Seat

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Mida arvate Seat Altea'st?

maamets
13:53 31.03.2007
Käisin täna vaatamas ja sai ka proovisõitu teha Altea XL Wagoniga. Mootoriks oli 1,6 bensiin ja liikus edasi täitsa OK. Tavaline Altea on ka mõnevõrra lühem ja kergem ja vast see 1,6 mootor on veel erksam seal peal.

Küsimus aga selline, et mida üldiselt sellest autost arvatakse? On siin foorumis omanikke, kes on nõus plusse ja miinuseid välja tooma? Mulle endale meeldis ruumikus ja liigutatav tagaiste. Aga kuidas on lood kvaliteediga üldiselt?

Muudetud 31.03.07 13:53

Bla11
09:23 02.04.2007
Ise suhteliselt kauaaegne Seatide omanik, Alteaga kahjuks kokkupuude puuudub, kuid Seati kvaliteedi kohta üldiselt ei saa ühtegi halba sõna öelda.
on
19:03 07.04.2007
pool aastat olnud altea 1.6, ilma XL-ita. meeldib väga. kõrge ja ruumikas masin. käigud võiksid pikemad olla, juba 100kmh peal ronib üle 3000 pöörde. enne oli leon 1.6, sellel oli veidi rohkem särtsu ja minekut (2. käiguga jooksis 90kmh välja, alteal lõppeb 2. käik kuskil 70kmh peal). käiguvahetus kiirendamisel on kõige sobivam 1-3-5. teab mis öko ta ei ole, viimaste tuhandete keskmine küttekulu on 6 ja 7 vahel, seda maa/linn kuskil pooleks, niiet päris tavaline. altea miinuseks on disainerite leiutatud kojamehed eesti talveoludes, mis on peidetud küljenurkadesse - need oskavad sinna nurga taha tiheda lumesaju korral koguda lumeplöga, muutes kojamehed kasutuks. aga see kõik on pisinorimine, üldiselt ikka täitsa rahul.
maamets
15:37 10.04.2007
Sai siis Altea XL ära ostetud, kuna tavalist Alteat enam laos ei olnud ja oote aeg oleks liiga pikaks läinud. Ei kahetse, et suurema võtsin. Avar ruum on selle mudeli SUUR PLUSS (mitte see chevrolet:).
Meeldiva üllatusena oli autol standardvarustuses püsikiiruse hoidja, mille fänn ma nüüd olen ja ilma selleta enam maanteesõitu ette ei kujuta.
Kütusekulu on hetkel maantee peal natuke paljuvõitu (7,1), aga eks mootor tahab veel sissesõitmist saada ka.
Kuna Seat kuulub ka volkari klubisse, siis see annab kindluse ka auto kvaliteedi osas.
Bla11
20:55 11.04.2007
See kojameeste teema on kahtlane, endal pole probleeme olnud, väga kõva lörtsiga hakkab äkki häirima (kui klaasi servade soojendus ei suuda enam lund sulatada), aga sellist olukorda pole ette tulnud.
1,6 mootor, suur auto ja 7,1 sisse sõitmata auto puhul ju päris hea. Usun, et vähe võimsama mootoriga võiks see kulu isegi väiksem olla, linnas jälle väiksem mootor ehk ökom. Samas väiksema mootoriga ju ostes soodsam - ühest kohast võidad, teisest kaotad.
2.0TFSI leon võtab kuni liitri jagu rohkem.
lmf
00:14 20.04.2007
ei näe mõtet osta volksu - penskarite auto, audi - kalis, skoda - hea, odav töökindel, emmotsioonivaba, seat on nagu alfa
Bla11
10:05 23.04.2007
Seat on stiilne nagu Alfa, ainult kestab paremini.
naesterafas
14:32 27.07.2007
Olen ka Altea omanik ja hetkel ei kahetse küll mitte mingis osas. Masin 2,0 diisel, automaat, püsikiiruse hoidja ja kõik muud mugavused peal nii et jääb veel hands free rooli lahendus mõelda ja auto sõidab ise, super. Küttekulu ka äärmiselt mõistlik, keskmine tuleb kusagil 5,5, isegi suuremal kiirusel võib 6 l hakkama saada ja peale selle näeb minu hinnagul kena välja ka, jupid peaks audi, WV peal baseeruma, et selles osas ei tohiks ka nö röövel olla
Chris__
09:18 11.09.2007
Sai ka Altea XL piilumas käidud - suht kobe masin. Mis aga küsimust tekitas oli tõesti see kojameeste lahendus. Kui nt meie oludes, kus õhtul sajab lörtsi ja öösel külmetab ning hommikuks jääkiht klaasil on - siis ei saa sealt nurgast kojamehi kättegi ju? Või on seal mingi eraldi (lisa)soojendus?

Kuidas muidu XL vastupidavus on? Teenindus?
maamets
12:27 11.09.2007
Altea XL-l on esiklaasil soojendus seal kohal, kus kojamehed peituvad. Soojendus lülitatakse sisse samast nupust, kus peeglite soojendus. Otsene kogemus, kas sellest ka abi on, siiski puudub, kuna talv alles ees mul.

Teeninduse kohta kogemused puuduvad - olen pool aastat auto omanik olnud ja pole siiani õnneks vaja läinud.
lmf
18:10 11.09.2007
altea xl on testivõitja
Chris__
19:31 11.09.2007
Testivõitja võib ta ju olla, aga ennekõike sooviks kommentaare neilt, kes igapäevaselt kasutavad :)
keemik1
17:59 13.09.2007
Korralik masin aga soovitan ostes investeerida kohe ka ca 5000 eeku mürasummutamisse. Müramatt teeb selle auto oluliselt vaiksemaks - standardis on nagu kõlakoda.
mees 69
09:37 14.09.2007
müra on salongis tõesti pisut häiriv,arvasin et see on tingitud 1,6 mootorist 100 sõites pöörded üle 3000,muidu igati sobilik pere auto,minul läbisõitu 12000, pole probleeme olnud,esimene talv on tulekul ,eks näeb kuidas talvel palju kardetud kojamehed toimivad,üks iseärasus mida teistel autodel pole olnud et suvel vihmaga ei osanud leida õiget vent. reziimi sobis kas kondiga või siis max kuumus,muidu olid aknad higised.
altea xl omanik
19:00 17.09.2007
igati norm pill , endal 2,0 diisel automaat ,
uki888
08:46 26.09.2007
Kas oskab keegi õelda kui palju maksab altea , toleod ... diisli korraline hooldus 15000km....30000km või on diislil hooldevälp pikem/lyhem.
Ferd
10:40 27.09.2007
Diislil välp 15000 km.
Esimene hooldus tehtis 3000 km, see oli soovituslik ja maksis 1600.-
15000 km hoolduse maksumusest saan teada oktoobri lõpu poole.
Ferd
09:58 31.10.2007
Nüüd ka teine(15000km) hooldus seljataga maksumusega 1500.-
Esialgu siis pidamiskulud igati mõistlikud
lolpea
17:30 11.11.2007
kas keegi oskab öelda mis altea kliirens on? leonid on küll madalad, altea kohta info puudub. muidu seat igati ok masin aga eesti teedel on eelmise põlvkonna leoniga liigelda küll piin. kui asfaldilt maha kuhugi metsa vahele keerad, käib karter vastu maad:).
zak2
19:18 11.11.2007
Altea ja Altea XL kliirens peaks olema 12 cm, Altea XL Freetrackil 16 cm

Võrdluseks mõni teine auto ka:
Honda Civic - 15 cm
Toyota Corolla (uus sedaan) - 13,5 cm
Toyota Auris - 14 cm

Seega vastab info tõele, et kliirens on madalate killast.
E-man
20:52 06.12.2007
Ei ole ikka päris nii et 2,o TFSI võtab liitri jagu rohkem bensiini kui 1,6! Sõidan juba aasta jagu ja ei kurda, saan 7- 7,5 hakkama, tiptronik käigukastiga!! Mis puutub kojamehi, esiklaasi ja lund siis selle probleemi lahendab esiklaasi soojenduse lüliti mis asub armatuuri keskel, tagaklaasi soojendi lüliti lähedal! Müra vastu aitab NIKE SOUND- müramatid! OLen ise olnud mitte eriti automaat käigukasti fänn, momendil ei mõtle ka enam manuaali peale! Kui lisada veel kiirusehoidja siis on täielik maasikas! Minuga nõustuvad kindlasti teised Altea- Toledo ja leoniga kulgevad juhid, tunned ennast nagu vedurijuht- sõidad nagu rööpaid mööda, hea teelpüsivus ja juhitavus!
rein23
09:56 07.12.2007
sellist kombinatsiooni nagu 2,0 TFSI+Tiptronic ei ole kunagi ühelegi Seatile pandud. Sul on siis vabalthingav FSI+Tiptronic
naiska
22:22 18.12.2007
ma olen ka täitsa rahul - tiptronic 2l-ne, täitsa hästi liigub ja kaks turvatooli mahuvad väga hästi peale (ka siis, kui pikk juht on). minu jaoks on miinus see, et kuna ma olen suht lühike ja kojamehed nii palju ruumi võtavad külje peal, siis ma ei näe eriti hästi, kui vasakpööret teen (paremale pole nagu häda olnud). muidugi, ma saan tooli kõrgemale ka panna, aga siiski on see natuke häiriv... muud ei ole midagi häda - tip top
kaalusin
20:39 22.12.2007
Valisin hiljaaegu uut autot ja Altea XL 1.6 lendas valikust peale proovisõitu kohe kolinal välja. Meeletu sisemürin-kõmin, nõrga ja aukliku veoga mootor. Võib-olla suurema mootoriga on asjalikum. Maksma oleks läinud 260 kilo. Garantii ainult 2 aastat.

Siis avastasin Kia Carensi sooduspakkumise ja ainult 17k kallima hinna eest sai juba 2.0 CVVT mootoriga. Väga vaikne ja mugav. Garantii 5 aastat ja üllatus-üllatus - kütusekulu on praktiliselt sama mis 1.6 Seatil.

No mis ökonoomsus see on, kui käsikasti ja esiveoga 1.6 auto võtab linnas 10,5 sajale? Näiteks poolteist korda võimsam kahese mootoriga ja märksa raskem Kia võtab 10,8.

Eelmine auto oli mul Suzuki Liana 1.6 4WD. Altea XL mürises sellest igatahes kõvemini (kuigi Liana on ka suht kärarikas auto). Carensiga ei konkureeri see Seat kuidagit pidi, olles kõvasti kallim (2.0 motoga on way üle 300K), kuigi soodusega on Carens 259+K ja sooduseta 299+K.
mees 69
18:15 23.12.2007
oman just 1,6 mootoriga isendit,linnas keskmine ikka 8,5 kanti,maanteel 6,5 või 7 l/sajale,see,et KIA armastus on suur ei tähenda, et päris umbropsu lahmida,hea on muidugi võrrelda 1,6 ja 2 liitriseid mootoreid ja öelda et üks on teisest parem,millega nõustun on see ,et müra tase võiks väiksem olla.
kelner
22:18 10.03.2008
tere!

siin teemas on läbi käinud punkt mis mind enne altea ostu eriti närima hakkas: nimelt 1,6 8v 100+ km/h pöörded üle 3000-de. kui 'kahjulik' (kui nii saab öelda) see mootorile endale on kui suurter kiirustel sellised pöörded püsivad? ning kui see maanteekiirus oleks teoreetiliselt veel 140+ km/h?

väljavalitud altea on 16 klapiga 1,6 bensukas. kas selle isendiga võiks olukord parem olla kui 8 klapisega, millest siin juttu oli?
MKrnd
17:30 10.10.2008
Müra on Seatide puhul tõeliselt häiriv. Nii mootori kui rehvimüra on häirivalt suur. Olen sõitnud nii päris uute, kui vanematega. Pealegi odav plastmass häirib tõsiselt. Seepärast pole ühtegi Seati ostnud.
marita57
19:21 10.10.2008
Kontserni poliitika, mis muud. Inimene, kes soovib veidi maksta mugavuse eest, peaks ostma VW, kel on vähem raha, ostab SEAT'i. Ja et ta ikka üldse ostaks, siis antakse juurde sportlikkuse kuvand. Ja et potentsiaalne VW ostja (rääkimata Audi ostjast) kogemata SEAT'i ei ostaks, siis kasutatakse sees spetsiaalselt odavat ja kehva viimistlust, et iga oinas aru saaks, mis on mis.
MKrnd
15:53 12.10.2008
Kusjuures Octavia sisemus tundub hoopis kvaliteetsem võrreldes Seat-i mudelitega kuigi tegu sama kontserniga.
Külaline
13:54 23.11.2008
Mul selline küsimus mis langed ka Altea teema alla. Nimlet kas keegi oskab mulle öelda mis markeeeringuga kojamehed alteale ette käivad? Ise hetkel välismaal ja naisel vaja vahetada, aga ta ei julge poodi küsima minna. :)
äkki on abiks
14:24 23.11.2008
Terv. Kojamehed ei jää nn peiteasendisse klaasi serva kui peale süütevõtme eemaldamist tõmmata kojamehe kangi alla korra 1 nõks ja siis laskuvad kojamehed klaasi kapotipoolsesse serva.
seat regulaarne kasutaja
21:55 23.11.2008
kas teil altea erilise kojameeste süsteemiga talvel probleeme pole esinenud? Pean silmas talvel lume pühkimisega ja selle kogunemisega ääre alla. Mul see probleem, et seal ääre all pole ka klaasisoojendust, mis selle lume ära sulataks ja ega ta suure külmaga seda teha suudakski.
to s r k
12:52 26.11.2008
miks sul seal soojendust siis ei ole, kas on lõuna euroopa versioon?
seat regulaarne kasutaja
21:58 26.11.2008
saksast toodud jah.
KAs soojendusega esiklaasi puhul on kõik OK. Tahaksin saada teada kasutajate kogemust, sest soojendusega esiklaasi paigaldus koos elektrisüsteemi ühendamisega ei ole sugugi odav lõbu - ca 13000 krooni. Ilmaasjata ei taha maksta.
Külalin
14:57 27.11.2008
Aga sooviks ikkagi vastust mis marki kojameed siiis Alteale sobivad? :)
Omanik 6 kuud
12:19 02.12.2008
Arvamus-sai peetud xl-i. Esimene asi, mis häirima hakkas oli bensuluugi avamine võtmega. Põlvi sai ära löödud päris mitu korda autosse istumisel olgugi, et olen 182 cm pikk. Vaateväli väga halb ei näe normaalselt välja. Kõige hullem aga müra, mis oli ka sees maanteel sõites olgugi, et topeltpõhi autol. Ruumikas see masin üldse pole kuna lapsevanker mahtus vaevu ära. Ja see jutt, et 1,9 Tdi võttab 4,5 l/100 km on ka suur õhumull. See on auto, millesse ei soovi enam kunagi istuda!!!Isegi laps ei näe välja tagaistmel istudes.
ostuhuviline
03:09 08.12.2008
Vaatasin ka salongis Altea XL Wagon 1,6 Stylance, mis arvate? Ilmselt lugedes seda siin,siiski osta ei julgeks. Silma jäänud 3 väga suurt puudust:
Kojamehed talvel
Porine taguots
Müra
Neljandaks võib-olla siis 2 aastane garantii.....
Aga auto ise näeb väga kena välja.
AS
08:15 08.12.2008
Hispaania kliimasse sobiv masin ;-)
Ja Tallinnas süttis ühel mehel tühjast kohast keset linnasõitu see masin, tasuks uurida enne sõitu, miks see juhtus.
mehkin
08:30 08.12.2008
Mulle tundub, et noorele inimesele on see ikka suht inetu ja ebasportlik auto, eriti veel tumepunane või roheline värv. Ja salongi disain - jube. Aga näiteks vanaemadele lapselaste sõidutamiseks sobib küll.
to ostuhuviline
15:31 08.12.2008
kui sõidad paarist kilomeetrist pikemaid otsi (ja mitte ainult linnas) siis võiksid selle "1,6 stardika" komplekti kõrval vaadata ka kasutatuid diiselautomaate. Praegu müügis mõned mille hind on ~30´000km/1 aastaga kukkunud 25%.
Ja pole nendel kojameestel viga midagi ning põlema on läinud ilmselgelt ka teisi autosid ... ja kui müra ikka nii hull on siis on ju võimalus kasutada teisi rehve kui Bridgestone või siis pagassi kleepida pigimatt (see aitab selle hinnaklassi autodele)
Seati kasutaja
18:54 12.12.2008
Olen nüüd viimased 5 aastat SEAT-idega sõitnud. Esimene oli SDI COrdoba ja teine on hetkel TDI Altea.
Alteast siis.
Kuna mul pikkust 1.88 siis Altea oli esimene masin kus ma sain ennast rooli taga mugavalt tunda. Ja samas kui keegi minu pikkune mul seljataga istub siis mahub ka tema ära. Miinuseks on sellest tulenevalt kohe pagasiruum, kuid sinna mahub ära ilma probleemideta käru. Vimasel korral kui laps oli vaja maale viia mahtus kelk ka peale koos kõikide kottide ja kodinatega. Aga see eeldab tõsist pakkimist - lihtsalt suvaliselt ei saa asju sisse visata.
Väljavaade on autost väga hea, ainuke asi mis häirib on see, et pöörates on teatud kõverusega kurvides paremale ja vasakule väljavaade tsiba kehv. Piilarid hakkavad tsiba segama. Aga tõenäoliselt on see tingitud mu kasvust, kuna naine ei ole kurtnud.
Kojameestega pole probleeme olnud, isegi selle suure lumetormi ajal pühkis ilusasti puhtaks.
Kliima on normaalne - mingi 5 mintsaga on masin soe.
Käivitumisprobleeme ´pole külmade ilmadega olnud - aga kuna pole täis talve selle autoga veel näinud siis tuleb oodata. Cordoba käivitus isegi -25 laksust - eeldab muidugi korralikku akut.
Alteal kütusekulu jääb praegu umbes 5.2 sajale.Võiks vist veel väiksem olla, kuid kuna hommikune tööleminek on lühike siis on ta selline.

Cordoba oli küll pisike punn, kuid täielik ökopill. Suvel sõtis naine, kes gaasi eriti ei vajuta ja viisakalt 90 km/h kulgeb keskmise kütusekuluga 3.8 sajale. Ülalpidamiskulud olid ka olematud. Ainuke asi mis tuli parandada 4 aasta jooksul olid plastikjupid, aga see oli ka enda viga et puruks sai sõidetud.

dgjhdy
18:38 13.01.2009
Oskab keegi öelda kui palju maksab altea xl diisel aut. 60 tuh. hooldus?
VVV1
09:47 14.01.2009
Alles viimases keskautode võrdlustestis võitis Golf Leoni ees, kusjuures Golf võitis üldise parema kvaliteedimulje pärast. Leon tunnistati testi erksaimaks ja sportlikumaiks masinaks. Mõlemil oli 1,4TFSI mootor.

Sõitke oma autodega, mis te neist "jõllitate ja maitsete" iga nurga pealt. Ega auto mingi kujutava kunsti objekt ole. Selliste tehniliste objektide puhul võiks arutelu ikka veidi sügavam olla, kui ainult salongi ja välisdisain või auto värv. Eriti veel, kui tegemist om meesoost isikutega.
talupoeg
09:48 03.04.2009
kui altea siis xl kuna endal tavaline altea ,siis pimedas tagurdada suht võimatu.tagurdus tuli kuskil all servas ja roosa klaasiga kaetud pluss muda.ainus asi mis häirib nii ,et müü või auto maha.
luulem
09:07 28.06.2013
kas kellegil on Seat Altea bensiin+gaas, Tahaks teada arvamust sellest variandist. kas tasub osta.
Siidiuss
11:45 28.06.2013
Ma ütlen sulle ausalt. Ei tasu. Aga kes mind usub. Proovi omal nahal ja saad teada, et ei tasu.
ventilaator_
11:48 28.06.2013
Altea XL puhul häiris mind, et pole isegi mootorikatteid samal ajal kui Skodal on katted olemas. Altea XL mulle isiklikult meeldis kõrgema isteasendi tõttu. Autol pole tegelikult viga midagi. Samas hämmastama paneb, et seal kus Skodal on katted nagu armatuuri all ja mootori peal, sealt on Seat kokku hoidnud. Aku on pakitud mingi vildi sisse. Seda vildi varianti nägin ka enda Passat CC-l kuni 2011 mudelil. Samas kui Superbil on alates 2008 mudelist plastkarp aku hoidmiseks. Passat CC-l tuli sama plastkarp 2012 faceliftiga. Ja nüüd mõelge mul oli 2 autot, 2009 Superb maksis 27500€ ja 2009 CC 42000€ ja kallimal autol on odavam lahendus kasutusel. Samamoodi uksehinged on CC-l üsna hädised, Superbil massiivsed. CC uks ka muidugi kergem, sest aknal pole raami. Ma ei saa aru kustkohast võtavad autotootjad autode hindasid. Täiesti hämmastav. Koostekvaliteedi kohapealt on mulle meelde jäänud Audi A4 B8 ja Superb. Huvitaval kombel Passatil kui ka CC-l on pool armatuuri kõvast plastist.
Siidiuss
12:07 28.06.2013
Superb ja A4 maksavad juba uuest peast ka rohkem. See ongi see asi, et tuleb teha kompromiss. Kas võtad uue ja keskmisest kallima. Saad väga hea. Või võtad kasutatud ja hea mis maksis kunagi uuena kõvasti. Kokkuvõttes võid saada väga hea auto kui hästi hoitud. Või võtad uue ja kallimast odavama. Mõnedki vanemad autod teevad uutele autodele silmad ette. Audil ja superbil on salongis pehme plastik. Odavamatel autodel on kõva ja nagisev plastik salongis. Eks jah neil seatidel ja odavamatel skodadel ole kõige pealt kokku hoitud. Seepärast saab neid ka uuena odavamalt toota ja kokkuvõttes müüa.
eelmistele
15:10 28.06.2013
Mul on sel talvel ostetud odavama otsa Superb luukpära (Active Plus, 2013 a) ja sellel on ka aku vildi sees.
pistyk
01:11 15.05.2016
Aga miks peaks vilt kehvem olema kui plastik,ma arvan,et pigem hoiab sooja paremini
Seati Altea omanik
13:37 04.09.2016
Meie peres on Altea 1.9 TDI olnud 8 aastat teise autona kasutusel. Hämmastav vastupidavus ja ökonoomsus. Praeguseks sõidetud tiba üle 200 tuhande kilomeetri ja peale korraliste hoolduste ja kuluosade mitte mingit muret. Kindlasti lööb Golfid ja Octaviad üle. Kasvõi juba sõidumugavuse poole pealt. Vaatamata, et ta on väljast selline "punn" on see palju ruumi. Isegi tagaistmed liiguvad ette -taha jne. Kahjuks tänapäeval enam selliseid autosid ei tehta. Kõik on sellised öko-mökod 1.2 liitrised imemasinad. 1.9 TDI 77 KW on üldse selline imemootor mida oleks võinud edasi toota, aga noh eks rohelised teavad ju paremini.
AntiOpel
22:10 04.09.2016
Sõbral oli aastaid 2.0FSI 110kw bensukas ja see kestis küll ilusti, mingeid suuri muresid polnud. Mõned elektroonikavead, aga muidu kestis hästi. Ruumi oli palju ja edasi käis normaalselt. Tehtud Golfi pikendatud põhjale, üsna lollikindel pill oli.
indrek56
13:42 08.09.2016
nõus, et see 1,9TD on väga laheda ja samas ökonoomse minekuga. kusjuures 1405kg tühimass suht väikesel autol. Mugavuse hindajad avastavad siiski suht kõrge müra seal avaras salongis.
lylyke
16:00 09.11.2016
Tere, ostsin ka hiljuti Altea XL
Muidu rahul, ei häiri ka enam need loogikavastased kojamehed:) ei ole jäätunud ja pühivad ilusti. Aga mul selline küsimus - vaatan, et roolil on tel nupp olemas, kas tal on mingi handsfree valmidus olemas või millise sinna peaks panema? Ei tahaks mitutsadat euri investerrida, kas oskaks keegi midagi tarka soovitada?
Tänud ette!