Jeep

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Jeep Compass

Kärss
00:29 26.01.2007
Minu arvates üks huvitavamaid prototüüpe viimase paarikümne aasta jooksul Jeepilt. See versioon pisikesest Jeepist, mis tootmisse jõudis, mõjub järjekordselt ühe täiesti tavalise plastikust linnadzhiibina (müüb paremini devalveerides samas Jeepi mainet). Ehk loeb seda ka mõni omanik - mis on auto tugevad ja nõrgad küljed.

Sellisena oli ta loodud ja esitletud ja lubati peale väikesi muutusi tootmisse lasta (Willys):
http://virpin.kiev.ua/zlatoruk/archives/jeep_willys2_83a63.j
pg

http://www.xautos.net/carslideshow/be958550.jpg
http://www.aluminum.org/AluminumNow/pics/0401pics/0401m02_je
ep.jpg

http://www.jeep-club.de/WillysCon4.jpg
http://www.jeep-club.de/WillysCon8.jpg
http://www.carlospomares.com/Pics/CAMP%20JEEP%202005/DSCN130
7.jpg

Selline käkerdis (tore pereauto) jõudis lõpuks tootmisliinile:
http://www.carbodydesign.com/archive/2006/01/11-jeep-compass
/Jeep%20Compass%205-lg.jpg
kunks
20:49 29.01.2007
Tegelikult ju tegemist täiesti erinevate autodega, hea peale ja mahasõidunurkadega , suurte ratastega jeep versus "Selline käkerdis (tore pereauto)" . Äkki tuleb KompassII.
Raske uskuda, et kontseptsioon nii palju muutus.
On ikka kole küll, kuramus !
Võldas
21:52 29.01.2007
Kardan, et kui minu vanakooli Grand Cherokee seda värdi tänaval näeb, võib vanakese süda järgi anda.
Harukordne peletis.
Fred
22:39 29.01.2007
Lasnamäel, Laagna teel asuvas Lasnamäe Centrumis ja Kristiine keskuses on Jeep Compass väljas ja peab tunnistama et ikka masendavalt inetu autoga on tegu. Auto mille disain on vale arvestades et auto põhimõtteliselt sama suur kui Dodge Caliber ning täpselt samamoodi "ülejalalastud" autoga on tegu.
Uus Grand Cherokee on ikka ameerikapärane maastur mis näeb täiest viisakas välja, see Jeep Compass meenutab paraku mulle Skoda Roomsteri ja Dacia Logan MPV ristsugutist millele tehtud veelgi koledam esiots ja ning kvaliteeti vähendatud. Tunnen kaasa neile kes selle "Jeep"´i on endale ostnud ja iga päev auto poole minnes on pidanud meelde tuletama et "oh miks ma küll nii rõveda käki endale ostsin 300 000 kr eest".
Sidious
15:03 31.01.2007
meil siin juriewis olympic kasiino ees üks selline vist poodiumi peal. mööda käisin siis mõtlesi ikka, et mis kuradi asi see sihuke on - kiri ees Jeep ja puha, aga masin ise na imelik sihuke. et siis kompass...
comp
22:06 02.02.2007
aitäh kaastunde pärast! Olen selle värdja Jeepi omanik ja väga rahul selle käkiga. Hommikuti ei imesta midagi,vaid naudin. Tundub et ise oled selline rõve kade olevus,kes ajast ammu maha on jäänd ja siis ajab iba asjast millest absoluudselt ei tea ega kogemust pole. Hale
kunks
23:11 02.02.2007
to comp: jutt käib autost aga sina muutud isiklikuks. Hale.
Võldas
09:29 03.02.2007
Igast nalja võib teha, a kuskil on piir. See junn on selgelt teisel poolel. Comp, loll-olemises ja maitselageduses pole iseenesest miskit halba. Nende omadustega kiitlemine on paraku liiast.
comp
13:04 03.02.2007
igal inimesel on erinev maitse,ja ükski auto ei jää igaveseks. Mina leian et tasub alati proovida erinevaid,isegi kui osad leiavad et see auto on mõtetu.Paari aasta pärast uus peale. Loogiline et osadele ei meeldi,aga leidub ju neid ka kes on rahul. Hea kui kritiseeritakse,igas autos omad vead...
5.9V8
16:35 08.02.2007
Compassil on "au" olla esimene Jeepi nime kandev masin, mis pole võimeline läbima Rubiconi rada, mida kõik vanemad mudelid suudavad. Lisaks odavat korealast meenutav kõva ja plastmassine sisu ning elementaarsete mugavuste (elektrilised aknad, peeglid) puudumine standardvarustuses. Tootja ise loodab 60% Compassidest müüa naisostjatele, mis seletab offroad võimetust, aga mitte mugavuste puudumist. Välimuse koledus on subjektiivne, aga selle raha eest peaks saama rohkem autot.
kunks
09:05 11.02.2007
Siin võimalus registreeruda. Terved, tugevad mehed, teeks asjad selgeks!?
Või käib vaidlus ainult välimuse üle ja sisu ei oma tähtsust?
http://www.rubicon-trail.com/
RR
16:52 26.07.2007
Sai siis kah kole käkerdis, rõve peletis jne ostetud.
Maitseasi tõepoolest. Kuna autot hakkab ka kasutama naispere (enamasti) ja jäi just silma kui väiksem auto mille automaatkasti puhul on hea linnas parkida-sõita-manööverdada, siis hakkas asi huvitama.
Võrdlusena sai vaadatud veel RAV 4 (2006 v.l. vist), Kia Sportage, Honda CRV. Honda puhul langes välja tema papist ilu ja disain. Hetkel moes aga 2 aasta pärast on uus mudel väljas ja vana tundub peldik. Maitseasi. Kia langes välja "5 aastase garantii" pärast. Lisaks oli kisa sisu väga ebamugav. istmed ei pakkunud mingit külgtuge, tagaistujate jalaruum ja autost välja astumine olid ebamugavad. Liigne plastik. Kuigi kõigis oli plastik, siis Kias oli plastik mis käega nügides nagises. Hind oli teistega võrdne.
Rav4 kukkus välja tänu küljele avatavale tagaluugile. Ka oli rav4 värvikvaliteet allapoole igasugu arvestust. Tundus ülim masstoodang. Plastiku kvaliteet oli parem kui KIAl aga mitte parem kui CRV'l. Ka oli väga raske sobivat istumisasendit leida. Pöörderaadius ja manööverdamine tundusid olevat kõige ebamugavad ja lisaks veel Toyotale omane imelik gaasipedaal.
Compassi miinuseks oli veider salongisisu ja palju plastikut. Näiteks lagi tundus imelik ja kui seda katsusin siis kohati oli lae all 1 cm õhuruumi mis siis käega katsudes lõdvalt vastu plekki puutus. Tagaluugi avamisel musta auto puhul määrib käsi ja armatuuri digitablood ei olnud päikeseprillidega eriti nähtavad. Ka oli temal kõige vähem topsihoidjaid, päikseprillihoidjaid jms vidinaid. Tagaistujatel imelik seljaasend aga sellega harjus tagasõitja 10 minutiga ära ja pidas isegi mugavaks. Müügile kasuks ei tule.

Miks siis "Käkerdis"?
Sõidumugavus. Istmed mugavad, mitmeti reguleeritavad, külgtugi täiesti tuntav. automaatkasti puhul on eelises manuaalkasti kasutamisvõimalus, pöörderaadius hea, käikude üleminek mugav ja vaikne. Üle äärekivi parkimisel tundus kõige pehmem ülesminek, aukudes põrutas suhteliselt vähe. Tagaistmelt välja tulek on mugav, sama eesistmelt maharonimine. Taga jalaruumi väga hästi, arvestades auto suurust.
Disain meeldis. Isegi väga. Esimene mis silma püüdis. See on maitse asi.
Seepärast siis "käkerdis"
KimmoL
11:52 11.02.2008
Paljud inimesed loevad foorumeid selleks et uusi teadmisi ja nõu saada. Kui kommijatel pole midagi öelda, palun ärge öelge.
Pets.P.
05:34 13.02.2008
Jeep Compass mulle meeltib,väga omapärase tisainiga.Endal pole, kuid proovisõidul käisin.
compass guy
00:41 13.11.2008
koige tahtsam jai ytlematta.yliodav bensiini kulu.mis saab olla odavam kui 4 silindrit ja 2.4 l mootor.kaibe edasi ka paris hasti.ja 4x4.jaakylm konditsioneer,korralikud kolarid,mulle sisu vaga meeldib.olen 1.90 pikk ja see auto on isegi paris mugav mulle.nii et pole hada midagi.disain on uus mall.usas myyb vaga hasti.koik kohad tais neid.kuna odav bensiini kulu ja jah linnas parkimine ja manooverdamine vaga mugav.tasub osta.hind ju 300 tuhande ringis ainult uue jeepi peal.ja kui vaja bemmi voi mersut siis jah 2008 aasta oma eest peab yle poole milli valja kaima.
lugnav
15:15 21.09.2009
hea tömpnina,talv,-30*C-no problem!!!!

Muudetud 22.02.12 15:55

4x4 massina kogemus 14 aastat
12:35 12.02.2010
deem minge teenige ausalt raha ostke endale masin ja sõitke sellega.
mõnel kohe on nägemisega probleeme ei oska vaadata compassi sisemist
ilu. sport paketis on lisasid rohkem kui sa neid kõiki kasutada kunagi suudaksid. ja selle ameeriklase õiged sõiduomadused tulevadki esile maanteel 140 km-i juures ja sellise kiiruse juures sa imestad et kuda see massin mõõda nii kiiresti libiseb kõigist teistest japsidest ja sakslastest.
enne mõtelge siis ütelge. 4x4 masinate omanik
puhvel
01:44 13.02.2010
teema algas mu meelest välimusest,jube peletis igatahes,olgu muuga kuidas on,punkt.
Engels
00:33 19.05.2010
hei hei!!
Ilu on jeh vaataja silmades... aga ise siga rahul, et sai valitud just see mudel. Vähekse on ka pettumust olnud, kuid see tuleb pigem sellest, et pole nimetatud asju oma õigete nimedega!!!
Soetatud apr'08- hetkel 30+ läbitud,- enamus sellest kehvema kattega teedel ja lumes. Suvel all 18" ja talvel 17" Nööri olen kasutanud teiste vedamiseks- eriti just lumes jaja tundub, et see 2.0 crd manuaal sobib igati just inimesele, kes sõidab metsast linna!!!
mhh- linnas vahest lahutan meelt bemme lüpstes jaja ka siis jääb küttekulu normaalsuse piiridesse,- talvel olen paar jäärada teinud harrastajatega- pole just kõige suurem häbi saada koht peale spetsautode(neil olid ka naelad) järel.
laanekas1
22:18 21.10.2011
Keegi siin vahepeal torkas, et mõni loeb neid foorumeid, kuna loodab siit midagi kasulikku leida- mina üks nendest olengi. Kuna teadmised selle masina kohta olid täiesti 0, siis sain siit nii mõndagi head, valikust langes välja juba sellepärast, et lisaks tööl käimisele oleks ka jahiautot vaja. Miks üldse kirjutan- viis pihku sellele mehele, kes kommenteeris: Kui sul midagi auto kohta öelda pole, siis ära ütle. Oleksin paar minutit aega mõttetu info lugemiselt kokku hoidnud!
SUV ostja
12:17 12.03.2014
Päris mitu aastat siin teemas vaikust olnud. Ei tea küll miks...

Vahepeal on välja tulnud uuendustega mudel(id). Ei tahaks küll vaidlustesse välimuse teemal laskuda, aga esiots on nüüd justkui mõistlikum, tagumine pool meenutab võib-olla tõesti liigselt Dacia Dusterit vms. Ja see ei ole vast hea.

Aga miks ma siia sattusin, on see, et lähiajal peaks olema SUV ost plaanis. Eks ilmselt siis kavas ka proovisõidud igasugu isenditega, kuid esmapilgul internetis ringi vaadates tundub 2014 mudel juba täitsa asjalik selle raha eest.

North varustustasemega 2.0 bensiin automaadi eest küsitakse 21 000 raha. Selle eest tundub sisu täitsa mõistlik olevat (sees omajagu soft-touchi, nahksed tekstiilid ja väikse lisakopika eest saab ka nt istmesoojendused-automaatse kliima jms).

Kellelgi antud mudeliga viimas(t)est aasta(te)st kogemusi sõidumugavuse, vastupidavuse osas, head-vead?
v
21:29 23.07.2015
Mis selles välimuses ikka nii jubedat.Praegu sattusin lugema kuna jäi silm kah korraks seisma selle masina peale kuigi jah juba Aastast 2012 versioon.
Näiteks esimene x5 tuletas jubedalt nivat meelde eriti see taguotsa lõige.
Keegi ei virisenud selle üle.
Inimene on ikaa ja alati olnud harjumuste ori.
Kui midagi teistsugust pakkuda siis virin lahti.Julgust pole proovida.
RR
12:05 20.10.2015
Sattusin seda siin lugema. Olen ka üleval varasemalt kommentaari kirjutanud.
Nüüd on mul olnud see auto alates 2007 aastast.
See disain mida teie siin kirusite, on ikka halenaljakas kirumine. Tänaseks on konkureerivad mudelid ajast ja arust aga Compass näeb tänaval ikka atraktiivne välja ja keegi ei arva, et see auto 2007 aastast pärit on.
Lisaks on selgunud, et tegu on ülihea autoga! Olen selle aja joosul ainult hooldustele raha pannud ja mis seal salata, ka need on vahest veidi üle ajalise piiri läinud. Hooldada on odav, ei pea ju käima silbeautos. Tugevaks pean just silla osa, pukside, liigendite jms ei ole mingeid probleeme olnud. Samas kui naabrimehe Honda ainut pukse ja klotse vahetab. Mootor töötab ilusasti. Probleemiks on tobe check engine tuli mis võib ajuvabalt põleda ja siis kustuda ja kui lähed paned kompuutri külge, siis võib anda lambi vea mida tegelikult ei ole. Seega ei tasu kohe katalüsaatorit või lambdat vahetama tormata. Järgmiseks hetkeks on tuli kustunud ja aasta pärast vilgutab korraks mingit teist viga. Kütusekulu pealt müts maha. Mul 2,4 l.mootoriga Sport versioon, linnas võtab 9 l maanteel 6 l. Imelik on see, et kompuuter näitab rohkemat, reaalne arvutus aga midagi muud. Soovitan seda autot väga soojalt.
RR
12:07 20.10.2015
P.S. Vaadake compasside ja tema konkurentide roostetamise erinevust. 2007 aasta Compassilt roostet ei leia aga kiad on juba auklikud.
onubob
13:45 20.10.2015
Kasutasin mitmed aastad, ainult kiidusõnu saab öelda. Müüdud sai lõpuks suure kurvastusega ainult selle tõttu, et põhiliselt sai hakatud assju ajama tööautoga.
Liis225
16:56 22.08.2016
Nii lollikindlat autot annab otsida. Meil pereauto 2007 aastast alates ja pole ühtegi muret olnud. Iga tahes parem kui sama aasta Rav4