Muud pildid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

lehmad

pilsner777
15:36 26.02.2007
Pole võibolla päris asjkohane teema aga mulle kui igapäevasele sõitjale kes neist mõõda kulgeb teeb muret kas neil külm pole terve talv ots väljas olla olnud? Kas see normaalne?
Joodik Manev
16:05 26.02.2007
Kui neil on olemas mingi peavari kuskil kus vihm/lumi otse pääle ei saja siis täiesti OK.
tartsx
23:03 26.02.2007
Lehmad küll, aga ega neil ikka karja instinkt olemas- kui külm hakkab panevad küljed kokku. Metskitsed ju samasugused ja sama karvaga, pea igapäev näen neid kesest põldu 3-30 neksesi. Ei ole neil häda midagi kui haigeks pole jäänud ja kõhud täis. Inimesi ja autosigi sõidab -45C kraadises pakases.
katsetaja
10:02 27.02.2007
Kunagi jäi tööteele üks laut, kus lehmad ongi aastaringi koguaeg väljas, paha oli vaadata küll, kui temp -30 lähedal, aga loomadel endal ei tundnud väga hull olevat, tõesti külg oli küll külje vastu aetud...
smoker
12:55 27.02.2007
no tegelt on nii, et lauda-küüni uksed on sellisel puhul ikka kogu aeg lahti ja loomad ise vaatavad, kus neile parasjagu meeldib olla. kui neil on aastaringi võimalus sisse-välja käia, siis nad ikka sügisepoole kasvatavad omale ka rohkem karva selga. piimalehmdega ollakse ehk pisut hoolikamad- nende piimalähker e udar on suht õrn organ ja päris pakast ja tormi ei kannata. nende väljasviibimist korralik peremees peaks pisut limiteerima. juuresoleval pildil on nähe noorkari ehk mullikad, kes väljasolemisest kindlasti ainult suurt rõõmu tunnevad. sees ja väljas olemise aega reguleeritakse sellega, et silo või heinarullid paigutatakse küüni alla ja seal nad käivad söömas, seega on ka kindlustatud, et osa ööpäevast püsivad nad ka katuse all kaitstult.
kui veel näiteid, siis analoog hobustega- enamus hobihobuste pidajaid peavad oma loomi ainult laudadest kokku löödud katusealuste abil, kuhu puistatakse sööt. ülejäänud aja/aasta lasevad loomad mööda koplit ringi. selline kasvandus on näiteks minu kodutee ääres äksis. loomadega lähedalt seotud isikuna on selline pidamisviis silma jäänud hulganisti mujalgi eestis. ma usun, et pole sellest suurt häda midagi.
q peal
14:23 27.02.2007
Need on lihaloomad, kes niimoodi väljas on.
Mees metsast
14:38 27.02.2007
Aga Sa mine ja küsi nende endi käest.
+
18:34 27.02.2007
Kui neil on piisvalt süüa juua ja mingigi varjualune, pole neil häda midagi. Jama on siis nagu praegu Põimas toimub. Loomad on küll laudas aga ketis nälgas janus külmas ja **** sees kõrist saati.Enamust neist aitab ainult hädatapmine kahjuks
mitte et ma EL-i vastu oleksin
20:07 28.02.2007
see ongi see kaua oodatud euroopaliit