu, sest paremale pöörates saab soovitud teele tagasi sõita vaid mõnesaja meetrise ringiga ja kedagi segamata (teate küll seda fooriga risti seal uute majade ees).
madallendur
22:14 05.03.2007
no sry pole tartust. lihtsalt keegi siin väitis et pööre oli lubatud antud kohas. kõnniteel kulgemine on lagi igatahes. ok micral annab veits andeks, tegelt pole see ju auto:)
seljakott
18:12 06.03.2007
ostukäruga tohib minu arvates kõnniteel liigelda
Lukazenk0
20:58 10.03.2007
p2ris p6nev variant :D
endine kohalik
21:40 10.03.2007
väitsin jah ja varem oligi see nii,et vasakpööre lubatud.Õnneks tuli ka orig."villu vanel"mõistus pähe ja pani üles vasakpööret keelava märgi(natuke tõesti on seal nüüd vahenenud vasakpöörde tegijad)see selleks.Tegelt kirjutasin sellepärast et,mõningad asjad meie liikluses ajavad lihtsalt vihale,kas või näiteks seesama olugord (sellepärast ka selline vastus primeratibile, kuna sa pole olukorraga täpselt kursis ära mõista teisi hukka ). Sinine golf on umbes viies auto sabas ja nagu näha on tema taga veel VAHEMALT üks auto ootamas.Seega võttes sappa ootama oleks olukord umbes järgmine.Vasakpöördest foorini (millel punane tsükkel hästi pikk ja roheline lühike max 4 autot,kui keegi ei jää "magama")mahub samuti 4autot,seega golf ei saaks ka ideaal tingimustel ühe fooritsükli jooksul vasakpööret sooritada.ideaaltingimuste all pidasin silmas seda,et peateel millele sooritatakse vasakpööre ei sõida teisi masinaid(loll lootus,kuna kõnealusel teel liiklus suht intensiivne)Järelikult neile,kes ootavad peateel oma rohelist foorituld,jõuab selle ajaga sappa tulla veel vähemalt 4-5 autot jaongi nõiaring täis (4 ootab rohelist,selle ajaga jõuab sappa veel 4-5 ja nii edasi ....) Tegelt vist nats LIIALDASIN .Nelja autot polegi vaja,piisab foorisappa kolmest,et vasakpöörde sooritaja auto tagaots jääks vastasritta ja aramad ei julga vasakpööret ära teha ning jaavad juba ootama. Loodan ,et sai piisavalt PUUST JA PUNASEKS,et asjast aru saada,kui ei siis lihtsalt sõidukogemust veel vähe näit.7-8kuud (pean silmas konkreetset inimest )või olen mina küllalt loll,et ei oska olukorda kirjeldada.Seega närvi ajabgi see.et räägime siin kõik kõvasti vastastikusest viisakusest ,aga kas see ei käigi siis viisakuse alla kui oma mõtlematu vasakpöörde asemel teeks parempöörde ja 200 m pärast vasakpöörde,ning keegi ei pea teise järel ootama ja liiklus oleks sujuvam. Aga ei tule ju ise selle peale (järelikult poleju antud ajusid ,kui mõtlemisvõime puudub)kuna keelavat märki pole.
Nüüd näide ka mõtlematust viisakusest.
Seal samas Eedeni juures,teiselepoole välja sõites (peateel sillalt tulevad autod)autod kaugelt näha.Kolonn ootab,jälgib autode liikumist sillalt.Tuleb punt autosid,väike vahe (umbes nii pikk ,et üks auto peaaegu jõuaks teist autot segamatult parempöörde sooritada)siis üksik auto,peale teda suht pikk vahe(umbes 8 autot jõuaks parempõõrde sooritada)ja jälle punt autosid.Parempööret ootavate autode kolonn juba vaikselt liigub,et kohe kui see üksik auto on möödunud ,hakata sõitma,aga see autojuht otsustas olla viisakas ,ning hakkas vaikselt pidurdama ja lasi läbi 2 autot seejärel sõitis ise.Kõige selle peale kulus tall aga kahjuks niivõrd palju aega,et see suur vahe oli jäänud nii väikeseks,et vahele PRESSIS end veel ainult 1 auto ja oligi kõik.Nii kus on point küsite?aga palun.1,2 vastu olen viisakas (lasen läbi)3pole vahet(tema jõudis nagunii)ja4,5,6,7,8 tei saate tünga (oodake järgmisi võimalusi).Aga need kes ärasõita ei saanud (tänu"viisakusele")ja mõned veel (järgmisest mõtlematustest)hakkavad ju vaikselt tekitama ummikut . Vaielge vastu kui tahate aga nii see on,et meie autojuhid ei näe juhiuksepostist tahapoole (veelvähem mõtlevad või analuusivad seal nähtut) ja mõtlevad vaid end heaolu peale aga kui selline juht peaks veel kellelegi teed andma või laskma rida vahetada ,nooo siis on ta ju eriti kõva,profesjonaalne ja teistega arvestav roolikeeraja.Ajagu uhkusega rind punni ja tagugu vastu seda rusikatega

Aga alati on ka erandeid siirad vabandused jutt ei käi teist
66kw´
22:56 13.03.2007
primeratibi, sa oled ilmselt selline tõeline tibi kes tõesti pigistab silmad kinni ja lapatsi põhja, et kui isegi ei tohi siis kuidagi peab ikka saama. see ei loe, et peale sinu liigub ka teisi juhte.
veixx1103
22:55 17.03.2007
Heh. Eile siis seisin seal samas ja mingi ****kakk oma autoga seisis ja ootas vasak pööret. Ehkki seal on 2 märki ees, kõigepealt suur tahvel kus on kirjas et liikluskorralduse muudatus ja joonis kuidas on õige sõita ja siis veel enen ristmikku kah märk mis näitab et paremale. Lasin siis 2 korda signaali et kas kavatsebki nagu ootam jääda. Kuna reageeringut ei järgnenud siis astusin autost välja ja küsisin ees olevalt juhilt et kas nagu märki ei näe või milles probleem. Vahtis mind siis oma suurte silmadega nagu oleksin kurjategija. Mõtles siis veel mingi 10 sekki ja tegi parem pöörde. Minu taga seisvates autodes juhid muidugi igetasid nii et vähe polnud. Vähemalt oli endal ka lõbus. Aga ****sid ja pimedaid meie liikluses leidub.
ice1-1
12:37 18.03.2007
Teine sama tobe situatsioon on Tartus Võru-Kabeli nurga peal. Kabeli tänaval raudteelt tulles on vasakpöörde sooritamine tagatulijate suhtes sammuti suht hoolimatu tegu. Probleem on selles, et piisab ka ainult ühest hoolimatust juhist, kui ka paremale pööramise võimalus on välistatud ja kohe hakkab tekkima järjekord. Kuna Võru tn on tiheda liiklusega +Võrust vasakule Kabelisse pöörajate järjekord, siis suure tõenäosusega tekkib kohe Kabelisse ****, asjale jumet lisab ka raudteeülesõit, mis tavaliselt toimib ummiku kontsentreerijana (laseb lihtsalt avanedes korraga palju autosid sinna ristile peale). Kui nüüd üks eespool olijatest ei suvatse vasakule pöörates jätta tagatulijatele ka parempöörde võimalust, või kui ta selle pilu ka jättis aga ka teine auto otsustas vasakule keerata, siis on ummik kiire tekkima... Tagumised nähes (või juba ka ette teades selle ürituse lootusetuses) esimese juba 5min lootusetut ärapöördepilu otsimist keeraksid hea meelega paremale ja teeksid kasvõi 100 m eemal Ropka tn otsal tagasipöörde aga ei saa, kuna rist on kinni nende 1-2 blokeerijaga. Väga harva on näha juhtumit kus esimesele tuleb lõpuks "aru" pähe- tehes Ropka nurgal tagasipöörde, võidab ta ju ise ajas- ja panebki vasaku suuna asemel sisse parema ja vabastab risti. Ja nagu inimloomusele omane astub õige pea tema asemele järgmine- alles ta seisis ise sabas ja vandus seda blokeerijat ja nüüd esimeseks saanuna arvab, et temal õnnestub kiiremini. Eriti probleemseks läheb olukord hommikusel ja õhtusel tippajal.
Seda risti on erinevatel aegadel püütud reguleerida erinevate meetoditega ja maadeldud juhtide kuulekusega. Praegu on Kabelist hommikuti (vt lisatahvel) kohustuslik sõidusuund paremale, varem on olnud sama märk ka ilma lisatahvlita ehk siis ainult paremale pööramine on lubatud. On olnud ka variante kus vasakpööre on olnud päeval keelatud. Lisana oli kasutusel tahvel kuidas sooritada vasakpööret paremale jääva Ropka tn otsa tagasipöörde kaudu. Aga egas märk päästa- kuigi märk on üleval ja ka ajaliselt hommikul kehtiv, leidub pidevalt ikkagi süüdimatuid, kes leiavad, et nende taga tulgu või veeuputus. Ja seda vaatamata sellele, et poltsei on käinud Võru tn.neid vasakpöördeselle korrale kutsumas. Minu arvates peaks seal olema märk mis keelaks-välistaks vasakpöörde nii hommikuse kui ka õhtuse tippu ajal ja asi hakkaks juba laabuma. Ja loomulikult tuleb märgid panna nii, et juht näeks seda pööret sooritama asudes, et rikub eeskirju. Hetkel on üleval "sinine" sõidusuuna märk lisatahvliga, pean märkima, et minu järelpärimisele vastates pandi sinna üles "punases rõngas vasakpööret keelav märk koos ajalise lisatahvliga", mida juhid vähemalt minu arvates rohkem aktsepteerisid. Kellegi kuri käsi asendas varsti selle uuesti "sinise" nn. leebema märgiga. Praegu on situatsioon selline, et piltlikult öeldes "märgi nägemisest faktilise võimaliku ära pööramiseni jõudmise vahele jääb nii pikk vahe, et juhid vist unustavad selle ära". Kui olen esimese auto kõrvale sõitnud ja näidanud talle käega paremale suunda, siis vahivad osad nagu lambad, teine äärmus jällegi teeb viipe mida saab mõista suht üheti: mine ******... Ja seda nii amatööride kui ka "profide" (taksojuhid jms) leerist.
i
12:56 18.03.2007
Antud "Micra" juhi koht ütlen oma arvamuseks, et see juht nähes olukorra lootusetust üritab vähendada (lahendada) poe parklast väljasõidul jäärapäiste orikate poolt tekitatud ummikut, ja tõesti on kahju, et see saab toimuma kõnnitee arvel. Muideks olen ka ise niimoodi teiste eeskujul käitunud nähes situatsiooni tragikoomikat. Ma annan endale aru, et see oli vale sõita kõnnitee kaudu, selle asemel OLEKS ma korraliku kodanikuna pidanud: lülitama sisse ohutuled (ummik!), väljuma autost, jalutama esimese lolli juurde, tegema talle selgeks tema teguviisist tulenenud liiklussegaduse olemuse jne, jne kuni kõik loova mõtlemiseta isikud oleksid saanud omale uue tegutsemissuuna ja seejärel ise pakatades rahulolust (nagu vahva sõdur švejk) lahkuma tegevuspaigalt. Paljud meie hulgast oleksid seda teinud?
Muideks, üldiselt on lollid järjekindlad ja üritavad varsti sama lüket uuesti saamata aru miks neil see trikk (vasakpööre) välja ei tule.
ice1-1
14:02 18.03.2007
need mõlemad, 12.37 ja 12.56 on minu ice1 poolt kirjutatud, kogemata jäi teisel postitusel nimi poolikuks..
ojee
16:00 19.03.2007
mis te vaidlete siin , primeratibi sa tee parem endast mõned pildid pesuväel ja siis näete ,et keegi ei vaidle omavahel, vaid kommenteerivad sõbralikult
66kw´
22:31 20.03.2007
ja, et primeratibi pildid pesuväel ei kalduks teemast kõrvale siis võiks pildid teha seal samas pildil näidatud kohas selle sama micra najal.
Djud
12:29 23.10.2008
Kui sul selline asi on(auto) siis sa võid ju kasutada seda teed ära sest see on võrdväärne ostukäru või lapsevankriga,nendel on see tee ju lubatud:)
Eddie Cusack
21:16 07.01.2009
#Fantastiliselt täpselt ja õieti iseloomustas 6.03.2007.a.kella: 18:12-kommentaar, mille autriks keegi ``seljakott``, et:``...ostukäruga on kõnniteel liiklemine lubatud!``; Ainus ÕIGE SELETUS JUHTUMILE! Austusega:E.Cusack.
hahahahaaa
18:18 09.01.2009
to Eddie Cusack:
mis sa ise liikled mingi "rattastega merekonteineriga" või?
mitte, et ma ise mingi junniga liikuks, aga ei salli sellistsuhtumist väikestesse autodesse ja ei salli ka usa autosid.räägin ära ka miks ma ei salli, sest neil on juhitavus sittem kui veoautol, sisu on kole, usa sport autod on ainult otse sõitmiseks, sport auto usa oma on sama suur, kui s-klass, siis ma vihkan üldse usapedesid, usa autodel on veel mingid lollid mootorid 5.7l 100kw, toon näiteks jaapani honda vabalthingava 1.6 118kw-se mootori.sain selle õnneks südamelt.aa ja usa raua austajad ärge siia kirjutage, sest teid ei salli nagunii keegi!
usaunistaja
22:58 09.01.2009
Kui mul sihuke võrr oleks ,siis pargiks ma ilmselt nagu "Knight Rider".Tõmbaks noka ülesse ja istuks nigu jalgrattur.Unistan suurest elukast,aga rahakott ei hakka peale.Las need muhvid pargivad!Kui segab,siis saab 2-e mehega eest ära tõsta.
usaunistaja
23:13 09.01.2009
Sorry.Sain aru,et siin on parkimisjama,aga tuleb välja,et ka kõike muud.Tänase päeva seisuga saame ikka iga asja eest mida valest teeme(trahvi).Nägin eile,kuidas pollarid Tähe tänaval garaazide juures binokliga turvavöösid vahtisid.