Olukorrad liikluses

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Tüüpiline taksojuht

MartinV
13:38 15.02.2007
447 APF takso pani lauluga mööda kui tõkkepuud alles hakkasid tõusma, üldse on need taksojuhid sellised kelle jaoks puuduvadki igasugused eeskirjad ja elementaarne viisakus. sellest ei maksa rääkidagi, et õhtuti kui sa peal istud kimavad linnas 90km/h ja lasevad mingit vene tümpsu nii, et kõrvust veri väljas.
Njahh
16:11 15.02.2007
See ammu teada et (enamus)taksjojuhid mütsigi liiklusviisakusest ja -eeskirjadest ei tea. Aga nagu rekkameeste foorumis kirjas oli (vabandus kui päris sõna sõnalt ei tsiteeri), "Need kes suurt midagi ei jaga ja teha ei oska, lähevad rekka peala. Ja need kes sinna ei kõlba, voorimeesteks (taksojuhtideks)".
cate
17:54 15.02.2007
Kord oli sama juhus falci autoga,vennike sõitis tõkkepuu ees mulle kõrvale,aga oh ebaõnne,ta jäi veidi koperdama ja mina sain ettepoole.
Vastutulijad tulid ka hea kiirendusega,vennikesel oli tükktegemist,et oma ritta teistevahele trügida.
q
18:55 15.02.2007
Loe ja naera.
Olen ise taksojuht ja leidsin, et peaks natuke sõna võtma.
1.Taksojuht ei kõlba millekski-oman juura kõrgharidust aga sõidan taksot selle pärast, et TEENIN TAKSOJUHINA ROHKEM, kui kuskil juristina.
2.Taksojuhid rikuvad seadust-ei ole teinud ühtegi avariid ega saanud taksojuhina ühtegi trahvi liikluseeskirjade rikkumise eest.Samas on mulle sisse sõidetud viimase aasta jooksul 3 korda nn viisakate ja korralike tavaliiklejate poolt.

Taksojuhid on agresiivsema sõidustiiliga, sest vastasel juhul ei oleks mul enam autol ühtegi tervet plekki.Hoian ära päevas 2-3 avariid.Küll keeratakse ette,tahetakse tagant otsa sõita jne.Mul pole vaja seda.Sõidan kuus kuskil 10 000 km ja näen-kogen tunduvalt rohkem, kui need vingujad.Kui ei meeldi sõida bussiga.
Ma hoian hirmuga eemale kõigist juhtidest.
Tallinna liikluses rikuvad seadust palju rohkem tavaliiklejad aga takso tunnustega sõiduk jääb lihtsalt silma.
Ja tähtsaim on ka vaadata, mis firma taksoga sõidate.
Kui istute mingi suvalise firma taksosse (pildil siis näiteks City takso), kus roolis suvaline juht, ei ole ju ka lootust saada kvaliteetset teenindust.
pop
19:10 15.02.2007
kõlab nagu liiklusinspektor ja ausad veel.
audi a4 v6
19:17 15.02.2007
ei oska kohe öeldagi, kas q on nadi jurist või super taksojuht.
njahh
00:11 16.02.2007
1. See et sa taksojuhina ei teeni sama v rohkm kui juristina tähendab seda et sa ei oska oma juriidilst haridust kasutada
2. See et sa ple vahele jäänud ei tähenda et sa oleks LE-ga arvestav juht ja kui oled ikkagi matsu teinud (st õib olla aga mitte kindlasti) võid ka ise süüdi olla.

Nüüd edasi

Asi ple selles mis firma takso olla... takso on klienditeenindaja (ja järgib liikluseeskirju).

NT: Sõtsin hiljuti taksoga koju läbi õuela. Juht arvas et võiks sõita 50-70. Tegin märkuse.....100m oli Ok, tegin siis ue märkuse, jälle 100m OK. Rohkem ei sõda nende idiootidega kes ei suuda isegi kliendi soovidele vastu tulla (rääkimata liikluseeskirjast). S.T. ei sõida üldse Tartus taksoga kui tõesti äärmist vajadust pole.

Miks peaks ****dega samasse autosse istuma
haks
11:08 16.02.2007
mina ei mõista samuti "q" juttu.
1. punktis jagan eelkõneleja seisukohta - ise lammas, kui küsida ei oska.
2. see, et sa õnnetustes süüdi ei ole jäänu, ei näita küll sõiduoskust, sama siis ka "mitte vahele jäämise" kohta - politseinike on lihtsalt liiga vähe - oleks rohkem ja teeksid korraliku kontrolli, siis käiksid ka taksistisd "mööda nööri".

Muideks, 10000km kuus ja saad hästi raha? tood välismaa turiste lennujaamast kesklinna hotellidesse a 500kr/ots?

Sõidan lihtsalt koju ja tööle iga päev ning minu läbisõit kipub kah tavaliselt ikka 15000kmkuus kanti.

Taksofirma logo ei näita tänapäeval enam midagi - õnnestus samuti ühe "viisaka firma" taksoga jaanuaris öösel linnast koju sõita, kus just vabandas oma rullnoksliku sõidustiili sellega, et "on alles 8 päev tööl"...
margus
12:33 16.02.2007
q on lihtsalt kehv jurist kui taksojuhina rohkem teenib.. ah eks kõik rikuvad aga taksojuhid jäävad silma,ning eks taksod teevad vahest ikka ime poognaid :D
sööge seeni
13:22 16.02.2007
1.Isegi kehv jurist teenib taksojuhist rohkem, kuid kas mingist a la Mainori "ülikoolist" paberi ostnud ajukääbikut saab juura haridusega inimeseks nimetada on iseasi

2 "...ei ole teinud ühtegi avariid ega saanud taksojuhina ühtegi trahvi liikluseeskirjade rikkumise eest....Samas on mulle sisse sõidetud viimase aasta jooksul 3 korda". See et sa vahele pole jäänud on olematu politsei järelvalve süü. Sissesõit on ka avarii, sa oled osalenud kolmes avariis. See, et sa pole süüdi liikluseeskirja järgi ei tähenda, et sa ei ole süüdi. Üks on JOKK ja teine on tegelikkus.
To: haks
13:39 16.02.2007
Karm elu kui iga päev künnad töö ja kodu vahet, siis päev 500 km min :D. Normaalne taksojuht käib kuus 15 päeva tööl ja naerab kuidas lollid kontoris igapäev lauda kulutavad ;).
Selline "töö ja rooli" ori ei saa kah nüüd olla :).
R.K.
13:58 16.02.2007
täna hommikul tööle tulles ca 30 km maanteed ja 10 km linna, nägin kuute "kehva juristi", aga mitte ükski ei olnud takso roolis. minu tähelepanekute järgi see vahekord umbes niisugune ongi: 1 kehv taksojuht 6 "kehva juristi" vastu.
8
13:58 16.02.2007
Ise sõidan ka nii, ei viitsi oodata kui see kuradi tõkkepuu seal kepib!
to R.K
17:25 16.02.2007
avaldad äkki selle ka,mitu tava autot ja mittu taksot sa nägid?
ma pakun,et iga teine taksojuht ja iga kuues tavaliikleja on rullnoku
järelikult on taksojuhtide seas 3x rohkem nokse
R.K.
17:43 16.02.2007
neid tavaautosid ei pane ju tähelegi, rääkimata siis nende lugemisest. ja nagu öeldakse, et ilu on vaataja silmades. kes mida vahib? mõni loeb ainult taksosid, mõni ainult busse. eks see sõltu rohkem isiklikust kogemusest. kellel halb kogemus taksodega seotult, see neid igal sammul näebki.
M.K
18:02 16.02.2007
Liikluses kõik sõidavad kuidas taavad ja kus tahavad, taksod jäävad paremini silma lihtsalt.
Ise isiklikult valin ammu juba suur - sõjamäe poolt tulles tartu mnt ristil ilusat autot kes kollasega ristile ronib ( ja nii tegutsedes suur-sõajamäel tulevatel autodel rohelise tsükli ära rikub), millel külg sisse lasta, las kindlustus tõuseb.
Kui muidu ei aita siis tuleb lammutama hakata. Isegi endale vana räim selleks ostetud :).
d
18:38 16.02.2007
yldisele on kõige ylbemad tulika vääraerenenud ametidownid -ja mida räipem on takso seda ylbemalt ette keeravad-eriti olen täheldanud nõmmemäest ylesse tulles nõmmekeskuse juures kui trygivad vahele just taksojuhid paremast reast vasakusse -kuigi linnapoole keerab ainult yks rida jne

taksojuhi ametit pidavad inimesed on 90% matsid,lohakad,ylbed,laisad ,räbased,kasimata ja hoolimatud koonerdajad-kõige hullem on see ,et oma kohutava läbisõidu juures sõidetakse jumala siledate rehvidega kui mitte suverehvidega talvel
q
19:15 16.02.2007
Lihtne arvutus siis skeptikutele koduseks ülesandeks:
10000 km-st sõidan 6000 kliendiga-korruta 7ga, mis km hind
kuus teen kuskil 450 tööd-korruta 35, mis alustamise tasu
Palju kokku tuli?
Siis lisa sinna ootamise tasu ja jootraha.
Sealt lahuta bensiin,liising,kindlustus,kasko ja nn eetri tasu=kuskil 20 000 kuus ja kõik, mis jääb järgi, on taksojuhi teenistus.Ma ei ole küll selle üle uhke aga enamus taksojuhte maksavad makse nii, et näitavad tulud-kulud nulli.
Lisaks käin tööl nii nagu tahan ja siis kui tahan.
Milleks on mul vaja istuda kontoris 9-5ni.
Ma ei väida, et ei ole ****sid Tallinna taksojuhtide seas aga siiski kõiki sõimata näitab inimese madalat intelligentsi.Ma investeerin väga palju raha oma sõidukisse, mis kuulub Tallinna taksode seas kallimate sekka,selle puhtusesse ja tänu sellele ka TEENIN.Tooks välja ka firma ja sõiduki margi-numbri aga kahjuks võivad lugeda ka maksu- ja tolliameti töötajad seda foorumit.
Ja selliseid juhte on väga palju.
Pean lõpetuseks siiski kordama, et valige millise autoga ja juhiga sõidate.Pärast ei ole mõtet tulla netti vinguma, et kõik teised on pahad.
mees
22:53 16.02.2007
q, kas sina oled see koomik kes sõidab sebringuga ja ootab kliente sadamate juures, peale istumine maksis 500 ja kui ma kunagi sadamast tulin siis sain sõimata, et vaadaku ma enne hindu ja siis ronigu autosse. saapal endal oli aga hinnakiri ainult klaasi sisemisele küljele pandud. lisaks on tegemist tegelikult jokk stiilis petmisega kuna paljud turistid ei tea mis on hind ja pärast saavad üllatuse osaliseks. lihtsalt üritatakse ***** lohku tõmmata kes eesti keelt ei oska. aga toona oli asi tüübile lõuga sõitmisest mm kaugusel
vennike4
23:45 16.02.2007
täna siis tartus ja ka taksojuht-kimas tartus riia tänaval mööda ja üleval enne valga ringi olid hundaiga poisid väljas ja näitasid taksojuhile radari näitu.mulle meeldis -see oli ülbitsemise eest paras palk.loodan ,et sai ka karistuse
morpheus
12:12 17.02.2007
Enne kui taksosse istute, vaadake hinnakirja. Kui Teile midagi ei meeldi, andke sellest ka VIISAKALT taksojuhile teada. Mul ei ole mingit probleemi valida Teile sobiv marsruut sihtkohta jõudmiseks, mul ei ole mingi probleem vahetada raadiojaama, mul ei ole mingi probleem sõita kiiremini/aeglasemalt, mul ei ole mingi probleem sõita tagurpidi, mul ei ole mingi probleem kuulata Teie "filosoofilisi" välja ütlemisi, sest ma olengi ju selleks, et Teid meeldivalt ja korralikult õhtul koju viia. Olen inimesed aidanud ka laupäeva hommikul kodu uksest sisse, sest tuul olla nii tugev, et nad ise ei suutnud püsti püsida. Mul ei ole probleem seda teha. Kui Teile see sobib, otsige mind üles ja ma sõidutan Teid, kui Teile see ei meeldi, siis ärge otsige mind üles, sest TEIL ON JU VÕIMALUS VALIDA, KELLE JA MILLEGA SÕITA! Mina pean teenindama vähegi püstiseisvad inimesi, olenemata kodaniku rahvusest, soost, välimusest, joobe astmest ja kurat teab millest veel. Filmige või laske ennast filmida ükskord, kui olete piisavalt täis. Ja kaine peaga vaadake. Mina näiteks olen peaagu karsklane, sest igal öösel ma näen mida inimesed täis peaga teevad. Ma lihtsalt ei taha selline olla.
morpheus
12:17 17.02.2007
Vennike4, see olin mina, kes sust mööda lendas. Tegelikult ei lennanud, sõitsin 60 km/h ja sain jah trahvi. Aga see kui sa reede öösel mul selja taga karjud, et davai davai sõidame kiiremini, ma olen ju niiiiiiiiiiiiiii täis ja tahan ruttu koju ega siis ei loe ju liikluseeskirjad ja taksojuht saab pikki päid ja jalgu selle eest, et inimlikult sõidab. Inimesed saavad iga päev liikluseeskirjade rikkumise eest trahave ja väita, et taksojuhid on need kõige jubedama, on ikka eriline debiilsus. Selles suhtes olen "q´ga" täiesti nõus, taksod lihtsalt jäävad linnas rohkem silma. Ma ei saa sellest aru, et miks inimesed arvavad, et me muud ei tee kui ainult linnas kammaijaad korraldame. Meie palk ju sõltub sellest, kuidas me sõidame. Kui me avarii teeme, tähendab, et me oleme sundpuhkusel ilma rahata. Kui kliendile ei meeldi, kuidas me sõidame, siis see tähendab, et me kaotame ju oma raha! Ja muideks mitte, et ma midagi tõestada tahan aga kahe ja poole tunni pärast oli mul trahvi raha tagasi teenitud. Mitu päeva pead sina vennike4 füüsilist tööd tegema, et oma trahvid makstud saaksid?

Ja kurat vennike4, kas ma sõitsin sulle ette? Häirisin sind kuidagi peale selle, et olin lihtsalt kiirem? Oleks siis mingeid eriti ohtlikke olukordi tekitanud. Minu ees sõitis Mazda, minu taga tuli lauluga bemar, aga ega neid sa ju ei näinud, sest sulle jäävad meelde ainult taksod, sest nemad võtavad õhtuti sinu koju viimise eest raha ja sa oled selle peale tige, onju?
mees
13:46 18.02.2007
mu arust on ainukesed viisakad taksojuhid, kes linna kah tunnevad ja on viisakad, need vana kooli taksojuhid, kes sõitsid volgaga. tegelt on tõesti viisakaid juhte aga nende osakaal on vast 1/3 taksodest ja paraku ei saagi mina valida millega sõidan kuna linnas on taksode põud ja ma saan selle takso mille kiisu mulle saadab
op
20:16 16.03.2007
tuleta meelde,kuidas sa ise 8-ndat päeva uues töökohas tööl olid?
MAtinka
13:20 18.03.2007
Tere. Minu arust on see kirumine siin suht mõtetu. Mõelge ka nüüd natukene - taksojuht on ju ka täitsa tavaline inimene. On olemas halbu ja häid inimesi, nõnda on see ka taksojuhtidega. Tõesti kui sa sõidad taksoga õuealal 70-ga, siis maksaks sellest firmajuhile kaevata. Kui talle esitatakse piisavalt kaebusi peab ta firma maine nimel ta firmast kõrvaldama. Eks see elu ole juba selline keeruline. Soovitav oleks leida omale mingi kindel taksojuht, kes sulle meeldib ja alati alet teeb ning sõidab siis, kui sul täpselt vaja on. Endal selline olemas ja olen väga rahul!
akik
01:31 30.03.2007
Kuidas te oinad selliseid pilte teete, fotokas koguaeg laskevalmis?
w
15:35 06.04.2007
kui teenid taksot sõites rohkem kui jurist oled järelikult ,see tibla kes kerib arvet suuremaks ja varastab kliendi raha.
to akik
22:25 16.04.2007
Fotokaga mobiilid on selle jaoks, nagu piltide madalast kvaliteedist arvata võib.
akik
00:21 20.04.2007
aga moblal on ka vaja nuppe enne vajutada, ikkagi uskumatu, kuidas osadel on kohe refleks pilti teha, mitte aga signaali lasta ja rusikat viibutada
mnsfgn
20:55 22.04.2007
ta lihtsalt pressis kõrvale ja mul oli aega nii ****i näidata signaalitada kui ka telefoniga pilt teha
copi
13:14 27.07.2007
vihkan vanade mersudga taksojuhte - sõidavad nagu oleks hommikune värin sees ja kipuvad suud pruukima
puls
14:05 27.07.2007
Tüüpiline taksojuht on siiski inimene, kes teeb oma igapäevast tööd, ega jää ebatüüpilise käitumisega silma.
Küll aga on tüüpilise kommenteerija lagi kõike üldistada, halvustada. Seda pahatihti teemat adumata ja nimetuna.
Irmscher1
15:33 29.07.2007
*** ma oleks raisale sisse sõitnud.
:D siis kes oleks naernud haah :D
mcjaaxon
15:16 11.08.2007
Kuulge-aga vaadake politsei autosid..sõidavad täpselt sama kiiresti linnas,nagu teised (70-ga),kuid maanteel lasevad tihti 80-ga ja mulle tundub,et need,kes siin kiruvad ja sõimavad ongi need ****d,kes ei julge linnas mentidega SIIS sammu pidada või veel hullem-nad ei julge maanteel möödagi sõita,kuigi on sellex õigus ju olemas..
No ma olen kaa tlns suht palju sõitnud ja mind sõimab mu naine rohkme,kui ta teex seda taxojuhtidega,kuna ma pidavat olema suht jõhker ja nagla peale kauba.
Mul soovitati kaa taxojuhix hakata,kuna saan hakkama inimese silma läbi,kes sõidab tõesti korralikult-järelikult võixime kõik taxojuhid olla,kuna arvame,et ainult MINA sõidan EL-järgi..
Veel nendele ridade vahele trygimis-teemale:
Kui on vaja rida vahetada,siis on mul sellex 100% õigus,kui minu auto nina on teise omast eespool või mis arvate teie,kes te ei julge rida vahetada ja kellele tõesti jäävad ette vaid taxod..
..kuna mul kulub suth palju kloci pena peale,siis järelikult pean olema roolis kindel ja mitte ****ndama..
bbbbbbbbb
16:18 24.12.2007
aga äkki olid taksojuhid kunagi rallisõitjad:D
to: haks
16:19 24.12.2007
äkki sa sõidad tööle võrust tallinnasse
to: irmscher1
16:25 24.12.2007
irmscher1

*** ma oleks raisale sisse sõitnud.
:D siis kes oleks naernud haah :D

to irmscher1
ma arvan et siis oleks taksojuht naernud haah :D
ta oleks oma vanast mersust lahti saanud ja uuema auto vb saanud
sina aga oleks pidanud vaatama kus oma auto korda teha ja veel taksojuhi auto kh kinni plekkima hahahaha :D
nali hahahhaaa :D
16:28 24.12.2007
taksojuhid sõidavad sellepärast kiiresti linnas et taksomeeter hakkaks kiiremini käima:D:D
Eddie Cusack
00:42 08.01.2009
#Tyypilist taksojuhti pole olemas! On olemas vaid viisakas/ebaviisakas liiklusvahendi juht! On tekkimas uus suund VIRISEJATE arvamuste-vaatekohtade arengus..ja nimelt: HAIGLASLIK TAKSOJUHTIDE VIHKAMISE tagakihutuslikult arenev MASSIPSYHOOS! #Arvan, et selle taga seisab ebaprofessionaalne kaadrite valik, konkurentsitaseme suurenemine ja kindlasti ka YLEAUTOSTAMINE! #Arvate, et asjad muutuvad paremuse suunas? Taolise automassi ohjeldamiseks ei aita isegi estakaatide,tunnelite ja maa-aluste/hoonete katustele rajatavate-parklate või liiklussõlmede pystitamine; #Muuseas, taksojuhid tunnevad linna läbi ja lõhki ning võrreldes maalt tulnud(...vist hobusega?),kes pole manöövritega harjunud-KRÄUNUVAD ja OIGAVAD rooli taga-just omaenese jõuetusega (a la ``liiklusimpotentsus``) ja on sunnitud edasi kanduma liiklusvoolust, nagu kiirevoolulisel jõel. #Austagem taksojuhte, sest nemad teevad oma tööd niisamuti ,nagu meie kõik! Lugupidamisega:E.Cusack.
peep098686
02:49 08.01.2009
Mõned taksojuhid võivad ju normaalsed olla, aga erand siiski ainult kinnitab reeglit.
bully...
15:35 30.03.2009
ma pole kyll t aksojuht, kuid sõidan sama meeletult, mulle meeldib talda anda ja fooride tagant kiirendada....a rsk, paar nädalat tagasi andis see mulle valusa löögi, kuna ringteele sõites yks tibi jäi seal kusema ette ja ma ei pannud seda tähele, et see krt oskas oma auto välja suretada ja tagant seljas ma olingi....a pohh, *****gi ei juhtunud ja talda edasi...võmme ka ei viicinud oodata...